• 9.376.732 stemmen

Met onder meer: Hugh Grant, Liam Neeson en Colin Firth

Gesproken taal: Engels, Frans en Portugees

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Love Actually

"The ultimate romantic comedy."

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote.

avatar van SirTinus

SirTinus

owja... Niet amerikaans maar Engels

Vond het ook wel grappig dat de film eigenlijk 3,5 uur duurde..

avatar van Drijntje

Drijntje

Och wat een heeeeerlijk film toch weer... Zo herkenbaar! Schitterend, en grappig niet te vergeten! Dit wordt er weer eentje voor mijn dvd-collectie, definitely!

avatar van Flanagan

Flanagan

Ondanks de lange duur van de film heb ik hem in één adem uitgekeken en dat gebeurd maar weinig bij mij.

De verhalen waren vrij simpel maar het keek gewoon lekker weg .

Gewoon een zeer goeie film .

avatar van V

V

Mijn vriendin wilde deze laatst perse kijken. Ik had me die avond dus op het ergste voorbereid. Viel dat even mee.

Ik heb me zowaar kostelijk vermaakt. De grote diversiteit aan leuke karakters en het erg goede acteerwerk van de hele cast hebben hier een groot aandeel in gehad. Vooral om die gekke rocker heb ik erg moeten lachen. Hugh doet zijn kunstje, Thompson speelt briljant en de kleine rol van Atkinson is hilarisch.

avatar van morpheus

morpheus

Ik vond de grote diversiteit aan karakters voor de verandering ook goed werken en ook de flinke dosis humor doet de film goed. Gewoon een feel-good movie van een duidelijk getalenteerde scenarioschrijver en in dit geval tevens regiseur.

Het is allemaal weer lekker brits gecombineerd met love en een vleugje humor, zelfs de voice over van Hugh Grant ontbreekt niet. Een zeurpiet die zeurt over te weinig uitgediepte verhaallijnen of plotpunten. Love Actually is een film met een sterrencast die zijn werk goed doet, maar is soms mischien iets te melig of zoet. Natuurlijk is het geen meesterwerk, wel een orginele poging die over het algemeen prima "Watchable" is. Zeker rondom kerst of rondom vrouwelijk gezelschap een aanrader.

***1/2

avatar van Moviestar

Moviestar

Leuk verhaal, wat door middel van het switchen tussen de personages erg interessant is. Ook is de muziek tussendoor echt precies goed en heel erg passend. Alle acteurs spelen echt geweldig (waaronder Rickman en Grant in het bijzonder vond ik). Ik vind het wel raar dat er op de poster geadverteerd wordt met Rowan Atkinson terwijl hij in zijn totaliteit maar +/- 5 min. in beeld is. Al met al een leuke film en dan vooral een aanrader om nog eens met kerst te kijken

De film probeert af en toe wel erg makkelijk te scoren, maar toch blijft het enorm vermakelijk. Tijd vliegt voorbij.

FisherKing

Dat makkelijke vind ik wel meevallen, weet je hoe moeilijk het is om iets makkelijks te doen....?

Anyway de dvd is binnen, snel eens herzien.

Het is een warme film en ik heb me vermaakt.

Ik vind de film te leeg en te voorspelbaar om te imponeren.

Had van mij wat tandjes risicovoller gemogen.

FisherKing schreef:

Anyway de dvd is binnen, snel eens herzien.
Ik bedoelde dat de scriptschrijver er af en toe wel erg simpele humor in verwerkt. Vooral in het eerste halfuur was dat het geval en in het bijzonder bij het Hugh Grant gedeelte.

Je ziet ze denken: 'ach, dit vinden de mensen altijd leuk, dus laten we dat er zo maar in doen'. Ik bedoel die president met z'n dansjes, dat gaat toch nergens over? En zo waren er wel meer dingen.

Maar goed, leuke film verder hoor.

avatar van Moviestar

Moviestar

Verhoogd naar 4,5* na hem nog een keer gezien te hebben, die 0,5 extra is voor Emma Thompsen en dan met name voor de scene waarin ze de Joni mitchell cd krijgt en zich daarna afzondert, mooie scene.

avatar van Tanne

Tanne

Ik weet het niet...

misschien houd ik gewoonweg niet zo van dit soort films. Ik heb er niks mee....niet gelachen, niet ontroerd, niet geraakt..

tsja...zeg maar actually nothing!!

avatar van wackyboy

wackyboy

Met die rode strik om de doos deed deze film me een beetje denken aan Mr Hanky the christmas poo uit Southpark. Wat een drol van een film!

Alsof de makers een weddenschap hebben gehad over hoeveel romantic comedy cliche's ze in een film konden stoppen en er toch mee weg kunnen komen bij het grote publiek. Ik geef toe dat er een aantal glimlach momenten in de film zaten en Emma Thompson zette zowaar een geloofwaardig karakter neer, maar voor de rest ligt het er allemaal veel te dik bovenop. Begrijp de lof en prijs hier ook niet zo erg.

avatar van gandalf

gandalf

De film keek lekker weg en die Keira Knightly is echt een lekker ding. 3,5 sterren.

avatar van wackyboy

wackyboy

Die Keira Knightly lijkt op een dieet van 2 rijstwafels per dag te zitten.

avatar van jassonn

avatar van Xenophon

Xenophon

kos schreef:

Amen.

wel een aardige film. dit was wel ongeveer het maximaal haalbare effect voor zoveel vlakke verhaallijnen. De film wordt volledig gedragen door splendid acteerwerk.

romcom is niet mijn genre, maar, deze film is best goed uit te houden...

2,5

FisherKing

Het Puikje van de Britse Acteurs/Actrices doen er aan mee, en jee wat erger ik me aan die negatieve stemmingmakerij, was ie te positief voor jullie soms ?

Gewoon lekker het scala van soorten van Romances doorploegen, heerlijk, briljant script ook.

Misschien zien verliefde mensen hier nou eenmaal meer in FK.

Zou zo maar eens kunnen

Wat jij bij Love Actually hebt, heb ik bij You've Got Mail en Notting Hill.

kappeuter schreef:

You've Got Mail

O jee.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

3,5.. Ik vind Hugh Grant echt een schatje.. trouwens allemaal die mannen in die film.. alleen dat porno ventje niet.. was wel een leuke film..

avatar van wpstolk

wpstolk

Briljante film! ****1/2 Alleen: alle leeftijden voor een film met een aantal sex-scenes...? Lijkt mij toch minstens 12+ Wat is jullie mening?

avatar van wpstolk

wpstolk

bioscoopzaal schreef:

Dat gevoel had ik ook. Het eerste halfuur was nog best te genieten, en alle personages worden met een paar rake scènes voorgesteld. Helaas gaat het daarna gestaag bergaf, vooral omdat sommige verhaaltjes echt niet interessant zijn, en hele de film uiteindelijk VEEL te lang duurt. Na het derde of vierde extratische happy-end heeft zelfs de meest doorgewinterde romatische ziel het wel gehad.

Alle verhaaltjes blijven trouwens akelig aan de oppervlakte, het scenario lijkt wel een god-zegen-de-greep uit de onderste la van Curtis' bureau; een reeks onuitgewerkte ideeën die willekeurig aan elkaar werden gelijmd in de hoop dat er voor iedereen wel iets bij zit.

Natuurlijk is het niet allemaal slecht, en zoals verwacht zijn het weer oudgedienden als Hugh Grant, Alan Rickman en Emma Thomspon die enigszins zonder kleerscheuren uit te strijd komen, en zorden hun segmentjes voor de broodnodige vonk. Maar helaas is dat niet genoeg om te voorkomen dat Love Actually uiteindelijk bezwicht onder zijn eigen overdaad.

1.5 sterren

Spijkers op laag water zoeken.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

wpstolk schreef:

Achja.. ik vind zowiezo die kijkdingen onzin. Laat iedereen toch zelf beslissen wat goed voor hem of haar is.

avatar van eerdekes

eerdekes

Sommige dingen kunnen jonge jongeren nochtans aansporen 't zelf ook te testen. Ik denk dat het daarmee te maken heeft

avatar van Angie

Angie

De film begon leuk, maar kwam maar gewoon niet uit de verf, waardoor ik aan het eind dacht wat heb ik nou bekeken? Kan ik niet eens normaal navertellen ben ik bang. Het was mij te oppervlakkig, jammer had veel meer uitgehaald kunnen worden.