Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: John McTiernan
Met onder meer: John Travolta, Connie Nielsen en Samuel L. Jackson
Releasedatum: 21 augustus 2003
Plot Basic
"Deception is their most deadly weapon."
Wanneer de gehate drilsergeant Nathan West en zes soldaten van zijn elite-eenheid verdwijnen tijdens een trainingsmissie in Panama, wordt er een onderzoek ingesteld. Twee commando's overleven de missie, maar ze weigeren te praten over wat er zich afspeelde in de jungle. Voormalig Army Ranger en huidig drugsagent Tom Hardy wordt op de zaak gezet om informatie los te weken bij de twee soldaten. Al snel ontdekt hij dat sergeant West door zijn eigen manschappen werd omgebracht, maar de twee militairen leggen tegenstrijdige verklaringen af over wie verantwoordelijk is voor het doden.
DEA Agent Tom Hardy
Nunez
Col. Bill Styles
Castro
Dino10
Dit is een geweldige film om te zien als je van spannende detective verhalen houdt. Net op het moment dat je denkt dat je het verhaal snapt draait alles weer om. Boeiend en goed verhaal met een passend einde.
Aanrader!
ehuurman
Goeie film, maar wel errug veel plot-wendingen! Denk je net dat je het snapt, draait het hele circus weer 180 graden om!
De Knip
Aardige film en puzzelstukjes kwamen goed bijelkaar op het eind, duidelijk genoeg. Section of 8 heeft met een ingenieus plan bepaalde foute mensen uit de weggeruimd.
Kendall werd niet gedood en gechanteerd om mee te werken, zodat uiteindelijk de 'pillendokter' en ook Styles(gaf per abuis vergiftiging toe) werden gepakt. Dat Styles neer wordt geschoten door haar, is misschien te betwisten, omdat de Section of 8 dat niet had kunnen voorspellen in hun plan. De plotwendingen vallen wel samen met toevalligheden dus...maar da's film Maar wel een voldoende:
***1/2
Lekkere film, goed opletten helpt mee om het mysterie op te helderen. Een dikke 8 dus 4*
reeko
komische "buttfuckmovie" met "buttfuck" plotwendingen. Boeiend en origineel gedaan.
overigens een goeie rol van de deense "hot chick"
3,5
bioscoopzaal
komische buttfuckmovie met buttfuck plotwendingen. Boeiend en origineel gedaan.
overigens een goeie rol van de deense "hot chick"
3,5
Buttfuck? Waar slaat dat nou weer op? Ik neem aan dat je "mindfuck" bedoelt. Onder "buttfuck" versta ik namelijk heel wat anders
reeko
dat zei travolta tegen osbourne in het gesprek in de auto volgens mij, dubbelzinnig
daarom staat het ook tussen haakjes
nu wel ja
Jaap
Is een echte topfilm, waarin alles telkens een wendingkrijgt. 5 sterren meer dan waard, travolta doet deze rol zeer goed. Bruin
Neder
Heee, een nieuwe met Vincent en Jules.
who??
met samuel en john toch?
wie zijn die 2 die jij noemt?
Redelijk standaard leger-thrillertje tot aan het einde dan
. Moord en onorthodoxe agent van buitenaf die het wel even op gaat lossen. En dan ook nog die onvermijdelijke Rashomon-stijl van vertellen ...
Buiten dat was toch wel vermakelijk met leuke acteurs en het einde verdient een 0.5 extra. toch vind ik dat lastig, zit ik me de hele film een beetje te ergeren aan het verhaal, cliché enzo. Dan blijkt in de laatste 10 min. dat het allemaal anders was... Tja, wordt de film dan ineens goed?
Haasie
Toffe film, ik heb de amerikaans dvd gezien en 't is een goeie film met een raar verhaallijn. Met natuurlijk een cast van heb ik jou daar.
empirekees
Al die wendingen maken het verhaal verwarrend is dat is eigelijk ook de bedoeling, maar het iets te vluchtig gedaan, dat het allemaal te snel gaat om het moment zelf het te begrijpen.
Maar het einde, en dit mag je toch wel een verrassend einde noemen, wan in de laatste 10 min. zitten meer goede wendingen dan in duizend andere films, dat maakt de film speciaal.
Alleen de muziek onder de dialogen deed afbreuk.
De guy wie Vilmer (Harry Connick Jr.) speelt, de gene die voor de zogenaamde verdovende middelen zorgt, is een fantastisch jazz-pianist, en dit is eigenlijk zijn eerste goede optreden, na Indepence Day, en My Dog Skip.
Ik heb veel van zijn muziek gedownload(oo) en hij heeft fantastische muziek ,download maar eens wat van KaZaa. Ook was hij verantwoordelijk voor de muziek bij "When Harry met Sally". Leuk om eventjes te vertellen
Ok..3,5*
EmDee
Op zich goede film maar op t laatst toch te veel wendingen.
Had t mooier gevonden als de film was afgelopen nadat duidelijk was geworden dat Dunbar de black guy was.
Dat opeens iedereen weer bleek te leven vond ik iets te ver gezocht en deed imho afbreuk aan het goed opgebouwde verhaal.
raijmmar
in het begin vond ik het een saaie film, maar door verschillende plot wendingen begon ik de film mooi te vinden. een onverwachte einde.
Jordy
zag net de Nederlandse poster van deze film toen ik stond te plassen, en daar stonden quotes uit de forum-reacties op sneakpoint.nl op
"vet cool" en "helemaal de bom" enzo
dus mensen denk voortaan even na over wat je zegt over een film, want nog even en dan is moviemeter aan de beurt
Quote van moviemeter voor op de poster:
"een komische buttfuckmovie"
Jordy
"Lariekoek"
"Tenenkrommend"
"Robin Williams was weer fantastisch" - MovieMeter.nl
tovenaar
Haha!!
Wouter kan tevreden zijn met de impact van zijn uitspraken.
Phoenix
Niets meer dan een dertien-in-een-dozijn corruptie-in-het-leger-stoere-vent-lost-het-op-thrillertje dat word opgeleukt met een aantal wendingen waar een punnikwerkje nog een punt aan kan zuigen. Voor de rest niet goed, maar ook niet rete-slecht. De acteerprestaties houden de film nog net op een voldoende. 3*
morpheus
Een standaard verhaal gebracht met te veel plotwendingen, die het dan nog interresant willen maken. Echter dit lukt niet echt. Toch is de film heel goed een keertje te kijken, ik vind samual L Jackson zoiezo gewoon cool (idem in deze rol). filmtype: niet bijzonder maar ook niet bijzonder slecht. Redelijk dus.
**1/2
yiempie
Heb deze film gisteren gezien. Vond m wel ok. Op een gegeven moment gingen alle namen wel door elkaar. Maar wel leuk om m te zien.
WB
Een goeie film met een goeie cast! Je moet goed nadenken bij deze film, maar net als je denkt dat et afgelopen is, en je denkt dat je de film snapt, krijgt et een plotselinge wending!
Krijgt van mij 4 sterren!

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

The Guardian
Actie / Avontuur, 2006

The Kingdom
Thriller / Drama, 2007
drugsverslavingmilitary courtpanama military servicerechtbankrangersupreme courtlagermilitary crime