Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: John McTiernan
Met onder meer: John Travolta, Connie Nielsen en Samuel L. Jackson
Releasedatum: 21 augustus 2003
Plot Basic
"Deception is their most deadly weapon."
Wanneer de gehate drilsergeant Nathan West en zes soldaten van zijn elite-eenheid verdwijnen tijdens een trainingsmissie in Panama, wordt er een onderzoek ingesteld. Twee commando's overleven de missie, maar ze weigeren te praten over wat er zich afspeelde in de jungle. Voormalig Army Ranger en huidig drugsagent Tom Hardy wordt op de zaak gezet om informatie los te weken bij de twee soldaten. Al snel ontdekt hij dat sergeant West door zijn eigen manschappen werd omgebracht, maar de twee militairen leggen tegenstrijdige verklaringen af over wie verantwoordelijk is voor het doden.
DEA Agent Tom Hardy
Nunez
Col. Bill Styles
Castro
JohnDoe
Gisteren gezien, ik vond het een heel vermakelijke film, je blijft aldoor opletten omdat je toch wilt weten hoe of wat. 4 sterren. "gimme a hoo-ha sergeant!"
Phooze
Boeiende film. Poltwendingen om de plotwendingen. L. Jackson en Travolta.
3,5 ster.
sjob
middelmatige thriller die nergens slecht is maar ook niet echt boven de rest uit steekt.
flicks
Wel een aparte film, goed geacteerd en origineel alleen wil ik de film nog een tweede keer kijken dan zal ik hem vast beter begrijpen. Of misschien kan iemand me dit vertellen:Die homo die in het ziekenhuis ligt, waaraan lijdt hij en waarom wordt hij vergiftigd? Alvast bedankt
. Verder vond ik het wel jammer van die flashbacks dat ze na een paar keer een beetje irritant werden, ik geef hem uiteindelijk 3.5 sterren.
Trouwens die Roselyn Sanchez is gooeed
Aanschouw Nog 1? Nog eentje dan? Allerlaatste? Je moet ook weer niet alles willen
Phooze
Volgens mij... werd hij vergiftigd door Styles, ander zou hij zijn mond voorbij praten.
flicks
dat is inderdaad wel logisch maar weet je ook waarom hij in het zikenhuis ligt?? nog bedankt voor reactie

jedymaster
standaard thriller dacht ik op eerst moment maar film kwam met aantal verassingen niet slecht
Dalwinnie
Ik vond dit niet echt een thriller maar meer een actie/drama. Hij was goed omdat hij een aantal verrassingselementen bevatte maar John T. heeft volgens mij wel eens beter gespeeld. Ik ben meer enthousiasme bij hem gewend. Toch nog een 4* waard.
MaXSeL
TOp film...had een heel andere film verwacht, een standaard-thriller,maar was toch wel een heel aparte film,omdat het verhaal heel erg goed in elkaar zit en pas op het einde helemaal duidelijk word. 4.5*
Jordy
Vond het niet veel. Cliché, zou het dus vooral van de twists moeten hebben. Maar de twists waren niet erg interessant, het gaf geen totaal andere, interessantere kijk op wat je als kijker tot dan toe dacht. Je dacht niet, "stom zeg dat ik dat niet aan zag komen". De film vertelt je iets. En dan hoor je "dat was niet waar, maar dit wel". En dan "dat was ook niet waar, maar dit wel". Where's the surprise in that...
Wel leuk om Jackson en Travolta weer in één shot te zien
Robbie_83
Leuke film, keek lekker weg.
'The only thing we have to do is tell the story right'
NanneB
Is deze film al in de vidiotheek of op DVD???
want deze kan haast niet slecht zijn met Travolta & Jackson!!!
fredjevlag
Vrij 'basic' filmpje....
vind ik niet echt.. hij krijgt zoveel wendingen in de film.. das niet echt "basic" alleen bij films met een goed verhaal
ToNe
De discussie bij deze film ging van gissen naar de gebeurtenissen naar de inconsistentie van het verhaal.
Wat een plotholes bevat deze film zeg!
Sjoerd
De discussie bij deze film ging van gissen naar de gebeurtenissen naar de inconstentie van het verhaal.
Wat een plotholes bevat deze film zeg!
Sluit ik me bij aan. Vond het verhaal an sich wel redelijk spannend, maar de logica was op het eind ver te zoeken.
Grsbk
Ik vond het geen slechte film, maar het verhaal deugd natuurlijk van geen kanten... sommige dingen kloppen gewoon totaal niet. ik vraag me sowieso af waarom john travolta uberhaupt bij de verhoren gevraagd wordt?
MarkFish
JA , het ging uiteindelijk net een paar stappen te ver. Zij snapt er uiteindelijk evenmin nog wat van, laat staan de kijker. Te vergezocht. Deze film had een stuk beter geweest met een paar plotwendingen minder. En dan iets meer uitdiepen van situatie.
stefano
waarom john travolta bij de verhoren gevraagt werd was omdat die hoofdkapitein wel dacht john travolta makkelijk om te kopen was. ik vond het een leuke wegkijk film, omdat de laatste tijd toch al niet zoveel in de videotheek ligt
abrugman
in bios gezien, maar het is eigenlijk meer een gemiddelde tv film. Werkelijk een dertien in het dozijn film, geen enkele verrassing. Typisch oude stempel hollywood. terwijl ze het best kunnen de laatste jaren: american beauty, fight club, kill bill..
NanneB
Toffe film met uiteraard uitstekende acteurs!!
maar door het irritante einde met steeds weer een zogenaamd ander einde zakt deze film voor mij van 3,5 ster terug naar 2 sterren.
pabostudent
Leuke film met erg veel plottwists, op het laatst weet je niet meer hoe het nou zit. Zelfs op het einde van de film is dit nog het geval, maar al met al een zeer vermakelijke film.
Cliché en standaardfilmpje, waarin de mindfucks eigenlijk helemaal niet leuk zijn, omdat er eigenlijk maar bar weinig van de vertelde verhalen klopt. Ook het einde vond ik een grote teleurstelling....
wackyboy
Alsof de scriptwriter een scriptwritemachine heeft gebruikt en iets teveel op het knopje "twist/surprise" heeft gedrukt met de verwachting dat de film daar interessanter door wordt of misschien een intellectueler publiek aan zal spreken.
Ik vond het nogal vermoeiend.
Pierre1
Wel een goede film, leuke wendingen in het verhaal en vooral het einde is erg geslaagd. Het acteren is ok. 3,5*

The Negotiator

The Guardian
Actie / Avontuur, 2006

The Kingdom
Thriller / Drama, 2007
drugsverslavingmilitary courtpanama military servicerechtbankrangersupreme courtlagermilitary crime