• 9.374.429 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 september 2004

Plot The Alamo

"You will never forget"

In het begin van de 19e eeuw was Texas nog in handen van de Mexicaanse dictator generaal Santa Anna. Nadat de Texanen de stad San Antonio hadden veroverd, zet de generaal begin 1836 de tegenaanval in, om het verzet voor een onafhankelijk Texas voor eens en voor altijd de kop in te drukken. Een vrijwilligersleger van zo'n 200 mannen verschanst zich in het fort The Alamo - een verlaten missie. Onder hen de beroemde David Crockett, kolonel William Travis en James Bowie. Gedurende twee weken verdedigen de mannen The Alamo tegen een overmacht van 2000 Mexicaanse soldaten en weten ze geschiedenis te schrijven in hun strijd voor onafhankelijkheid van Texas.

Sam Houston

Sgt. William Ward

Colonel Green Jameson

avatar van De GeuS

De GeuS

Ik vond het persoonlijk een erg onderhoudende film; mooi aangekleed, goede acteerprestaties en degelijke actie.

Alleen sommige tactische beslissingen/ momenten zagen er nogal knullig uit. Lijkt me niet dat dat vroeger zo gegaan is, maar goed; 4 sterren.

avatar van stinissen

Dure productie veel detail omtrent de kleding, maar de film komt maar niet opgang...nee een regelrechte flop.

avatar van andolini

andolini

Hmm, vond juist dat de film erg snel van start ging, karakters werden niet echt toegelicht. Waarschijnlijk is er vanuit gegaan dat het verhaal bij de meeste kijkers bekend is, hoewel Amerikanen nou niet bekend staan om hun geweldige geschiedeniskennis.

De plaatjes zijn prachtig, de acteurs op dreef en de gevechten erg realistisch. De Mexicanen worden echter wel iets te veel als de badguys afgeschilderd, terwijl de Amerikanen eigenlijk de indringers zijn. 3,5*

avatar van Fiend

Fiend

Opzich wel een goede film, maar alles gaat me net iets te traag.

avatar van SillyWilly

SillyWilly

Nog even over het begrip Alamo. (Spoiler voor andere film) (knip - Jordy) In dit opzicht kan het dus zoiets betekenen als vesting, datgene wat hoe dan ook verdedigd moet worden en niet in vijandelijke handen mag vallen. Tevens komt ook daar de redding uit onverwachte hoek, als het dreigt mis te gaan.

avatar van Jordy

Jordy

Plaats svp bij film X geen spoilers voor film Y. Mensen die deze film gezien hebben zien automatisch de spoiler voor die andere film, heeft dus geen zin.

avatar van SillyWilly

SillyWilly

Oeps, niet bij stilgestaan idd

avatar van Snuck

Snuck

ik vond de film niet zoveel aan.

het laatste gedeelte van de film vind ik wel goed.

maar dat maakt niet de hele film goed.

avatar van Icer

Icer

Matig... zucht ....... allemaal wat slap... niet boeiend.... en zeker niet voor 5 Euri's 2,5*

avatar van Hansjoh21

Hansjoh21

Vind het wel een aardige film, dat het geen kaskraker geworden is kan ik wel begrijpen, het is gewoon net geen topper, het einde zal bij menig mens niet dat geven waar ze op gerekend hadden. Maar het is een waargebeurd verhaal, dus als de laatste slag met Houston maar 18 min geduurd heeft(in het echt) kan ik wel begrijpen waarom ze het binnen 3minuten in de film hebben laten zien! De slag bij het fort duurde 13 dagen, vandaar dat de meeste tijd naar het fort ging en de finale niet zo bijzonder was.

Ik vind het wel een leuke film om te zien en geef het een 3,5

avatar van Banjo

Banjo

• 2033 berichten

te traag ja misschien wel, maar ik heb me geen moment verveeld. het viel me wel op dat de film

heel goed wilde zijn in alles, maar dat uiteindelijk niet volledig slaagde.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Geen groots spectakel,maar een mooi (maar traag) verteld historisch verhaal over het verdedigen van The Alamo om zo Texas in handen te krijgen.
Aardige acteerprestaties,al vond ik de rol van Jason Patric ietwat tegenvallen,doordat ie bijna 3/4 van de film (dat ie nog leeft in ieder geval) in bed ligt doordat ie ziek is,maar goed,dat terzijde Vond Billy Bob Thornton wel leuk spelen, met zijn viooltje en zijn goede schieten. Mooi toen ie van een meter of 100 dat gele ding (weet niet hoe je zo'n ding noemt ) van dat jasje afschoot. En Quaid,ja afgezien van het begin stuk van de film,alleen op het einde van de film gezien,waar hij de overwinning binnen haalde. Maar toch door deze 3 acteurs behoorlijk gespeeld.

3,5 ster

Minotrax

Kun je hem eigenlijk al huren? of is deze vraag water na de wijn (of hoe die uitdrukking ook heet)

avatar van De GeuS

De GeuS

Minotrax schreef:

Haha, een nieuwe memorable quote is geboren....

avatar van tsjidde

tsjidde

Minotrax schreef:

Je kunt hem (zelfs al) kopen.

O.a. bij de Albert Heijn (met air miles )

avatar van Keutul

Keutul

Wat een slechte film; echt typisch Amerikaans om hun slachtingen proberen goed te keuren door de geschiedenis te vervormen in deze vreselijke partiotistische film.

Minotrax

Ik heb hem nu besteld bij de Boekeclub (huh? jah, ze hebben niet alleen boeken daar gelukkig), zal ergens deze week wel arriveren (midden in de toetsweek )

Ik heb hem gekregen, vond hem de 15 euro's helemaal waard. 3,5 *

avatar van jedymaster

jedymaster

Mooie film en de film blaast hopelijk de cowboy film nieuw leven in. Dennis Quaid, Jason Patric en Billy Bob Thornton vormen een drie eenheid in deze film heel goed gespeeld. De muziek is iets minder maar dat kan de pret niet drukken. Wat ik me altijd wel af vraag of alles wel historisch helemaal correct is

Minotrax

Reken daar maar niet op, net als met King Arthur -> The True Story. Lijkt me sterk dat dat allemaal zo gegaan is...

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Vond alleen het einde mooi en boeiend. Voor de rest was hij nog al saai. En normaal vind ik die vechtfilms altijd wel mooi maar deze viel echt tegen. De Trailer was veel mooier dan dat de film uiteindelijk was.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Ik heb hem nog een 2de keer gezien en hij is wel al iets gestegen. heb ook veel beter opgeled. Vond hem wel mooi en zielig. maar de trailer bleef nog steeds mooier.

avatar van V

V

Wat een ongelooflijke rukfilm. Van een dergelijke cast en een sterk uitgangspunt verwachtte ik toch een boeiende, enerverende film met veel actie (met name omdat de genreaanduiding op de dvd actie is, maar bovenstaande volstaat toch een stuk beter).

Alamo is traag, zit boordevol cliches, bevat matig acteerwerk en de beloofde actie is ver te zoeken. Leuk hoe Billy Bob Thornton van Davy Crockett een lulletje rozenwater maakt, terwijl dit figuur toch een van mijn jeugdhelden is. Enkel Dennis Quaid weet zich wat betreft acteerwerk staande te houden.

Praktisch iedere scene heeft wel een clichematige dialoog in zich, waar de Amerikaanse heroiek vanaf druipt. Oninteressante karakters maken Alamo tot een regelrechte draak. Gewoonweg kut!

Enige positieve waren de geluidseffecten van de kanonnen. Zonder 5.1 surround was dit een 0,5* geweest. Voor nu 1*

avatar van NERD

NERD

"You will never forget the Alamo" Maar ik zal wel m'n uiterste best doen.

Sluit me verder bij V aan maar geef 1,5 ster.

avatar van gotti

Traag, trager, The Alamo. Kon nog net wakker blijven.

avatar van gandalf

gandalf

Keutul schreef:

Nou, de feiten zijn dat een handvol amerikanen (200 ofzo) stand hielden tegen duizenden mexicanen. Uiteindelijk waren er nog maar 6 amerikanen over, en die hebben zich overgegeven maar dat mocht niet baten, want ze werden alsnog afgeslacht. Begrijpelijk dat de amerikanen hevig verontwaardigd waren, zelfs noord én zuid waren het eens dat dit gewroken moest worden, en het mexicaanse leger werd verpletterend verslagen. Ik geloof zelfs dat ze vervolgens Texas ook nog netjes hebben gekocht van Mexico.

Vond de film erg interessant, maar geen topper omdat de climax nogal tegenviel en het nogal traag op gang kwam.

3,5 sterren.

avatar van Silvan

Silvan

Ongelooflijk saaie film door de langzame voortgang. Alleen de veldslagen waren enigszins onderhoudend, maar ik heb ze in andere films veel beter gezien. 1,5 ster.

avatar van Gehenna

Gehenna

Een mooi "epos", de muziek was goed, de actie en het verhaal mooi verdeeld en Billy Bob Thornton in een goede rol! De film zakt soms wat in maar blijft ondanks dat behoorlijk boeiend. 3.5*

avatar van Anatolia

Anatolia

gandalf schreef:

Keutul doelt denk ik hierop:

Although the makers of this latest Alamo incarnation have said they articulate the Mexican side of the conflict as well, the trailers proclaim that the defenders of the Alamo fought for “liberty” and “freedom” and – as their noble commander says in a film clip – to “show the world what patriots are made of.” The perpetuation of this myth of the Alamo is a dishonest exploitation of our history. The fact is that the defenders of the Alamo fought for white supremacy and slavery.(...)

However, the problem for the slave-owning crowd was that the fledgling national government in Mexico City threatened to restrict or abolish slavery on Mexican land. So the Texas colonists organized a convention in March 1836 to establish the issues for which they would do battle with the Mexican government.

Vervolg: Forget the Alamo

avatar van Superfan

Superfan

stinissen schreef:

?? flop? ik vond het een goeie film..

ik zou wel commentaar willen geven maar 'k ben netjes.