• 9.379.407 stemmen

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Guardians of the Galaxy 2

Geregisseerd door: James Gunn

Met onder meer: Chris Pratt, Zoe Saldana en Dave Bautista

Releasedatum: 27 april 2017

Plot Guardians of the Galaxy Vol. 2

"Obviously."

'Guardians of the Galaxy Vol. 2' zet de avonturen van het team voort, terwijl ze reizen door de buitenste regionen van de kosmos. De Guardians moeten vechten om hun familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills vader ontrafelen. Oude vijanden worden nieuwe vrienden en schieten hen gedurende de reis te hulp.

Peter Quill / Star-Lord

Drax the Destroyer

Baby Groot (stemrol)

Rocket (stemrol)

Yondu Udonta

avatar van Noodless

Noodless

Na Pirates of the Caribbean nog een filmpje mee gepikt in de bioscoop.

Ook deze film was heel vermakelijk vooral door de humor en de geweldige beelden. Zeker ook een aanrader voor de bioscoop. Kan wel niet wedijveren met deel 1 die ik uitstekend vond, maar dit vervolg mag er wel zijn. Heel veel humor afgewisseld met veel actie en onzinnig avontuur. Het verhaal is totaal absurd en veel belachelijke scènes komen op je af. Maar het werkt. De ideeën zijn vaak leuk en bizar. Soms er ook wel echt over, maar dat mag de pret niet drukken. Puur entertainment ! Het hoeft niet altijd serieus te zijn hé. Heerlijk bioscoopavondje gehad. 7,5/10

avatar van Pkunk

Pkunk

Leuk, maar lang niet zo leuk als deel 1. Deel één was misschien wel extra leuk vanwege de humor maar die was toch een stuk schaarser en meer ondergeschikt aan het verhaal dan in dit deel. Ik had nu het idee dat ik vooral naar een crowdpleaser zat te kijken met een overdaad aan schattige Groot, ontactische opmerkingen van Drax en beledigingen van Rocket. Heb het idee dat elk personage wel even een grapje gemaakt moest hebben. Halverwege de film wordt het echt te voorspelbaar en geloof je het wel. Daardoor nam ik het verhaal, wat ik al niet zo heel sterk vond nog minder serieus. Ik begrijp ook niet waarom ze ervoor gekozen hebben Quill een andere vader te geven dan in de comics. Het hele goden opblazen met bommen deed me denken aan Star Trek V en da's niet bepaald positief.

Hoe dan ook blijven het allemaal hele leuke personages en het is allemaal erg mooi gefilmd en ge-geluidt. Ben benieuwd naar deel 3! En ik ga nu even awesome mix 2 downloaden

avatar van GGG

GGG

Goh, zonde dat ik hiervoor naar de bios ben gegaan. Viel erg tegen ivg met deel 1.

avatar van TheManInBlack

TheManInBlack

Net zo leuk als het vorige deel van "The Guardians of the Galaxy". Verhaal was weer goed geschreven. Cast deed het weer uitstekend, met als uitblinker voor mij "Rocket en Yondu". De humor in deze film was weer hartstikke grappig, net als in het vorige deel. Leuke cameo's van een paar bekende mensen. Ben benieuwd of we Stakar Ogord (Sylvester Stallone)nog in de toekomst gaan zien. Gevechten waren erg leuk en mooi om te zien. Soundtrack was ook weer om van te genieten in dit deel! In dit deel kreeg ik meer een band met "Yondu", in het eerste deel vond ik hem niet echt interessant maar in dit deel brengt daar verandering in! Leukste grap was toch wel over "I'm Mary Poppins, y'all". Het einde was wel een beetje emotioneel omdat "Yondu" zijn leven opgaf om "Peter" te redden. Grappig om te zien in de credit scènes dat "Groot" aan zijn pubertijd begint. Ben ook benieuwd naar "Adam" en "The Watchers" die we in de credit scènes te zien kregen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Luidruchtig.

Deel 1 vond ik toendertijd ook al niet wauw, en ook dit 2e gedeelte is vooral luidruchtig. Komt daarbij ook nog veel geforceerde humor (elk personage krijgt een momentje of 3, echt tenenkrommend) en wat onzin familiegeneuzel langs allerlei kanten.

Het aantal personages is naar slechte Marvelgewoonte ook weer véél te groot, wat maakt dat niemand uit de cast veel indruk kan maken. Als Chris Pratt hoofdrolspeler is, is dat toch vooral spijtig gezien de weinige gelegenheid tot acteren.

James Gunn kiest wederom voor overdaad. Héél veel kleuren, héél veel lelijke kleuren dan nog, veel actie en lawaai. De kitsch druipt ervan af. De slapstick die er mee gepaard gaat, zou het geheel kunnen laten werken hebben, maar het verplichte lijstje van mopjes dat elk personage afwerkt komt mijn kijkplezier althans niet ten goede. De soundtrack redt nog wat puntjes, dat wel.

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Het eerste deel heeft me toen ontzettend verrast, wat een grappige film bleek dat te zijn. In deel 2 gaat het gewoon nog een keer verder. Een verhaal dat best geloofwaardig is. Nog steeds die heerlijke platte humor. (Heeft er iemand plakband...whaha). Goede muziek. Special effects van het hoogste niveau, en zelfs nog een beetje gevoeligheid. Even een traantje weggepinkt. Gaandeweg ging mijn waardering omhoog en ik kwam uit op 5 sterren. Niets op aan te merken, en het doel van deze film overtuigend bereikt. Erg goed gemaakt!

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Yondu redt deze film. Stallone heeft met zijn uitstraling niets in deze film te zoeken. De humor van Drax begint te storen na een tijdje.. De actie is perfect.. heerlijke wegkijk film.. Maar haalt het niveau en de verrassing van deel 1 bij lange na niet..

Wel aanrader...!

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een soort Star Wars voor kinderen, maar dan behoorlijk over de top met slappe humor en irritante typetjes zoals Rocket. Gelukkig maakt de actie het nog een klein beetje goed en is het het af en toe best mooi gemaakt. Maar het verhaal is niet al te boeiend, ik begon steeds meer de aandacht te verliezen en ruim voor het einde was ik er eigenlijk wel klaar mee. Leuk voor de jeugd misschien maar ik vond er weinig aan.

avatar van horizons

horizons

Pazmaster schreef:

. Leuk voor de jeugd misschien maar ik vond er weinig aan.

Bedankt!

Nu voel ik me weer wat jonger.

avatar van Matt81

Matt81

Pazmaster schreef:

Een soort Star Wars voor kinderen, maar dan behoorlijk over de top met slappe humor en irritante typetjes zoals Rocket. .

StarWars is toch ook voor kinderen?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Matt81 schreef:

StarWars is toch ook voor kinderen?

Niet specifiek.

avatar van tattoobob

tattoobob

Even tof als het eerste deel,voor in zijn genre is dit ook weer een topfilm.

Leuke humor en geweldige CGI en computeranimaties wisselen elkaar af.......vooral visueel echt geweldig.

Acteerwerk is prima in orde en er is een leuke chemie tussen de spelers.Toch wel weer een van de betere Marvel films...veel beter als de Avengers,Iron man of Captain America reeks,ik noem maar wat.

avatar van Matt81

Matt81

JacoBaco schreef:

Niet specifiek.

Tja, deze ook niet.

avatar van Film Pegasus

Marvel voor de kleinsten. Het helden universum is altijd wel familievriendelijk geweest. Ietwat volwassenere films als Blade of Logan zijn eerder uitzondering. Maar deze sequel van Guardians of the Galaxy 2 heeft echt wel flauwe humor en weinig verhaal. Hij was zelfs minder fout dan de reboot van Power Rangers. Ik moest zelfs denken aan de straight to dvd sequels van Ice Age (Ice Age: Collision Course met Scrat in de ruimte).

Net als Disney (waar Marvel nu onder hangt) dat enkele hoogtes kende met haar animatiefilms komt blijkbaar de Marvel-machine in een dip terecht waarin ze de machine te veel laten werken en constant op veilig spelen. Beetje de arrogantie dat hun figuren zo bekend zijn dat ze zich alles kunnen permitteren.

Geen hoogvlieger dus, nogal rommelig en wat mij betreft de Batman & Robin (samen met Ghost Rider) van Marvel.

avatar van vranque

vranque

Het was een visuele chaos die af en toe een glimlach teweeg bracht. Zwaar onvoldoende voor zo'n geldverslurpend project.

avatar van moviefreaker

moviefreaker

Iets teveel grappen. Maar verder lekker wegkijken.

De Zune. Wie kent het niet?

avatar van FillumGek

FillumGek

Zijn voorganger was al sterk, deze sequel is eigenlijk net zo geweldig. Eén van de leukere Marvel-verfilmingen waarvan ze er van mij nog wel meer mogen maken.

Ditmaal krijgen de Guardians opeens een bezoekje van de vader van Peter. Het startsignaal voor een nieuw avontuur die bol staat van ruimtegeweld en droge humor. Het is weer erg genieten met de maincast die perfect op elkaar zijn ingespeeld. Iets meer grapjes dan in het eerste deel, makkelijk scoren soms, maar ik moest regelmatig lachen. Meer dan bij veel slappe volbloed komedies die hedendaags worden uitgepoept in elk geval. Vooral Drax is hilarisch met zijn té eerlijke reacties. Baby Groot is cute, Peter heeft charisma en elke scene met Rocket is de moeite waard. Zelfs Yondu en Nebula krijgen een groter podium en ook dat pakt goed uit. Niet dat het verhaal verder altijd even boeiend is, het moraal ligt er soms wat te dik bovenop.

De film ziet er bij vlagen weer fantastisch uit, met name het CGI-werk van de planeet van Ego. Maar ook de actie brengt je weer op het puntje van je stoel, al zal het soms ook wat te chaotisch aanvoelen. Dan is het soms moeilijk te bevatten wat er nu allemaal gebeurt. Daarbij halen een aantal trage scenes de vaart er soms weer een beetje uit. Geweldige soundtrack ook weer wat de film weer die luchtige smaak geeft.

Daarom vond ik het einde ook zo mooi eigenlijk die zowaar nog best ontroerend was. Schitterende ode aan Yondu waar ik inmiddels toch wel sympathie voor had gekregen. Leuke cameo's ook van Michelle Yeoh en Ving Rhames. De film had wel iets korter gemogen, maar over het algemeen heb ik me weer dik vermaakt. En de credits laten zien dat we nog niet klaar zijn, gelukkig maar.

avatar van De GeuS

De GeuS

Waar volume 1 nog origineel en vlot was, was dit vervolg echt een verschrikkelijk lange zit. Het verhaal kabbelde maar voort met voornamelijk oppervlakkige 'vriendschap en liefde' gesprekken en ook de actie liet te wensen over. Weer een regisseur die niet weet wat ie met een te groot budget moet doen; 2,5*

avatar van james_cameron

Prima tweede deel, aan de lange kant, maar erg vermakelijk. Er had weliswaar makkelijk een half uur uit gekund (het middenstuk sleept een beetje en de finale duurt veel te lang), maar gelukkig maakt de onderkoelde humor en het visuele spektakel veel goed. De soundtrack is ook weer sterk. Op deze manier mag de reeks nog wel even doorgaan.

avatar van clubsport

clubsport

visueel ziet het er allemaal heel erg mooi uit , de werelden en de landschappen zijn prachtig vormgegeven met als hoogtepunt de planeet van starlord's vader.
Helaas heb ik daarmee wel het grootste positieve punt van de film gehad , verder is het allemaal nogal matig , de aktie is mooi gemaakt maar ik betrap me er al een tijd op dat er geen spanning in de aktie zit
je zit niet op het puntje van je stoel meelevend met de karakters .
De aktie word ook niet serieus genomen , de openingsscene met het gevecht met dat monster is daar een typerend voorbeeld van
Nu kan je natuurlijk zeggen dat het een humor en spektakel met een knipoog is maar de eindscene heeft bijna hetzelfde effect en die is toch een stuk serieuzer bedoeld .

De humor is het 2e punt wat niet echt lekker uit de verf komt baby groot heeft wel een paar leuke scenes maar daar blijft het bij voor de rest is het toch wat flauw .
ook de zogenaamde love story uitdieping tussen Pratt en Zaldana vond ik maar matig gedaan .

al met al visueel mooi gemaakt maar verder niet echt sterk een magere 3 sterren van mij

avatar van broncode

broncode

Na het eerste deel, wat me volledig weg blies alweer een top film uit de marvel stal. Guardians of the Galaxy is het beste wat Marvel te bieden heeft, en Peter Gun de regisseur heeft een perfect gevoel voor timing om flauwe grappen ten volle benutten.

De openingsscene mag gerust gezien worden als een klassieker en past in het rijtje van die van saving private Ryan en de bankrobbing scene uit de the Dark knight.

Minpuntje :ben ik nu de enigste die vind dat Chris Pratt een zeer beperkt acteur is en dat marvel films idd zijn plafond is?

avatar van horizons

horizons

broncode eerste half uur van Passengers kijken. Denk dat Pratt met juiste regisseur nog meer kan. Maar dit genre past wel bij hen.

avatar van filmkul

filmkul

Na een zeer goed eerste deel valt dit deel behoorlijk tegen. Het verhaal is zwak en de film mist spanning. Het grootste manco van de film zijn de actiescenes. Deze zijn veel te groots en massaal en worden vol gepropt met computereffecten. Daardoor is er geen spanning waardoor de verveling al snel toeslaat. Het grootste pluspunt van de film is de humor. De grappen en harde opmerkingen naar elkaar zijn van prima niveau, met als uitschieter de kleine Groot. Verder is de chemie tussen de diverse hoofdrolspelers prima. Gevalletje over daad schaad. 3.0

avatar van IH88

IH88

“I'm Mary Poppins, y'all!”

Topvermaak. De grootste kracht van dit tweede Guardians avontuur zit hem weer in de sterke personages en de heerlijke groepsdynamiek. Er is een groep acteurs bij elkaar verzameld die echt chemie hebben samen, alhoewel de helft bestaat uit CGI wezens. Maar dat valt al niet meer op en vooral baby Groot is het aandoenlijkste wezen in de Galaxy.

Het is gewoon fijn om twee uur lang met deze personages op avontuur te gaan en je zit de hele tijd met een glimlach op je gezicht. Dat komt ook door de vlotte regie, de humor, de heerlijke oneliners, wat romantiek, de liefde voor de jaren 80 en uiteraard de weergaloze muziek. En Kurt Russell past daar perfect bij als vader van Peter Quill. Het verhaal is niet heel bijzonder, maar gelukkig worden Thanos of de Infinity Stones een keer niet genoemd. Deze tweede Guardians film is een op zichzelf staand en doldwaas actiespektakel in de ruimte. Een film waar het plezier vanaf spat.

avatar van broncode

broncode

horizons schreef:

Heb passengers gezien, en vond hem daarin ook zeer zwak. Staat in mijn recensie van die film. Zijn gezichtsexpressie staat altijd op dom is mijn persoonlijke mening...

avatar van coumi

coumi

Uitstekend vermaakt. Eigenlijk niet minder dan het eerste deel en dat is knap omdat het originele van de karakters natuurlijk een beetje weg is. Maar dat heeft men goed opgevangen door de personages nog wat meer smoel te geven en er zowaar de juiste dosis emotie in te stoppen zodat je, in combinatie met de bizarre humor, nauwelijks het gevoel wilt krijgen hier na onwezenlijke gebeurtenissen te kijken. Grappig ook om voormalige ijzervreters als Stallone, Russell en Diesel hier bijna atypische rollen te zien spelen. Vooral Diesel is schattig(zou hij erg veel hebben moeten doen voor deze rol?) en wie had gedacht dat David Hasselhoff nog eens zou opduiken in een succesfilm?

Minpuntjes zijn dat de film door enkele geweld scènes niet zo geschikt is voor kinderen(waardoor dit dus een kinderfilm voor volwassenen is geworden)en dat aan het slot, in het kader van groot groter grootst, de special effects de overhand nemen. Maar al met al een van de betere Marvel films van de laatste jaren, de invloed van Disney daarbij is evident en positief. Zou het trouwens een record zijn dat er tijdens de aftiteling maar liefst vier stukjes film zitten die ons warm moeten maken voor het onvermijdelijke derde deel(dus niet te vroeg weglopen)?

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

coumi schreef:
Ja, het wordt wel steeds gekker. Wat ooit een verrassing was (de dansende Baby Groot terwijl Drax z'n mes slijpt aan het einde van het eerste deel!) voelt nu bijna als een verplichting aan.

avatar van Theunissen

Net zoals het leuke eerste deel, is dit vervolg ook weer vermakelijk om naar te kijken, maar is het qua verhaal wel wat minder en eigenlijk ook wat langdradiger (duur nu ook circa 15 minuten langer). De film is vooral vermakelijk bij de scenes zonder Peter Quill en Gamora, dus wat dat betreft kan men makkelijk een spin-off beginnen met alleen maar Rocket Raccoon, Groot en Drax the Destroyer in de hoofdrol, want zij zijn gewoon de leukste figuranten in Guardians of the Galaxy.

De film begint overigens heel leuk met een scene waarbij Groot aan het dansen is op het bekende nummer "Mr. Blue Sky" van ELO (oftewel Electric Light Orchestra) terwijl de andere leden van Guardians of the Galaxy aan het vechten zijn tegen een monster. Deze opening zet ook gelijk de toon voor vrijwel de rest van het verhaal, want dat bevat veel leuke scenes waarbij ook veel te lachen valt en er waarbij ook veel gebeurt en pas op het einde van het verhaal verandert de toon, met de dood van Yondu Udonta (wederom gespeeld door Michael Rooker). Visueel gezien zag alles er weer schitterend uit (inclusief de CGI) en het was ook weer leuk om veel oude muziek uit vooral de jaren 70 te horen en de muziek was ook best passend, zoals op het einde met het aandoenlijke nummer "Father and Son" van Cat Stevens.

Het verhaal (draait vooral om familie en de band met elkaar) stelt opzicht niet zoveel voor en weet ook niet echt te boeien (sowieso ontbreekt het aan spanning), maar zit qua opbouw opzicht wel mooi in elkaar en bevat ook aardig wat spectaculaire actie en de nodige humor, en dat laatste komt vooral op conto van Rocket Raccoon, Groot (is als baby boom heel schattig en de scene waarbij hij iets voor Yondu Udonta moet gaan halen en waarbij hij steeds met iets anders komt, was gewoon hilarisch) en Drax the Destroyer. Vooral de opmerkingen die men tegen elkaar maakt, zijn vaak heel grappig en daarbij moet Drax the Destroyer zelf vaak hard lachen. Buiten hun moest ik ook een keer hard lachen om een eend in een café/bar op de planeet "Contraxia", die tegen een vrouw zegt:

"Het is pas welgemeend, als het komt van een eend."

Verder is het verhaal sfeervol en vooral ook luchtig, maar het bevat ook een aantal gevoelige scenes en zeker op het einde, wat best onroerend is. Na het einde van het verhaal volgt de aftiteling (waarin ook het jaren 70 nummer "Surrender" van de band "Cheap Trick" wordt gedraaid) en omdat daarin ook nog een aantal korte scenes te zien zijn, kan je er vanuit gaan dat er weer een vervolg zal komen.

Omdat het eerste deel van Guardians of the Galaxy een groot succes was, heeft men dit keer de cast aangevuld met de ijzervreters Kurt Russell (als de vader van Peter Quill, die als naam heeft Ego), Sylvester Stallone (in de rol van Stakar Ogord, die de leider is van een bende met de naam "Ravager", waar Yondu Udonta vroeger ook bij hoorde) en zelfs David Hasselhoff De laatste is overigens maar heel even in beeld, maar zijn naam wordt wel regelmatig gebruikt als link naar de jaren 80 (tot die tijd leefde Peter Quill namelijk nog op de aarde) televisieserie "Knight Rider (TV Series 1982–1986)". Hoewel ik Kurt Russell graag zie in films, vond ik hem dit keer wat tegenvallen en dat komt misschien omdat hij nu de slechterik moest spelen. Sylvester Stallone is in een aantal scenes te zien, maar hij heeft daarbij maar een kleine rol (misschien dat hij weer terugkeert in een vervolg).

Verder hebben de vrij onbekende en nauwelijks herkenbare nieuwkomers Pom Klementieff (in de rol van Mantis die bepaalde gaven heeft en die het hulpje is van EGO. Zij raakt ook bevriend met de leden van Guardians of the Galaxy en vooral met Drax the Destroyer) en Karen Gillan (in de rol van Nebula, die de zus is van Gamora en die elkaar haten en bestrijden) een aandeel in het verhaal en dat geldt ook voor Elizabeth Debicki (in de rol van hoge priester Ayesha, van het goudkleurige volk "Sovereign"), die wel herkenbaar is. Eerlijk gezegd vond ik zowel Karen Gillan en Elizabeth Debicki weinig toevoegen aan het verhaal (ze zorgen daarentegen wel voor veel actie) en ze maakten het vooral langdradig.

Van de bekende cast deed David Bautista (in de rol van Drax the Destroyer) en Michael Rooker (in de rol van Yondu Udonta) het wederom heel leuk en verder ook de geanimeerde wasbeer Rocket Raccoon (met de stem van Bradley Cooper) en de geanimeerde boom Groot (stem van Vin Diesel, die wederom alleen maar zegt "I am Groot !" ). De laatste is dit keer min of meer nog maar een baby boom, maar is wel zeer schattig en aandoenlijk. Net zoals in het eerste deel is wederom Chris Pratt (in de rol van Peter Quill) de zwakste schakel (de minst leuke) en dit keer kon ook Zoe Saldana (in de rol van Gamora) me niet echt bekoren.

Al met al is dit gewoon weer een leuk en vermakelijk vervolg (van "Marvel Comics" en daarom zien we ook weer even Stan Lee in twee korte scenes), maar omdat het verhaal nu wat minder is en ook wat langdradiger (duurt circa 135 minuten) is, krijgt hij van mij wel een iets lager punt dan de eerste film, namelijk 3,0*.

P.S. het laten zien van de mislukte "Microsoft Zune" (waarbij wordt gezegd dat hij 300 muzieknummers kan afspelen) als mp4-speler (omdat Ego de "Walkman" van Peter Quill heeft kapot gemaakt) op het einde, was wel geinig.

avatar van Kondoro

Kondoro

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Vrolijke kleurtjes, vrolijke muziek, humor wat redelijke actie en nog meer kleurtjes (en dan vooral in de regenboog stijl) moet volgens James Gunn de beste ervaring geven in dit tweede deel van de Guardians of the Galaxy films. Toch is het allemaal iets te veel, het word soms te vrolijk en het ietwat langdradige verhaal wat er in gestopt is maakt de film toch niet beter dan het eerste deel. Slecht is Guardians of the Galaxy Vol. 2 echt niet, ik heb me prima weten te vermaken met deze Marvel productie en het heeft mijn verwachtingen veelal waar gemaakt. Ik wist wel dat het niet beter dan het eerste deel ging worden maar Gunn laat wel zien waar Guardians of the Galaxy voor staat: ruimtewezens met een humor vlak wat je een feel-good gevoel kon geven, en dan kwamen de kleurtjes er juist wel positief uit. Daarbij de hits van vroeger met onder andere 'Electric Light Orchestra - Mr. Blue Sky' en je weet het al snel: Guardians of the Galaxy is begonnen.

Toch ben ik het totaal eens met wat er hier boven staat, en kun je eigenlijk Gamora wel weg laten in de film reeks. Groot, Rocket Ragoon en Drax maken deze film toch wel tot een goed niveau, daarbij zou Peter het verhaal moeten onderbouwen want daar is de film natuurlijk op gebaseerd en valt Gamora er eigenlijk al snel buiten (buiten het feit dat peter verliefd op haar is) en is het eigenlijk meer een onnodig karakter geworden en ik vind wel dat Gunn haar zo ook weg plaatst. Misschien zal dit volgens sommigen niet zo zijn, ik kreeg er geen warm gevoel bij, helaas is Gamora nu wel ingeprent in de Guardians of the Galaxy familie waar ik toch liever zag dat Yondu nog bleef leven, al had hij wel twee gezichten.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 kent uiteraard zijn fantastische dialogen en ook de quotes in de film zijn weer geweldig! Vooral het karakter ‘Drax’ kan ik enorm waarderen en heb soms hardop zitten lachen om ‘Drax’ omdat ik een beetje mijzelf zie in deze personage. Vooral nadat Ego uitlegt aan het gezelschap hoe hij met zijn krachten de planeet en vooral zijn eigen lichaam heeft gebouwd en Drax daar een voor zijn doen serieuze vraag opstelt: “Did you make a Penis?” en daarop verder gaat met “If he is a planet, how could he make a baby with your mother? He would smush her!” :’). Maar zo kent de film ook wel andere dialogen waarvan ik oprecht Star-Lord ook nog wel geinig vond samen met Yondu:

“You look like Mary Poppins.”
“Is he cool?”
“Hell, yeah, he’s cool..”
“I’m Mary Poppins, y’all!” :’)!

Daarvan ben ik overtuigd dat ik Drax de beste personage vond in de film, moeilijk te zeggen want Rocket Ragoon en Groot zijn ook erg gaaf. Toch kent Drax zijn momenten wat erg heeft aangeslagen bij mij en wat de film voor mij echt een succes heeft gemaakt. Ik hoop dat in het derde deel wat bevestigd werd aan het einde van dit tweede deel de regisseur niet teveel druk legt op de ‘grappige’ maar vooral ‘stoere’ Drax en de personage zo om zeep weet te helpen, dat gebeurt al vaak genoeg (in mijn ogen is dat ook gebeurt bij Spider-Man in ‘The Amazing Spider-Man’ franchise).

Er is moeilijk een verhaal uit ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ te trekken. De film twee verhalen die je moet volgen. Het eerste is al snel dat Rocket Racoon baterijen jat van de sovereign planeet en de Guardians deze achter zich aan krijgen en het verhaal dat Star-Lord (peter) toch benieuwd is wie zijn vader is (wat later Ego blijkt te zijn). Toch blinkt het eerste stuk wat ik opgenoemd heb er wel ver uit, en met de scenes van het tweede stuk word ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ geboren. Het verhaal, wat ik het dan zal moeten noemen is toch wel vermakelijk alleen, toch wel wat langdradig en vooral aan het einde ietwat dramatisch op een positieve zin, het heeft geen irritatie op laten komen. De Guardians of the Galaxy worden ingehuurd door de Sovereign bewoners bepaalde baterijen te verdedigen als er een enorm monster op de planeet afkomt. Eenmaal het beest verslagen te hebben pakt Rocket wat baterijen en de Guardians gaan er weer van door. Wanneer ze achtervolgt worden door een vloot van de sovereign besluiten ze naar een planeet te gaan. Onder vuur genomen proberen ze er te komen tot dat een bepaald schip opeens alle schepen van de sovereign’s kapot maakt, het blijkt Ego te zijn de vader van Star-Lord. Samen komen ze achter de krachten van Star-Lord maar tegelijkertijd komen ze er ook achter wat ego’s plan is en hoe gevaarlijk dat wel niet is.

Ik moet zeggen dat deze film weer erg tegenstrijdig is. Toch dat ik vind dat de vrolijkheid er iets te vaak van af spat maar tegenovergestelde van dit vind ik weer dat de vrolijkheid een leuke feel-good met zich mee neemt wat de film wel afmaakt. Dan moet ik toch wel zeggen dat het geen ramp is van de vrolijkheid, wel dat het verhaal iets te langdradig is. Toch geinig om te zien dat de populatie en het goeie eerste deel toch Sylvester Stallone en Kurt Russel heeft weten aan te trekken al had Stallone niet een al te grote rol in deze film. Heerlijk vermaakt, toch minder dan het eerste deel maar deze film haalt het niveau wat Guardians of the Galaxy met zich mee draagt.

avatar van The Oceanic Six

Guardians of the Galaxy 2 is vooral meer van hetzelfde, maar dat geeft natuurlijk niet zo als dat betekent dat je meer van iets goeds krijgt. De voorganger was origineel, scherp, actievol en geestig en minus dat eerste weet Guardians 2 dit ook te bieden. De openingsscène is werkelijk geniaal en zet al meteen de toon. Wel jammer dat het daarna soms wat langdradig wordt (de film had van mij een half uurtje korter gemogen), maar er blijft genoeg te genieten, ook met nieuwe personages en vermakelijke cameo's. En visueel is het werkelijk schitterend, zo kleurrijk en fantasievol. Prachtige werelden die tot de top van CGI behoren. Ook de muziek is weer erg aanwezig en lekker sfeerverhogend door goede timing.

De film haalt het niet bij deel 1, maar mag zich een waardig vervolg noemen.