• 9.379.007 stemmen

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Guardians of the Galaxy 2

Geregisseerd door: James Gunn

Met onder meer: Chris Pratt, Zoe Saldana en Dave Bautista

Releasedatum: 27 april 2017

Plot Guardians of the Galaxy Vol. 2

"Obviously."

'Guardians of the Galaxy Vol. 2' zet de avonturen van het team voort, terwijl ze reizen door de buitenste regionen van de kosmos. De Guardians moeten vechten om hun familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills vader ontrafelen. Oude vijanden worden nieuwe vrienden en schieten hen gedurende de reis te hulp.

Peter Quill / Star-Lord

Drax the Destroyer

Baby Groot (stemrol)

Rocket (stemrol)

Yondu Udonta

Zwolle84

Stuk beter al dan de vorige. Meer zelfverzekerd, minder chaotisch, veel betere humor, erg fijne nieuwe karakters (Kirk en Kurt). Onverwacht goed vermaakt.

Zwolle84

We zijn het niet eerder op zoveel punten oneens geweest, tbouwh. Moet af en toe kunnen.

avatar van Shinobi

Shinobi

"So we're saving the galaxy again?"

Het vorige deel behoort wat mij betreft nog steeds tot één van de betere Marvel films. Ditmaal herhaalt James Gunn hetzelfde trucje nogmaals; vernieuwend is het niet, maar het blijft genieten.

Dit tweede deel is gecentreerd rondom de vader van Peter Quill die opeens van zich laat horen. Hiermee worden er gelijk een aantal vragen beantwoord die Gunn ons nog schuldig was uit de voorganger. Gaandeweg krijg je dan ook meer informatie over de achtergrond, met als uitgangspunt dat familie belangrijk is.

Helaas schiet 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' qua narratief soms zijn doel voorbij. Het gebeuren rondom het team dat als familie tegenslagen moet overwinnen, komt iets te geforceerd over. Dit is puur bedoeld om het geheel aan elkaar te lijmen, omdat het veelal rommelig aanvoelt. Daarbij helpt de wisselvallige pacing niet echt mee. Desondanks is het interessant om te zien hoe enkele personages worden uitgelicht, met als uitblinker nota bene Yondu.

Zoals gebruikelijk in deze reeks laat de combinatie van zelfbewuste humor, prima actie en een heerlijke soundtrack niet lang op zich wachten. Het levert wederom gestoorde situaties op die bol staan van spektakel. Zelfs wanneer de film tot stilstand dreigt te komen heb je altijd nog de droge Drax en schattige Baby Groot die de boel redden. Het slot zorgt bovendien voor een mooie emotionele boventoon waar andere films in het genre moeilijk aan kunnen tippen.

Al met al een degelijk vervolg dat zeker niet onderdoet voor deel één. Een leuke bijkomstigheid is dat men helemaal niet bezig is met het - vermoeiende - refereren naar gebeurtenissen uit de Marvel Cinematic Universe, waardoor de casual kijker niets mist. Uiteraard wel even blijven zitten bij de eindcredits voor vijf extra scènes.

4,0 Sterren.

Shinobi schreef:

[i]Uiteraard wel even blijven zitten bij de eindcredits voor vijf extra scènes.

Ik heb er twee gezien. Heb ik heel veel gemist?

avatar van Shinobi

Shinobi

Het zijn meer leuke extra's Zwolle84, zoals Groot als puber en Stan Lee die achtergelaten wordt. Het enige belangrijke is Ayesha die een apparaat heeft om de Guardians uit te schakelen, maar dat heb je denk ik wel gezien.

Shinobi schreef:

Hmm nee, zegt me zo niks. Maar dank je!

Zwolle84 schreef:

bij deze film is dat ook niet per se gek, het gros zal deze gewoon kunnen waarderen. En dat is ook niet zo erg. Het was voor mij een enorm contrast, één zag ik ervoor en die handhaaft op de valreep gewoon z'n 4* van de eerste twee kijkbeurten. Misschien dat je er bij zo'n double bill extra op gefixeerd bent wat zo'n tweede film in jouw ogen minder doet.

tbouwh schreef:

Zou kunnen ja. Of het is Guardians-moeheid. Ik moet zeggen dat 9 kwartier al wat veel van het goede is voor zulk luchtig vermaak, ik zou dan niet zitten te wachten op nog eens 2 uur aanloop ernaartoe.

tbouwh

Ja, of meer algemene Marvel-moeheid zelfs. Vol. 2 voelde in alle opzichten aan als een gemakkelijke filler; nauwelijks relevant voor het overkoepelende verhaal (ja, er worden wat zijplotjes gelanceerd, maar iedereen kijkt toch met name uit naar Thanos en IW lijkt me), vooral gericht op humor en het weer terug in actie zijn van de Guardians. En wat die aanloop betreft, dat vond ik niet zo erg; juist omdat ik weet dat ik een zo kan waarderen, keek ik ernaar uit en heb ik er opnieuw van genoten. Het ging pas tegenstaan toen twee tegen bleek te vallen, dan wordt het een lange zit, óók als je voor de eerste keer kijkt.

avatar van Brendanh29

Brendanh29

Ik kijk al heel lang hier maar nog nooit aangemeld, maar moest het gewoon doen voor deze film.

Ik weet nog niet wat ik verder ga doen, maar dit heb ik ieder geval gedeeld.

Ik heb nog niet aangegeven wat voor vernieuwende films ‘’the good dinosaur & Batman vs Superman & James cameron’s Avatar’’ etc.. waren en hoe ze voor me waren. Maar dan zou je deze uitleg ook begrijpen voor deze filmfanaat.

Guardians of the galaxy 2 imax 3D – een aanrader en een pareltje

Deel 1 was goed maar ik zou niet kunnen beschrijven hoe deze film daarover heen stijgt, wat voor gevoel het me gegeven heeft, wat volgens mij nog nooit een film of iets anders deed.

De humor, de spanning en actie, special effects, de connecties en dialogen tussen iedereen, de combi triestheid en muziek. Ik heb het werkelijk niet droog gehouden het is een soort extase waar ik in ben beland, niet zoals een huil/romantische of hart gevoel. Dit is mijn perfecte film en staat boven alles wat ik ooit zag, geen idee of het vervolg het kan evenaren hoewel de reeks mogelijk als geheel moet zien, of iets het nog beter gaat doen.. maar er komt meer groots…

Ieder van de hoofdpersonage doet of iets met elkaar of met een bij personage, wat zo’n chemie geeft en iets raakt dat ze nu als acteurs in mijn hart heb gesloten, Yondu, Nebula en Mantis ook.

Er is enorm veel te zien en gaat nog weleens snel zoals in het eerste deel, en ook hier aliens die wat te menselijk lijken, maar er is toch wat meer creatieve mooie die erbij zitten.

Ik ga zeker nog vaker zo puur wat een gevoel.

avatar van schumacher

schumacher

Goede film en de humor maakt veel goed, toch had ik niet dat zo goede gevoel als bij de vorige film, qua verhaal en noem maar op vond ik de vorige nog een stukje beter.

Goed maar niet zo top als de vorige.

Kurt Russel vond ik zwak, ik kreeg er geen goed gevoel bij.

Batista was de meest leuke, goeie humor alweer in de film.

Terwijl ik in de vorige film me geen seconde had verveeld had ik nu wel zo'n paar kleine momentjes dat ik zei van ppff. Allemaal mooi die special effects enzo maar ik vond het wat teveel vh goede en dat is mss hetgeen ik minder vond.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Weer heerlijk genoten van deze. Vond hem kwa niveau het zelfde beetje als de eerste moet er zeker niet voor onder doen. De personages zijn zalig. De humor is top (echt veel gelachen tijdens deze). Kwa verhaal misschien net iets minder interresant vind ik. Maar het entertainmentgehalte is zo hoog dat je daar zwaar door heen kijkt. Muziek was ook weer zalig en paste perfect. Mini groot was zoiezo het zaligste karakter . Effecten waren ook weer om vingers van af te likken. Dikke aanrader voor marvel fans en fans van de eerste. 8/10

avatar van orko82

orko82

Samen met deel 1 beste films Marvel qua humor. Waar vooral Starlord in deel 1 grappig was, zijn nu bijna alle personages op een bepaalde manier funny. Genoeg mooie actie en beelden, fijne 80's muziek en aardig verhaal.

avatar van sharkey111

sharkey111

Humor en muziek zijn ook in deze film helemaal top!
die openingsscène was geniaal!

Echter gaat dit deel de mist in met al dat sentimentele gedoe, daar word teveel aandacht aan gegeven waardoor het vervelend gaat worden.

Desniettemin is dit een leuk vervolg op het eerste deel! 4,0*

avatar van Superkuuk

Superkuuk

Deel 1 absoluut vernieuwend qua Humor en Muziek, Nu in het tweede deel, allemaal wat geforceerd. De humor en one liners zijn nog leuk, maar het uitgebreide gelul over een liedje en de mega lange dialogen van een nooit serieus te nemen Kurt Russel met een ruimteschip die zo het uit de the Hitchikers guide to the Galaxy had kunnen komen, incl Walvis... waren echt storend...Alles was dus allemaal wat grotesker dan deel 1, maar het leuke vlotte van deel 1 was in dit deel niet zichtbaar...Vuurwerk op het einde maakt het Disney gevoel helemaal Compleet,

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Die poster is kleurrijk, maar kitsch. Een beetje zoals de hele film. Echt mooi wil ik het niet noemen, maar het past wel goed bij deze nonsens die hoe dan ook vermaakt, maar soms wat geforceerd is en ook wel een beetje een herhalingsoefening is van het eerste deel. Daarnaast vond ik hier het verhaal stukken minder interessant. Een klein verhaal dat niet verteld hoefde te worden en daardoor nergens echt boeit.

Wat wel blijft zijn alle acteurs die met enorm veel plezier staan te spelen en de humor die vaak wel werkt. Soms zelfs als het enorm lang wordt uitgerekt (dat gedoe dat Quill om tape vraagt is extreem grappig, zoals die hele scène). Baby Groot is verder schattig en de muziek is allemaal prima. Ook pacing is heel behoorlijk (negen kwartier vervelen nergens) en de actie is meestal vrij overzichtelijk geschoten, al is het zo veel cgi-geweld dat het ook nergens echt bijzonder wordt. Dan waren een Mad Max of Hacksaw Ridge vele male beter op dat vlak. 3,0*.

avatar van Donucius

Donucius

Aangenaam vermakelijke actiefilm. De humor in dit deel is geniaal.

Heel erg sterk beginstuk tot midden, waarna het een beetje inzakt. Daarna begint een stukje dialoog dat wat minder interessant is en helaas waar de film teveel op leunt. Begrijpelijk dat sommigen vinden dat het verhaal een beetje een filler is in dit deel. Wordt verhaaltechnisch natuurlijk klaargezet voor deel 3.

Dit is gelijk ook de zwakte van dit deel t.o.v. het eerste deel. Deel 2 is daarentegen wel weer een tikkeltje volwassener waarbij de mogelijkheid er is om enkele karakters wat meer diepgang te geven.

3D is perfect afgesteld met de juiste hoeveelheid voor de ultieme toevoeging aan de beleving.

Een aanrader. Wel 3D IMAX kijken bij deze film, anders doet het de film geen eer aan.

Baby Groot is hier zonder meer dé ster van de film. Op naar de volgende zal ik maar zeggen.

avatar van Walter S.

Walter S.

Deel 1 niet gezien dus hoef ik ook niet te vergelijken. Qua visuele pracht 4,5 sterren, qua verhaal (en iets te lang uitgerekte finale) 3 sterren. Prima mee vermaakt, gewoon een erg leuke film. Hardop lachen, dat dan weer niet. Ik ga tzt deel 1 ook kijken, maar ben eigenlijk wel blij dat ik woensdag niet naar de marathon ben gegaan want twee zulke films achter elkaar lijkt me wat te veel van het goede voor mij.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Zwolle84 schreef:

Een stuk beter dan de vorige?? Als dat waar is dan ga ik het een goeie film vinden want vond de eerste ook helemaal niet verkeerd. Ik had me er zelfs heel goed bij vermaakt. Ik ben wel heel benieuwd naar deze nieuwe.

avatar van voskat

voskat

Shinobi schreef:

Dat "apparaat" is inderdaad gigantisch belangrijk... en iets waar ik (en vele anderen) al zo'n zes jaar op hebben gewacht.

avatar van Jokkie

Jokkie

Kan totaal niet tippen aan deel 1. Geforceerde (amerikaanse) grappen (die voor mij totaal niet grappig zijn) en geforceerde drama. Het kwam allemaal over of de grappen en drama moesten. En dan komt er nog bij dat er bijna tot geen actiescenes zijn. Ook waren de vijand(en) inspiratieloos en simpel. En in feite speelt het zich op 1 planeet af, wat helemaal nergens op slaat.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Oké, Guardians of the 'freaking' Galaxy! 'Without the freaking'... Ik vind GotG een welkome afwisseling tussen al het Marvel en DC geweld. Deel 1 kenmerkte zich door de humor en het duo Rocket & Groot die wat mij betreft de show steelden. In deel 2 is Groot nog klein ('baby') En dat levert soms hilarische taferelen op. De openingsscène is echt fenomenaal en was een regelrechte hit bij het publiek. De film heeft meer van dat soort geniale en grappige momenten gelukkig, maar veel te weinig om weer op een eindcijfer 9 te komen zoals bij feel 1.

Het begin- en eindgedeelte van de film redden de hele film, aangevuld met geslaagde grappen de hele film door. Maar het middengedeelte kenmerkt zich helaas door een veel te geforceerd voelend drama en ook vond ik persoonlijk het feit dat de GotG opsplitsen echt helemaal geen goede zet. Ze horen bij elkaar en die wisselwerking is juist het leukst!

Ik heb gelachen en was ontroerd, maar had wel meer verwacht van deze film. Op naar de volgende dan maar...

7/10 (IMDB)

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

Gisterenavond gezien. Heerlijk vervolg op het deel 1. Ik heb smakelijk gelachen en me geen moment verveeld. De soundtrack was ook weer geweldig.

avatar van Nicholas

Nicholas

Zoals het een vervolg betaamt een trede lager dan zijn voorganger.

Een dubbele schep humor, met running gags die wel eens te ver doorgedreven worden en een dubbele schep, vooral valse, dramatiek. Soundtrack ook minder catchy.

Norse Drax waarvoor metaforen abracadabra waren is nu een hele vrolijke Frans en zoals eerder dus aangegeven; de familiebanden worden overmatig gedramatiseerd en dat valt moeilijk te rijmen als je aan de andere kant gaat voor absurdistische stripboekhumor. Het voelde soms nogal geforceerd, met dan ook nog die muzikale begeleiding er bij.

Om met een positieve noot te eindigen, de Pacman-scène; GENIAAL

avatar van horizons

horizons

Heel erg leuk vervolg op het eerste deel en uiteindelijk zelfs beter dan de voorganger.

In het vorige deel was de cast met afstand het sterkste punt aan de film en hing de rest (verhaal, design) er een beetje los bij en was de slechterik van erbarmelijk niveau.

En laat nu vooral dat laatste iets zijn wat vol.2 nu echt goed aanpakt: de slechterik is de beste en leukste slechterik uit het hele Marvel CInematic Universe! Dat werd dan ook tijd.

De acteurs zitten nog steeds lekker in hun rol en zelfs de humor van Drax blijft de hele film door werken (aan de zal te horen publiekslieveling). Het is toch vooral de wisselwerking tussen de Guardians die deze films een behoorlijke extra zet geeft.

Wat ook beter werkt is dat er op een bepaalde manier wat minder MacGuffin in zit en dat deze wel bewust leuk wordt ingezet.

En het actie-vermaak ziet er goed uit. CGI (logisch) en kleuren(!) zijn stuk beter geworden.

Dikke aanrader. En het Marvel Cinematic Universe begint met de lijn Antman, Dr Strange en nu GotG vol.2 een stuk beter te worden en eindelijk uit de middelmaat te klimmen.

avatar van Fonzzz002

Fonzzz002

De eerste Guardians of the Galaxy is een film waar ik zo dusdanig veel lovende dingen over hoorde dat mijn verwachtingen iets te hoog waren toen ik het ging kijken waardoor, zelfs al vond ik het een leuke film, het teleurstelde. Over deel 2 hoorde ik daarentegen dat het enigszins tegenviel, waardoor ik daar met redelijk lage verwachtingen inging. Hier gebeurde het tegenovergestelde: ik raakte aangenaam verrast door hoe vermakelijk het was. Ik zou het niet groots noemen, en als de vorige je niets deed zal dit je gedachten niet veranderen, maar het zorgde voor 2 zorgeloze bioscoopuren met spektakel en humor.

Guardians of the Galaxy nodigt je uit in een kleurrijke science-fiction wereld te komen die zichzelf niet zo serieus neemt: feel-good cheesy pop muziek als soundtrack, clichés die in de zeik worden genomen of flauwe one-liners tijdens scenes die serieus lijken te beginnen. Deze humoristische ondertoon maakt het een zorgeloze zit waarbij ik regelmatig hardop kon lachen. Visueel oogt deze film erg mooi, wat terug te zien valt in de sterke make-up design die ieder ras in het universum een eigen look geeft. Zelfs de personages die volledig met de computer zijn gemaakt waren zo dusdanig gedetailleerd, hadden vloeiende bewegingen en ze wisten qua kleuren zo soepel met de sets te mengen, dat het me nooit stoorde. Iedere plek voelt levendig en is anders dan de andere, waardoor ik een reisgevoel overhield aan de film.

Waar ik wisselvallige meningen over heb is de actie. De films denken op bepaalde punten dat krijsend met een geweer schieten heel cool is, zonder dat je iets interessants eromheen moet bedenken, wat aardig saaie actiemomenten zijn. Maar er zijn andere momenten waarin ze op creatieve wijze iets weten te bedenken om humor, of iets elders interessants, aan de actie toe te voegen om het vers te houden. Wisselvallig dus.
Het verhaal van deel 1 vond ik niet interessant. Dat was een typisch good vs evil verhaal zonder wendingen. De personages hebben weinig diepgang en het verhaal is voorspelbaar, in deel 1. Deel 2 lost een paar problemen aan het narratief op door meer in te gaan op de emoties van de personages. Met name Quill en Yondu kregen veel aandacht en op den duur begon ik genoeg om hun te geven om hun een goede afloop te gunnen. Waar deel 2 echter mis schiet met het narratief, en tevens de grootste hinder met de film, is dat het teveel probeert te vertellen. Deel 1 was cliché, maar het vertelde een gefocust verhaal dat een prima tempo had. Deel 2 probeert zoveel erin te proppen dat sommige stukken behoorlijk ondermaats uitgewerkt voelen en het tempo word, doordat het van alle Guardians iets probeert te laten zien, langzaam. Naar mijn idee had het gehele verhaal met het Goude volk na de opening gestopt mogen worden, evenals dat het zussen-verhaal van Gamora en Nebula niets toevoegde. Door die twee verhalen te verwijderen denk ik dat de film beter af was geweest.

Als je plezier aan deel 1 hebt beleefd en benieuwd bent naar de 2e, laat je vooral niet tegenhouden. Het is een eye-candy zit met genoeg humor en actie momenten voor een leuke avond. Verhaal miste focus en diepgang, maar het verhaal is nooit de hoofdprioriteit van de films geweest.

avatar van rep_robert

tbouwh schreef:

.... en een mijnsziens veel mindere geluidsband dan in het eerste deel....

Zie veel positieve dingen over de muziek, maar ben het hier wel mee eens. Ik vind de muziek heus niet slecht of storend, maar er zit geen enkel nr tussen die ik nu even zou willen opzoeken op Spotify oid. Bij vol. 1 was dit echt wel anders.

Film zelf vond ik wel toppie, maar ben blij iemand te zien die de muziek ook een stuk minder vond, tenminste, ik hoop dat je de muziek bedoelt haha.

rep_robert schreef:

Klopt, bedoelde ik inderdaad. Ik gebruikte het woord geluidsband omdat ik de score ook matiger vond dan die van deel een. Overigens lag het er wat de soundtrack betreft ook aan dat ik nummers als Mr Blue Sky en the Chain al kon dromen van tevoren. Deel een bood in dat opzicht (iets) meer nieuw materiaal (Redbone, Blue Suede Oa)

avatar van grid8400

grid8400

Gisteren gekeken in IMAX. Wederom genoten. Meer humor en minder verhaal dan volume1. Soundtrack vond ik net even wat minder dan Volume1. Maar top vermaakt en de 2 uur waren binnen notime om. Dikke 4* wat mij betreft.

avatar van paul83

paul83

Qua verhaal beter dan deel 1. Ze weten verschillende verhaallijnen (ook vanuit deel 1) goed samen te brengen om uiteindelijk te knallen in de finale. De muziek viel me wat tegen, maar dat blijft lastig om 1 van de sterkste punten uit deel 1 te overtreffen. Visueel is het een pareltje met als hoogtepunt de scene in het bos met Rocket.

Drax steelt wat mij betreft de show met z'n opmerkingen en one-liners, maar ze moeten uitkijken dat ze niet doorslaan in deel 3. Hij is een "killer", maar lijkt meer een komiek te worden. Drax heeft bij nader inzien eigenlijk bijzonder weinig gedaan in deze film. Waar anderen schieten en vechten, blijft het bij Drax een beetje bij rennen en springen. Overigens is Michael Rooker als Yondu ook geweldig.

De film had, zoals bij zoveel films tegenwoordig, een kwartier korter gekund. Sommige scenes duren echt gewoon te lang zoals de dialogen met Ego.

Op naar deeltje 3!