menu

Here Comes the Boom (2012)

mijn stem
3,08 (632)
632 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Actie
105 minuten

geregisseerd door Frank Coraci
met Kevin James, Salma Hayek en Henry Winkler

Scott Voss (Kevin James) is een apathische 42-jarige biologieleraar op een slecht presterende high school, die tijdens zijn college-jaren worstelde. Vanwege noodzakelijke bezuinigingen dreigt het vak muziek te sneuvelen en de muziekleraar (Henry Winkler) zijn baan kwijt te raken. Scott begint geld in te zamelen door als martial arts vechter deel te nemen aan vechtwedstrijden. Iedereen denkt dat Scott gek is – vooral de schoolarts Bella (Salma Hayek) – maar hij wordt een sensatie die de hele school op zijn kop zet.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=fkgdeh_hzQs

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van tattoobob
3,5
Jason miller vind ik nou niet echt een vechter met het wow effect.
Heeft ook bijna niets gepresteerd de laatste tijd..
Zo wie zo waarom ze hem daarvoor gevraagt hebben is voor mij een raadsel.

avatar van Ew_MK1
2,5
Ik snap niet dat deze film zo'n hoge score krijgt. Het is toch niet meer dan een doorsnee feelgood movie met wat onderbroekenlol waarbij je al mijlenver van te voren aan ziet komen hoe het gaat aflopen.

Hij was wel aardig maar voor mij niet meer dan 2,5 sterren.

avatar van Mythos
2,5
Nou, niks bijzonders.
Kijk liever The king of Queens.
Dacht al direct bij het voorbij komen van een Nederlander, dat de score daardoor vast hoog is.
En jawel, beetje jammer.

avatar van Zinema
2,0
Zinema (crew)
Clichématige Coraci.

Flauwe hap met Kevin James die aan MMA gaat doen om zijn collega leraar financier bij te kunnen staan. Met name de Nederlandse Bas Rutten zorgt voor een komische knipoog, maar de meeste grappen en grollen zijn slap en Jones of Winkler stellen zelfs ronduit teleur. Leuk voor vechtsportfanaten, maar de rest wacht een nogal clichématig en standaard filmpje. Nu viel er van regisseur Coraci, die na het leuke The Wedding Singer vooral reut produceert, ook niet veel meer te verwachten.

Doorsnee.

avatar van rep_robert
3,0
James is charmant, Hayek neemt haar opwachting ook steeds vaker in Happy Madison producties al mag ze haar dik aangezette accent wel lozen hier. Het verhaal is leuk, maar dient wel met een gigantische korrel zout genomen te worden. Over het algemeen is de film lekker luchtig, zitten er net genoeg grappen in om onderhoudend te blijven en zijn de MMA gevechten een welkome afwisseling binnen dit genre.

3,0*

avatar van Avatar65
3,5
Leuke feel good movie!

avatar van vantagev82
3,5
Gewoon een hele leuke feelgood movie. Soms ligt het er wat dik bovenop, wat voor held die James is. Verder leuke grappen, veel gelachen en mooi einde.

avatar van SnakeDoc
2,0
Erg matig. Bij vlagen even grappig, maar over het algemeen erg vervelend.

Vooral de acteer prestaties van de muziekleraar, Salma Hayek en Scott z'n trainer zijn zeer irritant.

3,5
Ik vond het wel een erg toffe film.
Verhaal is goed. Wel wat voorspelbaar.
Kevin James vond ik wel goed spelen.

avatar van Macmanus
2,5
Meh.

James lijkt iets meer in zijn mars te hebben dan hij meestal laat zien. Zou denk ik nog een serieuzere rol wel aankunnen. Hij draagt deze film dan ook alleraardigst. Helaas kan de rest van de film niet verassen. Voorspelbaar Hollywood filmpje dat door de karakters best sympathiek blijft, maar uiteindelijk te makkelijk wil scoren.

Laatste gevecht was opvallend aardig in beeld gebracht overigens voor een komedie als deze. Misschien zit Coraci in het verkeerde genre?

2.5 sterren.

avatar van cantforgetyou
3,5
Eigenlijk best wel een leuke film. Ik kreeg hem aangeboden om te kijken. Dus verwachtingen waren al helemaal niet hoog. Ik vind hem ook niet zo'n hele goede acteur. Maar Salma Hayek maakt héél veel goed. Wat een prachtig 'wijf' is dat toch. Het verhaal is verder best leuk en ik kreeg er een goed gevoel bij. Dus onverwachts een leuke komedie/drama.

avatar van DonOswaldo
4,0
Fijn filmpje. Kevin James is heerlijk op dreef, Salma Hayek geeft lekker tegenspel en de rest brengt het er ook prima vanaf. Vrij leuk op momenten en overall gewoon een fijne feel-good film. Stuk vermakelijker dan z'n vorige film, ook Kevin James is hier beter in z'n element.

4*

avatar van Al DeNiro
Heeft leuke momenten, maar viel mij toch tegen. Het had allemaal wat serieuzer gemogen en de overgang van KJ ging te snel.

avatar van JakobFugger
3,0
Wel leuk. Beetje Amerikaans sentiment hier en daar, niet echt realistisch, maar het stoorde me niet. Leuk filmpje, die wel goed kijkt naar zijn grote broer Warrior, maar er een wat luchtigere film van probeert te maken en uiteraard een minder serieuze versie. Kan er dan ook niet aan tippen, maar een alleraardigste mix tussen wat komedie en knokken. O, en Salma Hayek ziet er nog steeds goed uit.

avatar van nachtraafje
2,0
De film begon leuk naar mijn mening, maar daarna werd er iets teveel gevochten waardoor ik de film te langdradig vond worden. Ook de grapjes werden minder en het einde vond ik weer te voorspelbaar. Goed begin, maar dat was het.

avatar van Waackx
3,5
Het duurt zeker een half uur voordat de film leuk word, want ik dacht eerst nog de zoveelste komedie met Kevin James te treffen die niet grappig was maar na een zwak begin wordt het een zeer vermakelijke komedie.
Dat is te danken aan James zelf maar ook aan de leuke bijrollen van Winkler en Rutten.
Bovendien de meeste grappen waren geslaagd en de gevechten zagen er ook strak uit.
Veruit het beste werk van James na de King of Queens.

avatar van lars-pixar
3,0
'Vertrouwelijke gezichten vormen het totaal plaatje van de film Here Comes The Boom'

Als komedie doet 'Here Comes The Boom' het niet special goed, toch heb ik af en toe nog wel goed kunnen lachen om een paar goeie grappen.
Het verhaal komt wel leuk over en ook vrij origineel, ander half uur heb ik me dan ook goed vermaakt.
Toch had ik wat onzekerheden na het zien van Frank Coraci zijn vorige film Zookeeper (2011)
Maar opgeven moment was het onzekere gevoel weg en zat ik als kijker wel lekker in de film.

De cast was al helemaal verrassend, zeker als je op eens een personage een Nederlandse zin hoort zeggen en er achter komt dat het gaat om een Nederlandse acteur/kickboxer.
Het gaf toch een soort van gemoedelijk gevoel om te zien dat hij nog best leuk zijn rol neerzette.
Toch was Rutten niet onbekend in de film wereld, plus ook niet onbekend met Kevin James.
Acteur Rutten speelde namelijk al eerder een kleine rol in 'The King Of Queens' en 'Zookeeper'

Wat het voor regisseur Coraci nog beter maakte was misschien de samenwerking met Kevin James.
Het werkte in deze film misschien iets meer vertrouwen op, aangezien hij al eerder speelde in zijn film.
Zelf doet James aardig zijn best als hoofdrolspeler 'Scott', zo kwam hij niet vervelend of te druk over.

De rest van de cast is ook wel opmerkelijk om te zien, zo had Henry Winkler (speelde - Marthy) ervaring met Coraci zijn komedie film Click (uit 2006)
En zo had elkaar acteur wel wat met elkaar te maken, of eigenlijk om te zeggen ze kende elkaar goed.
Natuurlijk kon regisseur Coraci zelf niet uit beeld blijven en zo doende speelde hij halverwege de film de belangrijke rol als aanvoer coach tijdens de gevechten van Scott.

Eerlijk gezegd ben ik nu toch wel benieuwd wat hierna komt.

3,0*

avatar van jeroentjuhhhhh
3,0
Leuk! Verwachtte ik eigenlijk totaal niet van deze Happy Gilmore productie, maar zoals wel vaker komen ze leuker uit de verf dan je op papier zou verwachten. Kevin James zet een relatief uitdagende rol neer en dat resulteert in één van zijn betere films.

avatar van Noodless
3,0
Leuker dan je eerst zou vermoeden. Ik had hem al een heel tijdje liggen, maar de film bekijken bleef toch achterwege. Verkeerde gedachte blijkt. Het verhaal is leuk om te volgen met een paar hilarische momenten. De gevechtscènes zagen er prima uit en de soundtrack was zwierig en aanstekelijk.
Vermakelijk tussendoortje ! 6,5/10

avatar van tommykonijn
3,5
Een jaar of vijf geleden was ik een fan van de Adam Sandler films. Komedies waar ik veel goede herinneringen aan heb overgehouden.. Dat wil zeggen aan alles voor 2008. Het gros van de films dat daarna is gekomen kon ik nog wel waarderen, maar ik heb toch wel gemerkt dat het in kwaliteit niet meer van hetzelfde is. Na het tegenvallende That's My Boy had ik het dan ook wel even gehad met Happy Madison.

Toch vind ik me nog altijd, weliswaar meestal enige tijd na de release, bereid om de films te gaan kijken. Here Comes the Boom was eigenlijk een film waar ik al vrij gauw interesse in had, maar die ik door een afgelaste bioscooprelease uit het oog verloren ben. Nu dan toch maar gezien en daar ben ik best blij om. Here Comes the Boom is namelijk eindelijk weer eens een oprecht leuke film. Qua niveau doet het me haast denken aan de films die ik vroeger zo graag zag.

Belangrijkste wat hier de aanleiding voor is zijn effectieve grappen. Vrij lang geleden alweer dat ik zo veel tijdens een film heb moeten lachen. Het is natuurlijk wel zo dat het je humor een beetje moet zijn. De poep-en-pieshumor wordt enigszins binnen de perken gehouden, maar de kans is groot dat als je andere films die van dezelfde studio of regisseur afkomstig zijn niets vindt, dat dit ook niet helemaal je ding is. Het script vond ik voor een dergelijke productie bij vlagen best sterk. Bepaalde dialogen kwamen dan ook best scherp uit de hoek. Kevin James speelt zijn rol duidelijk met plezier en doet het verder ook prima. De overige cast waaronder Henry Winkler, Salma Hayek, maar vooral Bas Rutten zorgt ook voor een leuke inbreng. Wat overigens ook opviel waren de sterke, goed in beeld gebrachte actiescènes (met name de wedstrijd op het einde).

Uiteraard is er weer een lekker droog happy end aan verbonden en, jawel, er komen weer de nodige clichés voorbij (de slimme leerling die nog even gaat zingen in Las Vegas had van mij niet zozeer gehoeven, maar oké..), maar dat nemen we er maar bij. Persoonlijk deed de film precies wat ik had willen zien. Frank Coraci levert een bovengemiddeld leuke film af, iets wat ik van tevoren eerlijk gezegd niet verwacht had.

3,5*

avatar van Kondoro0614
3,5
Here Comes the Boom

Vandaag heb ik hem herkeken. Here Comes the Boom heb ik eerder gezien maar, ik kwam erachter dat hij ook op Netflix Nederland staat! Ik moet zeggen dat ik hem wel leuk vind! Ik houd heel erg van de vecht sport UFC.. Dus dan begin ik denk ik ook sneller leuk te vinden.. Acteren was oke, en het muziek kon wel beter. Jammer dat ze Holly holy gingen doen in plaats van Here comes the boom.. Want Holly Holy vind ik niet echt bij zo'n film als deze passen!

Kevin James vind ik een goeie acteur als je praat over Paul Blart: Mall cop en Grown Ups. Kevin James in een film als Here Comes the Boom? .. Vernieuwend, en opzich wel leuk! Salma Hayek is wat dat betreft een knappe dame.. Vind ik. Ook haar ken ik uit Grown Ups.. Zei deed het leuk hier in! Henry Winkler is me wat dat betref niet echt bekend! Alleen van The Waterboy ken ik hem.. Verder niet! Ook hij acteerde wel leuk en natuurlijke Bas Rutten! Onze eigen Nederlander! Erg leuk dat er een Nederlander in deze film mee doet! Ook de Nederlandse zinnetjes die er in voor kwamen waren leuk gedaan! Bas Rutten deed het dus erg leuk in Here Comes the Boom! Echter kenden Rutten en James elkaar (waarschijnlijk) al door de film Paul Blart: Mall cop! Waar ook zei alle twee in speelden!

De film had naast de komedie ook wat actie scene's inzich! En ik vond dat ze de actie scene's er leuk hebben in gebracht! Het was goed gefilmd! Helaas vond ik het einde wel zonde dat de klas opeens bij hem in het stadion stond.. Dat hadden ze eruit mogen halen.. Ook de zoen scene na het gevecht mocht weg want dat vond ik niet op een goeie moment.. Had het eerder gedaan na het etentje ofzo.. Maar daar niet (na mijn mening)

Ik blijf bij mijn cijfer die ik destijds had gegeven! 3.5*

avatar van eppo349
4,0
Een onnozel verhaal met sympathieke personages, goede grappen en zelfs de gevechten zagen er goed uit. Perfecte komedie!

avatar van ILDIB
3,0
vanwege de kinderlolligheid en te korte rondes in de kooi maar een 3. maar wel prima vermaak verder. Feelgood maar te simpel en blij.

avatar van Ted Kerkjes
2,5
Vond hel wel aardig. Niets bijzonders, gewoon een feelgoodfilmpje.

avatar van psychopath
3,5
Kondoro0614 schreef:
Here Comes the Boom

Vandaag heb ik hem herkeken. Here Comes the Boom heb ik eerder gezien maar, ik kwam erachter dat hij ook op Netflix Nederland staat! Ik moet zeggen dat ik hem wel leuk vind! Ik houd heel erg van de vecht sport UFC.. Dus dan begin ik denk ik ook sneller leuk te vinden.. Acteren was oke, en het muziek kon wel beter. Jammer dat ze Holly holy gingen doen in plaats van Here comes the boom.. Want Holly Holy vind ik niet echt bij zo'n film als deze passen!

Kevin James vind ik een goeie acteur als je praat over Paul Blart: Mall cop en Grown Ups. Kevin James in een film als Here Comes the Boom? .. Vernieuwend, en opzich wel leuk! Salma Hayek is wat dat betreft een knappe dame.. Vind ik. Ook haar ken ik uit Grown Ups.. Zei deed het leuk hier in! Henry Winkler is me wat dat betref niet echt bekend! Alleen van The Waterboy ken ik hem.. Verder niet!

Ufc is geen vechtsport maar een divisie binnen het mma. Henry Winkler is voornamelijk bekend als zijn rol als the fonz in de serie happy days (shame on you!) En bas dutten en James zijn goede vrienden irl.

2,5
Niet slecht , voor Kevin James zijn beste film tot nu toe ten opzichte van de andere bijna waardeloze films .
In king of queens blijft hij de king , in films helaas niet .

avatar van scorsese
2,5
Matige film over een leraar die de muziekles probeert te redden door professioneel te gaan vechten. Op zich wel een leuk gegeven, maar de film is nogal clichématig en het hoofdpersonage is wel erg mager uitgewerkt. Qua komedie is het nogal braaf en ook het sentiment wordt niet vermeden. De gevechten zien er wel goed uit en Bas Rutten is wel vermakelijk. Een nipte 2.5 sterren.

2,5
Soms grappig maar vooral vaak ongrappig. Winkler zet zichzelf voor schut in zijn rol. Rutten, bepaald geen rasacteur, zorgt in ieder geval voor een frisse, bijna oprechte, rol. Hij speelt dan ook gewoon zichzelf. De matige hoofdrol past goed bij James, al is dat hele vechten natuurlijk lachwekkend. Lachwekkend op de verkeerde manier overigens. Verder komen alle clichés voorbij.

avatar van krabat
geplaatst:
Bas Rutten verdient altijd 5 sterren, prachtige kerel!

Gast
geplaatst: vandaag om 10:31 uur

geplaatst: vandaag om 10:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.