• 9.375.076 stemmen

Here Comes the Boom (2012)

Komedie / Actie | 105 minuten

Genre: Komedie / Actie

Geregisseerd door: Frank Coraci

Met onder meer: Kevin James, Salma Hayek en Henry Winkler

Plot Here Comes the Boom

"No one will fight for his students like Mr. Voss."

Scott Voss (Kevin James) is een apathische 42-jarige biologieleraar op een slecht presterende high school, die tijdens zijn college-jaren worstelde. Vanwege noodzakelijke bezuinigingen dreigt het vak muziek te sneuvelen en de muziekleraar (Henry Winkler) zijn baan kwijt te raken. Scott begint geld in te zamelen door als martial arts vechter deel te nemen aan vechtwedstrijden. Iedereen denkt dat Scott gek is – vooral de schoolarts Bella (Salma Hayek) – maar hij wordt een sensatie die de hele school op zijn kop zet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Scott Voss

Joe Rogan

Bella Flores

Principal Becher

Mr. De La Cruz

Malia De La Cruz

High School Student

avatar van Theunissen

Kom op zeg Komedie / Actie, waar slaat dat laatste op. Dit is niet meer en minder dan een komedie en dan ook nog eens een flauwe 13 in een dozijn komedie met één en al clichés erin (het hele verhaal is al een grote cliché). Neem bijvoorbeeld het begin waar Kevin James wakker wordt en ziet dat hij zich verslapen heeft, dat is toch tig keren uitgevoerd Eerlijk gezegd heb ik vrijwel nergens om moeten lachen en de gevechten sloegen nergens op m.u.v. het laatste gevecht wat tevens het hoogtepunt van de film was. De cast is ook van een bedroevend niveau en dan vooral Henry Winkler die speelt als een debiel en totaal nergens grappig is. De rol van Salma Hayek voegde ook weinig toe. Ze moet het normaal gesproken wel hebben van haar schoonheid maar in deze film kwam dat totaal niet aanbod (ze heeft nog nooit zoveel kleren aangehad als in deze film). Nee, deze flauwe komedie-zooi was totaal niet aan mij besteedt. En wat voor "mcdaktari" geldt, geldt ook voor mij "gewoon zonde van mijn tijd".

Verrassend leuk.

Die Happy Madison producties zijn meestal wel vermakelijk, maar Coraci's vorige poging met James vond ik maar een lauw resultaat. Sowieso heeft James me nog niet echt kunnen overtuigen in een film.

Hier loopt het allemaal een stuk vlotter. Leuke toevoeging van Bas Rutten. Geen idee wie er trouwens in het begin bij hem op de bank zaten, maar daar zat in ieder geval ook een Belg bij. Verder is vooral het begin opvallend donker. Uiteraard een tijdelijke stijlkeuze, maar toch best opvallend.

Een paar geslaagde grappen, goed getimed doorheen de hele film. Leuke cast ook, volgens mij de eerste keer dat ik Winkler in een aangename rol zie. Naar het einde toe wordt het allemaal een stuk meliger uiteraard, al zit het eindgevecht daar goed tussen. Opvallend kundig in beeld gebracht.

Film kent uiteraard ook een paar minpuntjes. Laatste scenes zijn iets té klef, Hayek is een kalf en de film duurt ook iets te lang, maar het weegt ditmaal niet op tegen het positieve.

avatar van jippie2010

jippie2010

Zeer vermakelijke film, goede rol van Kevin James!

De vechtscenes waren echt van hoge kwaliteit,

daar is veel tijd en energie in gestoken.

Natuurlijk waren de nodige cliches weer uit de kast getrokken,

en de casting van Hayek was echt een flop. Wanprestatie van haar kant.

Maar al met al toch een zeer degelijke film, en ik heb genoten

van Henry 'The Fonz' Winkler. Hij kan het nog steeds. *3.0

Irritante personages!

Flauw!

Cliché!

Overdreven!

En dat 105 minuten (te) lang!

Alle ingrediënten voor wederom een Amerikaanse braakfilm!

avatar van Shinobi

Shinobi

How you like me now?

Vermakelijke comedy met Kevin James en consorten. De fijne cast maakt veel goed.

Met name van Bas Rutten - die zelf ook een bekende MMA vechter was - heb ik erg genoten. Hij kwam steeds met de meest hilarische dingen aanzetten.

Verder steken de MMA gevechten goed in elkaar, dit moet natuurlijk wel omdat de film rond MMA draait. Een sterke toevoeging is dat de UFC (de grootste MMA promotie ter wereld) haar medewerking heeft verleend aan deze film, zo zie je dan ook de commentators (Joe Rogan & Mike Goldberg), presentator (Bruce Buffer), de vechters (o.a. Krzysztof Soszynski) enz.

Met name het laatste gevecht was echt sterk gedaan met de juiste technieken, mooi om te zien.

Een paar kleine minpuntjes zijn er wel, zo is de film hier en daar aan de kleffe kant en duurt het net iets te lang.

Daarnaast deed de film me ietwat aan Warrior (2011) denken, wel een aanrader als je meer van het serieuzere werk houdt.

Maar al met al is dit een zeer vermakelijke feel good comedy.

3,5 Sterren.

avatar van Spetie

Eigenlijk had ik hier niet zo heel veel van verwacht, maar dit bleek onverwachts toch best een leuke film.

Kevin James is iemand die vaak net niet grappig genoeg is. Hier bevalt hij een stukje beter, al komt dat ook mede, doordat de bijrollen goed ingevuld zijn. Hayek blijft fijn om naar te kijken en Winkler heeft zijn eerste echt leuke rol sinds zijn “Happy Days” te pakken. Het meest verrassend is echter de rol van Bas Rutten. Hij past er prima tussen en komt een paar keer erg grappig uit de hoek.

Het verhaaltje zelf is verder niet zo heel bijzonder, kent geen verrassingen, maar heeft gelukkig ook geen vervelende boodschappen of iets dergelijks. De gevechten zijn overigens nog best gevarieerd en niet eens zo slecht gefilmd. Het einde is misschien wat makkelijk, maar echt vervelend is het allemaal niet. Weinig verrassend, maar ook weinig vervelend, waardoor het simpel maar wel behoorlijk leuk vermaak is.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De film is boven verwachting goed. Niet alleen met de nooit tegenvallende Kevin James, maar ook Henry "Fonz" Winkler en Bas Rutten zetten leuke personages neer.

Erg grappig trouwens die Rutten, ik kende hem niet, maar moest erg lachen toen ik hem Nederlands hoorde praten in de film. Hij heeft een heel grappig personage met veel zelfspot. Wat een coole kerel is dat!

Verder zijn sommige vechtscènes erg gaaf en inventief gefilmd (camerastandpunten vanuit de vechters zelf, bijvoorbeeld), boven verwachting goed voor een komedie.

Een tegenvaller vond ik Salma Hayek, behalve dikke jetsers is er maar weinig aan die griet. Haar personage is irritant en haar accent is vervelend. Die mag van mij met pensioen.

3,5 sterren

avatar van Piratje

Piratje

Een heerlijke film vol actie en humor.

Over de hele lijn genietbaar. Ook al duurt de film langer dan een normale bioscoopfilm.

Kevin James, de heel erg slordige biologieleraar Scott Voss, die er helemaal niet uitziet als een bokser, zet zit tenvolle in om in zijn school, de muzieklessen te behouden. Maar de school zit in financiële problemen en moet dringend besparen. Ook Scott Voss ziet een einde komen aan zijn lesgeven. Want met personeel af te danken is besparen zeker een must. Met de directeur is hij geen beste maatjes.

Doorbijtend trainen en omringd door een overtuigend trio houdt hij het zolang mogelijk vol. Tenslotte leeft de hele school mee. Ook de oudere buitenlandse leerlingen die avondlessen volgen om de Amerikaanse nationaliteit te kunnen krijgen.

Zeker een film met inhoud voor doorbijters die van niets veel kunnen bereiken.

Salma Hayek giet, met een spontane lach, regelmatig een romantisch sausje over het hele vertoon.

Regisseur Coraci weet het geheel een vloeiend beeld te scheppen en erg aantrekkelijke momenten helder op het doek te plaatsen.

Door de genietbare humor en spannende momenten zijn die 105 minuten aardige ontspanning voor jong en oud. Man of vrouw.

Zeker een aanrader voor wie lachend even van deze wereld weg wil geraken.

Voor mij zeker een 4plus waard.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Deze actie/komedie, hoewel ik hem eigenlijk persoonlijk eerder zou omschrijven als een sportdrama scoort vooral bij het worstelen. Zeer interessant om te zien dat er echt met aandacht is gewerkt. Van de announcer tot de scheidsrechter en enkele vechters, dit zijn veelal mensen uit de UFC. Helaas vond ik dat er maar weinig te lachen was en het meest grappige van allemaal was dan zelfs Bas Rutten, die zelfs op hilarische wijze aan het juichen is als Scott Voss zijn hulp aanbied.

De gevechten zijn aardig om te zien, en daar moet de film het dan ook grotendeels van hebben. Op dat punt ook zeker geslaagd. En daarbij komt ook dat de film makkelijk wegkijkt.

Door deze film zit ik al tijden met het nummer van P.O.D. in mijn hoofd... Here comes the boom.

Al met al een prima tussendoortje.

avatar van indigoriico

indigoriico

leuke geslaagde film met leuke humor.

vooral mooi hoe hij dat meisje steeds wilt uitvragen

leuke gevechten om te zien ook.

een 3.5 voor de originaliteit!

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Eigenlijk is deze film leuk dankzij het enthousiasme van Bas Rutten.

Dat Kevin James aardig getraind heeft doet niets af aan het feit dat het compleet onrealistisch is hoe hij échte atleten zoals Jason "Mayhem" Miller verslaat. Het blijft 'zak aardappelen' versus 'sportman'.

Toch is dit een vermakelijke komedie, met niet al teveel geslaagde grappen, maar een leuk plot en dito trio (Winkler, James en vooral Rutten) om naar te kijken.

Salma Hayek heeft hier niets te zoeken. Zonde van de tijd en het geld om haar te casten voor een rol die makkelijk door een (talentvollere) goedkopere actrice gedaan kon worden. Charmant vind ik haar ook al jaren niet meer.

avatar van Zinema

Clichématige Coraci.

Flauwe hap met Kevin James die aan MMA gaat doen om zijn collega leraar financier bij te kunnen staan. Met name de Nederlandse Bas Rutten zorgt voor een komische knipoog, maar de meeste grappen en grollen zijn slap en Jones of Winkler stellen zelfs ronduit teleur. Leuk voor vechtsportfanaten, maar de rest wacht een nogal clichématig en standaard filmpje. Nu viel er van regisseur Coraci, die na het leuke The Wedding Singer vooral reut produceert, ook niet veel meer te verwachten.

Doorsnee.

avatar van rep_robert

James is charmant, Hayek neemt haar opwachting ook steeds vaker in Happy Madison producties al mag ze haar dik aangezette accent wel lozen hier. Het verhaal is leuk, maar dient wel met een gigantische korrel zout genomen te worden. Over het algemeen is de film lekker luchtig, zitten er net genoeg grappen in om onderhoudend te blijven en zijn de MMA gevechten een welkome afwisseling binnen dit genre.

avatar van Macmanus

Macmanus

Meh.

James lijkt iets meer in zijn mars te hebben dan hij meestal laat zien. Zou denk ik nog een serieuzere rol wel aankunnen. Hij draagt deze film dan ook alleraardigst. Helaas kan de rest van de film niet verassen. Voorspelbaar Hollywood filmpje dat door de karakters best sympathiek blijft, maar uiteindelijk te makkelijk wil scoren.

Laatste gevecht was opvallend aardig in beeld gebracht overigens voor een komedie als deze. Misschien zit Coraci in het verkeerde genre?

2.5 sterren.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Fijn filmpje. Kevin James is heerlijk op dreef, Salma Hayek geeft lekker tegenspel en de rest brengt het er ook prima vanaf. Vrij leuk op momenten en overall gewoon een fijne feel-good film. Stuk vermakelijker dan z'n vorige film, ook Kevin James is hier beter in z'n element.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

'Vertrouwelijke gezichten vormen het totaal plaatje van de film Here Comes The Boom'

Als komedie doet 'Here Comes The Boom' het niet special goed, toch heb ik af en toe nog wel goed kunnen lachen om een paar goeie grappen.

Het verhaal komt wel leuk over en ook vrij origineel, ander half uur heb ik me dan ook goed vermaakt.

Toch had ik wat onzekerheden na het zien van Frank Coraci zijn vorige film Zookeeper (2011)

Maar opgeven moment was het onzekere gevoel weg en zat ik als kijker wel lekker in de film.

De cast was al helemaal verrassend, zeker als je op eens een personage een Nederlandse zin hoort zeggen en er achter komt dat het gaat om een Nederlandse acteur/kickboxer.

Het gaf toch een soort van gemoedelijk gevoel om te zien dat hij nog best leuk zijn rol neerzette.

Toch was Rutten niet onbekend in de film wereld, plus ook niet onbekend met Kevin James.

Acteur Rutten speelde namelijk al eerder een kleine rol in 'The King Of Queens' en 'Zookeeper'

Wat het voor regisseur Coraci nog beter maakte was misschien de samenwerking met Kevin James.

Het werkte in deze film misschien iets meer vertrouwen op, aangezien hij al eerder speelde in zijn film.

Zelf doet James aardig zijn best als hoofdrolspeler 'Scott', zo kwam hij niet vervelend of te druk over.

De rest van de cast is ook wel opmerkelijk om te zien, zo had Henry Winkler (speelde - Marthy) ervaring met Coraci zijn komedie film Click (uit 2006)

En zo had elkaar acteur wel wat met elkaar te maken, of eigenlijk om te zeggen ze kende elkaar goed.

Natuurlijk kon regisseur Coraci zelf niet uit beeld blijven en zo doende speelde hij halverwege de film de belangrijke rol als aanvoer coach tijdens de gevechten van Scott.

Eerlijk gezegd ben ik nu toch wel benieuwd wat hierna komt.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Leuk! Verwachtte ik eigenlijk totaal niet van deze Happy Gilmore productie, maar zoals wel vaker komen ze leuker uit de verf dan je op papier zou verwachten. Kevin James zet een relatief uitdagende rol neer en dat resulteert in één van zijn betere films.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een jaar of vijf geleden was ik een fan van de Adam Sandler films. Komedies waar ik veel goede herinneringen aan heb overgehouden.. Dat wil zeggen aan alles voor 2008. Het gros van de films dat daarna is gekomen kon ik nog wel waarderen, maar ik heb toch wel gemerkt dat het in kwaliteit niet meer van hetzelfde is. Na het tegenvallende That's My Boy had ik het dan ook wel even gehad met Happy Madison.

Toch vind ik me nog altijd, weliswaar meestal enige tijd na de release, bereid om de films te gaan kijken. Here Comes the Boom was eigenlijk een film waar ik al vrij gauw interesse in had, maar die ik door een afgelaste bioscooprelease uit het oog verloren ben. Nu dan toch maar gezien en daar ben ik best blij om. Here Comes the Boom is namelijk eindelijk weer eens een oprecht leuke film. Qua niveau doet het me haast denken aan de films die ik vroeger zo graag zag.

Belangrijkste wat hier de aanleiding voor is zijn effectieve grappen. Vrij lang geleden alweer dat ik zo veel tijdens een film heb moeten lachen. Het is natuurlijk wel zo dat het je humor een beetje moet zijn. De poep-en-pieshumor wordt enigszins binnen de perken gehouden, maar de kans is groot dat als je andere films die van dezelfde studio of regisseur afkomstig zijn niets vindt, dat dit ook niet helemaal je ding is. Het script vond ik voor een dergelijke productie bij vlagen best sterk. Bepaalde dialogen kwamen dan ook best scherp uit de hoek. Kevin James speelt zijn rol duidelijk met plezier en doet het verder ook prima. De overige cast waaronder Henry Winkler, Salma Hayek, maar vooral Bas Rutten zorgt ook voor een leuke inbreng. Wat overigens ook opviel waren de sterke, goed in beeld gebrachte actiescènes (met name de wedstrijd op het einde).

Uiteraard is er weer een lekker droog happy end aan verbonden en, jawel, er komen weer de nodige clichés voorbij (de slimme leerling die nog even gaat zingen in Las Vegas had van mij niet zozeer gehoeven, maar oké..), maar dat nemen we er maar bij. Persoonlijk deed de film precies wat ik had willen zien. Frank Coraci levert een bovengemiddeld leuke film af, iets wat ik van tevoren eerlijk gezegd niet verwacht had.

avatar van Kondoro

Kondoro

Here Comes the Boom

Vandaag heb ik hem herkeken. Here Comes the Boom heb ik eerder gezien maar, ik kwam erachter dat hij ook op Netflix Nederland staat! Ik moet zeggen dat ik hem wel leuk vind! Ik houd heel erg van de vecht sport UFC.. Dus dan begin ik denk ik ook sneller leuk te vinden.. Acteren was oke, en het muziek kon wel beter. Jammer dat ze Holly holy gingen doen in plaats van Here comes the boom.. Want Holly Holy vind ik niet echt bij zo'n film als deze passen!

Kevin James vind ik een goeie acteur als je praat over Paul Blart: Mall cop en Grown Ups. Kevin James in een film als Here Comes the Boom? .. Vernieuwend, en opzich wel leuk! Salma Hayek is wat dat betreft een knappe dame.. Vind ik. Ook haar ken ik uit Grown Ups.. Zei deed het leuk hier in! Henry Winkler is me wat dat betref niet echt bekend! Alleen van The Waterboy ken ik hem.. Verder niet! Ook hij acteerde wel leuk en natuurlijke Bas Rutten! Onze eigen Nederlander! Erg leuk dat er een Nederlander in deze film mee doet! Ook de Nederlandse zinnetjes die er in voor kwamen waren leuk gedaan! Bas Rutten deed het dus erg leuk in Here Comes the Boom! Echter kenden Rutten en James elkaar (waarschijnlijk) al door de film Paul Blart: Mall cop! Waar ook zei alle twee in speelden!

De film had naast de komedie ook wat actie scene's inzich! En ik vond dat ze de actie scene's er leuk hebben in gebracht! Het was goed gefilmd! Helaas vond ik het einde wel zonde dat de klas opeens bij hem in het stadion stond.. Dat hadden ze eruit mogen halen.. Ook de zoen scene na het gevecht mocht weg want dat vond ik niet op een goeie moment.. Had het eerder gedaan na het etentje ofzo.. Maar daar niet (na mijn mening)

Ik blijf bij mijn cijfer die ik destijds had gegeven! 3.5*

avatar van scorsese

Matige film over een leraar die de muziekles probeert te redden door professioneel te gaan vechten. Op zich wel een leuk gegeven, maar de film is nogal clichématig en het hoofdpersonage is wel erg mager uitgewerkt. Qua komedie is het nogal braaf en ook het sentiment wordt niet vermeden. De gevechten zien er wel goed uit en Bas Rutten is wel vermakelijk. Een nipte 2.5 sterren.

avatar van Leno

Leno

Soms grappig maar vooral vaak ongrappig. Winkler zet zichzelf voor schut in zijn rol. Rutten, bepaald geen rasacteur, zorgt in ieder geval voor een frisse, bijna oprechte, rol. Hij speelt dan ook gewoon zichzelf. De matige hoofdrol past goed bij James, al is dat hele vechten natuurlijk lachwekkend. Lachwekkend op de verkeerde manier overigens. Verder komen alle clichés voorbij.

avatar van Don Homer

Don Homer

Bij vlagen geinige cliché film met flitsende, doch onrealistische martial arts gevechten. Noemenswaardige 'grap' voor de mensen hier: Bas Rutten speelt een Hollandse immigrant die huivert van het idee teruggestuurd te worden naar... Nederland .

avatar van Aapje81

Aapje81

Sympathieke film waar ik af en toe ontzettend hard om heb gelachen. Het gegeven is natuurlijk te stompzinnig voor woorden maar het is wel een ideale opzet voor een bonte verzameling absurde personages die gelukkig nergens flauw zijn en menselijk blijven.

Kevin James maakt hier eigenlijk een Adam Sandler film maar doet dat stukken beter dan Adam Sandler zelf. Zijn personage is lekker cynisch maar nergens geforceerd. De oude Henry Winkler is nog altijd charmant en vult James sterk aan en ook Salma Hayek past helemaal in de film.

Natuurlijk is het hier en daar veel te Amerikaans en komt heel kort de Glee epidemie weer even langs maar als je met het verstand op nul wilt genieten van een positieve en ongecompliceerde film dan is dit een absolute aanrader. Zelfs als je helemaal niets met vechtsporten hebt.

Goed.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Cliches in overvloed in deze komedie die eigenlijk nog zo luchtig meer mikt op de ontroering dan

op de lach. De inzet zegt ook al genoeg: Is serieus wanneer Kevin James er alles aan doet om

te voorkomen dat een muziekleraar op een school door bezuinigingen zijn baan dreigt kwijt te

raken. Kevin James komt moeiteloos over in zijn hoofdrol en blijkt ideaal gecast. Met een leuke

rol ook van de Fonz Henry Winkler. De film neigt op den duur iets te zeer naar goedkoop

sentiment maar is van begin tot eind toch vooral sympathiek. De gevechten in de ring waren

niet zozeer bizonder maar zagen er best wel goed uit. Op dat vlak was er wat betreft ook

zeker geen sprake van gemakzucht bij de regisseur. Alles bij mekaar opgeteld vond ik dit een

geslaagde film, goed voor aangenaam, zorgeloos kijkplezier.

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig.

Kevin James. Het blijf een wat halve acteur voor mij. Typisch iemand die wel goed kan acteren, maar zichzelf vooral beperkt tot het trappen van lol met vrienden maar dan voor de camera. Ik denk dat hij oprecht sterke rollen kan spelen, en in deze film mag hij dan eindelijk wat sentimentelere kanten laten zien.

Coraci is een aparte regisseur. Zijn hart ligt toch overduidelijk bij het maken van simpele komedies, maar vaak zit er toch wat meer in. Zo haalt hij er ook weleens wat sentiment bij. De glimlachjes moeten het blijven overheersen, maar zijn films vereisen toch net wat meer vanuit de cast en dat kan ik waarderen. Niet dat Here Comes the Boom een sentimenteel meesterwerk is, maar het is toch net wat kwalitatiever.

De film begint als een zeer typische James-komedie. Na ongeveer 30 minuten beginnen de sympathieke trekjes echter wat meer in te haken en draait de film langzaam. Daar komen nog wel een hele hoop personages bij kijken die zich achterlijk gedragen en sentiment wegnemen, maar tevens wordt er tijd gestopt in het behandelen van wat achtergrond. Hierdoor krijg je uiteindelijk toch wel empathie voor James, en dat is fijn.

Verder een film die helaas soms te bang is om echt een dramatische kant op te gaan, dus wanneer het te zwaar dreigt te worden stuurt Coraci snel bij. Het is uiteindelijk een vermakelijke film geworden. Wel een mierzoete, voorspelbare film, maar het valt goed te kijken. Echt hilarisch is het niet, wel een betere film dan ik vooraf had kunnen dromen.

avatar van Jynxter

Jynxter

Nietszeggende, standaard feel-good film met werkelijke compleet idiote vechtscenes. De baas zonder begrip, de te hoog gegrepen love interest en de onverwachte vriendschap, Here comes the boom hangt aan elkaar van platgereden paden. Maar nergens krijg je ook maar een seconde het gevoel dat Frank Coraci meer heeft willen maken dan een minuut of 100 simpel en plat vermaak. Dat is dan ook wat je krijgt.