- Home
Met onder meer: Dylan Minnette, Odeya Rush en Jack Black
Releasedatum: 11 februari 2016
Plot Goosebumps
"The stories are alive."
Tiener Zach Cooper vindt het allesbehalve leuk dat hij vanuit de grote stad naar het platteland moet verhuizen. Maar wanneer hij zijn mooie buurmeisje Hannah ontmoet, fleurt hij op. Hannah heeft echter een mysterieuze vader, niemand minder dan R.L. Stine, auteur van de bestsellerreeks "Goosebumps". Stine is een vreemde man en de reden daarvoor is dat hij de gevangene is van zijn eigen verbeelding. De monsters die zijn boeken zo beroemd maken zijn echt en Stine beschermt zijn lezers door ze gevangen te houden in zijn boeken. Wanneer Zach per ongeluk de monsters vrijlaat, beginnen ze het dorpje te terroriseren.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Return of the Mummy (BoekMeter)
- Goosebumps (MusicMeter)
Coach Carr
Officer Stevens
Officer Brooks
tattoobob
Leuke vrolijke film die voor prima vermaak zorgt.....animaties waren aardig al hebben me natuurlijk beter gezien.
Acteerprestaties waren ook prima en o.a Jack Black zorgden voor een acceptabele cast.
Al met al een leuke wegkijker voor de feestdagen ....hoop op nog een deel.
Best leuk en gelukkig niet al te kinderachtig. De plot, rondom de tot leven komende creaties van de populaire maar als kluizenaar levende schrijver R.L. Stine, steekt onderhoudend in elkaar en de film heeft een aangenaam tempo. De special effects zijn nogal wisselend van kwaliteit, die weerwolf ziet er bijvoorbeeld matig uit, maar voor het grootste gedeelte zit alles op visueel vlak degelijk in elkaar, met een aantal geslaagde spectaculaire scenes. Het doet allemaal wel wat denken aan het werk van regisseur Tim Burton en je vraagt je af wat hij met dit materiaal had kunnen doen, helemaal wanneer blijkt dat zijn vaste componist Danny Elfman verantwoordelijk is voor de fijne soundtrack.
Richard_Voorhees
De film kent vooral een leuke eerste helft. Het hele plot rondom Zach (degelijk gespeeld door Dylan Minnette) die verhuist naar een nieuwe stad en daar vreemde dingen begint te beleven doet echt denken aan een Goosebumps boek. Verder was het wel apart toen Hannah (tevens degelijk gespeeld door Odeya Rush) the girl next door bleek te zijn. Ik had van te voren er niet bij stilgestaan dat we die R.L. Stine creatie ook nog hadden.
Van te voren was ik een beetje bang dat Jack Black niet zou overtuigen als de befaamde kinderhorrorschrijver, maar hij past wel goed bij het cartooneske van de film. Ook wel grappig trouwens dat Stine zelf nog even voorbij komt als "Mr. Black" tegen het einde. Dat was nog wel een leuke knipoog.
Het enige personage waar ik in de eerste helft over struikelde was Champ (gespeeld door Ryan Lee). Zijn overacting lijkt met opzet te zijn gedaan, maar het maakt zijn personage in de eerste helft van de film wat irritant. Gelukkig verandert dit naarmate de film vordert.
Verder zijn de animaties/CGI effecten van wisselende kwaliteit: de Snowman ziet er nog best goed uit, maar vooral de effecten rond de enorme bidsprinkhaan, de weerwolf en de vleesetende planten zijn net iets te cartoonesk. Daar staat dan wel weer tegenover dat Slappy en de gnomes (die ik vroeger daadwerkelijk angstaanjagend vond) er weer best goed uitzien.
De muziek van Danny Elfman vind ik echt geweldig (ik heb ook een aparte review daarvan gemaakt op musicmeter). Het past goed bij de beelden en tilt het soms zelfs naar een hoger niveau.
Al met al een best leuke en gelukkig niet heel kinderachtige (gelukkig niet in de mate van Monsterville) ode aan Stine's befaamde kinder horror boekenreeks. Een vermakelijke film voor de liefhebbers.
-jack_sparrow-
film reviews in 100 woorden: Goosebumps (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be
ps. ik ben geen professionele schrijver of criticus, ik ben maar een movie geek met een toetsenbord.
Goosebumps is geen verfilming van een Goosebumps verhaal maar een verhaal over RL Stine en zijn Goosebumps verhalen. Objecten, dieren en monsters die tot leven komen is dan misschien geen origineel concept (Night at the museum & Jumanji), toch is deze film met een hoop aandacht en passie aangepakt. De personages zijn aangenaam en het romantische verhaal is charmant, toch is Jack Black als Stine de ster van deze film. De film ziet er prachtig en sfeervol uit en de actiescènes zijn origineel, spannend en grappig. Goosebumps is uiteindelijk een non-stop avontuurlijke, griezelige en leuke film voor het hele gezin.
De boeken van R.L. Stine kwamen pas uit toen ik al wat ouder werd. Maar ik kende Kippevel (De Nederlandse titel) wel van een luistercd die in 1998 uitgekomen is met daarop enkele verhalen, aangevuld met liedjes. Naast bekende stemmen als Leo en Donald Madder, Viv Van Dingenen en Vitalski, werkten er ook verschillende meisjes aan mee uit de dansgroep waar ik actief ben. Waaronder Davina van de voormalige kindergroep M-Kids. Om maar te zeggen hoe ik toch al bekend was met de verhalen van R.L. Stine.
Ik ken buiten die cd geen enkel verhaal van de schrijver, maar dat hoeft ook niet voor de film. Het is een horrorkomedie geworden met de luchtigheid van bvb Gremlins of Eightlegged Freaks met diverse figuren zoals Jumanji of Night at the Museum. Het geheel is wel heel luchtig, eigenaardig dat er niet gekozen is voor één van z'n verhalen. Misschien dat de wezens wat vertrouwder waren bij de fans, maar mij zegt het niet veel. Al komen sommigen ervan wel voor in andere films natuurlijk. Het geheel is nogal gemakkelijk gemaakt. Je kan het verhaal in één zin meegeven en dan heb je niets gemist. De humor werkt wel met momenten, maar dat niveau kan niet gehouden worden. Jammer, want hier had toch meer in gezeten.
Blijkbaar was het plan om Tim Burton dit te laten vertellen, wat volgens mij beter had geweest. Voor zover Burton meer kan dan de clichématige films van de laatste tijd. Het is duidelijk een tienerfilm en jongeren die met de boeken zijn opgegroeid. Film is tijdloos, maar ik vrees dat ik voor deze film toch te oud ben om er voluit van te kunnen genieten.
Elineloves
Oh man, deze film brengt zoveel herinneringen naar boven. Niet alleen hoe ik meerdere malen alle Kippenvel boeken heb verslonden, maar ook het plezier dat ik had van de serie. Na schooltijd snel naar huis fietsen om de serie te kijken op Fox Kids, en god wat bleef zo'n aflevering je lang bij. Ik had dan stiekem ook erg veel zin in deze film.
Maar toen ik zag dat Jack Black R.L. Stine speelde had ik mijn twijfels. Ik herinner me R.L. Stine niet als een kleine dikke man met een guitig gezicht. Nu was Black ook niet guitig in deze film, en toegegeven: Ookal had ik hem nooit voor die rol gecast, hij doet het niet slecht. Eigenlijk best wel leuk, achteraf gezien.
De film begint luchtig, niets nieuws onder de zon met het hele verhuizen en high school gebeuren. Champ is aandoenlijk, Hannah is cute en Zach is een sympathieke knul. Na een half uur lijkt helaas het nostalgische gevoel verdwenen en is het Goosebumps sfeertje ver te zoeken, maar zodra Slappy zijn intrede maakt komt er weer een stijgende lijn in. Jeetje, wat was ik bang van hem vroeger. Voor de gnomes ook trouwens. Ik herkende nog veel monsters van vroeger, al waren ze in mijn herinnering natuurlijk nog nét wat enger.
Het grootste hekelpunt aan de film is toch de wisselvalligheid er van. Er zitten goede stukken in en erg saaie stukken. Het schommelt teveel. Daarbij duurt het ook best lang, waardoor sommige delen als opvulling aanvoelen.
Collins
Leuke familiefilm over monsters die per ongeluk ontsnappen uit de boeken waarin zij figureren. In een onstuimige jacht door de stad proberen de schrijver en een stel tieners om de monsters onschadelijk te maken.
De film is niet gericht op volwassenen. Dat blijkt ook wel. De nauwelijks aanwezige horror is erg voorzichtig en de monsters zijn misschien ietsjes angstaanjagend, maar niet echt doodeng. De uitzondering geldt de "dummy", maar dat kan een persoonlijke kwestie zijn. Buikspreekpoppen zijn gewoon eng.
De film heeft vaart. Van verveling is geen sprake. De personages denderen leuk mee op de vaart van de film. Het zijn eendimensionale en gemakkelijk te omarmen karakters. Prima, want In de film draait het eigenlijk alleen om het visuele spektakel.
Aan de animatie hapert hier en daar wel wat, maar dat is niet heel ergerlijk. De monsters zijn desondanks indrukwekkend en realistisch genoeg.
Hoewel "Goosebumps" licht verteerbaar is, viel de humor tegen. Die is er amper. Het predikaat 'komedie' is dan ook erg overdreven.
Kondoro
Goosebumps
Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit echt een leuk project vind. Daarbij moet ik ook opbiechten dat ik groot fan van Jack Black ben, ben onder meer groot fan van zijn films als: Tenacious D in the Pick of Destiny (2006) en The School of Rock (2003). Misschien niet omdat ik groot fan ben van het Rock / Metal genre qua muziek maar ook speelt Jack hier heerlijk rollen. Maar, in Goosebumps is hij iets anders, het is wennen maar opzich ook wel leuk.
De film heeft wat dat betreft een geinig verhaaltje. De personage van Black schrijft boeken, fantasie boeken om te verstaan alleen alles wat hij schrijft bestaat echt, dit zijn personages in boeken en die hij daar ook heeft opgesloten. Er kwam 1 of ander nieuwsgierig aapje naast hem wonen die zijn 'dochter' wel leuk vond, wat achteraf dus geen dochter bleek maar gewoon een verzinsel. De boeken gingen eigenlijk door deze jongen open waardoor de wezens konden ontsnappen en een ravage konden aanrichten binnen het dorpje. Daarbij komen toch wat leuke komedie stukjes voor bij. Maar, horror was hier toch wel wat ver te zoeken, buiten de zombies en wat bloed om. Ik denk dat dit ook niet geschikt als familie film is want de wezens kunnen wel als angstaanjagend gezien worden.
Het verhaal vond ik dus erg leuk maar ook het concept had mij donders erg vermaakt waardoor ik toch wel een klein beetje heb genoten van deze film. Acteerwerk vond ik prima en daardoor heb ik toch weer een heerlijk avondje film kunnen kijken. Leuke komedie en zeker eens het proberen waard! Ik zelf heb heel erg lang uitgekeken naar deze film en hij stond al even in mijn kijk-lijst. Deel twee hoeft niet te komen.
sdr
Aardige film, maar voor ons duurde het veel te lang voordat er ook maar iets gebeurde.
De 2 jeugdige acteurs vonden wij slecht gekozen.
Voor een tussendoortje toch wel aardig.
Vermakelijke jeugdhorror, gebaseerd op een boekenreeks die ik begin jaren 90 zelf als kind las en erg leuk vond. Spannend of eng wordt Goosebumps nooit, maar het kijkt lekker weg door het vlotte tempo en de prima special effects waardoor alle gekke creaties er uitstekend uit zien. En we hebben Jack Black die het wederom leuk doet. Fijne acteur, goed gevoel voor timing en humor ook. Wat R.L. Stine grappen deden het best goed. De andere acteurs vielen me ook niet tegen. Uiteindelijk kan ik hier weinig slechts over zeggen, behalve dat het ook weer geen topfilm is.
Sir_John
De film deed me erg denken aan Jumanji, alleen komen de monsters niet uit een spel maar uit boeken. Een komedie is het niet want de humor is echt niet leuk. Het is allemaal zeer kinderachtig, clichématig, voorspelbaar en het acteerwerk is ook niet al te best. De special fx zijn best te pruimen maar dat is eigenlijk het enige positieve wat ik kan verzinnen. Leuk voor de jeugd misschien maar ik vond er niet veel aan.
Dat komt omdat het ook gebaseerd is op de boeken series van R.L. Stine die vervolgens weer verfilmd werden naar televisie series.. wat naar mijn mening nooit echt een groot succes is geworden ondanks ik er altijd als kind zijnde wel van kon genieten.
Toen ik deze film zag was ik dol enthousiast.. maar tijdens het kijken kreeg ik toch wel het idee zo van.. waar is het verhaal eigenlijk gebleven.. Aan het einde had ik niet echt het gevoel dat ik hier meer van wilde. Het was een beetje overrated naar mijn smaak.
En jack moet zich gewoon bij de "komedie" films houden.
Althans daar is waar ik als jack black fan het meeste van hem geniet.
arno74
Aardige jeugdfilm, vond het qua stijl niet typisch iets van anno 2015, het deed me meer aan de jaren '80/'90 denken. Vermakelijk, al is het voor volwassenen wel heel erg voorspelbaar. Inhoudelijk valt er niet veel meer te zeggen dan wat er in de plotomschrijving staat. Vooral leuk voor de kids. 2,5*
Shinobi
"I have a deadline. Literally."
Als klein jochie was ik een fervent fan van de gelijknamige tv-serie en boeken. Dus alleen al vanwege het jeugdsentiment is dit voor mij een must-see.
'Goosebumps' kent een clichématige plot waarin een jongen met zijn moeder verhuist naar een klein stadje en kennismaakt met het mooie buurmeisje wier vader heimelijk R.L. Stine blijkt te zijn. Een aardige opzet naar de dingen die komen gaan, want zodra de - befaamde - monsters eenmaal vrijgelaten worden, gaat het goed los.
Wat volgt is een chaotisch kat-en-muisspel om de monsters te stoppen. Het is leuk om de vele knipogen naar de serie te zien, bovendien krijg je te maken met enkele bekenden; Slappy en consorten. Het resulteert zich in een vrij hoge pacing. Hierdoor hoef je als kijker niet lang te wachten voor er iets gebeurt en blijft het een onderhoudend geheel.
Toch is het jammer te noemen dat de toon enigszins kinderlijk is t.o.v. de tv-serie die op momenten duister was. Daarbij is de CGI opvallend wisselvallig. De humor is dan ook nadrukkelijk aanwezig, hoewel het niet als storend ervaren wordt. Er zitten namelijk een aantal grappige situaties in verwerkt en Jack Black doet het verrassend goed als een panische Stine. Dat de film hier en daar met een paar plotgaten kampt, moet je maar voor lief nemen.
Al met al best een vermakelijke adaptatie die je als liefhebber zeker gezien moet hebben. Let overigens op de cameo van de echte Stine.
Kleine 3,0 sterren.
Flat Eric
Dingen die per abuis tot leven worden gewekt. Een soort Night of the Museum concept dus.
Het is een avontuurlijke familiefilm geworden met wat tamme humor maar met een teleurstellende CGI. Daardoor had de film een beetje een gedateerde look. Maar misschien was dat wel ook de bedoeling, geen idee, ben ook niet bekend met de Kippenvel-reeks.
Donkerwoud
Feest van herkenning voor twintigers en dertigers die opgegroeid zijn in de hoogtijdagen van de boeken- en televisieserie. Gemengde gevoelens of de afgevlakte, steriele vorm van een blockbuster recht doet aan de horror-light waar de franchise om bekend stond. Het is als een hotsende, botsende achtbaanrit geworden langs een eindeloze hoeveelheid cameo's van creatief bedachte monsters. Niet echt de nagelbijtende suspense waarbij Kajtje zich toentertijd afvroeg of het bedoeld is voor de jeugdige doelgroep. CGI is niet top of the bill, maar het is goed genoeg om niet tegen te gaan staan.
perceived
Fijn!
Onverwachts een meer dan vermakelijke film. Zeer onderhoudend, heeft me denkelijk geen seconde verveeld. Plot is redelijk voorspelbaar, maar kent toch aardig wat bochtjes. Visueel lekker retro. De kritiek op matige effecten deel ik dan ook niet, die passen perfect bij de 90's feel van de film. Behoorlijk leuk artwork, zoals de styling van de weerwolf en de aftiteling.
De soundtrack is weinig verrassend, verder ook weinig op aan te merken. Past goed, werkt goed. Overall ook prima acteerwerk. Ben nauwelijks bekend met Jack Black, maar die is uitstekend gecast. De humor in de film vond ik sowieso wel leuk. Aardig wat verwijzingen ook naar horror gerelateerde zaken.
Met een afronding naar boven in het kader van het jeugdsentiment ga ik voor 7.5/10*
Gang_Star
Leuk.
In mijn jeugd regelmatig 'Kippenvel' boeken gelezen, waardoor ik een hoop monsters uit de film wel voor mij kon halen. Een stukje puur jeugdsentiment waardoor ik deze film hoe dan ook een keer wilde zien. Jack Black heeft mij positief verrast als R.L. Stine. In het algemeen ben ik niet echt een liefhebber van zijn films en/of rollen maar hier speelt hij zijn rol erg leuk.
De monsters zien er redelijk uit en de film bevat genoeg humor om te vermaken. Een degelijke vaart gecombineerd met een aantal spannende momenten maken Goosebumps een familiefilm die zeker voor de liefhebbers van de boeken een leuke film is.
Leuk aan het einde die cameo van R.L. Stine zelf, de schrijver van de boeken.
Grappig.
Ik heb de boeken van RL Stine nooit gelezen, maar wat ik ervan gehoord heb zouden ze me wel gelegen hebben vroeger. Ik zat vooral met m'n neus in Horowitz, volgens mij hadden we bij ons in de bibliotheek niet echt wat van Stine.
Een echte horrorfilm is dit uiteraard niet, eerder een film gericht op de jeugd met wat monsters en een iets duisterdere scene links en rechts. Maar in dat genre is het een best geslaagde film geworden, ondanks wat wisselende elementen.
Jack Black doet het in ieder geval erg leuk, ook een rol die hem op het lijf geschreven is. De CG is behoorlijk, soms zelfs mooi, af en toe ook gewoon niet goed genoeg. Vooral die sprinkhaan zag er maar belabberd uit. Acteerwerk is oké, gezien de jeugdige acteurs. Enkel Ryan Lee was irritant, ook een compleet overbodige sidekick.
Jumanji en Night at the Museum zijn logische vergelijkingen, al weet deze film toch goed genoeg op zichzelf te staan. Paar grappige sneren naar King ook, het zijn dat soort kleine dingetjes die het allemaal net dat beetje genietbaarder maken.
frolunda
Best leuke combinatie van komedie,avonturen en (een klein beetje) horror film.
Jack Black doet het goed als R.L. Stine die op het laatst ook zelf nog even opduikt en ook de rest van de cast zet een aardige prestatie neer.Het verhaal is redelijk origineel van opzet maar de uitwerking is vrij voorspelbaar al zijn de referenties naar verschillende klassieke filmfiguren wel grappig.
Sterkste punt van Goosebumps is de fijne sfeer die me een beetje doet denken aan films als the Burbs en the Goonies.Dat niveau wordt hier mede door matige effecten (de tuinkabouters vond ik nog het leukst) niet helemaal gehaald maar dat neemt niet weg dat dit best een vermakelijke film is.
Ruim voldoende.
mrklm
Wanneer Zach Cooper [Dylan Minette] vermoedt dat zijn buurmeisje Hannah [Odeya Rush] wordt mishandeld door haar vader [Jack Black], besluit hij op onderzoek uit te gaan met klasgenoot Champ [Ryan Lee]. Maar wanneer ze daar een unieke boekencollectie ontdekken realiseren ze niet dat met het openen van het slot van die boeken hun eigen leven, en die van heel Madison, in gevaar brengen.
Fantasierijk verhaal met een fraaie rol voor Jack Black, die ook zijn stem verleende aan de vele 'monsters'. Zijn vertolking als Slappy The Dummy roept aangename herinnering op aan Brad Dourifs Chucky in de Child's Playfilms. De special effects zijn echter niet altijd overtuigend en de aanwezigheid van zombies en weerwolven maakt deze film net iets te eng voor de benedengrens van hun doelgroep, maar het hoge tempo en een aantal inventieve actiesequenties maken dit toch tot een vermakelijke zit.
IH88
“You just released every monster I've ever created!”
Leuke film die duidelijk zijn inspiratie heeft gehaald uit de jaren 80 coming of age films. Met veel monsters en een fijne chemie tussen de castleden. Jack Black, Minnette, Rush en Lee, alle vier zijn perfect gecast en ze passen precies in de kleurrijke wereld die regisseur Letterman en bedenker R.L. Stine hebben gecreëerd. Echt eng wordt het nergens, maar Slappy als sprekende pop zal veel kinderen slapeloze nachten bezorgen. Dit is echt zo'n film gericht op een jonge doelgroep, maar waar ook volwassenen van kunnen genieten. Goosebumps heeft alles in zich om een cultstatus te krijgen, en de film kan ook mij als fan meerekenen.
Redelijke film waarin een jongen verhuist naar het platteland en een bekende horrorschrijver als buurman krijgt. Misschien kun je de film beter waarderen als je bekend bent met de 'Kippenvel'-boekenreeks. Een fantasievolle monsterfilm geschikt voor het hele gezin (hierdoor wordt het dan ook nergens spannend). De personages zijn wel vermakelijk. Een kleine 3.0 sterren.
K. V.
Omdat het Halloween was deze eens met de kinderen bekeken en het was wel een leuke film. Waarschijnlijk nog leuker als je de boeken hebt gelezen, maar het was wel eens tof. Niet te griezelig en de cast was ook nog tof. De special effecten waren niet zo bijzonder, maar het kon er nog door.
mrkos
Goosebumps
Prima film over een jongen en zijn moeder die naar een nieuwe stad verhuizen en al snel kennismaken met zijn mysterieuze buurman en zijn dochter. Zijn nieuwe buurman schrijft namelijk enge boeken over allerlei enge wezens die echt worden zodra je de boeken opent.
Dat ik deze nog niet eerder heb gezien. Hij is is helaas nooit eerder op mijn radar verschenen. Al met al een leuke familie horror/komedie met een leuk verhaal. De special effects waren ook goed te doen. Kortom ik heb me er wel mee vermaakt.
3 sterren.
tommykonijn
Ook ik heb de nodige Kippenvel boeken verslonden in mijn jeugd. Met name tijdens de laatste twee klassen van de basisschool las ik de ene na de andere. Bijster veel staat me er eerlijk gezegd niet meer van bij, maar ik weet wel dat ze erg leuk vond. Deze film is dan ook een feest der herkenning, hoewel ik een hoop monsters ook niet meer zou kunnen thuisbrengen. Het mag de pret niet drukken. Het concept dat alle creaties van R.L. Stine uitbreken en de boel terroriseren klinkt natuurlijk al interessant, maar ook qua uitwerking komt het allemaal vrij goed uit de verf. Spanning, humor en (kindvriendelijke) horror wisselen zich af en de cast heeft er duidelijk plezier in. Jack Black speelt de hoofdrol erg leuk, maar ook Dylan Minnette en Odeya Rush vond ik erg aangenaam. Genoeg chemie tussen die twee. Goosebumps heeft wel te lijden onder een hoge mate van voorspelbaarheid en wisselvalligheid: lang niet elk monster ziet er even goed uit en ze hebben ook lang niet allemaal een even memorabele scène op hun naam staan. Daarnaast vond ik Champ echt een gruwelijk vervelend personage, dat wat mij betreft gemakkelijk uit de film weggelaten had kunnen worden.
JessicaD
De Kippenvel boeken heb ik eigenlijk nooit echt gelezen. Ik ben er wel eens in begonnen, maar vond het te eng. Tsjah… eigenlijk best gek, want ik keek wel elke week vrolijk Buffy the Vampire Slayer. Gek hoe zoiets werkt voor een jong meisje haha. Toch was ik wel benieuwd naar de film die is geïnspireerd door de boeken. Het hoofdpersonage in de film is R.L Stine (Jack Black), die in het echte leven de schrijver van de Goosebumps boeken is. De film laat eigenlijk zien wat er zou gebeuren als de monsters waar hij over schrijft plotseling in de echte wereld terecht zouden komen.
Op de één of andere manier vind ik het lastig om te vertellen wat ik van de film vond omdat ik het geen fantastische film vond, maar ook geen superslechte film. Hij is “wel leuk”, maar niet heel speciaal. Sommige special effects waren het niet helemaal, andere waren weer prima. Het acteerwerk is ook prima en over het algemeen zit er een lekker vaart in de film en houdt het je in spanning, maar als ik de film verplicht op pauze had moeten zeggen voor een andere activiteit had ik het ook geen probleem gevonden. Voor de liefhebber van de boeken misschien wel leuk, maar als je geen fan was van de boeken dan zal je hem waarschijnlijk, net als ik, gewoon oké vinden. Het einde doet je denken dat er nog een deel twee zal komen, maar wie zal het zeggen?
Shadowed
Halfje erbij na herziening. Het plezier dat regisseur Rob Letterman teweegbrengt met Goosebumps is namelijk van hoog niveau, waar de castleden gezellig aan meewerken. Vooral Jack Black past perfect in zijn rol en draagt de film bijna eigenhandig naar een hogere traptrede, al is dat natuurlijk een vereiste dat zijn personage met zich meebrengt. Verder is dit vooral een vermakelijke en niet al te lange film met genoeg afwisseling tussen avontuur, komedie en spanning. De computereffecten zijn iets te makkelijk en het gebeuren breekt nergens helemaal lekker los, maar toch ben je er als kijker zo doorheen en vormt op die manier aanstekelijke fun.
LhKsoft
Knappe CGI, als ik een tiener zou zijn zou ik de film vast fantastisch gevonden hebben.
Het is echt wel een film voor een jong publiek. Veel verhaal zit er niet in.
Een jongen verhuist uit de grote stad naar een plattelandsdorp, ontmoet een leuk meisje en bemoeit zich met zijn buurman waardoor die (de jongen) in de problemen geraakt, wat eigenlijk allemaal voorkomen had kunnen worden als hij niet zo'n wijsneus was geweest. Dan worden ze achtervolgt door het ene monster na het andere.
Ik heb de film helemaal uitgekeken, maar ze zal niet blijven hangen. Veel te puberaal.
De sequel ga ik maar laten voor wat het is, want ik heb zo'n vermoeden dat die nóg kinderachtiger zal zijn.

Goosebumps 2: Haunted Halloween

Pawn Sacrifice
Drama / Biografie, 2014

Bãhubali: The Beginning
Actie / Avontuur, 2015
gebaseerd op boekmagiegarden gnome yetiweerwolffamilienew homerecluseautumnbook comes to life ventriloquist's dummypraying mantisnew school 3d