Genre: Actie / Avontuur
Alternatieve titels: CZ12 / Chinese Zodiac / Armour of God III: Chinese Zodiac / 十二生肖
Hongkong / China
Geregisseerd door: Jackie Chan
Met onder meer: Jackie Chan, Oliver Platt en Caitlin Dechelle
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Spaans en Russisch
Plot Sap Ji Sang Ciu
"Twelve heads. Five continents. One man."
Geheim agent Asian Hawk (Jackie Chan) is op zijn laatste missie. Om de wereld te redden van de ondergang dient hij de twaalf bronzen dierenriemhoofden, afkomstig uit China, te verzamelen. De hoofden werden in 1860 geplunderd door de Franse en Britse legers uit het Keizerlijke zomerpaleis in Peking.
Jackie / Asian Hawk
Michael Morgan
Lawrence Morgan
Student Protester
jarno1975 (moderator series)
De laatste (en tevens 100ste) film van Jackie Chan. Hij heeft besloten om te stoppen met actiefilms. Is inmiddels ook al 58 jaar dus rijp voor de Expendables
Metalfist
"Ik wil de Aziatische Robert de Niro worden" Lijkt me toch niet zo'n denderende keus want De Niro is de laatste tijd ook niet meer zo geweldig bezig. Ben ik trouwens de enige die aan zijn Chan zijn animatieserie moet denken bij het lezen van het plot? In ieder geval, het lijkt me wel interessant.
jarno1975 (moderator series)
Nu blijkt het onderstaande bericht toch niet helemaal waar te zijn. Reactie van Jackie Chan:
Hello all my friends and fans,
Yesterday in my press conference in Cannes for Chinese 12 Zodiac I said that this movie was my last big action movie.
Today I was shocked when I woke up to read all the news coverage that I was retiring from doing Action movies.
I just want to let everyone know that I am not retiring from doing action movies. What I meant to say is that I need to do less of the life risking stunts on my movies. After all these years of doing so many stunts and breaking so many bones, I need to take better care of my body so I can keep working.
I will continue to do international action movies. And I will keep improving my English
I love all of you!
Jackie
melchior7
Ik hoop echt dat deze film bij Pathe komt in IMAX! Ik wil deze film zo graag zien, aangezien ik echt een enorme fan van Jackie Chan ben!
Buzzzfuzzz
In Film > Nieuws > Trailer voor "de laatste actiefilm" van Jackie Chan:
Jackie Chan liet al in Cannes weten afscheid te gaan nemen van “hoofdrollen in grote actiefilms”.Het Westerse publiek maakte kennis met Chan in Rumble in the Bronx, maar toch is bijna iedereen wel bekend met zijn Oosterse werk.
In Chinese Zodiac speelt Chan wederom het Aziatische antwoord op Indiana Jones genaamd Hawk, hij is op zijn laatste missie. Om de wereld te redden van de ondergang dient hij de twaalf bronzen dierenriemhoofden, afkomstig uit China, te verzamelen. De hoofden werden in 1860 geplunderd door de Franse en Britse legers uit het Keizerlijke zomerpaleis in Peking.
Chan zette nog wel een paar kanttekeningen bij zijn afscheid, want de acteur is best bereid om bijvoorbeeld nog een Rush Hour te maken of de mentor uit de hangen in een film als The Karate Kid. Hij doelt vooral op een afscheid van de intensievere actiefilms als Police Story en Armor of God die door de jaren heen hun fysieke tol eisten op het lichaam van de inmiddels achtenvijftigjarige Chan.
melchior7
Komt deze film wel in nederland in de bioscopen?
J.T.O
Viel beetje tegen, maar wel echt een typische Jackie Chan film - helaas wel minder vecht scenes, maar is te doen voor de JC fans!
balosa
ik kan deze film het best vergelijken met Indiana Jones, de film speelt zich op meerdere locatie's in de wereld en er zit een lekkere gang in, tevens ook weer wat echte Jackie stunts zoals in het begin met zijn 'wielenpak' dat vind ik typisch weer iets voor hem, verder op het einde het gevecht met de camera die steeds foto's maakt dat is ook weer echt iets voor hem verder is de 2 uur niet te lang omdat er genoeg gebeurt en de vaart erin blijft, ondanks zijn hoge leeftijd kan hij het nog steeds, respect !
Leuk.
De film deed me vooral denken aan een aantal HK kunst-heist films uit de vroege jaren 90 (denk Woo's Once A Thief, maar ook Jing Wong heeft er geloof ik eentje). Films die ook graag Europa aandeden om daar wat actie aan bekende kunstwerken te koppelen.
Best een toffe Chan film dit. Erg vlot en kleurrijk. Begint al erg leuk met een originele actiescene, het tempo zakt eigenlijk zelden in, Chan's gebruikelijke kapriolen zijn weer volop van de partij, verder links en rechts wat bedenkelijke effecten, maar naar aloude HK traditie wordt alles met een grote glimlach opgelost.
Aantal leuke gadgets ook, met als hoogtepunt het Michelin-pak tijdens de finale. Visueel ook best aangenaam, acteerwerk is wat beperkt (en dan is Chan nog één van de betere) maar bij momenten toch best indrukwekkend. Supervlot vermaak met andere woorden (en heel wat beter dan z'n voorgangers).
Onslaught
Aardige film.
Verhaal is niet bijster interessant, maar de stunts en humor maken een hoop goed. Chan doet wat mensen van hem mogen verwachten. Zoals Onderhond ook al aangeeft ziet deze film er visueel ook prima uit.
T-man
Wat een verschrikkelijk slechte film. Ik ben altijd wel fan geweest van Jackie Chan's films, vaart, humor, heerlijke vechtscenes, maar deze film vind ik van zo'n belabberd niveau.
Er wordt heel slecht geacteerd, ik irriteer me mateloos aan zowat elk personage en de humor vind ik flauw. En het verhaal, pff.
Ik kan geen nul sterren geven, wil ik ook niet, want de typische Chan vechtscenes zijn op zich wel 1,5 ster extra waard in elke film met hem, dus ook in deze.
GGG
Echt een Chan film geschikt voor de zijn eigen regio. Hightech en wederom mooie actie scene's maar een slecht verhaal met onzinnige bij elkaar geraapte personages . Maar al met al kijkt wel lekker weg als je niets beters hebt.
Pazmaster
Tegenvaller. Er zijn maar 2 stunts de moeite waard: aan het begin met dat wielerpak en aan het eind in de lucht. De typische Jackie Chan gevechten laten anderhalf uur op zich wachten, dan komen er eindelijk een paar. Die zijn natuurlijk wel goed gedaan, ik had er alleen wel veel eerder en veel meer van willen zien. Daarom kijk ik ook naar zijn films. Het verhaal stelt niet veel voor en het wordt allemaal heel erg kinderachtig gebracht. De humor is dan ook heel flauw en kinderachtig. En dan het acteerwerk, dat is wel van een erg laag niveau. Deze film is misschien leuk voor de kids maar ik vind het tegenvallen. 2,5 ster
gauke
Chan's honderste film en hij heeft 'm niet alleen geregisseerd, maar ook geproduceerd, (mede) geschreven en bovendien neemt hij de hoofdrol voor zijn rekening: dat moet wel op een faliekante mislukking uitdraaien. Een vervelend, mislukt, amateuristisch, dom, voorspelbaar, saai en onbeholpen vihikel. Het script is (hoe krijg je het voor elkaar!) plomp en tegelijk flinterdun en bevat de nodige racistische en seksistische elementen.
Snel vergeten!
ipman-99
"Chinese Zodiac." ... " !!!
Fantastische Actiefilm !!! Ik heb hier van genoten van deze heerlijke avontuurlijke actiefilm van en met
Jackie Chan !
We openen heerlijk met een originele actie scène die meteen de toon zet !
Dit is een heerlijke mengeling van spektakel, avontuur en heerlijke 'snufjes' !
De komische 'insteekjes' zijn nooit ver weg en zijn altijd leuk in beeld gebracht !
Meer naar het einde toen zien we weer hoe Jackie Chan van katoen geeft in heerlijke gevecht scènes,
die echt spektakelrijk in beeld werden gebracht ... !
Minority_Check
Jungle scene maakte veel goed. Het leek ook even een andere film.
Voor de rest blijven de bloopers op het eind wel leuk (zouden echt meer films moeten doen).
joey1973
Nooit een chan fan geweest, maar dit is toch wel een van de slechtere die ik van hem gezien heb. Het acteerwerk is echt waardeloos, de humor is tenenkrommend slecht, het verhaal is wel oke maar enorm simpel. Zou zo door kunnen gaan voor een kinderfilm..... Bij de films die mijn dochter kijkt zie ik hetzelfde soort acteerwerk en flauwe slapstick-achtige humor.
xl200
Al met al wel een leuke film, maar hou wel in de gaten dat je niet een soort hollywood film verwacht, want hij is meer in de aziatische stijl gemaakt.
skipy05
Ik heb toch al veel betere Jackie Chan films gezien. Ik was af en toe wat afgeleid door de mindere stukken die er in zaten waardoor ik niet altijd mee was met het verhaal.
Film is goed maar kon een pak beter.
De actie gevechten waren wel zeer goed om te zien.
Beatboy
Jackie Chan a la james bond.
Ik moet zeggen dat veel dingen best wel origineel was.
Je moet het maar doen op zo'n leeftijd en dan zulke stunts.
Kort om een dikke voldoende.
Goto
Zag ik nou net tussen 2 scènes een titlecard? WTF!
Gang_Star
Een redelijke film. De actie is goed, de humor is vermakelijk. Eigenlijk een typische Chan film dus, alleen had er wat mij betreft een stuk meer actie in gemogen. Toch had ik er van tevoren meer van verwacht.
Leuke actiefilm met weer veel originele JC actiescenes. 3,5*
boemboem27
aardig voor de JC fans.
het verhaal is heel dun en het geheel is erg rommelig.
alles gaat van de hak op de tak
er zijn betere films geweest met hem.
maar ach als je niks te doen hebt..
Deze film is het derde deel van Armour of God, wat ik best wel graag zag. De eerste twee delen zijn dan ook uit '87 en '91 als Jackie meer in vorm was en zijn stunts veel grootser. De eerste twee delen waren dan ook meer avontuur met wat humor, terwijl de humor hier veel duidelijker aanwezig is. Ik zeg het niet graag, maar Jackie is wat ouder geworden. Wat hij in beeld brengt doet hij nog wel goed, maar ik mis toch dat flitsende van vroeger. Bovendien is het hier veel meer slapstick en humor en ik hou meer van het avontuurlijke. Lelijke kleuren trouwens ook.
Sommige scènes maken nog wel wat goed. Denk aan het gevecht in de lucht, de openingsscène en de nog wel werkende humor met de piraten. Wie deze film goed vindt, moet zeker de vorige delen zien. Veel verwijzingen trouwens, wat als JC-fan zeker leuk is.
Kind.of.human
Merkwaardige mix van stijlen. James Bond meets Pirates of the Caribbean, meets musical, meets absurdisme, meets Jackie Chan. Daardoor is het wel een onderhoudende film om naar te kijken, maar dan vooral door al het visueel (100% uit de computer, maar goed) spektakel, hoog glimlachkriebel-gehalte, maar ook wel veel flauwe grappen. Het verhaal is zowel heel dun, als wel erg moeilijk te volgen, er worden veel verschillende karakters geïntroduceerd, zonder dat ergens wordt verduidelijkt "wie wie is en waarom niet"
(om even in de stijl van de film te blijven).
Tel daar het erg hoge tempo van de vele stunts bij op, en je hebt een perfect recept om al dan niet volledig de draad kwijt te raken.
Visueel aantrekkelijke film, met erg veel stuntwerk, komt wel erg duidelijk uit de computer.
Verhaal is flinterdun en moeilijk te volgen door vele karakters.
Er is iets raars met de audio, lijkt niet perfect synchroon met het beeld.
Geen must-see, tenzij je fan bent van Jackie Chan of dit soort films, naar verluid is het zijn laatste blockbuster.
3,0

Fei Ying Gai Wak