• 9.373.946 stemmen

Met onder meer: Ray Winstone, Ben Drew en Paul Anderson

Gesproken taal: Servisch en Engels

Releasedatum: 14 maart 2013

Plot The Sweeney

"Act like a criminal to catch a criminal."

Regan (Ray Winstone) is Londens hardste agent en hoofd van 'The Sweeney', een elite-eenheid in misdaadbestrijding. Wanneer Regans aartsvijand, een topcrimineel genaamd Allen (Paul Anderson), de binnenstad van Londen verandert in een slagveld, en de eenheid er ingeluisd wordt voor corruptie, worden Regan en zijn jonge partner Carter (Ben Drew) op non-actief gezet. The Sweeney zijn nu agenten zonder badge, en zijn uit op wraak.

Jack Regan

DC Kara Clarke

DC Simon Ellis

Johnny Wextru

Verfilming van de gelijknamige populaire Britse politieserie uit de jaren '70

IMDb - The Sweeney (TV Series 1975–1978)

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

@jarno1975: eerst was er de tv film Regan (uit 1974),

Regan (1974)

dan kwam die populaire Britse politieserie The Sweeney, en ook twee speelfilms (The Sweeney! in 1977 en The Sweeney 2 in 1978) waar Regan gespeeld werd door John Thaw (in nederland beter bekend als inspector Morse)

Sweeney 2 (1978)

helaas klopt die beschrijving van The Sweeney! niet hier op MM

Sweeney! (1977)

Ray Winstone die nu Jack Regan speelt was zelf een extra in de tv serie The Sweeney in de jaren 70

jarno1975 (moderator series)

Ah, thanks voor de info, dat wist ik niet.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

de plot beschrijving voor deze film zal wel kloppen (eerst zou het een re-make van Sweeney 2 moeten zijn) maar de plotbeschrijving van die Sweeney film uit 1977 klopt niet

jarno1975 (moderator series)

Ja sorry, ik had mijn opmerking weer verwijderd omdat ik dacht dat je het over deze film had, maar je bedoelde die andere Overigens kun je die zelf aanpassen.

avatar van Thorak

Thorak

Lijkt me een erg boeiende film. Misdaad kun je altijd wel aan de Britten over laten!

Vanaf 31 januari 2013 in de bioscoop (Universal)

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Redelijke misdaad film (de style die wij gewend zijn, in zijn genre), maar zeker geen hoogvlieger. Ook eentje met veel bekende koppen en degelijk acteerwerk.

Voor mijn doende goed voor;

*3.25

avatar van gauke

gauke

Een spannend, afwisselend en klassiek misdaadverhaal (als prettig tijdsverdrijf tussendoor), rondom harde politiemannen, schietgrage gangsters en verleidelijke vrouwen, al duurt het wel even voordat de film op gang komt. Ook de personages zijn in het begin clichématig en houterig, maar langzamerhand krijgen ze gelukkig meer diepte en winnen daardoor aan geloofwaardigheid. De beelden in Londen zijn nuchter; meestal ligt de stad onder een dik wolkendek. De film doet zo nu en denken aan "the Town' van Ben Affleck, maar haalt voor mij niet hetzelfde niveau.

avatar van ipman-99

ipman-99

"The Best British Action Movie in Years.' ... " !!!

Fantastische Misdaadfilm van het Verenigd Koninkrijk !!! Gebaseerd (Verfilming) van de gelijknamige populaire Britse politieserie uit de jaren '70 ! Een schitterende spannende Misdaadfilm van het Verenigd Koninkrijk ! Geweldige cast met o.a Ray Winstone ("London Boulevard", "King Arthur") ! Geweldige actie met vuurgevechten die me echt een beetje aan "Heat" deden denken ! De spanning wordt heerlijk opgebouwd en de acteer prestaties zijn af !

De waanzinnige achtervolging op het eind van de film met de Ford en de Jaguar XF is echt geweldig ! Ik ben een grote fan van Jaguar en deze achtervolging hebben ze zelfs in betrekking gebracht in "Top Gear" ! Daar hadden ze beiden wagens getest met als normale resultaat dat de Jaguar XF niet bij te houden is ! Geweldige Misdaadfilm waarin een geweldige Jaguar XF (2012) te bewonderen is !

avatar van kicken69

kicken69

vanavond in de sneak ! ben benieuwd .

avatar van zerodopa

zerodopa

Vet! Harde engelse film, zoals t hoort. Zeer goed acteerwerk, leuke verhaallijn. Harde actie:D

heerlijk

Aha..zie net de naam van de directer. Typisch Nick Love

avatar van kicken69

kicken69

deze gistrenavond in de sneak gezien ik sluit mij aan bij mijn voorganger

vet harde engelse misdaad film, met veel knalwerk in de geest van the town.

een aanrader !

kappeuter schreef:

Vanaf 31 januari 2013 in de bioscoop (Universal)

Update; verplaatst naar 14 maart.

avatar van Skywalker'

Skywalker'

Komt wat traag op gang!

Veel actie, mooie actiescene in hartje londen!

Old fashion politie eenheid, zonder te veel poes-pas en gadgets!

Gewoon, lekker kijken en genieten!

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Geestdodend ding. Winstone lijkt dé man voor de rol van Regan. Maar het verhaal is ronduit armoedig. Dat hij hier geflankeerd wordt door Ben Drew, helpt ook niet bepaald. Hemeltergend beroerd acteerwerk van die jongen op momenten.
Ook het ijzervretergedrag van Winstone wordt wat sneu op een zeker moment. Dat hij dagelijks, met z'n ongeschoren tronie en vette pens, een vrouwelijke, 25-jaar jongere, collega op de prikker rijgt, bijna lachwekkend.

Op aardige wendingen of verrassingen hoef je bij The Sweeney ook niet te rekenen, zo halverwege zijn de daders wel bekend en bij het "Bewaar jij de oorbel maar even voor mij" moment, weet de kijker dat zij het einde van de film niet gaat halen.

En uiteindelijk is Regan, na een opeenstapeling van onverantwoordelijkheden, de gevierde held. Onbegrijpelijk.

Lichtpunt was Steven Mackintosh. Heerlijk onderkoeld als altijd. Briljant in Inside Men

avatar van vranque

vranque

Ben het wel eens met Norman Mailer. erg mooi getypeerd.

Wat mij voor de zoveelste keer dwars zit is de constant opkomende vraag nu en bij meerdere films: wat doet zo'n man bij de politie?

Maar goed. mooi geschoten degelijk brits spektakelstuk dat simpelweg zijn ding doet en niet onfortuinlijk en daardoor best te pruimen. Ik heb wel genoten.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Zo maar eens bekijken,ik ben benieuwd.

avatar van david bohm

david bohm

Ben hier niet van onder de indruk, matige vertoning met onder andere enkele absurde schietgevechten. Jack Regan de hoofdpersoon met zijn potsierlijk opgerolde pijpjes man man man hoe oud ben je, schiet de hele film mis, op één moment na, op het einde van de film waar hij volledig groggy van een afstandje iemand doodt.

Het acteerwerk is matig en het verhaal weinig boeiend. Speurwerk is vervangen door een aantal betaalde informanten, lekker makkelijk.

avatar van stinissen

Heerlijke ouderwetse Britse actiefilm met een uitmuntende rol van Ray Winstone als Jack Regan de film kijkt weg als een rollercoaster en er zijn kosten of moeite gespaard om deze film tot een succes te maken , als je van zulk soort film liefhebber bent zul je zeker niet bedrogen uitkomen. De film heeft soms wat weg van de serie The Shield en die vond ik ook top. Verder ook genoeg drama en de nodige harde scenes , gewoon lekker en meer dan vermakelijk , een dikke acht dus 4*

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Mooi actie filmpje. Kijkt makkelijk weg.

avatar van kammie888

kammie888

Leuke film, soms wat "over the top" en onrealistisch maar zeker een leuke wegkijker!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

david bohm schreef:

Bij deze recensie/mening sluit ik me eigen graag aan.

avatar van rugbyer10

rugbyer10

Lekkere actiefilm, mooie ambiance en lekkere muziek er onder, kijkt lekker weg. Natuurlijk geen super verhaal maar in dit geval niet noodzakelijk.

avatar van andijvie

andijvie

Zalige echte ruwe Engelse politie / gangster film. Je moet wel van het genre houden, maar dan is het een prima avondje genieten van rauwe actie, stoere mannen (en vrouwen) en een hoop gevloek. xD

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Aardige misdaad , met hier een daar wat te simpele verhaallijn. Redelijk sterke harde rol van die Ben Drew die als straatrat agent redelijk dicht bij zijn eerdere rol blijft in Harry Brown.

avatar van Re73

Re73

HALVE TAMME. schreef:

Bij deze recensie/mening sluit ik me eigen graag aan.

Ik vond juist de schietscenes fenomenaal en 1 van de beste en realistische die ik sinds tijden heb gezien. Inslagen, geluid alles klopte en missen... tja blijft moeilijk om iemand te raken die zich verdekt opstelt of rent.

De man oogt wel oud maar is desondanks nog fit genoeg.

Heerlijke film voor mij een van de betere die ik tot nog toe die ik gezien heb ik 2013.