Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Ray Winstone, Ben Drew en Paul Anderson
Gesproken taal: Servisch en Engels
Releasedatum: 14 maart 2013
Plot The Sweeney
"Act like a criminal to catch a criminal."
Regan (Ray Winstone) is Londens hardste agent en hoofd van 'The Sweeney', een elite-eenheid in misdaadbestrijding. Wanneer Regans aartsvijand, een topcrimineel genaamd Allen (Paul Anderson), de binnenstad van Londen verandert in een slagveld, en de eenheid er ingeluisd wordt voor corruptie, worden Regan en zijn jonge partner Carter (Ben Drew) op non-actief gezet. The Sweeney zijn nu agenten zonder badge, en zijn uit op wraak.
Jack Regan
DC Kara Clarke
DC Simon Ellis
Johnny Wextru
popcorn en cola
Prima politiefilm met veel actie. Keihard squad dat goed geinformeerd, bikkelhard met honkbalknuppels en pistolen de boef te grazen neemt. Het er ook in London (helaas) niet zo aan toe gaan, laat staan in NL. Film heeft er op een gegeven moment goed de vaart in, verveeld geen moment. Afgezien behoorlijk wat foutjes (piepende banden op gras enzo.) een hele onderhoudende film die het kijken zeker waard is.
Norman Mailer
Nu is jouw mening, vanzelfsprekend, éven veel waard als die van mij, maar vond je het nou écht realistisch dat het Team de achtervolging inzette in een zeer druk bevolkt bebied? De zwaarbewapende overvallers gaven, klaarblijkelijk, geen klap om een mensenleven en schoten wild om zich heen; en tóch zette men de achtervolging door. Dat gaat toch niet, in een westers land.
En – in vervolg op het bovenstaande – vond je het realistisch dat men de achtervolging doorzette louter bewapend met pistolen? Niet even wachten op een daartoe geëquipeerd team?
Die bende schoot magazijn na magazijn leeg met hun volautomatische wapens. Ben verre van een expert, maar het spul gaat waarschijnlijk ook gewoon door een kogelvrij vest heen. Volkomen onrealistische exercitie, mijns inziens.
jstinissen
Was goed te doen vond de film wel traag op gang komen
maar naarmate de tijd weg tikten. Vond ik het toch ruim voldoende.
Re73
In je argumenten kan ik me zeker vinden. Dat vond ik zelf namelijk ook. Met realisme (anders dan andere shootouts) bedoelde ik meer de manier van filmen, inslagen van de kogels, geluid van de kogels en geweren enz. Daarbij vond ik het verfrissend een keer niet een supercop met 1 kogel wel raak te schieten maar zag je een lange shootout.
mauswaus
Die laatste scene op dat caravan / woonwagen terrein komt me bekent voor. Waar heb ik dat eerder gezien. Iemand een idee?
De Heineken ontvoering
Scorpiejoo
Aflevering van Topgear had zich bemoeid met de achtervolgings scene
Rauwe Uk movie , keek lekker weg !!
DaBoef
Gisteravond gezien en was positief verrast. Lekkere rauwe film met mooie beeld- en close-up weergaven. Wel zonde van die Jaguar maar de kleur was toch al fout.
Wat op dat woonwagenkampje wel grappig was, was dat er van alles gebeurde zonder dat er ook maar iemand uit de woonwagen kwam. Meestal zijn die toch wel redelijk bevolkt
feyenoord126
Leuke film, heb me erg vermaakt. Goede actiescenes, en een goed verhaal
Barry83
Een lekkere rauwe actiefilm met genoeg spanning, actie en een vlot verhaal. Kortom een lekkere wegkijker
dwid
Leuk filmpie, vermakelijk, spannend en actie genoeg... Wel een aantal onwaarschijnlijkheden als eerder genoemd.
Ps dat het 'woonwagenpark' zo leeg was kwam misschien doordat het een vakantiepark was wat leeg stond in de hefst (ze klappen door een hek met een bord 'closed for the season' heen en dat heb je meestal niet bij woonwagenparken zover ik weet)
Redelijke aktiefilm van regisseur Nick Love, die langzaam maar zeker steeds wat betere films gaat maken. Vooral qua camerawerk, montage en soundtrack zit de film ditmaal vakkundig in elkaar. Inhoudelijk is het allemaal weinig verrassend, maar de plot, over een eliteteam van agenten dat jaagt op bankovervallers is acceptabel genoeg. Ray Winstone is overtuigend in de norse en bijzonder botte hoofdrol; helaas zijn sommige andere rollen minder geslaagd. Zo is beginnend akteur Ben Drew (ook bekend als hiphop artiest Plan B en inmiddels zelf een verdienstelijk regisseur) duidelijk nog niet klaar voor een dergelijke rol als sidekick. Hij kijkt stoer, maar verder is zijn akteerwerk niet toereikend.
schumacher
Topfilmpje, van begin tot einde.
Kijkt lekker weg, goeie acteurs ook, grappige momenten ook in.
Rodger
Heerlijk,... weer lang geleden dat ik zo'n prima actie film heb gezien...
Leuke aanrader
schram101
Kom de trailer nu pas tegen maar dit ziet er toch best gelikt en ook bruut uit. Komt op de lijst!
Norman Mailer
Deze film een 10 geven. Dan ben je dus écht zwakzinnig. Maar enfin.
Barry83
Deze film een 10 geven. Dan ben je dus écht zwakzinnig. Maar enfin.
Dat is een van de redenen dat ik vind dat er gestemd moet worden van 1 t/m 10. Dan krijg je hopelijk minder van die onrealistische stemmen.
_Casper_
de film begint een beetje traag, maar als het eenmaal op gang is word het echt een lekkere actie film!! en de 2e helft laat je dan ook met een lekker gevoel zitten na afloop, lekkere snelle en toffe actie, prima acteerwerk enbest spannend...
Alleen jammer van t begin dus, daarom moet ik em een 2.5* geven, was dat betergeweest had ik hem 3 tot 3.5* gegeven
cees72
Of het realistisch is, dat doet er eigenlijk niet toe. Dat heb ik tenminste hier op het forum geleerd. Dan hadden ze Avatar of the Hobbit ook niet hoeven te maken. Ik vind het nog steeds een redenering die jeukt, maar van de andere kant wordt het ook wat afgezaagd om bij elke film te zeggen "onrealistisch" .
En dat niet-realistische kom je hier in de film nogal eens tegen. Maar goed. Ik laat het voor wat het is en heb het liever over de karakters die ik echt gweldig gecast vindt. Met name Rags, teamleider, is op zijn plek.
Ik mag ze wel, die arbeidersclass-achtige types die heel duidelijk hun eigen visie op het werk hebben, misschien zelfs arrgant zijn, maar beslist het hart op de juiste plek. Dat ze daarbij de regels naar hun hand zetten of zelfs overtreden soit.
Yeah. Lang leven de workingclass hero.
kuiponok
Heerlijke harde Britse Actie / Misdaad film met een prima verhaal; kwam een beetje langzaam op gang, maar verder weinig op aan te merken.
Genoten van deze film, dus een ruime voldoende: 4*
usr14112
Lekkere britse actiefilm. Kijkt goed weg. Had wel iets realistischer gekund wat mij betreft, dan was het een topper geweest. Vond de casting van Winstone niet echt lekker. De man heeft de bierbuik van Herman de Blijker. Combineert niet helemaal lekker met een team dat zelf strakke arrestatie's verricht op Britse topcriminelen. Maar goed, wel een aanrader.
jones1985
vond het persoonlijk geen goede film , veel ongeloofwaardige momenten , de verhouding tussen dat lekkere wijf en die oude dikke zogenaamd stoere agent en de schietscenes waar bij 5000 kogels worden afgevuurd en bijna niemand geraakt word , ze schieten nog slechters als bij het a-team. . en heel het pesonage regan kon mij echt niet overtuigen als bad ass agent , slecht gecast en slecht geacteerd , matig matig matig allemaal geen aanrader
homerjay
Miscast van Winstone en de film kwam wat moeilijk op gang, maar bij vlagen nog best aardige film. Wel een typische Nick Love film, maar door zijn typische filmkarakters als politieagenten neer te zetten zorgde wel voor de nodige ongeloofwaardigheid. Jammer.
Pazmaster
Best een goede film met een lekkere harde sfeer. Redelijk ( wel een beetje standaard) verhaal met een echte rouwdouwer als leider van een elite squad. Acteerwerk is in orde en er zit lekkere actie in. Het gaat allemaal lekker door en verveeld niet. Prima film hoor. Net aan 3,5 ster
Toontje35
Kan ik me helemaal bij aansluiten
Thorak
Zo cliché als het maar zijn kan, ze zitten er echt allemaal in! Het enige is het acteerwerk dat deze film overeind houdt en de soms leuke (maar niet bijzondere of vernieuwende) aktie. Zelfs het ergste cliché waar je als filmmaker écht niet meer mee aan kunt komen zit er in; "Ik heb een besluit genomen, ik ga hem verlaten voor jou!" en uiteraard is zij degene die het eind van de film niet haalt...
Het verhaal is ook erg chaotisch en bij vlagen echt niet te volgen. Er worden conclusies getrokken die totaal niet duidelijk zijn en op niets lijken te trekken.
Toch een hele krappe 3* vanwege de sfeer die de film wel neer weet te zetten.
Jan met de pet
Heerlijke actiefilm, lekker ruig en loopt vlot door, heb echt genoten: 4,0

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Harry Brown
Drama / Thriller, 2009