• 9.375.261 stemmen

Met onder meer: Jim Carrey, Maura Tierney en Jennifer Tilly

Releasedatum: 15 mei 1997

Plot Liar Liar

"Trust me."

De advocaat Fletcher Reede is een geboren leugenaar. Wanneer zijn zoontje Max de kaarsjes van de taart voor zijn vijfde verjaardag uitblaast, wenst hij dat zijn vader eens zou stoppen met liegen. Als zijn wens uitkomt blijkt dat Fletchers grootste voordeel (zijn mond), ineens zijn grootste nadeel wordt.

avatar van mister blonde

mister blonde

mikey schreef:

Jim carrey is te erg en de film is zenuwslopend. De beste grap was aant het einde, in de blooper-scenes waarin een vrouw carrey beschuldigde van over-acting. Pijnlijk eigenlijk.1.5

Carrey verwijten dat ie over-act in dergelijke films, is als Chaplin verwijten dat ie een vreemd loopje had.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Maar hij hàd ook een vreemd loopje

avatar van J.Bell

J.Bell

Maar moet je hem dat verwijten dan

avatar van J.Bell

J.Bell

Ik zeg niks meer.. behalve dan dat ik liar liar wel een leuke film vond.

3* van mij

avatar van Ju$t_m0i

Ju$t_m0i

Lang geleden dat ik deze heb gezien.. Maar hijs echt leuk! Ik ben een echte Jim carry liefhebber en dit vind ik 1 van zijn beste films. 3,5 *

avatar van dave

dave

leuke film

met een jim carrey die,zoals in al zijn films, geweldig op dreef is!

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Een leuke film om één keer te bekijken, maar een tweede keer was voor mij al een stuk minder leuk.

Toch wel een origineel idee en een mooie act van Carrey. Er zaten wel een hoop cliché's in en het einde was buitengewoon voorspelbaar.

avatar van joeri15

joeri15

hele tijd terug gezien.. vond hem toen wel erg leuk.. zoals ik dat altijd vind bij jim carrey aanradertje 3*

avatar van Zeross

Zeross

Goeie Leuke film. Alleen Jim Carry doet af en toe beetje te overdreven 3,5

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

een echt lachwekkende film, echt niet overdreven, past gewoon goed bij carey.

En het verhaal is ook nog eens erg goed in elkaar geprutst, dus wat wil je nog meer,,,

3,5# (misschien nog wel wat hoger, maar dan zijn er veel meer films die nog weer hoger uitkomen bij mij, dus laat ik het hier maar op)

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Leuke film die goed voor de buikspieren is ( van al het lachen). Carrey speelt soms een tikkeltje te overdreven, maar in deze film is dat geen ramp. Heb meerder malen echt helemaal dubbel gelegen van de grappen.

3,5 *

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Een van Carrey's leukste films!

Wie wil er nou niet eens een advocaat zien die niet meer kon liegen. En Jim Carey kennende haalt hij zichzelf weer in de meest benouwde situaties door deze handicap.

Wel een erg feel goed movie, met zo een standaard happy end.

4,0

avatar van soom

soom

toffe Jim-one man show!!!!!! die mimiek doet het hem he. Ik lag helemaal in een scheur tijdens de bloopers. die waren echt grappig. Jim Carrey is helaas wel houdbaar grappig. Op den duur worden de grappen té lollig en dat is wel jammer. Hij herhaalt zijn rollen.

avatar van otherfool

otherfool

Carrey is onstopbaar in deze hilarische komedie, waar inderdaad helaas een wel erg happy end aan is gebreid. Maar eigenlijk maakt het weinig uit: voor een avondje lachen kun je deze film risicoloos in huis halen.

3,5*.

avatar van mr.gaunt

mr.gaunt

this pen is blue!

avatar van Debje

Debje

Heb blauw gelegen van het lachen.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

mr.gaunt schreef:

this pen is blue!

Een van de leukere scènes ja. Goed acteerwerk, een pakkend maar simpel verhaal. Toch heb ik wel even zitten lachen. 3 sterren

avatar van Beek

Beek

Heb ook zitten lachen en daar is deze film volgens mij ook voor bedoeld. Dus zeker *3 waard!

avatar van metaledje

metaledje

DAMN!!!jim carrey the best!!!!ik moet me elke keer weer kapot lachen als ik deze zie..in mijn ogen heeft niemand betere humor dan jim carrey..daarom hou ik ook zoveel van die gast

avatar van film_kaza

film_kaza

ik lachte me suf!

3,5 sterren

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Echt een grappige film van wederom Jim Carrey! Leuk concept, goed uitgewerkt, enige minpunt: hij had wel wat langer mogen duren. 4*

avatar van iGeO

iGeO

Eén van de, zo niet de beste komedie van Jim. Hoop telkens weer bij een nieuwe film van hem, dat hij deze overtreft. Is hem nog niet gelukt. De Mimic die hij heeft wanneer hij probeert te liegen terwijl dat voor hem op dat moment niet mogelijk is, is echt geweldig. Deze film heeft natuurlijk wel een vrij hoog "kinder-" gehalte, maar des ondanks.... Top...!!!

avatar van dakkie

dakkie

niet de beste film van jim carrey, maar hij was wel goed.

avatar van fabianvip

fabianvip

dit is een hele grappige film met jim carrey. 1 van de betere vind ik. deze film hoeft het niet perse van zijn gekke bekken te hebben, nee gewoon grappige stukjes oa. dat dat mens waarmee carrey het bed mee in is gedoken zegt ''ik vond het het lekker'' waarop carrey zegt ''i've had beter''. geweldig gewoon. die opmerkingen. zo zijn er nog meer. deze film krijgt 4*

avatar van JJ_D

JJ_D

Het hele forum heeft het over één man, Jim Carrey, die inderdaad de hele film in z'n eentje van een grote afgang behoedt. Schitterende vertolking en prachtige improvisaties in de bloopers op het einde bewijzen zijn oog voor hilarisch toestanden waarin hij zowel de dialogen als de overdreven mime geweldig brengt. Toch gaat het met 'Liar Liar' fout. Waar? In elke scène waar Carrey himself niet optreed, meerbepaald die clichématige vertolkingen zijn kind of zijn vrouw. Dat scenarioschrijvers hier een kolfje naar Carrey's hand van maken is verdienstelijk, dat ze niet de moeite nemen iets echt vernieuwend te bedenken en de slappe vertelling zo kindvriendelijk te verpakken veel minder. De dialogen hadden nog scherper op de snee gekund, het verhaal an sich belandde beter in de prullenmand, volgens mij.

Een amper genietbare film, met een héél prijzenswaardige Carrey die de film bij momenten even doet opleven...

avatar van Lola3

Lola3

Heeft zijn grappige momenten, maar het einde is wel erg zwak volgens mij. En het emotionele verhaaltje erin is volgens mij het vijfde wiel aan de kar. Carrey was wel goed, gelukkig voor de film, want anders...

pfffffffffff

2,5

avatar van Julie

Julie

het was echt een leuke film

leuk voor een avondje 'niet te veel te denken'

de humor was super

maarja mss het einde was flauwtjes

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik heb hem al een paar keer gezien maar elke keer lig ik bij bepaalde momenten dubbel van het lachen.

Jim Carey is gewoon de master

Moest het meeste lachen als hij zijn getuige ondervraagt, die grote gespierde vent, en hij die neukbeweging in de rechtzaal na doet. Ook vind ik het lachen als hij gearresteerd wordt en in de rechtzaal roept: "I'm Jose Canseco!" Een beetje kinderachtig vind ik dat "Claw" gebeuren, maar voor de rest is hij super!

avatar van Lola3

Lola3