Genre: Komedie / Fantasy
Met onder meer: Jim Carrey, Maura Tierney en Jennifer Tilly
Releasedatum: 15 mei 1997
Plot Liar Liar
"Trust me."
De advocaat Fletcher Reede is een geboren leugenaar. Wanneer zijn zoontje Max de kaarsjes van de taart voor zijn vijfde verjaardag uitblaast, wenst hij dat zijn vader eens zou stoppen met liegen. Als zijn wens uitkomt blijkt dat Fletchers grootste voordeel (zijn mond), ineens zijn grootste nadeel wordt.
Fletcher Reede
Judge Marshall Stevens
Dana Appleton
Mr. Allan
mister blonde
Jim carrey is te erg en de film is zenuwslopend. De beste grap was aant het einde, in de blooper-scenes waarin een vrouw carrey beschuldigde van over-acting. Pijnlijk eigenlijk.1.5
Carrey verwijten dat ie over-act in dergelijke films, is als Chaplin verwijten dat ie een vreemd loopje had.
J.Bell
Ik zeg niks meer.. behalve dan dat ik liar liar wel een leuke film vond.
3* van mij
Ju$t_m0i
Lang geleden dat ik deze heb gezien.. Maar hijs echt leuk! Ik ben een echte Jim carry liefhebber en dit vind ik 1 van zijn beste films. 3,5 *
dave
leuke film
met een jim carrey die,zoals in al zijn films, geweldig op dreef is!
XfofaXX
Een leuke film om één keer te bekijken, maar een tweede keer was voor mij al een stuk minder leuk.
Toch wel een origineel idee en een mooie act van Carrey. Er zaten wel een hoop cliché's in en het einde was buitengewoon voorspelbaar.
joeri15
hele tijd terug gezien.. vond hem toen wel erg leuk.. zoals ik dat altijd vind bij jim carrey
aanradertje 3*
Zeross
Goeie Leuke film. Alleen Jim Carry doet af en toe beetje te overdreven
3,5
CAPIpsv
een echt lachwekkende film, echt niet overdreven, past gewoon goed bij carey.
En het verhaal is ook nog eens erg goed in elkaar geprutst, dus wat wil je nog meer,,,
3,5# (misschien nog wel wat hoger, maar dan zijn er veel meer films die nog weer hoger uitkomen bij mij, dus laat ik het hier maar op)
Crazy~Dutchman
Leuke film die goed voor de buikspieren is ( van al het lachen). Carrey speelt soms een tikkeltje te overdreven, maar in deze film is dat geen ramp. Heb meerder malen echt helemaal dubbel gelegen van de grappen.
3,5 *
SuperSideSwipe
Een van Carrey's leukste films!
Wie wil er nou niet eens een advocaat zien die niet meer kon liegen. En Jim Carey kennende haalt hij zichzelf weer in de meest benouwde situaties door deze handicap.
Wel een erg feel goed movie, met zo een standaard happy end.
4,0
soom
toffe Jim-one man show!!!!!! die mimiek doet het hem he. Ik lag helemaal in een scheur tijdens de bloopers. die waren echt grappig. Jim Carrey is helaas wel houdbaar grappig. Op den duur worden de grappen té lollig en dat is wel jammer. Hij herhaalt zijn rollen.
otherfool
Carrey is onstopbaar in deze hilarische komedie, waar inderdaad helaas een wel erg happy end aan is gebreid. Maar eigenlijk maakt het weinig uit: voor een avondje lachen kun je deze film risicoloos in huis halen.
3,5*.
thomzi50
- 1991 berichten
this pen is blue!
Een van de leukere scènes ja. Goed acteerwerk, een pakkend maar simpel verhaal. Toch heb ik wel even zitten lachen. 3 sterren
Beek
Heb ook zitten lachen en daar is deze film volgens mij ook voor bedoeld. Dus zeker *3 waard!
metaledje
DAMN!!!jim carrey the best!!!!ik moet me elke keer weer kapot lachen als ik deze zie..in mijn ogen heeft niemand betere humor dan jim carrey..daarom hou ik ook zoveel van die gast
maxcomthrilla
Echt een grappige film van wederom Jim Carrey! Leuk concept, goed uitgewerkt, enige minpunt: hij had wel wat langer mogen duren. 4*
iGeO
Eén van de, zo niet de beste komedie van Jim. Hoop telkens weer bij een nieuwe film van hem, dat hij deze overtreft. Is hem nog niet gelukt. De Mimic die hij heeft wanneer hij probeert te liegen terwijl dat voor hem op dat moment niet mogelijk is, is echt geweldig. Deze film heeft natuurlijk wel een vrij hoog "kinder-" gehalte, maar des ondanks.... Top...!!!
fabianvip
dit is een hele grappige film met jim carrey. 1 van de betere vind ik. deze film hoeft het niet perse van zijn gekke bekken te hebben, nee gewoon grappige stukjes oa. dat dat mens waarmee carrey het bed mee in is gedoken zegt ''ik vond het het lekker'' waarop carrey zegt ''i've had beter''. geweldig gewoon. die opmerkingen. zo zijn er nog meer. deze film krijgt 4*
JJ_D
Het hele forum heeft het over één man, Jim Carrey, die inderdaad de hele film in z'n eentje van een grote afgang behoedt. Schitterende vertolking en prachtige improvisaties in de bloopers op het einde bewijzen zijn oog voor hilarisch toestanden waarin hij zowel de dialogen als de overdreven mime geweldig brengt. Toch gaat het met 'Liar Liar' fout. Waar? In elke scène waar Carrey himself niet optreed, meerbepaald die clichématige vertolkingen zijn kind of zijn vrouw. Dat scenarioschrijvers hier een kolfje naar Carrey's hand van maken is verdienstelijk, dat ze niet de moeite nemen iets echt vernieuwend te bedenken en de slappe vertelling zo kindvriendelijk te verpakken veel minder. De dialogen hadden nog scherper op de snee gekund, het verhaal an sich belandde beter in de prullenmand, volgens mij.
Een amper genietbare film, met een héél prijzenswaardige Carrey die de film bij momenten even doet opleven...
Lola3
Heeft zijn grappige momenten, maar het einde is wel erg zwak volgens mij. En het emotionele verhaaltje erin is volgens mij het vijfde wiel aan de kar. Carrey was wel goed, gelukkig voor de film, want anders...
pfffffffffff
2,5
Julie
het was echt een leuke film
leuk voor een avondje 'niet te veel te denken'
de humor was super
maarja mss het einde was flauwtjes
L. luchtloper
Ik heb hem al een paar keer gezien maar elke keer lig ik bij bepaalde momenten dubbel van het lachen.
Jim Carey is gewoon de master
Moest het meeste lachen als hij zijn getuige ondervraagt, die grote gespierde vent, en hij die neukbeweging in de rechtzaal na doet. Ook vind ik het lachen als hij gearresteerd wordt en in de rechtzaal roept: "I'm Jose Canseco!" Een beetje kinderachtig vind ik dat "Claw" gebeuren, maar voor de rest is hij super!
Lola3
Jim Carey is gewoon de master