• 9.373.663 stemmen

Met onder meer: Jim Carrey, Maura Tierney en Jennifer Tilly

Releasedatum: 15 mei 1997

Plot Liar Liar

"Trust me."

De advocaat Fletcher Reede is een geboren leugenaar. Wanneer zijn zoontje Max de kaarsjes van de taart voor zijn vijfde verjaardag uitblaast, wenst hij dat zijn vader eens zou stoppen met liegen. Als zijn wens uitkomt blijkt dat Fletchers grootste voordeel (zijn mond), ineens zijn grootste nadeel wordt.

avatar van Jordy

Jordy

Iedereen vond dit zo'n geweldige film, maar ik vind het echt de minste Carrey ooit. De film kent een simpel, saai uitgangspunt, en de paar grappige momenten waren al door de trailer weggegeven. Maar al had je die niet gezien, er zit gewoon erg weinig grappigs in de film. 2 sterren.

Erg vermakelijke film. Ik snap wel waarom 'iedereen' dat vindt...

Ik snap niet dat je deze zoveel minder vindt als Me, Myself And Irene, die je drie sterren geeft. Voor mij is het precies andersom. Ik geef deze film drie en een halve ster.

Ach ja, smaken verschillen. Gelukkig maar.

avatar van dttom

dttom

Hij is erg grappig maar zitten wat van die kinderlijke stukjes in.bleh.

avatar van neo

neo

precies dat is het enige probleem,die kinderachtige shit

avatar van Ruudos

Ruudos

Het uitgangspunt is helemaal niet saai.

The pen is rrrrrrrrrrrrbue

avatar van Psyche

Psyche

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !

The Claw!!!!

:-D:-D:-D:-D

avatar van aburefan

aburefan

wel aardig, jammer weer van dat irritante moralistische gedoe

avatar van FisherKing

killerbee

Film was wel aardig.

avatar van JohnDoe

JohnDoe

Leuke film, heb hem een paar keer gezien maar ik blijf er toch om lachen. Ook de bloopers tijdens de aftiteling zijn erg geinig. ik geef hem 4 sterren.

avatar van Pkunk

Pkunk

Kweenie wat het is, maar deze film vind ik gewoon heeeeel erg grappig!

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

erg leuke film alleen het einde is wat minder

3 1/2 ster

avatar van Hemdale

Hemdale

Hele leuke film! Wel eng was de The Claw!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Beetje jammer van de moralistische dramamomenten rond het einde, want die werken voor geen meter. De komische momenten werken daarentegen gelukkig wel, vooral dankzij het enthousiame van Carrey. Geen briljante komedie en zeker niet Carrey's beste, maar hier en daar toch wel erg geinig.

Kleine 3,5 sterren.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ongelooflijk grappige film met een grandioze Jim Carrey. Carrey is gewoonweg een van de betere komische acteurs voor mij. In deze film die vertrekt van een leuk en origineel uitgangspunt werkt hij meerder malen op de lachspieren. 3,5*

avatar van willum

willum

Jordy schreef:

Iedereen vond dit zo'n geweldige film, maar ik vind het echt de minste Carrey ooit. .

Zeker nog niet de Cable guy gezien, da's nog veeeeel erger...

avatar van Jordy

Jordy

Dat vind ik de meest onderschatte Carrey film...

avatar van Phoenix

Phoenix

EINDELIJK eens gezien en ik vond hem erg leuk. Het einde haalt er een halve ster af maar die wordt prompt weer teruggeplakt door de geweldige bloopers: "It's a GOOSE" . 3,5*

avatar van  Rob

Rob

Echt een film die je weer en weer en weer en weer en weer en weer en weer en weer en weer en weer en weer en weer en weer en weer en weer....kan zien!!!!

ok, het verhaal kon iets origineler....maar de uitwerking is perfect!!!!!!

als je er maar om kan lachen toch???

4*!

avatar van SSeagal

SSeagal

Wat voor weer is het bij jou Rob? Maar Anyway, Liar Liar is zeker een leuke film, maar niet de beste van Carrey. Ik als liefhebber van Jim vond deze zeker wel vermakelijk en hij doet weer lekker waar hij goed in is, gek doen! ***

avatar van MarkFish

MarkFish

Grappig filmpje wel. Carrey heeft leukere comedies gemaakt, maar deze is toch ook wel typisch Carrey. Dus je moet er van houden. 3 sterren

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Onderhoudende komedie, van een niet al te hoog niveau. Een aantal grappige momenten, dat zeker, maar over de hele lijn was ik er niet zo wild van.

2.5 sterren.

avatar van Moviestar

Moviestar

Dit is voor mij de beste van Carrey. Het verhaal zit goed in elkaar zodat het weer zorgt voor de nodige dosis humor, en dat is de taak van Carrey. Carrey is werkelijk geweldig in deze film, met zijn gekke bekken en sprongetjes zet ie een geweldige advocaat neer met uiterst rare trekjes. Enkele fantastische scene's die echt zorgen voor kramp in je kaken. Carrey is zeker een goede acteur maar ook zeker niet één van de beste, Carrey doet het erg leuk en speelt goed maar op een gegeven moment is het ook wel eens genoeg en zou hij iets anders moeten proberen, The Truman Show was ook wel goed en laat Carrey zien dat ie ook echt kan acteren, toch blijf ik erbij dat het niet echt een geweldige acteur is. Neemt niet weg dat deze film wel een topper is! De rest van de cast speelt ook lekker maar huppelt toch een beetje achter Carrey aan die gewoon de show steelt. 4*

avatar van Thriller

Thriller

Ik ben hier niet zo dol op, paar leuke momenten, maar vooral erg flauw vond ik. 2*

Esteban

Hilariteit allom in Liar Liar, een film die volledig op Fletchers schouders rust, allemaal door pure improvisatie? Hoedje af!

Ik vind Carrey trouwens een rondlopend brok talent! En hij heeft met de jaren duidelijk liggen rijpen. Noem één acteur op die zoveel verschillende rollen feilloos wist neer te zetten en niet alleen uitblinkt als komiek, maar ook nog eens als acteur. Juist, de enige die in de buurt komt is Robin Williams (en natuurlijk nog een paar mensen) die pas met de recentere films 'One Hour Photo' en 'Insomnia' vriend en vijand wist te verbazen. We hebben er het laatste nog niet van gezien.

Liar Liar ****

avatar van Moviestar

Moviestar

Precies, beide acteurs kunnen met succes laten zien wat ze in huis hebben en de één vind dat Carrey dat beter doet als Robin en de ander vind dat Robin het beter doet dan Carrey maar je kunt niet ontkennen dat het beide goede acteurs zijn.

Esteban

Robin Williams is inderdaad fantastisch, moviefreak. En de één is idd niet écht beter dan de andere, zo zie ik Jim niet meteen Shy the fotoguy spelen en Robin Williams lang geen Truman Burbank. Er zijn er trouwens nog enkelen die zowat in hetzelfde rijtje thuishoren...

avatar van morpheus

morpheus

Alleen Carrey kan deze rol laten werken, en dat deed hij voor mij prima en het levert de nodige komische momenten op. Carrey draagt deze film en hij laat met al zijn heerlijke hilarische uitspattingen zien dat hij daar capabel toe is.

Het verhaal en het script leveren echter niet dat wat deze film gewoon net iets meer had gegeven. Erg Hollywood dus allemaal maar wel vermakelijk

***

avatar van RWL

RWL

Esteban schreef:

Pff...Robin Williams en Jim Carrey zijn goede vrienden en Carrey ziet Robin als zijn mentor. Lijkt me wel duidelijk wie de meeste kwaliteiten/talenten bezit. (nee, dit heb ik niet zelf verzonnen)

En dat Robin geen Truman zou kunnen spelen lijkt me nergens op gebaseerd. Tuurlijk kan Robin dat (misschien is er een leetijdsprobleem, maar wat rol betreft zou Robin perfect in staat zijn om die neer te zetten).

Shy

Sy.

Esteban

Als je een iets tegenkomt wat je een argument kan noemen betreffende talenten zal ik luisteren Bovendien is dat verhaaltje helemaal niet waar.

Talenten vallen niet eens te vergelijken.