• 9.373.071 stemmen

Der Schuh des Manitu (2001)

Komedie / Western | 87 minuten

Genre: Komedie / Western

Alternatieve titels: Manitou's Shoe / Der Schuh des Manitu - Extra Large

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Michael Herbig

Met onder meer: Michael Herbig en Christian Tramitz

Gesproken taal: Duits

Plot Der Schuh des Manitu

Het wilde westen anno 1800. Winnetouch en zijn bloedsbroeder Ranger moeten de vrede bewaren tussen de indianen en de blanke bevolking. Deze film is een parodie op de Karl May films uit de jaren '60.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Abahachi / Winnetouch / Grauer Star (extended edition)

Santa Maria

Häuptling Listiger Lurch

avatar van yosemite44

yosemite44

deze film is nu al cult in duitsland. zeer populaire film onder jongeren... vond hem zelf ook wel geinig ook al kende ik van te voren de bullyparade niet (uit dit programma komen de karakters). meeste grappen komen het best tot uiting in het duits, wat een probleem kan zijn als je geen beiers verstaat.

avatar van yosemite44

yosemite44

het verhaal is een kopie van "Schatz im Silbersee" trouwens...

avatar van Frantic01

Frantic01

maar hij is wel gewoon op dvd verkrijgbaar en dan ook engels gesproken maar dan heet ie Manitou 's Shoe.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Yihaa! Zo'n leuke film als deze zullen ze in Duitsland niet snel meer maken. Heb het geluk dat ik de Duitse dubbel DVD heb, weliswaar zonder ondertiteling maar mét een hele hoop extra's.

Ontzettend grappige Airplane-achtige humor, met een grappig verhaaltje en hilarische vertolkingen. M'n favoriete scene is die waar de schurk het liedje van 'Der Superperforator' gaat zingen. Tranen met tuiten gelachen bij dat!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Frantic01 schreef:

Hij is weer mishandeld door DFW, grmbl.

avatar van tsjidde

tsjidde

BlueJudaskiss schreef:

Inderdaad het grappigste stukje.

avatar van jorissimo

jorissimo

Ik vond dat stukje aan de totempaal ook wel aardig: Du leck mich am Arsch.... Aber wie denn!

avatar van maurice32

maurice32

Is nu met de kerstdagen al een paar keer op televisie geweest op pro 7 .

avatar van Collins

Collins

Een aardige parodie op de films naar de boeken van Karl May. De films met Winnetou en Old Shatterhand die in deze parodie respectievelijk de namen Abahachi en Ranger dragen. Het verhaal is tamelijk dun en dient als kapstok voor de humor. Eigenlijk kun je de film beschouwen als een verzameling sketches die onderling verbonden worden door een slap verhaal. Sommige sketches zijn grappig. Sommige een beetje. En sommige zijn gewoon niet leuk.

De film ridiculiseert vooral het westerngenre door te spelen met de clichés en de verwachtingen van de kijker. Het zijn vooral Abahachi en Ranger die samen met booswicht Santa Maria de lach genereren. De personages in Der Shuh des Manitu vertonen gedrag dat niet past bij gelijksoortige personages zoals je die in een degelijke western tegenkomt. Hier wordt dat gedrag overdreven zodat het absurd of simpelweg stompzinnig.wordt. En dat werkt. De interactie tussen Abahachi en Ranger is aangenaam en de overdrijving van hun personages in vergelijking met de serieuze personages Winnetou en Old Shatterhand, werkt grappig. De slechterik Santa Maria is ook een aangenaam personage. Een overdreven weergave van een slechterik. Zijn voorkomen is die van een sluwe en gemene boef. Hij verrast op grappige wijze door frivool gedrag en door emotionele inleving in zijn bendeleden te tonen.

De film is op geen enkel moment serieus. Met alles wordt de draak gestoken. Der Shuh des Manitu is als puur vermaak bedoeld en wat mij betreft is dat gelukt. De meest hilarische scènes zijn twee dansnummers die vanuit het niets opeens worden ingezet. Heerlijk absurd, zeer stompzinnig en gewoon erg grappig. Ja, ik heb af en toe flink gelachen.