• 9.371.563 stemmen

Fantasia/2000 (1999)

Muziek / Animatie | 74 minuten

Genre: Muziek / Animatie

Alternatieve titel: Fantasia 2000

Geregisseerd door: James Algar, Gaëtan Brizzi, Hendel Butoy, Francis Glebas, Eric Goldberg, Pixote Hunt, Don Hahn en Paul Brizzi

Met onder meer: Steve Martin, Itzhak Perlman en James Earl Jones

Releasedatum: 31 mei 2000

Plot Fantasia/2000

Fladderende driehoekjes binden de strijd aan op de bekende noten van Beethovens Vijfde Symfonie. Een school walvissen kiest het luchtruim tijdens Ottorino Respighi's 'Pini di Roma' en even later wordt onder de klanken van Gershwins 'Rhapsody in Blue' het leven in het New York van de jaren dertig getoond. Vervolgens beleeft een tinnen soldaatje met slechts één been een bloedstollend avontuur op Sjostakovitsj' Pianoconcert No. 2 en haalt een excentrieke flamingo stunts uit met een jojo gedurende de finale van Saint-Saëns' 'Le Carnival des Animaux'. Mickey Mouse ziet zijn kunsten uit de hand lopen terwijl 'l'Apprenti-sorcier' van Dukas klinkt en Disney-collega Donald Duck helpt de oude Noach een handje op de wat pompeuze tonen van Elgars 'Pomp and Circumstance'. Tenslotte verrijst de natuur miraculeus uit de as wanneer het orkest de laatste maten van Igor Stravinksky's 'Vuurvogel Suite' inzet.

Zichzelf - Introductory Host

Mickey Mouse (stemrol)

avatar van gotti

Na 60 jaar de tweede Fantasia film en ik ben na het zien van deze 'film' wel benieuwd naar de eerste Fantasia (uit 1940 als ik me niet vergis), want deze 'film' viel me zeker niet tegen. Ik zet nu steeds film tussen aanhalingstekens, omdat ik het niet echt een film vind maar korte filmpjes met muziek. Ik ben niet echt een klassieke muziek fan, maa ik heb me met de muziek zeker wel kunnen vermaken. Sommige animatie filmpjes waren een beetje eenvoudig en saai, maar de muziek vrolijkte alles mooi op. 3*

avatar van thio95

thio95

4 sterren geef ik deze film, het origineel blijft natuurlijk the real thing, maar heel leuk gedaan, vooral Rhapsody in Blue en het tinnen soldaatje zijn een plezier om naar te kijken.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Tja, het is en blijft mijns inziens toch een flauw aftreksel van het origineel. $$$ denk ik... *, ondanks dat het er allemaal mooi uitziet.

avatar van cr_ix

cr_ix

Prachtig en divers. Mooi om te zien hoe muziek en animatie samen kunnen gaan. Toch vindt ik het wel jammer dat er mensen tussen de stukken door praten. Dat had ook ander gedaan kunnen worden.

Vooral het verhaal van Donald in de Ark (het Bijbelverhaal van Noach) vind ik zeer goed.

avatar van davidov

davidov

ik heb de 1e op video....ben erg nieuwsgierig naar deze nieuwe versie...is hij de moeite waard om te zoeken en desnoods te kopen?

avatar van Kenshin

Kenshin

davidov schreef:

Nee. Het is een schande voor het origineel. Tenenkrommende CGI ongein.

avatar van Walt Disney

Walt Disney

De nieuwe versie vondt ik persoonlijk iets minder boeien dan het eerste deel. 3*

avatar van amazingmoi

amazingmoi

ik vond hem wel best goed vooral op het einde met da meisje dat zo alles terug groen maakt

avatar van XfofaXX

XfofaXX

cr_ix schreef:

Jep, ik vond het altijd irritant als ze hun muil moesten openen.

Voor de rest een mooie film om naar te kijken (wat anders...)

avatar van amazingmoi

amazingmoi

da meisje da alles terug groen maakt is het hoogtepunt!

avatar van Caligula

Caligula

Een paar echte goede stukken bij. Vooral de flamingo's met bijhorende muziek.

JP

Vraagje aan de MM crew. Hoe is deze film op te site te vinden, als je geen gebruik maakt van de link bij F '40?

amazingmoi schreef:

Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Dat stuk is een schitterende afsluiting van de film die me anders toch een beetje was tegen gevallen. 3,5 * nu...

JP schreef:

gewoon Fantasia/2000 intypen. Ik heb nooit begrepen waarom de / er tussen staat, maargoed...

JP

bedankt, ik weet inmiddels dat je hem zo kunt vinden. Maar als je dit niet weet, denk je toch echt dat de film niet op MM staat. Misschien handig om dit aan te passen?

Angrod_Pallanén

Dat is 1. geen onderwerp voor bij de film 2. kan dat volgens mij niet verholpen worden omdat er gezocht wordt op de titel. Aangezien de titel aanelkaar zit kan hij 'fantasia' niet herkennen en '2000' niet herkennen. Althans, iets in die richting

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

moderator: kan die / in de titel er tussen uit svp. De fim is superslecht te vinden zo en zo heet de fim ook niet

Angrod_Pallanén

Heb ik ooit al iets van gezegd, maar volgens IMDb hoort het zo.

avatar van Moonblossom

Moonblossom

Alhoewel dat ik deze film nog nooit heb gezien, ik denk toch dat hij evengoed is als de fantasiafilm uit 1940 die we thuis hebben, door deze film ben ik klassieke muziek goed gaan vinden (componisten zoals: dvorak (filmpje met mickey mouse), tchaikovsky (met al die feeën), stravinsky (dino's en ontstaan van de aarde), mussorgsky (die grote duivel in de nacht op een kale berg) en beethoven (op de olympus)) . Ik heb hun allemaal ontdekt door deze film. Door deze film ben ik wie ik nu ben (een gestoorde freak misschien wel, maar ja dat neem ik erbij).

dus ik denk wel dat Fantasia 2000 een even goede film is .

(als iemand info heeft hoe je die film legaal moet zien op het internet zonder te moeten betalen en downloaden, zeg het mij dan ok )

Angrod_Pallanén

Fantasia 2000 is niet zo klassiek als de voorganger, veel moderner.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Hele aardige poging om klassieke muziek toegankelijker te maken, maar over het algemeen nogal suf. Hier en daar een vermakelijk deel (Rhapsody in Blue), maar veel deed het me niet.

2,5* voor een aardige poging

avatar van Jessu123

Jessu123

het lijk mij geen film egelijk

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Angrod_Pallanén schreef:

Fantasia 2000 is niet zo klassiek als de voorganger, veel moderner.

Dat wist ik zo ook al wel,maar wat wil je met 60 jaar verschil.

avatar van VengefulSpartan

VengefulSpartan

De eerste blijft de beste!!! maar dit deel is ook niet slecht (alleen sommige stukken zijn veel korter dan het origineel; die waren wel echt lang vooral: Rite of Spring)

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuke film ik heb hem geloof ik eens op tv gezien en hij heeft me toen zéér vermaakt vooral de prachtige muziek doet het meeste werk!

avatar van film_kaza

film_kaza

Ik had niet echt een goeie reden om deze te kijken, maar het blijft verassend hoe men de tekeningen met muziek combineerd.

Hier en daar had je ups en downs en over het algemeen blijft het een vermakelijke film. Ik moet wel toegeven dat de oudere iets beter was.

3 sterren.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Eem matig vervolg op het origineel. De muziek is, zoals verwacht, goed en de ritme ook. Maar de animaties, CGI en gewoon, zijn gewoonweg slecht. En als je dan ook elke keer een hele rits uitgerangeerde B-acteurs langs ziet komen die proberen grappig cq interessant te zijn... Vreselijk! Met moeite:

3,0 sterren

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zeer wisselende kwaliteit heeft dit werk te bieden. Zowel in verhaal als animatie. Vrijwel overal waar CGI en de oude animatie samengaan is het mislukt om een geheel te krijgen. Dat is jammer. Best getekende delen zijn Noachs Ark, het laatste deel in het bos (dat eindshot!) en mijn favoriet 'Rhapsody in Blue'. Schitterende simpele stijl met een hart. In Noachs Ark zat de meeste humor (dat stuk met het vertek van de beesten en de konijnen).

De andere filmpjes waren gewoonweg minder. Tel daarbij op de slechte stukjes waarin de stukken worden aangekondigd. Simpelweg tenekrommende slecht. Toen Mickey daarbij kwam stal hij dan ook direct de show.

avatar van wwelover

wwelover

Prachtige combinatie van muziek en beeld.

avatar van Zinema

Dit kleine feestje voor het oor en het oog is uiteraard voornamelijk een opgepoetste versie van de klassieker.