Genre: Avontuur / Western
Met onder meer: Armie Hammer, Johnny Depp en William Fichtner
Releasedatum: 8 augustus 2013
Bekijk via Disney+
Plot The Lone Ranger
"Never Take Off the Mask"
John Reid (Armie Hammer) is een man van de wet die zich heeft omgevormd tot The Lone Ranger, de gemaskerde legende van rechtvaardigheid. Samen met zijn Indiaanse compagnon Tonto (Johnny Depp) bestrijdt hij hebzucht en corruptie. Beide onwaarschijnlijke helden zullen ook met elkaar moeten leren samenwerken.
Tonto
Rebecca Reid
Collins
Habberman
- 19684 berichten
Die verwachting had ik zelf bij voorbaat al niet, na het allereerste commentaar van Depp betreffende de film, nog voordat er een meter film opgenomen was.
Starry Night
Sluit me geheel en al en op alle fronten aan bij de recensie van The One Ring. Bespaart me een hoop typwerk;-)
MovieFan79
Ik ben donderdag 22 aug The lone ranger wezen kijken. Ik vond het een OK film. Ik ben er niet helemaal kapot. Vooral na het zien van de trailer had ik een heel andere soort verhaallijn verwacht. Depp vond ik zeer leuk acteren voor de grappige lines tussendoor, alleen had ik soms wel moeite om zijn personage als Tonto los te koppelen van zijn personage als captain sparrow. Dit vanwege dezelfde soort karakter personage die hij neerzette.. William Fichtner zette een goeie bad guy neer..Vond idd de film behoorlijk bloederig en soms wel heftige scenes bevatten voor een disney film... Verder vond ik de film te lang..Het had wel iets korter gemogen... Ik geef de film 3 sterren
Triple G
Compleet blanco de bios binnen gegaan. Misschien beter niet kunnen doen, ik weet het niet.
Begon best verwachtingsvol. Dan begint het verhaal. Dat eigenlijk best aardig is. Maar het geheel greep me totaal niet. En dat heeft waarschijnlijk te maken met de (te grote) wisselingen in goed drama en slappe humor (met uitzondering van enkele heerlijke droge on-liners). Maar deze combinatie met vrij standaard actie scenes (echter niet voor Disney, kreeg ik af en toe het gevoel) en het feit dat Depp in deze rol te dicht bij het PotC typetje zit en daar slechts een aftreksel van weergeeft (op te weinig sterke momenten na) laat de film eigenlijk volkomen langs me heen gaan. De finale was sterk maar kon wat mij betreft de film niet meer redden. Misschien moet ik het nog eens proberen maar heb weinig hoop.
FilmBreaker
Het verhaal was niet zo slecht. Alleen ik had wel veel meer actie verwacht met leuke momenten van Depp. Het verhaal was me iets te langdradig wat na een tijdje begon te vervelen.
Gelukkig op het laatst toch nog een beetje gelachen, daarom 3 sterren.
- 19684 berichten
Gelukkig op het laatst toch nog een beetje gelachen
Ik ook (de enige keer in heel de film) tijdens de scène waarin "Loan" Ranger Armie Hammer op het dak van de treinwagons danst, om de kogels te ontwijken die er van beneden op hem afgevuurd worden.
mar007
Gisteren deze film gezien.
We zaten in een redelijk gevulde zaal en het merendeel waren jongeren
van ( Schat ik zo in )14/15 jaar,en daar zaten mijn zus en ik ( 40 plussers )tussen..haha.
Ik wil toch even kwijt dat er een goede sfeer heerste en dat er regelmatig werd
gelachen in de zaal.
Wij vonden het een erg leuke film.
Ik had dit na het lezen van nogal wat negatieve recensies zeker niet verwacht.
Zo zie je maar weer dat dat ook niet alles zeggend is en dat je dan toch verrast word
en uiteindelijk een erg leuke film te zien krijgt.
Grappig,onderhoudend,leuke actie dat op het laatst nogal over the top was,maar ik
vond dat niet storend.
En Depp was zoals we van hem gewend zijn weer geweldig!
De chemie tussen Depp en Hammer vond ik zeer geslaagd.
Deze film vind ik zeker de moeite waard en zou ik liefhebbers van het
actie/avonturen genre zeker willen aanraden om te gaan zien.
Dikke 4*
Starry Night
Ik wil toch even kwijt dat er een goede sfeer heerste en dat er regelmatig werd
gelachen in de zaal.
Bj ons duurde dat even, over de helft van de film begon dat precies zo. Alsof mensen het niet konden helpen haast. Nooit eerder aan den lijve meegemaakt wat slechte publiciteit kan bederven.
wimderuig
ben met mijn kleinzoon heel onverwacht naar de film geweest en wist niet wat mij te wachten stond
ik had gelezen dat de film geflopt was /maar wij hebben ons erg vermaakt en vonden de film helemaal top echt een aanrader
wij geven de film 4 sterren
blackcat13
Lekker filmpje! Ik had wel graag wat meer diepgang gezien, een indiaan die volgens de wetten van de natuur leeft en een Lawman die de regels en wetten van de maatschappij volgt.. dat had goede dialogen en diepgang op kunnen leveren, had dit gegeven graag wat meer uitgediept zien worden.. vooral de indianen-manier van leven en hun levensfilosofie spreekt mij altijd wel aan, met dit contrast met John Reid had ik graag meer gezien.
Blijft over een bombastische western met leuke humor, een redelijk goed verhaal (deed me bij vlagen aan de 2e Zorro met Antonio Banderas denken) waarin de badguy en zijn plan moeten worden gestopt en vooral geweldige natuurshots en spectaculaire beelden dat arm in arm gaat met de geweldige score van Hans Zimmer. Ik was gewaarschuwd dat het verhaal vooral over Tonto ging, maar vond dit nog wel meevallen; het was wat mij betreft goed gedoseerd.
Ik ben een liefhebber van western en natuurlijk was dit geen klassiek goede western, en ja alle cliches kwamen weer aan bod, maar zo is de film ook bedoeld, en het voor mij nog vrij verassende harde sfeertje sprak mij trouwens ook wel aan. Godzijdank laten ze gewoon zien dat het 'wilde westen' een keiharde tijd was. De combinatie met erg sfeervolle beelden was ook mooi, net als in PotC geven sommige locaties een geweldige sfeerbeeld in combinatie met belichting etc.
Dus ik heb er van genoten, ik ga deze zeker weten op DVD aanschaffen en met enige regelmaat herbekijken
Jammer dat het floppen van de film een deel 2 vrijwel uitsluit, want had hier best meer van willen zien!
martijn011
- 2034 berichten
Heerlijke western van de hand van Verbinski. Had uiteraard ook de slechte recensies gelezen maar wilde de film zeker een kans geven omdat ik niet kon geloven dat dit niet zou werken. De combinatie Depp en Verbinski is natuurlijk met de Pirates-films al een succes gebleken.
Tel daarbij ook nog de muziek van Zimmer op en mijn liefde voor de western en het is niet gek dat ik alle vertrouwen had.
Naast het feit dat het een leuke avonturenwestern is, heeft de film ook veel humor. Depp speelt weer een briljante rol als maffe indiaan, eigenlijk een vergelijkbare rol als die van Jack Sparrow in de Pirates-films, maar ook in deze western werkt het.
Vooral zijn gezichtsuitdrukkingen zijn erg grappig en laat hij zien dat er niemand is die zo goed zo'n rol kan vertolken.
De muziek speelt ook een belangrijke rol in de film. Vooral in de geweldige slotscene toont het zijn meerwaarde. Alles komt bij elkaar in de afsluitende actiescene. Muziek, actie, humor en avontuur komen op een geweldige manier bij elkaar en zorgen ervoor dat ik net dat halfje extra toeken.
Wat mij betreft absoluut geen flop maar een uitermate vermakelijke blockbuster!
Filmziener
Leuke film. De verwachtingen lagen nogal hoog heb ik begrepen omdat Johnny Depp weer eens in de huid kruipt van een malloot. Dat moet wel heel grappig zijn. En dat is het ook. Toch is deze film volwassener dan de Pirates films en is zijn acteerwerk toch iets anders. Ik vind dat de karakters goed worden neergezet en het acteerwerk is prima in orde. Als je de hoge verwachtingen niet in acht neemt is dit gewoon een hele leuke vermakelijke film.
3 sterren, Dennis.
wwelover
Hij moest even opgang komen en het stukje tussen de oude Tonto en de jongen vond ik volledig overbodig, maar ik heb heel erg genoten van The Lone Ranger. Helaas heb ik hem niet in Imax kunnen kijken. De film is bijna gelijk aan het niveau van Pirates als je het mij vraagt. Depp is weer eens geniaal, al snap ik ook wel dat mensen het een beetje zat worden, maar daar hoor ik niet bij. Hammer is ook erg sterk. Het ziet er verder erg goed uit en Hansje Zimmer heeft een uitstekende score neergezet.
Masqada
Leuke film, maar duurt tikkeltje te lang.
Ook had ik na 15x dezelfde soort grap, het wel een beetje gezien.
Blijft echter wel vermakelijk.
3,0
cordiacovens
Echt niet goed,
Verbinski en Depp proberen weer hetzelfde trucje toe te passen zoals het leuk was bij de eerste POTC films, helaas vond ik er vrij weinig aan. de film duurt minimaal 45 minuten te lang, bevat bijna geen interessante personages, te weinig goede acteerprestaties en is gewoon saai.
wat ik wel goed vond was hoe de film eruitzag, vond het vrij goed in beeld gebracht maar dat mag ook wel gezien het mega-budget.
ik hoop echt dat Depp gewoon weer eens serieus gaat acteren want deze typetjes spelen voor zoveel geld levert je behalve bij de bank, geen krediet op.
JohnWilliams
Ik snap de slechte kritieken allemaal niet, The Lone Ranger is een leuke film waarin we Depp zien als een grappige Indiaan met een klein stukje geschiedenis. De beelden zijn prachtig en het onderwerp 'treinen' sprak mij erg aan door de geweldige finale! De stukjes in het museum (met die jongen) vond ik echter erg overbodig maar voor de rest een prima film. Natuurlijk had het meer over The Lone Ranger moeten gaan maar Armie Hammer vond ik niet zooo super goed. Het was vooral Depp die in deze film weer de punten scoorde.
Ook vond ik het jammer dat Armie Hammer voor 75 % van de film een nette man bleef, echt soms te netjes want het werd op een gegeven moment storend. Ondanks deze kleine dingen een top film die een cijfers tussen de 1,5* en 3* niet verdient.
DtchTux
Ergens snap ik de slechte kritieken zeker. Depp had dezelfde rol als in pirates of the caribbean.. Hetzelfde huppeltje, handjes omhoog en dezelfde grappen. Deze film bleef daar ook een beetje in hangen. Vind ik jammer.. Het camerawerk was top, ook de special-effects waren niet nep. Zag er allemaal goed uit.
Toch vind ik het ergens ook een fantasy-film, waardoor ik 2,5 ster geef. Een paard dat te pas en te onpas tevoorschijn komt? Zo kan ik ook voor een verassing zorgen in de film... Een paard die in een boom is geklommen en daar een bloemtje eet? Volgens mij was dat humoristisch bedoelt, hoewel iedereen in de bios dacht: huh? Ook het einde was jammer: opeens ligt er niet 1 spoorlijn, maar 2. En toevallig kronkelen die door elkaar, waardoor een soort neppe jams Bond-actie ontstaat. . Ik had er écht meer van verwacht. jammerrrr
Keutul
Dit is een familiefilm die uitermate geschikt is om samen met kinderen te kijken. Er zit humor in (die vaak wat kinderachtig is), avontuur en niet-helden die toch held zijn. Ik heb me best vermaakt, maar vind het geen aanrader (behalve voor gezinnen met kinderen).
MrOllie
Ben benieuwd wat johnny depp er van gemaakt heeft in The Lone Ranger.
Ga hem zeker binnekort bekijken!
Jkayyy9
Vette film, geen moment niet boeiend en ik vond het duo Tonto en Reid gewoon perfect.
Suleika1
Allang. Zwaar overschat acteur met steeds dezelfde trucjes, zowel in serieuze als niet serieuze film...
Oooh hoe kan iemand ooit moe worden van Johnny Depp dan? Voor mij is dat in ieder geval onmogelijk..maarja, Johnny Depp kan in mijn ogen dan ook nog weinig fout doen.. ( zelfs als half gare indiaan vind ik hem nog steeds de meest sexy man ter wereld )
Maar dat terzijde..ik ben ook wel verbaasd dat deze film zoveel kritiek heeft gekregen.. Toegegeven, het is geen hoogvlieger maar een flop is dan ook wel weer het andere uiterste. Ik heb me best aardig vermaakt met deze film en ook best wel eens gelachen, vooral natuurlijk om Johnny Depp.. Een beetje verveling kroop er wel in na 2 uur en sommige dingen waren te voorspelbaar en flauw..kleine irritaties maar daarom zou ik deze film nog niet helemaal afschrijven. Ik vond William Fichtner ook erg goed als morsige bad guy cowboy..leuk om te zien want ik had hem tevoren alleen nog maar in rollen gezien met een net pak aan ( a la Prison Break )..kudos voor zijn acteertalent dus. Helena Bonham Carter zie ik ook altijd graag terug. The lone ranger/John Reid was oke...die vrouw vond ik persoonlijk niet zoveel toevoegen..
btw was dat nou een verwijzing naar It op het eind ( 'hi ho Silver away!!' )? Of is dat toeval? Of is dit iets typisch van the lone ranger ( ken de geschiedenis daaromtrent niet ) en was het in It een verwijzing? Schoot er erg om in de lach ( heb It wel 100 x gezien namelijk ) maar het scheen aan iedereen voorbij te zijn gegaan
- 19684 berichten
Het is inderdaad oorspronkelijk (sinds de jaren dertig van de vorige eeuw) een bekende uitroep van The Lone Ranger (bedoeld om zijn paard aan te sporen tot snelheid) die aan het eind van alle Lone Ranger radioprogramma's, strips, TV afleveringen en films voorkomt.
Het is overigens niet "Hi-Ho Silver"(veel gemaakte fout) maar "Hi-Yo Silver".
John Lee Hooker
Ik ben geen fan van dit soort fabricaties met Johnny Depp. Hij speelt een vreemde vogel die de Lone Ranger moet begeleiden tijdens zijn tocht naar gerechtigheid. Er komen allerlei betrokkenen aan te pas waaronder die heks van een Helena Bonham Carter. Het is niet de eerste keer dat ik me aan haar erger. Ze speelt weer zo'n automatisch typetje zonder echte passie te leveren. Dit keer met een ivoren been waarmee ze een dronkenlap van zijn stoel schiet wanneer deze vrolijk in het rond zit te roepen. Die vrouw van John hing er trouwens ook bij als zo'n tranentrekker en de rest van de bijrollen blijven eveneens behoorlijk oppervlakkig (Barry Pepper bijvoorbeeld). De humor ligt er te dik bovenop en de nonchalante muziek blijft maar doorratelen waardoor ik het allemaal niet meer serieus kon nemen. Op een gegeven moment kon het me allemaal nog maar weinig schelen wat er gebeurde terwijl er toch een zeer groot gedeelte gevuld is met actie. Het verhaal kenmerkt zich door zijn voorspelbaarheid en ondanks alle toeters, bellen en mooie plaatjes vind ik het behoorlijk simplistisch.
Luu4k_
Dit vind ik erg moeilijk, omdat ik weet dat Verbinski er meer uit kan halen stelt hij mij erg teleur met deze kopie van Pirates of The Caribbean.
Johnny Depp kan beter en deze als indiaan vond ik erg matig sws het hele verhaallijn was matig uitgedrukt, zon irritant kind aan het begin wat niet kan acteren uhh wat heb ik daar een hekel aan, maar vooral Verbinski verwijt ik dit omdat dit zo veel lijkt op POTC maar dan in een andere setting.
De soms flauwe grappen en werkelijk alle grappen heb ik al eens een keer gezien in POTC en dan zeggen mensen "Het is een film" BLA BLA BLA. Nou ga geen kopien maken nee gewoon niet en dan die neppe gebeurtenissen wat gewoon niet kan kloppen komop zeg, personages leken qua karakter zoveel op die van POTC alleen de villian was wel goed.
Alles is wel erg mooi gefilmd zonder die overhypte achtbaan camerawerk. Alleen het einde is weer zo slecht. 2 treinen die elkaar achtervolgen of zoiets en ongelooflijk neppe stunts neppe actie kutgrappen echt serieus Verbinski moet beter weten.
Maar vooral de soundtrack voel ik me niet serieus genomen en word het gewoon een comedy naar mijn mening? Even serieus dat liedje op het einde komop zeg wat is dit triest.
The Lone Ranger zoekt revenge hoewel hij al na 3 minuten de villian had neer kun schieten, klaar einde! prima film dus. Maar nee ze moesten het weer 150 minuten maken van soms de meest domme scenes.
Echt jammer, ik ben groot fan van Johnny Depp als acteur, maar hem en Verbinski deden het niet goed: 1.5.
Gazi
Je heb de Forrest Gump van de wilde westen maar met 2 sterren!
Stupid eigenlijk
Jammer van 180 miljoen dollar
Acteur van 15 miljoen dollar met make up en zelfde truckjes van Pirates ot Caribbean(s) movies.
TomBroers
Had vrij hoge verwachtingen van deze film, na de trailers gezien te hebben en de cast niet helemaal onterecht. De uiteindelijke film viel me helaas toch vies tegen, een leuk verhaal, maar nergens weet het echt heel boeirend te worden, een heel matige rol voor Depp waar veel meer in had gezeten. De film komt eigenlijk nooit echt lekker op gang waardoor het allemaal erg lang duurt. Het ziet er allemaal goed uit en er is genoeg actie maar toch lukt het de film net niet... wel een pluspunt aan de film is de geweldige rol die Fitchner speelt, genieten heerlijke acteur naar mijn mening!
Natuurlijk was het geen heelslechte film, maar toch miste ik het gevoel wat bijv. potc wel heeft en dat maakt de film tot een leuk tussendoortje, en met zo'n goede acteurs is dat toch best een gemiste kans...
SpinPSB
Leuke blockbuster, vooral het einde. Begin wat langdradig. Muziek uit de oude tv serie, geweldig! "He ho Silver away!!!" "Never do that again"...
Left4Dead
Zo hier had ik zin in, achterover leunen met een Johnny Depp film. Samen met de regisseur hebben ze al aangetoond dat de samenwerking wel degelijk werkt.
De setting mag er zijn, je waant je echt in de tijd van cowboys en indianen, het wilde westen rond 1850. De begintitel geeft Jerry Bruckheimer aan en ja dat is ook geen kleintje, wat special effecten betreft zijn we veel van hem gewent. De humor is leentjebuur van de Pirates of the Caribbean reeks, gewoon lekker plat en lekker droog dus prima maar niet meer dan dat. De scenes op/onder/naast de trein vond ik er niet echt goed uitzien, dubbelbeeld is duidelijk zichtbaar en dat moet/kan veel beter. Eigenlijk zijn er nog een aantal momenten die technisch beter moeten al waren het de maquettes.
Het verhaal is dun en over het algemeen zeker niet origineel te noemen, ja het is een remake van de serie maar dan nog. Het is eigenlijk een doodgewone wraakfilm. Acteerwerk prima niet uitmuntend, Johnny heeft zijn schip ingeruild voor een paard en lijkt zo vanaf de set bij POC naar de zet van TLR gestapt te zijn. William Fichtner vertolkte zijn rol goed, Armie Hammer gewoontjes en de rest van de crew was eigenlijk helemaal niet bijzonder en had geen echte rol.
Beeld en geluid doen voldoende hun werk, script is goed. Al met al kun je zeggen dat het een goede film is maar hij blijft voor mijn gevoel ergens haken. Het is leuk maar soms weer traag en te lang, er had gemakkelijk een half uurtje afgeschaafd kunnen worden. Een beetje meer diepgang zou ik als zeer aangenaam ervaren zodat de film ook een echte body krijgt. Daarom kan ik alleen maar zeggen dat de film leuk is en niet verder kom dan dat.
Had meer in gezeten helaas, niet alle humor was geslaagd. Het einde was zeker te pompeus, bijna een dooddoener.
Ik meende soms zelfs stukjes muziek van Ennio Morricone gehoord te hebben, plus de trein met de rijke spoorwegeigenaar (mr. tjoek tjoek) die alles op alles zet voor zijn spoorlijntje i.s.m. een badguy .......... merkwaardig.
Rarara
vermoeiend lange film weet niet altijd te boeien. humor wat zwak en de stunts wat te idioot. (paard in/op rijdende trein) Dep als mafketel blijft leuk om te zien.
mikeholland
Wel ok, verwacht geen hoogstaande film. Had er meer van verwacht.

Rush
Biografie / Sport, 2013