- Home
Met onder meer: Armie Hammer, Johnny Depp en William Fichtner
Releasedatum: 8 augustus 2013
Bekijk via Disney+
Plot The Lone Ranger
"Never Take Off the Mask"
John Reid (Armie Hammer) is een man van de wet die zich heeft omgevormd tot The Lone Ranger, de gemaskerde legende van rechtvaardigheid. Samen met zijn Indiaanse compagnon Tonto (Johnny Depp) bestrijdt hij hebzucht en corruptie. Beide onwaarschijnlijke helden zullen ook met elkaar moeten leren samenwerken.
Tonto
Rebecca Reid
Collins
Habberman
Piratje
Een brave Disneyfilm in het tempo van de vorige eeuw. Dus erg langdradig. De film komt kinderlijk over zoals die gouwe ouwe westerns van weleer. We krijgen bijna de indruk dat we een heropname krijgen van een film uit de naoorlogse periode over indianen en cowboys.
Met wat stevige en vlotte inhoud was er uit dit voorspelbaar verhaal heel wat meer te halen.
Moet moeite doen om tot het einde te kijken. Twee uur en half! Je kunt u voorstellen wat er getoillet en gesnoept wordt zonder iets uit het verhaal te missen.
2,0* is ruim gescoord voor dit ouwerwets gebeuren.
Filmhoek.nl
The Lone Rangerheeft een flauw script, té lange speelduur, té veel actie en té veel…tja Johnny Depp. Deze ‘gladde’ productie is overvol, niet grappig en een ware train wreck. Na een lange periode van development hell en geschrap in het budget is het duidelijk dat de film dysfunctioneel is.
Ondanks de negatieve geluiden en het grote been there done that gehalte voorafgaande aan de film heb ik me bijna 2,5 uur meer dan prima vermaakt met the Lone Ranger. Meer vraag ik ook niet van een film als dit.
Depp speelt natuurlijk weer een standaard typetje van hem, maar ondanks dat ik vooral PotC moe ben werkt het hier wel gek genoeg. De chemie van Armie Hammer is zeker aanwezig en zij kennen dan ook wel een aantal leuke scènes samen. De actie is overdonderend, de special effects zijn fingerlicking, de Morricone achtige muziek en the Lone Ranger theme aan het einde zijn zeer aanstekelijk. Tevens ziet de grijstint over de hele film er ook mooi uit.
Het Wilde Westen gevoel komt goed naar voren dankzij de prachtige landschappen en het veelvuldige gebruik van de mooie treinen. Het gebruik van een groot budget komt duidelijk naar voren in het uiterlijk van de gehele film. Wat me vooral opvalt zijn de vele doden die vallen, zelden dat ik dit in een Disney film heb mogen aanschouwen.
Het verhaal doet wat het moet doen in een blockbuster. Niet te ingewikkeld, maar wel degelijk en zonder dikke plotgaten en er viel gelukkig genoeg te lachen. Veel valt er niet te zeiken over een film als dit. Misschien een tikkeltje te lang en een uitgebreide intro, maar ik heb me gelukkig geen moment verveeld.
Een behoorlijke meevaller. Misschien dat mensen Depp-moe beginnen te worden, echt grote zwakheden kan ik niet vinden in deze meer dan prima zomer blockbuster. Een verfrissing t.o.v. de laatste PotC delen in mijn ogen.
Dikke 3,5*
Oh ja: Geen 3D

Shinobi
"Justice is what I seek, Kemosabe."
Vanochtend in Imax gezien en op voorhand verwachtte ik er niet al teveel van, maar gelukkig viel het allemaal wel mee.
Dit is eigenlijk best een vermakelijke western, alle genre clichés komen dan ook voorbij: de lang gestrekte landschappen, cowboys en indianen, muziek enz. Voor een Disney film vind ik The Lone Ranger overigens wel aardig bloederig en opvallend zijn de vele doden die er vallen.
Waar het aan de ene kant met het western sfeertje wel goed zit, is het aan de andere kant jammer te noemen dat de film geen balans weet te houden tussen comedy en actie. Dan is er net een serieuze scène achter de rug en gelijk wordt er ineens wat humor ingegooid. Johnny Depp zorgt hier en daar voor de nodige (flauwe) humor, maar het is te merken dat hij zijn Jack Sparrow personage nog steeds niet is ontgroeid. Ik betwijfel het of hij hier nog van afkomt.
Qua verhaal is het lekker simpel gehouden, hier hoef je zeker niet veel van te verwachten. Als kijker kun je al ver van tevoren zien aankomen wie de bad guy is. Het verbaast me dan ook dat de film maar liefst twee en een halfuur duurt, de langdradigheid komt zo nu en dan wel om de hoek kijken. The Lone Ranger lijkt dan ook te werken door van de ene actiescène naar de andere te gaan. Het wordt wel erg bont gemaakt in de slotfase, dat was erg over-the-top en die score kan ik echt niet meer aanhoren. In het kader van hoe vaak kun je hetzelfde deuntje herhalen...
Al met al best leuk om eens gezien te hebben, mits je de verwachtingen laag houdt.
3,0 Sterren.
Arcenicum
Erg slechte film.
De film komt niet echt op gang en de verhaallijn blijft zeker de eerste helft van de film van de hak op te tak springen, waardoor de rode draad in het plot ver te zoeken is. Ook als aan het eind van de film John en Rebecca opeens op het paard zitten te zoenen, terwijl haar man (zijn broer) net vermoord is, terwijl ze elkaar maar één keer eerder in de film, heel kort, hebben gesproken lijkt het alsof er diverse scenes missen die hiernaar hebben opgebouwd. De karakters zijn dus volledig uit evenwicht.
Het typetje van Tonto is waardeloos neergezet door Johnny Depp als Jack Sparrow in een indianenpak, waarbij zelfs de manier van bewegen hetzelfde is. Alleen missen bij dit type dan wel weer de intriges die Sparrow tot een interessant karakter maakten.
De "comic side-kick" moet in dit geval van het paard (zucht...) komen. Dit blijkt echter alleen flauw en kinderachtig en verre van grappig.
Waarom er besloten is hier maar een tweeënhalf uur durende film van te maken is mij een raadsel. Er zit niet bepaald genoeg interessant materiaal in om deze lengte te halen.
Samengevat: onsamenhangend, uit evenwicht, cliché, voorspelbaar, flauw, kinderachtig en te lang.
thunderball
Vanmiddag deze in Antwerpen gaan zien.
The Lone Ranger is voor mij geen onbekende. Ik keek hier als jongetje altijd naar in de jaren' 70, niet wetend dat dat waarschijnlijk een herhaling was (uit de jaren '50?). Als kind merkte je kennelijk toen minder snel dat iets gedateerd en oudbollig is, bovendien hadden wij tot dik in de jaren'80 nog een zwart-wit TV en viel het daardoor ook minder op, alles was immers voor mij in het zwart wit.
Na de vele negatieve reacties had ik er niet veel hoop op dat het een goede film ging worden, maar ik ben toch blij dat ik hem ben gaan zien, want hij viel voor de volle 100% mee!
Sterker nog: ik heb mij behoorlijk goed vermaakt.
Natuurlijk is de film weer veelte lang, maar echt vervelend of saai vond ik het nooit worden. Er zat behoorlijk veel actie en spanning in en het duo Depp-Hammer vond ik zeer goed werken.
Hammer in de titelrol is even wennen, maar doet het uiteindelijk ijzersterk. Zeker wanneer hij vlak voor de finale zijn paard Silver laat steigeren en je het begin van het Lone Ranger theme hoort. Kippenvel moment!
Ben het ook niet eens met sommige meningen dat Depp hier gewoon zijn Jack Sparrow rol herhaald. Die rol was gebaseerd op Keith Richards, zeker zoals die er in de jaren ' 70 vooral uitzag en praatte, maar daar heeft deze Tonto rol niets mee te maken in zowel manier van praten, motoriek en uiterlijk. Die twee rollen staan dan ook mijlenver van elkaar. De enige overeenkomst is dan ook dat het allebei meer typetjes zijn, dan echte karakters.
Verder was William Fichtner weer in een van zijn over the top rollen een goede schurk, Tom Wilkinson een bekwame hoofdschurk en bleek Helena Bonham Carter er feitelijk slechts een minuut of tien in totaal in voor te komen.
De film bevat mooie westernlandschapsbeelden, heeft coole actiemomenten en vele waaghalsmomenten.
De humor was ok, niet heel erg overheersend en alleen al de laatste scene -een knipoog naar HET trademark van de originele Lone Ranger- was briljant en hilarisch.
Kortom: ik vond het een erg leuke film en -om dan toch die vergelijking te maken- zeker leuker dan de laatste twee POTC films bij elkaar.
Een acht, ofwel vier sterren.
Tommy De Vito
Vermakelijke film!
Dit is typisch zo'n film waar je verstand op nul kan zetten en gewoon gaan genieten. Het verhaal is dus flinterdun en bied niks nieuws. Maar soms is dat ook lekker. Genieten van de actie, de prachtige locaties, en af en toe grappige Depp. Ik moet toegeven dat ik na 2 uur dacht, hmm wanneer komt nou het einde? De film duurde mij iets te lang. Maar al met al prima vermaakt met deze film!
gekwijfie
Na dat ik op tv al hoorde dat het in de USA een dikke flop was toch gekeken...maar het is inderdaad een grote flop. Niks aan.. Hele saaie film, had er wel meer van verwacht.
LOTR-lover
Met recht wel een rollercoaster ride deze film. Natuurlijk gaan je gedachten meer dan eens afdwalen naar Pirates of the Caribbean, door zowel de stijl van Verbinski als natuurlijk het acteerwerk van Johnny Depp. Ik vond het persoonlijk weer heerlijk om Depp in zo'n rol te zien. Hij blijft me altijd fascineren, in wat voor rol dan ook.
De vele prachtige shots van de omgeving en het authentieke sausje wat de film over zich heeft bevielen me uitstekend. Helaas is de speelduur wel echt een tikkeltje te lang. Het kat & muis spel gaat op een gegeven moment vervelen omdat keer op keer de rollen omgedraait worden. Dat trucje is 1 keer leuk maar daarna verliest 't aan kracht. Hierdoor komt de film niet hoger dan een 7 bij mij (in potentie een 8 of 9) maar heb me prima vermaakt sowieso.
7/10 (IMDB)
The One Ring
Er is hier al een hele discussie geweest over waarom The Lone Ranger zo'n commerciële flop geworden is. Johnny Depp, Armie Hammer en Jerry Bruckheimer geven de schuld aan de critici, die de film bij voorbaat al hadden afgeschreven. Dat klonk mij als onzin in de oren, alsof ze de schuld bij iemand anders wilde leggen. Daarbij zijn critici nou ook weer niet invloedrijk. Zij hebben immers ook niet kunnen voorkomen dat een serie als Transformers een megasucces geworden is. Niettemin hebben Depp, Hammer en Bruckheimer ergens een punt. Deze film werd namelijk al vooraf door iedereen afgeschreven. Niet alleen de critici, maar iedereen. Al maanden voor The Lone Ranger uitkwam was de buzz enorm slecht. Het leek maar niet te lukken om iemand geïnteresseerd te krijgen. Het gebeurde ook bij mij; het kwam op me over als een enorm doorzichtige poging om een "tweede Pirates of the Caribean" the creëren. Maar wat wil je ook met de combinatie Disney, Bruckheimer, Verbinski en Depp.
Terugkomend op die critici: hadden ze hun recensies al klaarliggen? Gingen ze met zoveel tegenzin kijken dat The Lone Ranger alleen maar slecht kon vallen? Dat is speculatie. Niettemin, ik ging met de laagst mogelijke verwachtingen naar de bioscoop (en het had net zo gemakkelijk kunnen zijn dat ik niet gegaan was) en werd zeer aangenaam verrast. Waarom uitgerekend deze film zo gekraakt is door iedereen was me een raadsel, zeker in wat nu toch wel sterk lijkt op de slechtste zomer voor blockbusters ooit? Waarom The Lone Ranger kraken en het levenloze Man of Steel niet? Ik weet het niet, maar ik zeg dit: het zou mij niet verbazen als The Lone Ranger in de toekomst herontdekt wordt. Het zal waarschijnlijk geen enorme klassieker worden, maar hij zou een soort kleine revival kunnen krijgen als Ishtar nu heeft. Dat was ook een kostbare blockbuster die vooraf een negatieve hype kreeg en daarna bij voorbaat niemand meer leek te kunnen plezieren. Maar Ishtar heeft een soort van comeback gemaakt. Dit kan The Lone Ranger zomaar ook overkomen. Hij verdient het.
Want ja, The Lone Ranger is een bovengemiddeld goede film. Hij neigt zelfs naar een geweldige film, maar daarvoor is het geheel toch te imperfect. Ik ga dan ook niet meteen beweren dat dit een miskent meesterwerk is. De meest gehoorde kritieken zijn dat de speelduur te lang is en dat de toon inconsistent is. Twee kritieken waar ik niets tegen in te brengen heb, al moet ik zeggen dat de overdreven lengte bij mij nooit in verveling resulteerde. Daarvoor gebeurt er altijd wel genoeg. Het was meer het gevoel dat het op een bepaald moment wel erg kunstmatig langgerekt wordt, waardoor het verhaal even nergens meer heen lijkt te gaan en waardoor de climax niet de climax blijkt te zijn.
De constant wisselende toon is een groter probleem. De manier waarop met name de uitroeiing van complete indianenstammen wordt gevolgd door de flauwste grapjes werkt niet. Ik ben er ook nog niet over uit of die indianen holocaust nou wel of niet in het geheel past. Het maakt Tonto een stuk effectiever personages en het was ook alweer een tijdje geleden dat ik de schurken in een blockbuster zo haatte, wat de confrontatie alleen maar boeiender maakt. Sterker nog, toen de Ranger aan het begin van de climax met zijn steigerende paard verscheen en de William Tell Overture ingezet werd kreeg ik een beetje kippenvel. Ik kan me niet herinneren dat de afgelopen jaren nog eens bij een heroïsch moment in een Hollywoodfilm dat gehad heb. Dat kan er alleen aan te danken zijn dat je de schurken gestraft wilt zien worden. Daar komt bij dat de boodschap hier op een oprechte manier gebracht werd. Het waren niet de films meest originele momenten, maar de serieuze scènes rond de Comanches voelden nooit geforceerd aan, zelfs al blijft het iets te veel een plot dat erbij hangt. Het is alleen zo jammer dat zo'n massaslachting afgewisseld wordt met de meest infantiele grapjes, die onverwacht de hoek om komen.
Nog een manier waarop de toon wat merkwaardig is, is in het gebruik van geweld. Ik ben niet de eerste die gemerkt heeft dat dit voor Disney vrij excessief is. Niet het wordt nergens À l'Intérieur op gebied van gore of zo, maar neem bijvoorbeeld het moment waarop al die Rangers neergeschoten worden. Je hoort de kogels gewoon door het vlees gaan. De impact is voelbaar. En als die schurk dan ook nog eens het hart van de broer van onze held verwijdert zienw e misschien niets, maar het geluid laat weinig (of teveel) aan de verbeelding over. The Lone Ranger heeft vermoedelijk ook de hoogste body count van alle Disney films. En dat wordt dus gemixt met grapjes als Depp die zijn hoofd in een lege vogelkooi stopt, ter bescherming van tegen een mogelijke kat.
Dus ja, The Lone Ranger heeft problemen. Maar zelfs bij het beschrijven van deze minpunten kwam ik al enkele pluspunten tegen en er is meer. Het belangrijkste om te zeggen is dat The Lone Ranger vooral barst van de ideeën. Het verhaal volgt een bekend stramien, maar Verbinski lijkt iedere scène zo fris mogelijk te willen brengen en lijkt nooit verlegen te zijn voor een origineel shot, een leuke one-liner, een visuele grap of gewoon een andere manier om iets volstrekt bekends te tonen. Het is me al eerder opgevallen dat Verbinski een regisseur is die stiekem niet zo past bij de blockbuster, omdat die hem te veel in een vast patroon plaatsen, terwijl hij mij meer iemand lijkt van briljante losse ideeën (wellicht dat dit de reden is dat zijn beste film tot nu toe zijn enige animatiefilm is). In The Lone Ranger lijkt het rustelozer dan ooit. De lengte lijkt dan ook uit de eerste plaats voort te komen uit de noodzaak om ieder idee van Verbinski op het scherm te krijgen. Dat is wellicht niet bepaald een goede formule om een complete film omheen te bouwen, maar in een jaar waarin Hollywood bewijst hoe stoffig hun formule geworden is, is dit een verademing. Daarbij sluit Verbinski's kennelijk niet in te tomen fantasie goed aan bij Bruckheimers grootheidsdrang.
Het resultaat is een film die gewoon leeft en daarnaast ook eigenlijk altijd wel vermaakt, op enkele flauwe grapjes na. Het mag met recht een achtbaanrit genoemd worden, maar waar je bij een achtbaan na twee-en-een-half uur er waarschijnlijk al vijftig keer klaar mee was blijft The Lone Ranger gewoon steeds fris. De twee actiescènes op een trein zijn de grote uitschieters. Daarin maakt Verbinski af en toe zo gebruik van knappe shots voor humor en avontuur dat ik aan Buster Keaton moest denken. Het hoogtepunt daarin was Tonto die met zijn ladder verschijnt. Geweldig gedaan. Ook kudos voor het gebruik van de Willem Tell Overture tijdens de climax. Het was even wennen, eens te meer omdat ik dat nummer vooral ken uit het veelvuldig gebruik ervan in cartoons (vooral bij de Looney Tunes geregeld gebruikt; de tv-serie rond The Lone Ranger zag ik nooit), maar toen ik er eenmaal in zat leverde het vooral een meeslepend stukje avonturenmuziek op. Daarnaast een pluim voor de casting. Depp lijkt net niet te veel op Jack Sparrow en Armie Hammer weet een rechtlijnige heldenrol met zichtbaar plezier leuk te maken.
Dus ja, The Lone Ranger mag er meer dan zijn. Jammer dat hij flopte, want dat betekend in de toekomst waarschijnlijk nog meer zielloze superheldenfilms en minder van dit soort komische avonturenfilms. Geloof de slechte word-of-mouth niet: The Lone Ranger mag er zijn!
mister blonde
Geloof de slechte word of mouth wel! In het kielzog van the One Ring ook maar eens proberen te ontleden waarom dit zo'n flop is geworden en wat er mis mee is. Dat is wat mij betreft best een hoop. Ben dan ook een stuk minder enthousiast.
Formulefilms zijn al zo oud als Hollywood zelf. Op zich hoeft dat geen groot probleem te zijn als het maar aan een paar voorwaarden voldoet. In de eerste plaats moet het goed gemaakt zijn en het moet er niet in doorslaan (en/of iets fris toevoegen). Dat eerste voldoet het best aan, dat tweede in zijn geheel niet. Daar gaat het w.m.b. met name mis. Alles is zo intens voorspelbaar, dat ik geen zier meer gaf om het verhaal. De spanning in zo’n film zit hem absoluut niet in de uitkomst. Je weet toch wel dat het goed komt. De spanning zit hem erin hoe ze daar komen. En precies dat wordt de nek omgedraaid. Van elke situatie zie je van mijlenver aankomen hoe ze daar uit gaan komen en welke grapjes daar ten grondslag aan liggen. Het maakt ook geen klap uit of dit een piratenfilm, western, sci fi of wat dan ook is. Het hele the Lone Ranger is dan ook volstrekt inwisselbaar.
Ik riep bij het zien van de aankondiging van de film al dat dit wel erg opzichtig voortborduurt op Pirates of the Caribbean. Ik vind het niet erg dat hetzelfde team in hetzelfde genre voortborduurt op een nieuw concept. Ik vind het wel erg dat dat concept niet nieuw is en de toon heel geforceerd hetzelfde is en grapjes exact dezelfde gimmick hebben. Het is geen formulefilm die binnen de formule lekker aan het variëren is, iets wat Spielberg heel goed kon in zijn hoogtijdagen. Er is gewoon gekeken wat er goed werkte in the Pirates films en daar zijn ze mee verder gegaan. Depp is het meest duidelijke voorbeeld. We kleden hem weer lekker gek aan en laten hem lekker maf doen. How’s that for a slice of fried gold, hoor ik de makers al handenschuddend tegen elkaar zeggen.
Zo'n scene als 'at least it can't get any worse' is een goed voorbeeld. Hoe ontzettend vaak is dat wel niet gedaan zeg. Mijn hemel, hoe durf je zoiets erin te stoppen en dan het lef hebben om de critici de schuld te gaan geven van het floppen van de film. Veel humor is dan ook te kinderachtig voor woorden. Dat gedoe met dat paard vond ik erg flauw bijvoorbeeld.Vond sowieso de dialogen erg matig geschreven. Het loopt gewoonweg niet. Ook de slapstick tijdens de grotere actiescènes wanneer ze samen geketend moeten vechten vond ik erg flauw worden. Dit komt echt letterlijk uit genoemde film(s).
Jammer, want de film scoort wel zijn punten in die grootse actiescènes, die best de moeite waard zijn. Maar ook hier gaat dus wel e.e.a. mis zoals gezegd. De humor moet zo’n scene op weg helpen en niet andersom; zo’n in potentie prachtige scene moet geen kapstok zijn voor een hoop flauwigheid. Die treinscène aan het eind is een perfect voorbeeld; Je hebt een in potentie schitterende scene en het wordt nogal de nek om gedraaid door een hoop flauwigheid. Ik moest denken aan Buster Keaton van 90(!) jaar eerder en wanneer ik de balans opmaak is zijn de stunts gewoonweg beter uitgevoerd en ziet het er allemaal beter uit. Keaton gebruikte het spektakel ook als kapstok, maar dat is zo oneindig veel grappiger dat het daar wel werkt. Ook die Willem Tell Overture is compleet misplaatst. De hele toon en feel van die scene wordt er door bepaald. Wie verzint zoiets en is er niemand die dan bezwaar durft te maken?
Ik heb er veel op aan te merken, maar heb er toch nog een gemiddelde waardering voor over. Dat komt omdat ik eigenlijk gek ben op dit soort films. Het ziet er op momenten fraai uit en de film is als geheel natuurlijk lekker avontuurlijk. Verbinski is dan ook te veel vakman om echt een immens slechte film te maken. Het is dan ook in eerste instantie de schrijvers kwalijk te nemen dat dit niet of nauwelijks werkt. Dat krijg je met een opdrachtfilm. Het is natuurlijk een groot verschil wanneer je een opdracht meekrijgt binnen bepaalde kaders en daar iets heel leuk van moet gaan maken of dat je echt een leuk idee al had en daar mee verder gaat.
Het lijkt erop dat mensen dit wel gezien hebben. Been there done that. En dat is het ook heel nadrukkelijk. Ik vind het ook een goed teken dat het publiek nu eigenlijk gewoon tegen Bruckheimer zegt; ‘kom eens met wat nieuws’! Jammer dat ie zich dat niet eerder kon bedenken.
stevyforello
Zeer matige film die slechts zelden vermaakt. 120 minuten is véél te lang voor deze film die maar duurt en duurt en duurt en duurt.... Het acteerwerk is zeer matig te noemen, net als het ongelofelijk kinderachtige plot. De enige reden om deze geen 0,5 ster te geven zijn de scenarios. Daarom maar 1*. Desalniettemin een blamage.
voskat
Topvermaak. Eén van de zeer weinige geslaagde blockbusters van deze zomer, met dank aan de fantastische actiescènes en de vaak surrealistische humor.
De momentjes van magisch realisme (het tijdreizende pindazakje) maken het af.
Duidelijk gemaakt met liefde en met de wil om sommige zaken net iets anders te doen. De film is bijvoorbeeld wat bloediger en harder dan vooraf verwacht, en op een paar momenten (de slachting van de Comanche) zelfs... uh, ik moet poignant zeggen, want er schiet me even geen passend Nederlands woord voor te binnen.
Wat mij betreft komt er een vervolg. Of twee.
Minpuntje is die Ruth Wilson, die het liefje van de Lone Ranger speelt. Sowieso niet moeders mooiste en dan trekt ze er ook nog eens voortdurend een gezicht bij alsof er een paard in haar bh heeft gescheten.
MovieFan79
Ik ben donderdag 22 aug The lone ranger wezen kijken. Ik vond het een OK film. Ik ben er niet helemaal kapot. Vooral na het zien van de trailer had ik een heel andere soort verhaallijn verwacht. Depp vond ik zeer leuk acteren voor de grappige lines tussendoor, alleen had ik soms wel moeite om zijn personage als Tonto los te koppelen van zijn personage als captain sparrow. Dit vanwege dezelfde soort karakter personage die hij neerzette.. William Fichtner zette een goeie bad guy neer..Vond idd de film behoorlijk bloederig en soms wel heftige scenes bevatten voor een disney film... Verder vond ik de film te lang..Het had wel iets korter gemogen... Ik geef de film 3 sterren
mar007
Gisteren deze film gezien.
We zaten in een redelijk gevulde zaal en het merendeel waren jongeren
van ( Schat ik zo in )14/15 jaar,en daar zaten mijn zus en ik ( 40 plussers )tussen..haha.
Ik wil toch even kwijt dat er een goede sfeer heerste en dat er regelmatig werd
gelachen in de zaal.
Wij vonden het een erg leuke film.
Ik had dit na het lezen van nogal wat negatieve recensies zeker niet verwacht.
Zo zie je maar weer dat dat ook niet alles zeggend is en dat je dan toch verrast word
en uiteindelijk een erg leuke film te zien krijgt.
Grappig,onderhoudend,leuke actie dat op het laatst nogal over the top was,maar ik
vond dat niet storend.
En Depp was zoals we van hem gewend zijn weer geweldig!
De chemie tussen Depp en Hammer vond ik zeer geslaagd.
Deze film vind ik zeker de moeite waard en zou ik liefhebbers van het
actie/avonturen genre zeker willen aanraden om te gaan zien.
Dikke 4*
martijn011
- 2034 berichten
Heerlijke western van de hand van Verbinski. Had uiteraard ook de slechte recensies gelezen maar wilde de film zeker een kans geven omdat ik niet kon geloven dat dit niet zou werken. De combinatie Depp en Verbinski is natuurlijk met de Pirates-films al een succes gebleken.
Tel daarbij ook nog de muziek van Zimmer op en mijn liefde voor de western en het is niet gek dat ik alle vertrouwen had.
Naast het feit dat het een leuke avonturenwestern is, heeft de film ook veel humor. Depp speelt weer een briljante rol als maffe indiaan, eigenlijk een vergelijkbare rol als die van Jack Sparrow in de Pirates-films, maar ook in deze western werkt het.
Vooral zijn gezichtsuitdrukkingen zijn erg grappig en laat hij zien dat er niemand is die zo goed zo'n rol kan vertolken.
De muziek speelt ook een belangrijke rol in de film. Vooral in de geweldige slotscene toont het zijn meerwaarde. Alles komt bij elkaar in de afsluitende actiescene. Muziek, actie, humor en avontuur komen op een geweldige manier bij elkaar en zorgen ervoor dat ik net dat halfje extra toeken.
Wat mij betreft absoluut geen flop maar een uitermate vermakelijke blockbuster!
wwelover
Hij moest even opgang komen en het stukje tussen de oude Tonto en de jongen vond ik volledig overbodig, maar ik heb heel erg genoten van The Lone Ranger. Helaas heb ik hem niet in Imax kunnen kijken. De film is bijna gelijk aan het niveau van Pirates als je het mij vraagt. Depp is weer eens geniaal, al snap ik ook wel dat mensen het een beetje zat worden, maar daar hoor ik niet bij. Hammer is ook erg sterk. Het ziet er verder erg goed uit en Hansje Zimmer heeft een uitstekende score neergezet.
Masqada
Leuke film, maar duurt tikkeltje te lang.
Ook had ik na 15x dezelfde soort grap, het wel een beetje gezien.
Blijft echter wel vermakelijk.
3,0
cordiacovens
Echt niet goed,
Verbinski en Depp proberen weer hetzelfde trucje toe te passen zoals het leuk was bij de eerste POTC films, helaas vond ik er vrij weinig aan. de film duurt minimaal 45 minuten te lang, bevat bijna geen interessante personages, te weinig goede acteerprestaties en is gewoon saai.
wat ik wel goed vond was hoe de film eruitzag, vond het vrij goed in beeld gebracht maar dat mag ook wel gezien het mega-budget.
ik hoop echt dat Depp gewoon weer eens serieus gaat acteren want deze typetjes spelen voor zoveel geld levert je behalve bij de bank, geen krediet op.
JohnWilliams
Ik snap de slechte kritieken allemaal niet, The Lone Ranger is een leuke film waarin we Depp zien als een grappige Indiaan met een klein stukje geschiedenis. De beelden zijn prachtig en het onderwerp 'treinen' sprak mij erg aan door de geweldige finale! De stukjes in het museum (met die jongen) vond ik echter erg overbodig maar voor de rest een prima film. Natuurlijk had het meer over The Lone Ranger moeten gaan maar Armie Hammer vond ik niet zooo super goed. Het was vooral Depp die in deze film weer de punten scoorde.
Ook vond ik het jammer dat Armie Hammer voor 75 % van de film een nette man bleef, echt soms te netjes want het werd op een gegeven moment storend. Ondanks deze kleine dingen een top film die een cijfers tussen de 1,5* en 3* niet verdient.
John Lee Hooker
Ik ben geen fan van dit soort fabricaties met Johnny Depp. Hij speelt een vreemde vogel die de Lone Ranger moet begeleiden tijdens zijn tocht naar gerechtigheid. Er komen allerlei betrokkenen aan te pas waaronder die heks van een Helena Bonham Carter. Het is niet de eerste keer dat ik me aan haar erger. Ze speelt weer zo'n automatisch typetje zonder echte passie te leveren. Dit keer met een ivoren been waarmee ze een dronkenlap van zijn stoel schiet wanneer deze vrolijk in het rond zit te roepen. Die vrouw van John hing er trouwens ook bij als zo'n tranentrekker en de rest van de bijrollen blijven eveneens behoorlijk oppervlakkig (Barry Pepper bijvoorbeeld). De humor ligt er te dik bovenop en de nonchalante muziek blijft maar doorratelen waardoor ik het allemaal niet meer serieus kon nemen. Op een gegeven moment kon het me allemaal nog maar weinig schelen wat er gebeurde terwijl er toch een zeer groot gedeelte gevuld is met actie. Het verhaal kenmerkt zich door zijn voorspelbaarheid en ondanks alle toeters, bellen en mooie plaatjes vind ik het behoorlijk simplistisch.
TomBroers
Had vrij hoge verwachtingen van deze film, na de trailers gezien te hebben en de cast niet helemaal onterecht. De uiteindelijke film viel me helaas toch vies tegen, een leuk verhaal, maar nergens weet het echt heel boeirend te worden, een heel matige rol voor Depp waar veel meer in had gezeten. De film komt eigenlijk nooit echt lekker op gang waardoor het allemaal erg lang duurt. Het ziet er allemaal goed uit en er is genoeg actie maar toch lukt het de film net niet... wel een pluspunt aan de film is de geweldige rol die Fitchner speelt, genieten heerlijke acteur naar mijn mening!
Natuurlijk was het geen heelslechte film, maar toch miste ik het gevoel wat bijv. potc wel heeft en dat maakt de film tot een leuk tussendoortje, en met zo'n goede acteurs is dat toch best een gemiste kans...
Kondoro
The Lone Ranger (2013)
De film zelf vond ik echt top,
Ik vond het opzich wel een mooi verhaal en Johnny Depp deed weer leuk zijn rol
De film beheerste aardig wat actie stukjes,
de meeste van deze stukjes waren echt leuk. Ik genoot er echter ook heel erg van want het was niet een half uur lang gepraat en dan pas 1 minuutje actie...
Echter was het zeer jammer dat je exact kon zien dat het een Disney film is.
Want de hoofdrol spelers werden maar niet geraakt. Kwamen overal onderuit bv. : Pijlen regen, kogel regen, trein achtervolgingen etc.
Maar het blijft een leuke film en ik waardeer hem met een 3.0
Opzicht best een leuke en goede avonturenfilm welke me positief heeft verrast want ik verwachtte er eigenlijk niet veel van. Het verhaal stelt opzicht niet zoveel voor maar de uitvoering was goed en was geregeld ook wel boeiend en soms ook wat spannend. Ook zit er de nodige humor (sarcastisch en lekker droog) in. De film is misschien wat aan de lange kant (met name het middenstuk), maar dat vond ik eigenlijk geen nadeel want de film keek zich lekker weg en verveelde nergens. Visueel is deze film eigenlijk alleen pracht en praal wat de klok slaat met o.a. prachtige landschappen en decors. De laatste jaren doet Johnny Depp weinig goeds meer bij mij, maar hier vond ik hem juist weer goed te pruimen. Ook het filmdebuut van onze eigen Rolf Wouters (Armie Hammer) was best aardig
De overige cast deed het trouwens ook leuk. De film bevat ook de nodige actie die misschien soms wat over de top is, maar dat hoort wel een beetje thuis bij een Walt Disney film en zeker bij een avonturenfilm. Wat dat betreft had deze film wel wat weg van de vroegere Indiana Jones films. Al met al heb ik me gewoon prima vermaakt met deze leuke film.
Ik heb me stiekem best goed vermaakt met The Lone Ranger, al slaat het he-le-maal nergens op dat dit 2,5 uur (u leest het goed) moet duren in plaats van pakweg 100 minuten, wat normaal zou zijn. Dit blijft toch wel een knap irritante trend, alles moet maar nodeloos lang uitgerekt worden. Mijn kijkplezier wordt er bepaald niet groter van.
Buiten dat moet ik zeggen dat het me verbaast dat TLR zo'n commerciële flop is geworden, want het zit best leuk in elkaar. Het is formulewerk, maar wat wil je met Bruckheimer/Disney/Verbinsky/Depp als groep. Storend is het niet. Depp doet weer lekker excentriek en weird en tussendoor worden we vermaakt met de nodige actie. Voor een Disneyfilm gaan er trouwens vrij veel mensen dood.
Vooral van de laatste 3 kwartier heb ik best wel genoten. De treinchaos komt knap in beeld en de muziek werkt aanstekelijk. Lekker bombastisch en sfeervol om te horen. Het zorgt er ieder geval voor dat ik positief eindigde, want het was dus wel een lange zit. De eerste anderhalf uur kenden ook genoeg saaie momenten. Uiteindelijk is dit gewoon een prima voldoende waard. Leuk om een keertje te kijken. Depp weet altijd wel te vermaken, al speelt hij al wel zijn hele carrière dezelfde soort rol.
VincentL
The Lone Ranger
Ikzelf kijk altijd uit naar een film met Depp, al vind ik zijn prestaties de laatste jaren wat verslapt. Toch blijft hij één van mijn favoriete acteurs van het moment. Helaas heb ik deze niet in de bioscoop kunnen aanschouwen maar moest het op de bank met een bakje chips, wat ook heel lekker is. Toch vond ik deze film een grote teleurstelling. Hij duurt te lang, biedt te weinig en het is een continue uitstel van executie. Echter de speeltijd was hetgeen wat de film vooral de das om deed, in combinatie met de daaraan gekoppelde matige kwaliteit.
Het verhaal is simpel doch vermakelijk. En dat kan best hier. Er is totaal niets mis mee. Het jammere is vooral dat het simpele verhaal over een te groot tijdsbestek wordt uitgesmeerd waardoor je een langdradig en zelfs wat monotoom en saai geheel krijgt.
Het ergste vond ik dat het hele verhaal een grote terugblik van een oude Tonto was. Dat hadden ze moeten overslaan en je in het diepe moeten gooien. Daarnaast deed de film me veel denken aan de spaghettiwestern van Leone. Eenzelfde concept met een iets andere uitwerking. Helemaal het begin vond ik sprekend een combinatie van Pirates met elementen uit Leone's trilogie.
Daarna krijgt je eindeloze achtervolgingen, plannetjes, intriges, verraad en al het andere dat uit de pot getrokken kan worden op je bord gesmeten. Met een rottempo probeert Verbinski de snelheid tot een maximum te drijven, zij het dat het eigenlijk gewoon saai is.
Het daarna clichématige einde weet niet veel goeds toe te voegen aan de film. Matig tot slecht zou ik het willen beoordelen. Al hadden ze het van mij part overdreven moralistisch of juist geheel satirisch gedaan, maar niet saaie gewone einde.
De acteerprestaties volgende de constante lijn van de film, en liggen dus ook op een matig niveau. Het is nog niet eens zo slecht, het is vooral een mislukte nabootsing van Pirates en zo simpel. De grappen mislukken (of mijn humor is zo slecht...) en de conversaties niet boeiend.
Depp kan tegenwoordig nog maar één typetje lijkt het wel. Jack Sparrow. Het maakt niet uit in wat voor rol je hem zet. Hij blijft ook hier continu naar die kant neigen. Zelfs zijn rare loopje zag ik er op een gegeven moment in terug. Meer ga ik er niet over zeggen
Armie Hammer maakte in het begin nog wel een degelijke indruk op mij. Met zijn lage stem en zijn wat naïeve insteek wist hij nog aardig te presteren. Daarna glijdt hij echter met Depp mee de afgrond in en eindigt hij zoals de trein met zilver...
William Fichtner was een Hektor Barbossa in een cowboy jasje. Hij weet met zijn afzichtelijke uiterlijk en zijn clichématige oneliners nog best grappig te wezen, maar goed is het niet.
Zoals we kunnen verwachten van deze film ziet het er goed uit. Met zo'n grote zak geld kan je ook niet anders verwachten. De grootste ergernis van de uitwerking vond ik dat alles zo soepel ging. Alles sloot precies op elkaar aan en Depp en Hammer hoefden er alleen maar doorheen te wandelen. Daarbij komt dat de muziek op de achtergrond werkelijk verschrikkelijk was. De Radetzky-mars op het einde was een groot brok aan irritatie. Het verpestte de sfeer compleet. Zonde.
Voor een film van deze tijdsduur en het geschetste kaliber is The Lone Ranger een zwaar ondermaatse productie. Als je met verstand op 0 zit te kijken kan je misschien hoger uitkomen, maar met een ook maar beetje kritische blik valt deze film als een kaartenhuis in elkaar. Jammer want er had veel en veel meer in kunnen zitten.
filmkul
Na de vele negatieve verhalen, viel me deze film best mee. Het verhaal is eenvoudig, maar niet storend of saai. Ondanks de lange speelduur, verveelt de film geen moment. De film bevat de nodige actie, alleen is de muziekkeuze in de slot actie scene een wat ongelukkige keuze, want het haalt de spanning eruit. De film is prachtig om naar te kijken, mooie decors en verzorgende aankleding. De acteurs stralen plezier uit. Fichtner als badguy springt er wel uit. De flash forwards zijn wel storend en voegen eigenlijk niks toe aan de film.
Vermakelijke avonturenfilm. 3.0
The Lone Ranger is behoorlijk neergesabeld, waardoor het uiteindelijk een flop is geworden. Dat hoeft niet altijd wat te zeggen, want er zijn genoeg kaskrakers, die het geld niet waard zijn en diverse flops, die achteraf gezien gewoonweg goede films bleken.
Aangezien de eerste samenwerking tussen Verbinsky en Depp een erg aangename was, afgezien van de mindere vervolgen dan, was ik hier stiekem toch wel benieuwd naar, al had ik niet echt hoge verwachtingen. The Lone Ranger doet achteraf gezien wel diverse zaken goed, maar heeft ook diverse missers, waardoor het zeker geen topper is. Vooral de humor viel mij erg tegen. Zo verfrissend als Depp was in de eerste Pirates film, zo herhalend lijkt hij hier te werk te gaan. Nu speelt hij altijd typetjes en meestal vind ik die wel grappig, maar hier komt hij soms echt totaal niet uit de verf, omdat de grappen of opmerkingen misplaatst of slecht getimed zijn. Hammer doet het overigens wel redelijk als hoofdrolspeler. Hij heeft niet echt veel uitstraling of charisma, maar dat past ook wel enigszins bij zijn rol. Verder is de soundtrack ook niet altijd even goed passend bij het hele gebeuren. Een zeer bekend deuntje, maar het past er niet helemaal goed bij.
Is dan alles slecht? Nee zeer zeker niet. Voor een film met zo’n speelduur heb ik me nooit verveeld en dat is vooral te danken aan de actie scenes, die vakkundig gemaakt zijn en daarnaast voor het broodnodige spektakel en vermaak zorgen. Daarnaast is the Lone Ranger een stuk harder dan de meeste andere Disneyproducties, wat ik op zich ook wel plezierig vond. Het past ook beter bij de westernsetting en het verhaal en maakt het avontuur toch wat spannender, ook al is het voorspelbaar en blijven de personages allemaal maar erg oppervlakkig.
Achteraf gezien snap ik de kritiek op zich wel. Als je veel films hebt gezien dan heb je dit allemaal al wel eens gezien. Vooral qua dialogen en grappen is het allemaal erg uitgekauwd. Dan mag je nog blij zijn, dat je een sterke regisseur aan het roer hebt, die er dankzij de prima in elkaar stekende actie scenes nog wat van weet te maken.
Gang_Star
Een niet al te bijzondere, maar toch best vermakelijke actie/avonturen film, met uiteraard de broodnodige humor vooral van de kant van Johnny Depp. Johnny Depp speelt het erg leuk als Tonto (deed me niet geheel onverwachts qua acteren aan Captain Jack Sparrow denken). Wat nog grotendeels één van de meest opvallende zaken zijn, is het aantal slachtoffers wat in deze film zat. Voor een Disney film vond ik het persoonlijk best gewaagd eigenlijk. Desondanks is het ondanks de misschien net iets te lange speelduur een leuke wegkijker, maar meer is het in mijn ogen dan ook niet.
Proulxauster
Matige film met een Johnny Depp die maar geen genoeg kan krijgen van zijn Jack Sparrow-personage. Aan het eind van de film roept the lone ranger naar analogie van het origineel "hi-ho silver" tegen zijn paard waarop Tonto hem met klem verzoekt dat nooit meer te doen. Laten we in vredesnaam hopen dat het een voorziene blik is van de indiaan opdat ons het vervolg waar het einde van de film toch duidelijk naar knipoogt, bespaard blijft.

Rush
Biografie / Sport, 2013