Genre: Actie / Komedie
Gesproken taal: Engels, Noors, Frans en Spaans
Releasedatum: 7 oktober 1999
Bekijk via Disney+
Plot Inspector Gadget
"The greatest hero ever assembled."
De bewaker John Brown wil niets liever dan een echte agent zijn. Nadat een gevecht met een dief hem in kritieke toestand heeft gebracht, wordt hij door zijn werkgeefster veranderd in de robot-achtige superagent Inspector Gadget. Samen met een nieuwe geliefde gaat hij achter de slechterik Claw aan.
Inspector Gadget / Robo Gadget / John Brown
Sanford Scolex / Dr. Claw
Brenda / Robobrenda
Chief Quimby
Gadgetmobile (stemrol)
Artemus Bradford
Jordy
Beetje jammer deze film. Had me op zich leuk geleken, een verfilming van de serie die ik als 8-jarig jochie elke zaterdagochtend zat te kijken, maar het viel vies tegen. De film is een beetje té kinderachtig, niet grappig, en op veel punten anders dan de serie: zo vond ik het nogal jammer dat de rol van z'n nichtje en die hond veel minder was dan in de serie. Toch zitten er wel een paar leuke scenes in, die dan vooral met de gadgets van Gadget te maken hebben. 2 sterren.
geronimo
- 1955 berichten
Deze film heb ik niet gezien (geen gemis, geloof ik) maar de tekenfilm keek ik wel altijd.
neo
ik de tekenfilm ook toen ik klein was,maar ik denk als ik deze zou gaan zien,zou ik em te kinderachtig vinden.kijk voor kinderen is deze film natuurlijk helemaal te gek.vraag maar aan mijn nichtje
neo
viel nog redelijk mee.zaten wel aardig wat grappige momenten ,maar ik vond em op veel momenten ook erg kinderachtig.2.5 sterren
Ralfke
- 2075 stemmen
Niet leuk en kan de tekenfilmserie (die ik altijd WEL superleuk vond) absoluut niet benaderen! Ik snap sowieso niet waarom ze alle (tekenfilm)series en stripboeken moeten verfilmen...
maximus
nee deze film ga ik dus echt nooit kijken
De teken filmpjes waren best leuk toen ik daar nog naar keek maar nee deze hoef ik gewoon echt niet te zien
bioscoopzaal
Wat een rommel, maar wat verwacht je van de regisseur van "Cool As Ice"?
Banjo
- 2032 berichten
ik vond m best leuk. hij eindige slecht
maar al met al een heel aardige film.
2 1/2 ster
Moviestar
Het hele Inspector Gadget "gedoe" wordt leuk gebracht en is goed gemaakt, maar het is jammer dat Matthew Broderick m dan zo neerzet.
Ook Rupert Everett kan het niet redden (niet dat ik m normaal goed vind!) en het verhaal is ook diep triest!! Daarom tóch nog 1* omdat de "creatie" van Inspector Gadget wel leuk is gebracht.
sn@ke
- 2077 berichten
Deze disney is erg vermakelijk. Erg leuke special effects en een aantal grappen maken alles erg vermakelijk. Maar de acteerprestaties zijn wel erg cliche en het verhaal is natuurlijk flinterdun. Voor de rest gewoon eenvoudig entertaiment. 3*
mrdig
Ik vond hem helemaal niks. De tekenfilmseries heb ik altijd leuk gevonden, maar deze film maakte mijn verwachting totaal niet waar. flauwe humor en vreemde zaken zoals:
- waarom zien we uberhaupt de persoon achter The Claw?
- waarom heeft penny niet zo hi-tech boek?
- waarom is brein echt zo dom als een hond in de film?
- waarom ontploft er geen papiertje bij de hoofdinspecteur?
Nee, doe mij de tekenfilmseries maar...
(Ik had hem waarschijnlijk ook niet na Spirited Away moeten kijken, hetgeen wel een topfilm is..)
MWX
ik heb mij best wel vermaakt met deze film. mischien geen top film maar leuk genoeg om eens te kijken. als er een film in de top flop zou hooren dan is het wel deel 2 hiervan die is pas slecht. brrrrrrrrrr
Soeperman87
Ik heb deze film in de bios gezien toendertijd, en vond hem opzich nog wel leuk!
Ik vind dat de film in ieder geval niet de 'flop top 100' verdient, want daar vind ik hem wel te leuk voor!
Geen topper, maar wel vermakelijk!
The One Ring
De serie was leuker, maar deze is vermakelijk voor een keertje.
2,5 sterren
chinchi
jammere film er was veel meer van te maken. had er meer van verwacht
Anakin01
Waarom hoort deze in godsnaam in de flop 100?
Ik herriner me dat ik de laatste keer zien, wat niet echt lang
geleden is goed heb kunnen lachen!
De acteurs zijn ook niet mis!
forelli
ik heb me nog best wel vermaakt bij deze film, alleen het einde is niet zo erg goed.
Anakin01
Ik heb me ook wel goed vermaakt bij deze film, heb zelf sommige keren kunnen lachen.
Idd slecht einde. De film is te ongeloofwaardig maar al bij al een 3*
''Heb hem zonet gekeken;)''
BlueSword
gewoon een leuke kinderfilm, heb mij er vroeger zeker mee vermaakt.
Agony
- 1985 berichten
Waarom heb ik dit in godsnaam zitten kijken op zondagmiddag.... echt heel erg slecht. Ik geef ze niet vaak, maar een 0,5 is op zijn plaats.
Purmerend
Wauzer. 2,5*
Twee leuke stukjes: als ze van die wolkenkrabber vallen en hij allerlei dingen zegt om zichzelf en zijn vriendin te redden. En op het laatst dat die hond een horloge/telefoon heeft en zegt spreek wat in na de woef i.p.v. piep.
10_cent
als deze film een plaatsje in de floop 100 verdient mag deel 2 er zeker in (net zoals alle delen twee van disney films)
Respekked
Wat een wanproduct.. zelfs kinderen kunnen dit niet leuk vinden.
0,5
Geodriehoek
Is die geflopt!?!?!? Die vond ik echt heel leuk toen ik jonger was

Inspector Gadget 2

Only the Strong
Actie / Drama, 1993

The Last Mimzy
Avontuur / Drama, 2007
gadget villainnerdslapsticksuperheldbased on cartoonwetenschappersuper villain