• 9.373.198 stemmen

Releasedatum: 7 oktober 1999

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Inspector Gadget

"The greatest hero ever assembled."

De bewaker John Brown wil niets liever dan een echte agent zijn. Nadat een gevecht met een dief hem in kritieke toestand heeft gebracht, wordt hij door zijn werkgeefster veranderd in de robot-achtige superagent Inspector Gadget. Samen met een nieuwe geliefde gaat hij achter de slechterik Claw aan.

Inspector Gadget / Robo Gadget / John Brown

Sanford Scolex / Dr. Claw

Brenda / Robobrenda

jumpstylemovie

deze was laatst op tv

wat irritant slecht NIER NORMAAL MEER

ik heb me zo verveeld

en die dr. claw is gewoon weg afschuwlijk als je bedenkt hoe hij verschilt met tekenfilm en hier,

en dat geld ook dubbel en dwars voor gadget zelf

0.5***

avatar van dave

dave

Film die op geen enkel vlak een voldoende behaalt en aan een ellendige rotvaart de diepte instort.

Het verhaal is op een erbarmelijke manier uitgewerkt. Van het ene op het andere moment is Inspector Gadget gemaakt en zonder ook maar even bij de dingen stil te staan gaat de film verder. Dit is niet meer of minder dan een armzalige poging tot amusement.

Het acteerwerk behoort tot de categorie 'allerslechtse prestaties'. Zo is 'Claw' zowat de meest vervelende en ongeloofwaardige slechterik die ik ooit bezig heb gezien. Vooral zijn irritante lach dreef me verschillende keren naar het toilet. Misselijkmakend acteur.

Maar de rest doet ook niet veel beter. Geen enkel personage is voldoende uitgewerkt en heeft ook maar iets van diepgang of karakter meegekregen. Oppervlakkig tot en met.

De regie is afgrijselijk. Nergens iets te bespeuren dat verrassend of leuk gevonden is. Soms botst Gadget tegen de camera terwijl hij een van zijn vele prullaria in werking zet. Verschrikkelijk dit.

Verder veruit de meest lelijke scène-overgangen die ik al heb mogen aanschouwen. Konden ze nu echt geen betere manier vinden? Belachelijk.

Welke bedoeling heeft deze onzin eigenlijk? Ze slagen nergens in. Niet boeiend, grappig, spitsvondig. In plaats daarvan kan ik alleen een hele resem negatieve adjectieven opnoemen.

Mislukking.

avatar van Theunissen

Was inderdaad een erg slechte film met een zeer slechte Matthew Broderick die totaal ongeschikt was voor deze rol. Als bijvoorbeeld Jim Carrey de rol van Inspector Gadget had gespeeld was de film ongetwijfeld leuker geweest maar dan had men natuurlijk gezegd dat deze film te veel op "The Mask" zou lijken. Knap overigens dat deze film betiteld staat als een Actie / Komedie want meer als een familie/kinderfilm is het niet en dan ook nog een zeer flauwe. Visueel het er overigens regelmatig zwak uit. De scene toen hij aan de brug hing zag er meer als een jaren 60/70 scene uit dan als 1999 scene.

P.S. Rupert Everett als slechterik was misschien nog slechter als Matthew Broderick.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vrij waardeloos. De tekenfilmserie had volgens mij prima mogelijkheden tot een aardige verfilming, in ieder geval als luchtige (familie)komedie. Maar het blijkt maar weer dat een hoop non-talent bij elkaar alles kan verprutsen. Inspector Gadget is een kitscherige peuterprent geworden die voor een iets oudere kijker opvallend snel op de zenuwen gaat werken. Claw, in de serie een tof karakter met idem stem, wordt bijzonder flauw neergezet en je had geen slechtere hoofdrolspeler kunnen bedenken dan die levende zak cement van een Matthew Broderick. Leuk voor kinderen onder de 3 jaar.