• 9.380.126 stemmen

Western / Actie | 165 minuten

Genre: Western / Actie

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio

IMDb beoordeling: 8,5 (1.860.713)

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 17 januari 2013

Plot Django Unchained

"Life, liberty, and the pursuit of vengeance."

Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.

Django Freeman

Dr. King Schultz

Calvin J. Candie

Broomhilda von Shaft

Butch Pooch / Ace Speck

Mr. Stonesipher

Thorak schreef:

Volgens mij is Kill Bill 3 inmiddels al wel meer dan een gerucht...

Ja, ondertussen heeft ie een IMBd pagina...

disneystore

Tarantino heeft in letterlijk elk interview bevestigd dat er geen Kill Bill 3 komt, althans binnenkort (binnenkort = 10/20 jaar)

avatar van The One Ring

The One Ring

Is er een regisseur die er zo op gebrand is om het publiek te entertainen als Quentin Tarantino? Vast wel, maar weinigen doen het zo goed. Ik snap de kritiek hier op het ietwat vreemde en soms wat onhandige verhaalverloop wel en ik vind het ook niet overal even sterk op dat gebied, maar eerlijk is eerlijk, het stond het vermaak nauwelijks in de weg. Django Unchained is vooral een briljante aaneenschakeling van sensationele momenten en uiterst vermakelijke gesprekken. De lengte is misschien te lang, maar het verveelde me nauwelijks en die zeldzame scène die de plank misslaat is vaak ook nog gewoon een goede poging.

Django Unchained zet daarnaast ook de koers richting pure komedie verder in. Het valt me op dat bijna iedere nieuwere film grappiger bedoelt lijkt te zijn en Django en minstens de eerste helft hier is gewoon een grote grap. Waarom noemt IMDb dit een drama en geen komedie? Waarom werd dit genomineerd voor een Golden Globe voor beste drama? Het handjevol serieuze momenten waren er vooral om er voor te zorgen dat er iets op het spel stond. Van specifieke scènes als die met de klanmaskers, tot aan het overdreven gebruik van geweld en het hele personage van Christoph Waltz is het pure kolder afgewisseld met actie. Het lijkt wel een westernversie van een circus.

Daardoor komt het dat het moeilijk is om de film niet ontzettend leuk te vinden. Tarantino gaat er misschien op het gebied van verhalen vertellen niet op achteruit, maar zijn enthousiasme is hij niet verloren en het straalt van de film af. Jamie Foxx lijtk voor eens lol te hebben in zijn rol en hoewel hij pas tegen het einde uit de schaduw kan stappen van Waltz vond ik hem hier verrassend genietbaar. En Waltz is gewoon perfect voor Tarantino en Tarantino lijkt dat te weten, want hij geeft hem een soortgelijke rol als in Inglourious Basterds. Vreemd dat hij daar veel kritiek op krijgt, want ontzettend veel acteurs spelen vaak dezelfde soort rollen. Waltz doet het pas voor de tweede keer en de halve internetwereld schiet uit zijn of haar sloffen (de andere helft geeft hem dan weer een Oscarnominatie, dus dat compenseert). Ik had er geen moeite mee, het was prima op zijn plaats en weer erg leuk.

De show werd voor mij echter gestolen door Leonardo DiCaprio en Samuel L. Jackson, waarschijnlijk ook omdat ze beiden naar mijn gevoel echt hier aan toe waren. Beiden spelen nou al veel te lang steeds dezelfde soort rol. Zo zet DiCaprio nou al zo'n tien jaar steeds een moeilijk gezicht op, waardoor ik me al langer afvroeg of het niet eens tijd werd voor een komedie voor de man. Op dezelfde manier is Jackson nou al bijna twintig jaar een coole motherf*cker en ik had het gevoel dat zijn hart niet echt meer in de films zat, ook door zijn ongeïnspireerde keuzes voor rollen. Leuk om hem hier dan ook eens echt totaal anders gecast zag worden. Aanvankelijk moest ik wennen aan die over-the-top-aanhankelijke manier van acteren, maar dat bleek dus een act te zijn en ik vroeg me af of het een verwijzing was naar de vaak racistische manier waarop zwarte acteurs in het oude Hollywood moesten overacteren.

Over racisme gesproken: als dit een racistische film is zoals velen beweren dan is het de meest eigenaardige vorm van racisme ooit, want weinig films hebben zoveel plezier in het zien van een stoere zwarte man die blanke mensen omlegt. Zeker met ook dan nog eens goede rollen voor de blanken zelf.

Een meesterwerk is het uiteindelijk niet geworden, maar wel een heerlijke achtbaanrit. Als Tarantino dan toch ooit nog eens vervolg moet maken doe mij dan niet een derde Kill Bill, maar een tweede Django.

Echt niet normaal wat een slechte film ik kan er gewooon niet over uit .

dat er echt mensen zijn die deze film een oscar geven is puur vriendjes politiek

Echt niet normaal wat een slechte film ik kan er gewooon niet over uit .

Het verbaasd me niks dat dit komt van iemand die Underworld en Blade in zijn top 10 komt. Voor die films is dit bericht voor mij insgelijks.

XPainX

tja deze film stelt niks voor...

overgewaardeerd

XPainX schreef:

tja deze film stelt niks voor...

overgewaardeerd

Dat valt nog wel mee hoor. Er zijn hier genoeg users die vinden dat Tarantino een schim van zichzelf is geworden.

XPainX

Dat weeet ik niet... ik ben nooit fan geweest van die man..

XPainX schreef:

Dat weeet ik niet... ik ben nooit fan geweest van die man..

Niet negatief bedoeld hoor, maar als je geen liefhebber bent van zijn films waarom dan toch de moeite om deze dan te kijken in de bios?

Wat een mega slechte film...

Ik vind werkelijk niets goed aan deze film.

Die regisseur kan echt geen films maken...

Echt niet normaal, hoe slecht deze film is, ik kan er gewoon niet aan uit.

Dat deze film een Oscar zou krijgen, puur vriendjespolitiek.

omdat ie zogenaamd zo goed was...helaas ben ik dus misleid

Wat een mega slechte film...

Ik vind werkelijk niets goed aan deze film.

Die regisseur kan echt geen films maken...

Echt niet normaal, hoe slecht deze film is, ik kan er gewoon niet aan uit.

Dat deze film een Oscar zou krijgen, puur vriendjespolitiek.

je moet het wel goed overtikken haha

Dh PING schreef:

Even nutteloze reactie weer. Wat heeft dat er nu weer mee te maken?

"Voor mij een kaartje Django Unchained aub."

"Mnr. Weet u dat dit Tarantino is? Ik moest iedereen hiervoor waarschuwen van mijn baas."

"Ah nee, sorry. Ik moet hem niet echt. Doe mij dan maar een kaartje voor de nieuwe K3 film, al de rest heb ik al gezien."

je moet het wel goed overtikken haha

Ik heb je bericht even ge-AN'd.

XPainX

komt die dan ? gaan we samen

omdat ie zogenaamd zo goed was...helaas ben ik dus misleid

Good luck dan maar

avatar van mar007

mar007

disneystore schreef:

Even nutteloze reactie weer. Wat heeft dat er nu weer mee te maken?

"Voor mij een kaartje Django Unchained aub."

ik vind het geen nutteloze reactie van dh ping.

als je zegt dat deze man niet kan regisseren en dat je nooit geen fan bent geweest..

ga je er toch van uit dat iemand weet wie qt is of niet dan.

lijkt me sterk dat je niet weet dat dit een film is van qt.

en dat de man niet zou kunnen regisseren....kom op zeg!

Couldn't agree with you more, mar007

avatar van jakobjan1908

jakobjan1908

Absolute topfilm. Dit is weer een pareltje van Tarantino.

mar007 schreef:

ik vind het geen nutteloze reactie van dh ping.

ga je er toch van uit dat iemand weet wie qt is of niet dan.

lijkt me sterk dat je niet weet dat dit een film is van qt.

en dat de man niet zou kunnen regisseren....kom op zeg!

Ik ben ook niet akkoord met zijn mening, maar kom op. Iedereen kijkt soms kutfilms in de bioscoop. Hij zegt ook dat hij "nooit fan was...", wil niet zeggen dat hij er een hekel aan heeft (tot voor Django dan.) Paranormal activity 4 zag ik ook in de bioscoop, terwijl ik PA films altijd al rommel heb gevonden. Vraag me ook niet waarom. Ik heb me dan ook niet verveeld, maar het was uiteindelijk wel een kutfilm.

disneystore schreef:

Als iemand een 0,5 geeft aan een film en dan aangeeft dat hij geen liefhebber is van Tarantino en dat als een van de weinige argumenten gebruikt dan vraag ik me toch wel af waarom je de film hebt gekeken ja.

avatar van axel1966

axel1966

Echt niet normaal wat een slechte film ik kan er gewooon niet over uit .

Volgens mij zijn er mensen die speciaal naar Django gaan terwijl ze al weten dat de film niks voor hun is! Alleen om de anderen lekker te KOEIONEREN!! En by the way, Priest is wel een goede film?

avatar van Artful Dodger

Artful Dodger

Het is voor mij lang geleden dat ik iemand zo mooi heb zien spelen als Samuel L.

Jackson.

Ik kon mijn ogen gewoon niet van 'm afhouden, ook niet toen Leonardo Dicaprio aan

het woord was.

Wat een prachtrol!

avatar van take70

take70

Ik blijf Christoph Walz een erg grappige en goede acteur vinden.

Net als in Inglourious Basterds zette hij ook in deze film zijn rol fantastisch neer.

Zoals je van Tarantino mag verwachten weer flink bloederige en soms shockerend bedoelde scenes.

Geen klachten over deze film al zou wellicht Jamie Foxx niet mijn eerste keus zijn geweest voor de rol die hij heeft vertolkt.

avatar van davidov

davidov

Hmmm Samuel, Christoph en Leonardo zetten bijzonder leuk en sterk acteerwerk neer.

Met z'n 165 minuten had er voor mijn gevoel makkelijk 20 minuten geknipt kunnen worden.

Ja de film was vermakelijk, hier en daar bijzonder komisch... maar dat zijn alle QT films.

Ik hoop toch als ik naar een film ga van een gerespecteerde regisseur, dat je 1 van z'n betere werken krijgt, niet gewoon "wat vulling".

Nee het zijn de 3 hierboven genoemde acteurs die lof verdienen, maar wat QT heeft bijgedragen vond ik dit keer niet heel bijzonder. Het voelt inmiddels dan ook aan als routine.

Het verhaal begint sterk en de dialogen zijn zoals vanouds erg amusant... maar alles bij elkaar had de film toch moeite mijn aandacht er 165 minuten bij te houden.

Oh, en hij moet uitkijken met z'n cameos. Want een cameo is leuk, maar verdorie hou het bij "even door het beeld lopen" oid als je niet kan acteren. Ik vond hem pijnlijk opvallen als een wannabe acteur in een film waarin iedereen goed gecast is en sterke rollen neerzet.

Och was leuk. Maar zal me niet zo goed bijblijven als sommige voorgangers.

3 tot 3.5* denk ik.

avatar van peet-w

peet-w

Top film! Heb me van begin tot einde vermaakt. Af en toe wel erg gruwelijk, maar daardoor wel een realistisch beeld. Genoten van Christoph Waltz, Jamie Fox en Leo. Samuel L Jackson wekte neigingen op om hem voor zijn hoofd te slaan, prima gedaan dus!

avatar van Neder0001

Neder0001

Weer een meesterwerkje van Tarantino. De acteerprestaties zijn uitmuntend en ook als je geen fan bent van (in mijn geval) Leonardo di Caprio en in mindere mate Jamie Foxx, zul je toch van hun performance kunnen genieten. Ook mooi dat Christopher Waltz er weer bij is... wat is dat een legende op de set zeg.

Het verhaal is erg goed uitgewerkt, zodat je toch af en toe naar de film kijkt met een akelig gevoel van "Jezus zeg... dat die mensen zo kil konden zijn". Als een film zulke humeuren kan overdragen is het gewoon 5* waard.

En natuurlijk ook bonus punten voor 2Pac!!! WOW wat heb ik van dat moment genoten... gone but never forgotten.

Bedankt Tarantino. Zelf ook heerlijk geacteerd.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Zucht.

Wat een eindeloos lange zit was dit. Eerste keer dat Tarantino me écht tegenvalt. Ik zat op den duur te snakken naar het einde.

Matige dialogen (waar zijn de scherpte, de humor een coolness gebleven?) en een stompzinnig verhaal (koop toch gewoon die slavin, jezus!) met een ronduit belachelijk en veel te lang durend einde. Het laatste half uur keldert de hele film. Verhaal had mogen stoppen bij de dood van Schultz en Candie wat mij betreft. Muziekkeuze ook niet altijd geslaagd (nochtans iets wat in andere Tarantino-films uitstekend is).

Ja, production-design etc ziet er allemaal wel goed uit, mag je ook verwachten van een film van dit kaliber. Maar verder is dit een lege doos.

Toch nog enige lichtpuntjes: de acteurs. Die maken het geheel dragelijk. Waltz, Foxx en DiCaprio (overtuigende rol!) doen het prima. Aparte vermelding voor Jackson: de enige die echt hilarisch was en jammer dat hij pas erg laat in de film komt.

Voor de rest: snel vergeten deze film. Dat Tarantino maar terug gangsterfilms gaat maken (en stopt met zelf te acteren, wat een aanfluiting).

avatar van .Herkauwer

.Herkauwer

Wat heeft Tarantino toch weer een geweldige film gemaakt!

Vanaf de openingsscene zit de sfeer er al helemaal in door de muziek en die heerlijke pulpletters waarmee de crew wordt genoemd. De muziek heeft uit de openingsscene toont trouwens erg veel gelijkenissen met die van Life of Brian

Verder zit de hele film vol met humor, vooral de scene ergens aan het begin van de film met die maskers was hilarisch!

Het acteerwerk is zeer goed, de hoofdrolspelers zetten allemaal geweldige characters neers. Wat mij betreft had Samuel L. Jackson ook de oscarnominatie mogen krijgen. Foxx kwam helaas wat meer in de schaduw te staan door de geweldige rollen van zijn medespelers, maar hier weet hij zich echter toch nog prima uit te redden.

Weer een geweldige film, als je fan bent van Tarantino is deze film zeker een aanrader!

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik hou heel erg veel van de wat sobere westerns die juist niet zo over de top zijn. Dat Tarantino dan met een western komt, zorgt er niet voor dat ik opgewonden als eerste een kaartje bemachtig voor zijn nieuwe rolprent.

Ook concludeer ik na het zien van Django Unchained dat de films van Tarantino steeds minder worden. Waar Inglourious Basterds nog vermaakte en tegelijkertijd behoorlijk onvoorspelbaar was, begint dat idee veel scheurtjes te vertonen en is zeker het einde niet origineel.

Toch blijf ik het boeiend vinden hoe de dialogen zich ontwikkelen en wat uiteindelijk de clue van een verhaal wordt. Bovendien zijn Waltz en Foxx lekker goed aan het acteren en zijn de grote bijrollen van DiCaprio en Samuel L. Jackson onmisbaar in dit huzarenstukje.

Om nog even de azijnpisser uit te hangen: muziek van Kanye West kan best leuk klinken, maar het hoort gewoon niet thuis in een western wat mij betreft.

Ook al vind ik dit de slechtste film van Tarantino die ik gezien heb, vier sterren is nauwelijks slecht te noemen.

PS: Voor mij was het hoogtepunt toch wel de scene waarin de ruiters met fakkels gaan kibbelen over de zak met twee gaten op hun hoofd. Hilarisch!