• 9.380.138 stemmen

Western / Actie | 165 minuten

Genre: Western / Actie

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio

IMDb beoordeling: 8,5 (1.860.713)

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 17 januari 2013

Plot Django Unchained

"Life, liberty, and the pursuit of vengeance."

Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.

Django Freeman

Dr. King Schultz

Calvin J. Candie

Broomhilda von Shaft

Butch Pooch / Ace Speck

Mr. Stonesipher

avatar van dut988

dut988

Ik begrijp dat er weer veel geweld in deze film zit zoals bij IB. Maar IB begon dus met een ontzettend spannend gesprek tussen de Duitser (jager) en de man die de gezochte verborg onder de vloer.

Tijdens dit gesprek zat ik op het puntje van mijn stoel dus een mooie afwisseling met de geweldscenes...

avatar van Reeese

Reeese

Bene schreef:

Volgens mij ben je in de war met Inglourious Basterds

Lees en begrijp!

avatar van Wouter

wimnoot schreef:

Hahaha, roadrunner gehalte !!!

De film is redelijk cartoonesk en dat was het toppunt.

avatar van Gatvol

Gatvol

Ja...een beetje cartoon gemixed met echt (nouja..)

Christopher Waltz is weer de uitblinker maar toch moest ik steeds terugdenken aan Inglorious Bastards. Zat steeds te wachten op die pijp, maar die kwam maar niet..

Een leuke popcorn film. Maar echte super performances m.b.t. acteer werk was het niet.

(gdvrrr..wat was die scene met Tarantino slecht zeg, sjesus..die man moet echt achter de camera blijven).

Hmm..nee, niet echt..

Gatvol schreef:

Hmm..nee, niet echt..

Die scene met Tarantino was denk ik ook absoluut niet een scene die het moet doen van het acteerwerk. Verder was het acteerwerk prima.

Op z'n minst nominatie voor 'Beste Cinematografie'

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Het gaat er niet om of Tarantino goed acteert of niet, het gaat erom dat hij in de film zit.

Wat is daar dan mis mee?

avatar van sateck

sateck

jumpstylemovie schreef:

En dat was niet best. Ongelooflijk, dat die pedante kerel zelf ook even de film in moest. Acteren kan hij niet maar hij wilt toch even laten zien dat hij denkt dat ie het kan. Jammer.

Voor de rest trouwens een sterke film hoor. Misschien verhoog ik m'n stem nog naar 4 sterren.

avatar van avdj

avdj

Gek genoeg vind ik Tarantino in 'Reservoir Dogs' en 'From Dusk Till Dawn' vrij aardig acteren. Niet Oscarwaardig natuurlijk, maar vele malen beter dan wat hij hier heeft laten zien.

avatar van Ewing1

Ewing1

Sterke film,goed acteerwerk vooral weer van Waltz.Wat een geweldige rol zet hij weer neer net zoals in IB.Ook Di Caprio en L.Jackson waren geweldig!Jamie Foxx was ok,had het erger verwacht.Die overgangen van rustige dialogen naar buitensporige geweldsuitbarstingen waren fenomenaal! 4* omdat ik IB toch wat beter vond maar dat heeft meer met het genre film te maken.

avatar van wimnoot

wimnoot

sateck schreef:

Ik vind juist dat met die eeuwige cameo/rol in zijn films, dat hij laat zien schijt te hebben aan de critici. Hij speelt Jimmy in PF, ( een niet al te stoere rol) Mr Brown (mr shit) in RD, vervolgens een vervelende barkeeper in DP, een lijk dat gescalpeerd wordt en een stem in IB. Allemaal lollige rolletjes die weinig waarde hebben behalve dat ze grappig zijn.

En de rol van Australische mijnwerker met bijbehorende waardeloze accent past heel goed bij de rolletjes die hij in eerdere films gespeeld heeft.

Ik vind dit juist het klassieke voorbeeld van hoe Tarantino laat zien dat hij niet bezig is met de wereld laten zien :"hoe goed ik ben", maar gewoon nog steeds heel veel lol heeft in wat hij doet.

avatar van ThomasVV

ThomasVV

Langdradig, oninteressant, niveau schooltoneel...

ThomasVV schreef:

niveau schooltoneel...

yeah right

avatar van Samallo_AFCA

Samallo_AFCA

Superfilm, heb deze in één week 3 keer gekeken en heb nu alweer zin om hem nog een keer te zien.

Samuel Jackson en DiCaprio zijn naar mijn mening het beste in deze film, en Waltz is gewoon echt uniek. Vooral de dialoog in de bar waar hij een biertje tapt is gewoon echt zo funny!

Benieuwd waar Tarantino nu aan gaat werken, is dit al bekend?

avatar van Theunissen

Toch wel weer een heerlijke film van regisseur Quentin Tarantino die toch iets afwijkt t.o.v. zijn vorige films (o.a. dit keer geen voetfetisj). Het verhaal is misschien niet echt bijzonder maar de uitvoering is heerlijk (ook visueel) en vooral de cast is om te likkebaarden. Zonder de andere acteurs te kort te doen heb ik echt genoten van Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson en vooral Christoph Waltz (deed nog eens zijn Hans Landa act over). Wat ook heerlijk is in deze film is de combinatie van humor en actie (regelmatig keihard geweld). Vooral het gedeelte met Don Johnson en de Ku Klux Klan was hilarisch. Ondanks de duur van bijna 3 uren heeft deze film me nergens verveeld, sterker nog van de eerste tot de laatste minuut heb ik genoten van deze film en zat ik ook geboeid te kijken. Het enige wat ik minder vond in deze film was de muziek. Ben blij dat ik pareltje heb kunnen aanschouwen in de bioscoop want het was zijn geld meer dan waard.

P.S. het rolletje van Quentin Tarantino (best vadsig geworden) was totaal niet overtuigend, zeg maar gerust tenenkromend.

avatar van mar007

mar007

avdj schreef:

eens!ik vond hem zelfs goed acteren in from dusk till dawn.

en in desperado(scene aan de bar)geweldig toch.

nu in du was het inderdaad een stuk minder maar ach ik heb mij daar niet aan gestoord.

avatar van wimnoot

wimnoot

Theunissen schreef:

Whet the feck ere you telking abeth! (ps: australisch accent...)

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Samallo_AFCA schreef:

Benieuwd waar Tarantino nu aan gaat werken, is dit al bekend?

Alleen maar geruchten, sommige verwachten nog een Kill Bill 3 en andere verwachten (hopen) dat hij een film omtrent het thema homoseksualiteit gaat maken.

avatar van Gatvol

Gatvol

Heb het gevoel dat Tarantino zijn ondergedrukte gevoelens tegnover negers (en andere minderheden als ik dat zo mag zeggen) een beetje 'goed praat'.

. En dat komt niet alleen terug in deze film.

Ik zie hem als een jong ventje vloeken in de straat : "nigger...f*cking Jews !!"

Een beetje oud-NSB'er die wil laten zien dat hij vroeger eigenlijk 'wel de goede bedoelingen had' maar door omstandigheden zich niet kon uiten..

Hij probeerd iets goed te praten met zijn films...al weet ik niet wat het is..

maarja..

mijn mening heeft net zoveel evenwicht als die van Tarantino...

niets dus..

Alsof hij iets verbergt...weet het niet maar...

avatar van Anjin

Anjin

Saaie langdradige film

avatar van gotti

Ondanks dat ie dik een half uur te lang is, en Waltz weer een beetje hetzelfde trucje als in Basterds opvoert is Django best vermakelijk. En wat is Jackson goed zeg!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Na een herzieining ga ik hem toch wat hoger beoordelen. Ondanks dat de film wat te lang duurt en de muziek soms echt tenenkrommend is (hiphop in een western, hoe verzin je het) is het wel een film die een bepaalde aantrekkingskracht heeft. Op een gegeven moment leef je helemaal mee met Foxx, en ik heb echt zitten genieten toen hij al die viezerikken naar het hiernamaals knalde. Waltz steelt de show maar ook Jackson en DiCaprio leveren zeer goed acteerwerk af. De minpuntjes vond ik zoals al gezegd de hiphop muziek en de speelduur welke iets korter had gemogen. Ook het gebruik van het n-woord ging me op een gegeven moment een beetje irriteren. Maar aan de andere kant, hoe langer je de film keek hoe meer je eraan "gewend" raakt. Kortom puike Tarantino, maar zeker niet zijn beste. En wat is die Waltz toch een fijn acteur, vind hem echt een verademing op acteergebied.

avatar van Miron

Miron

Een film van 2,5 uur die geen minuut verveelt.

Blijft al een paar dagen in mijn hoofd rondspoken.

Vooral de soundtrack is belachelijk goed. Met nummers van John Legend en Rick Ross die je niet verwacht maar wel erg lekker inkomen.

Cinematografisch prachtig. Acteerwerk van hoog niveau.

De film is vooral het eerste uur een adrenaline-rush vanjewelste. De emotie en bloed spatten letterlijk van het scherm af.

Op dat gebied vond ik de film tegen het einde misschien wat tekort komen. Niet dat ik ergens het gevoel gehad heb dat er iets miste. Meer dat ik achteraf het gevoel overhoud dat een emotionele climax meer impact zou maken.

Toch gewoon 4,5 sterren hoor.

2,5 uur vermaak voor zowel de filmnerds als het hap-slik-weg publiek.

avatar van Thorak

Thorak

Stu-Pot schreef:

Volgens mij is Kill Bill 3 inmiddels al wel meer dan een gerucht...

Stu-Pot schreef:

Hij is op dit moment bezig met een oorlogsfilm genaamd Killer Crow, op IMDb staat deze film gepland voor 2015. Dit zie ik veel liever dan een 3de Kill Bill film.

'Inglourious Basterds' en 'Django Unchained' trilogie sluit af met 'Killer Crow' - FilmTotaal filmnieuws

Killer Crow (2015) - IMDb

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Dh PING schreef:

Killer Crow (2015) - IMDb

Spijtig, ikzelf zat eigenlijk ook wel te wachten op een Tarantino omtrent homo's. Beeld je het eens in, een homo met de looks van Bearjew die een christen de kop inslaat. Kan niet anders dan episch worden.

avatar van grmartina

grmartina

Negers,.. Slavenhandelaren,... Setting+acteurs,.... Tarantino = Meesterlijk!!!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Dh PING schreef:

Wat is daar dan mis mee?

Niets. Het is juist vet dat hij in zijn eigen films verschijnt als een soort easter egg. Het maakt niets uit of hij goed acteert of niet. In Reservoir Dogs en Pulp Fiction was hij de enige die slecht acteerde maar dat boeit geen flikker omdat het Quentin zelf is.

jumpstylemovie schreef:

Die mening deel ik volledig.

avatar van the new guy

the new guy

Ik heb toch heel lang gedacht dat de Kill Bill opwinding een echte hype was. Blijkbaar niet. Ik kan echt niet begrijpen wat men nou zou geweldig aan Tarantino vind. Althans met zijn films van de laatste 10 jaar. Is it because he is nuts? Kan er met m'n pet niet bij.