Genre: Western / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Django Unchained
"Life, liberty, and the pursuit of vengeance."
Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Django Unchained (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Leonide Moguy
Butch Pooch / Ace Speck
Mr. Stonesipher
Cora
Qua bloed misschien, maar de shoot out in WB was veel grootser en heroïscher. Vond deze daarom een beetje tegenvallen. Dat het plost stopte sloeg ook nergens op. Ik vind overigens die scene met de zakken ook veruit de zwakste van de hele film (samen met de scene met QT). Haalt de coolness enorm omlaag.
Ramon K
Shoot-outs in The Wild Bunch zijn bloederig, maar wel op een 'realistischere', ruwere manier. In DU is het geweld veel cartoonesker, met bloedfonteinen die eigenlijk in Shaw Bros flicks/ (exploitation)samoerai cinema thuishoren (Kill Bill). Vind 't hier niet echt passen.
ChelseaH
Een zeer geslaagde film. Ik hbe echt genoten Vooral Leonardo DiCaprio speelden echt uitstekend! Christoph Waltz was ook echt agoed en zeer geestig. Jamie Fxx speelden ook niet slecht. (ben beter gewed maar het was ZEKER niet slecht) Het verhaal was in het begin best realistisch maar als ze eenmaal op Candyland aangekomen zijn werd het steed minder geloofwaardige niet dat dat erg was, nog steeds zeer vermakelijk! ook was het leuk om Quentin Tarantino aan het einde een rol te zien spelen!
Leoanrdo DiCaprio was echt awesome (zoals altijd) jammer van zijn dood ik had toch wel een mooie sterf scene verwacht
Maar ik heb echt genoten van deze film!
Ik vindhet verweven van die genres nu net QT's kracht. Had van mij alleen nog wel wat grotesker gemogen.
wimnoot
Ik vond die bloedfonteinen een enorme vooruitgang op de tomaten puree van vroeger.
Ramon K
Moet er niet aan denken. Niet in zo'n western. Kreeg in de climax het idee (ook qua audio)dat er telkens iemand met een lepel in een emmer ketchup sloeg.
onzin, hij maakte ook goed drama, alleen war horse en licoln vond ik niks
Maar als je iemand noemt, zijn er betere voorbeelden van regisseurs die serieuze zaken aanpakken. Stephan komt met het stukje van Gilliam waar hij iets teveel een karikatuur maakt van Spielberg, maar hij raakt wel aan waarom Spielberg beter is in in films als ET, Jaws en Raiders dan bijvoorbeeld in Shindler's List. Bij die laatste film erger ik me toch een klein beetje aan zijn hang naar simplificatie en schmalz, daar waar dat bij eerdergenoemde film juist nodig is om ze zo goed te maken als ze zijn.
Vind het ook onzin. En Saving Private Ryan is toch ook geen pretfilm. En dan nog Amistad en Empire of the Sun. Het zijn serieuze dramafilms die niet eens slecht zijn.
Ik vond Empire een prima film. Ik zeg ook niet dat ze slecht zijn. Ik zeg dat het niet is waar hij het best in is. Dus als je zegt dat Tarantino serieus drama beter aan anderen over zou laten, vind ik Spielberg een vreemde keuze. Dat is juist de koning van het amusement.
The Wild Bunch. Een western die wat shoot-outs betreft inderdaad wel in de buurt komt van deze Tarantino. Maar qua geweld en vooral bloed overtreft deze Django toch wel duidelijk die klassieker van Peckenpah dacht ik. Ik heb The Wild Bunch al lange tijd niet meer gezien, dus helemaal zeker weten doe ik het niet.
Ga je mond spoelen.
Lees het stuk over Peckinpah
wimnoot
Een keuze waarbij twee films (die heel veel raakvlakken hebben) van twee hele populaire regisseurs . Als je daar Amistad van Spielberg nog is bij op telt, een geweldige keuze als voorbeeld.
Ik weet niet een regisseur die twee drama's over slavernij heeft gemaakt. Jij wel?
wibro
Ga je mond spoelen.
Lees het stuk over Peckinpah
Ik heb toch in een bericht op de reaktie van Reinbo gezegd; Helemaal zeker weten doe ik het niet en btw opmerkingen als "Ga je mond spoelen" kun je beter bij je houden. Ik beschouw dit soort opmerkingen als uiterst negatief.
Dh PING
Nou ja, dat is nog wel uit de jaren 60, hea?
Toen hadden we nog niet zo'n grootse technieken als nu. Die klassieke spaghetti westerns zien er nog steeds schitterend uit naar mijn mening.
Veel beter dan zo'n cheesy CGI-spektakel.
wimnoot
1970 Two Mules for Sister Sara is de film. Ik vind ze ook prachtig, maar het bloed gebeuren uit die films doen me denken aan Floris, die ouwe serie met Ruther Hauer.
Dh PING
Dan moet ik de film maar eens gaan kijken. Ik vergiste met met Dollars.
Ik beschouw dit soort opmerkingen als uiterst negatief.
Lighten up.
John Lee Hooker
Best fraai geschoten maar van Tarantino had ik wat meer verwacht. Er gebeurde wederom niet zoveel, dat is niet erg, maar ik kon geen filosofische of humoristische laag ontdekken en nu voelde het een beetje leeg aan. De zaal heeft amper gelachen en er zaten toch genoeg mensen in. De actie kwam pas heel laat op gang en eigenlijk vond ik het pas boeiend worden nadat Stephen de huisbaas had geïnformeerd over de plannen die de goodguys werkelijk hadden. Quentin heeft zich met de muziek niet ingehouden en gooit er van alles doorheen. Leuk natuurlijk, maar op sommige momenten stopte het wel heel abrupt. Verder was het wel heel nep dat die vrouw met zestig km/h naar achteren vloog toen Django haar vanaf de trap in de schouder schoot. Aardige dialogen maar verder iets te vanzelfsprekend.
Glacius
Dat mix nummer van 2pac Untouchable en James Brown begon en stopte heel abrupt in de film. Erg slechte (geluid)montage.
fappie
- 2005 stemmen
Inderdaad
. Beetje de verkeerde kant op ook. Eerste keer dat ik dat hier lees. Viel wel erg op inderdaad. Ik neem aan dat hij dat expres deed?
wimnoot
Iedereen lag in een deuk toen dat gebeurde, dus een geslaagde grap imo.
disneystore
waarom ga je daar iets op schrijven als het duidelijk niet ging om het feit dat ze met 60k/h naar achter vloog en dan nog eens de verkeerde kant?
Dat mix nummer van 2pac Untouchable en James Brown begon en stopte heel abrupt in de film. Erg slechte (geluid)montering..
Geluidsmontage, bedoel je. Alhoewel het ook een mixkwestie kan zijn.
Iedereen lag in een deuk toen dat gebeurde, duseen geslaagde grap imo.
Maakte het Roadrunner-gehalte wel wat te hoog, vond ik.
Reeese
Wat een briljante film! Er werd geweldig gespeeld door grote namen.
De heerlijke nutteloze gesprekken en absoluut fijne humor maken het weer helemaal Tarantino!
Sublieme scènes, afgewisseld met goeie muziek en al mijn bovenstaand lof maken voor mij deze film de beste die ik in tijden gezien heb!
inderdaad geweldig die man
Helemaal mee eens.
Ben ik overigens de enige die vind dat hij een van de eerste echt sympathieke personages in de film speelde?
axel1966
En wat is die Christoff Waltz toch om te genieten
Mooi Gezegd!! Waltz is Super!!
axel1966
Helemaal mee eens.
Helemaal waar!
dut988
Moet deze nog zien, hoop op dialogen zoals in Inglourious Basterds......
Bene
Volgens mij ben je in de war met Inglourious Basterds

Netflix brengt westernklassieker 'Django Unchained' van Quentin Tarantino terug in het aanbod

'Django Unchained' keert terug naar Netflix: 'Alles klopt, echt briljant'

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Alom geprezen western 'Django Unchained' van Quentin Tarantino vanavond (1 juli) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

Reservoir Dogs
Misdaad / Drama, 1992
premie jagertexasheldslavernijplantationmaatschappijvriendschapvriendenwraakrivaliteitreddenschietpartijracismedangerkindnessdentistdjangoslave tradepost-credits sceneodd coupleblack slaveagreement deadly19e eeuwchattanoogagermancotton plantationplantation ownerold west western1850smississippi