Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Robert Zemeckis
Met onder meer: Denzel Washington, Kelly Reilly en Don Cheadle
Releasedatum: 31 januari 2013
Plot Flight
Whip Whitaker (Denzel Washington) is een piloot die sinds lange tijd op het randje leeft. Seks, drugs en rock & roll zijn hem op het lijf geschreven. Zijn verantwoordelijke baan waarbij hij dagelijks vliegtuigen veilig naar hun eindbestemming moet sturen lijkt door zijn drank- en drugsgebruik al verder naar de achtergrond te verdwijnen en Whip deinst er dan ook niet voor terug om op het werk te drinken. Maar dan breekt er voor het opstijgen een verschrikkelijke storm uit.
- Trailer (YouTube)
Avington Carr
Deana
Ste*
- 2072 berichten
Een van de weinige films van langer dan 2 uur die ik de laatste tijd zonder moeite heb weten uit te kijken. Dat heeft de film alvast mee. Een aantal sappige scènes en personages, waaronder uiteraard Goodman, die het af en toe net even wat extra's geven. Uiteindelijk gebeurt er tussen de crash en de uiteindelijke climax niet eens zo bijster veel, maar het blijft op een of andere manier prima wegkijken. Prima balans tussen luchtig en drama ook. De rol van Nicole is wel wat overbodig.
Jammer is de uiteindelijke clue, die gewoon niet zo heel erg geloofwaardig is, en de film maar gezapig en soft laat eindigen. Ik weet niet precies hoe ik het dan had willen zien, maar de bijna Morgan Freeman-achtige eindscene van een getroubleerde maar wijzer geworden man, had voor mij niet gehoeven. Doet toch wel een klein beetje afbreuk aan een voor de rest vrij pittige film.
De beelden van de crash waren overigens mooi gedaan, zeker de scene waarin hij te zien is op beeld zonder geluid, in het begin.
schrans
Een film die na een sterk begin, waarbij het vliegen en de crash erg mooi in beeld is gebracht terugzakt naar het zoveelste rechtbankdrama, een beetje opgeleukt met Wimps verslaving. De acteurs overtuigen me ook niet zo. Denzel Washington is redelijk, maar de rest komt niet boven de middelmaat uit. Verder irriteert me het oeverloos gepreek over God, Jezus en andere overbodige godsdienstverwijzingen. Het einde vond ik ook vrij cliché. Echter wel een mooie soundtrack.
RimkoWolfs
Wat een acteerwerk, sjonge jonge 10/10 !
goed verhaal, ontroerend en zet je aan het denken!
JanReintjens
Ijzersterke film die van begin tot het einde boeide. 4 sterren waard
laurel
Ik ben het met Schrans eens. Maar je vergeet te melden dat John Goodman de film een ster meer doet waard zijn.
Shinobi
"I've been up since the crack of dawn."
Deze film bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk de noodlanding zelf - die uitstekend in beeld is gebracht - om vervolgens te verzanden in een schouwspel waar je Whip ziet worstelen met zijn alcoholverslaving. Dit gaat in zo een slakkengang dat je als kijker geluk hebt dat de film niet langer duurt dan dan 138 minuten. Wat dat betreft had de film gerust met een halfuur ingekort kunnen worden, want echt bijster veel gebeurd er nou ook weer niet.
Wat dat betreft redt Denzel Washington de film wel door zijn sterke acteerwerk, het blijft altijd wel nice om de beste man aan het werk te zien. De bijrollen van Don Cheadle en John Goodman voegden eigenlijk ook niet al teveel toe, al was Goodman wel redelijk geslaagd in zijn komische rol. Doet hij de laatste tijd wel vaker merk ik, laatst ook al in Argo.
De film eindigt dan ook vrij moralistisch en in cliché. Erg jammer gezien het sterke begin en om vooral de beeldschone Nadine Velazquez niet te vergeten.
Kleine 3,0 sterren.
Insignificance
Dat leek nog wel wat te worden tot en met de schuiver. Een heftige crash en de ongegeneerde wijze waarop Whitaker wordt voorgesteld mag er ook zijn. Zodra de wonden worden gelikt en het zwaard van Damocles boven de piloot bungelt, wordt het echter zo'n alcoholisch treurspel waarbij de camera elke fles drank en elk bierblik wel heel erg nadrukkelijk volgt.
Het scenario doet er nog een paar moeizame scheppen bovenop. Wanneer Nicole Whips leven komt versterken, ontstijgt dat nergens het idee van een karakter die er uitsluitend is om de hoofdrol van extra drama te voorzien. Simpelweg weinig tot niet overtuigend, zelfs geforceerd in het verhaal verweven met een bulderend afscheid dat dan ook totaal niet overkomt.
Een eerste teken dat de film een basis mist om de grote momenten te kunnen dragen. Verderop gaat het dan ook helemaal mis. Veel te pathetisch hoe de minibar wordt geplunderd, Goodman, die er alleen voor de vrolijke noot is, heeft een comeback die compleet uit de toon valt en vanaf het moment dat het verhoor z'n climax bereikt, is het echt niet meer te harden.
Driello
Tja, een vliegtuigcrash en een hele mik Roling Stones maken nog geen goede film.......
skipy05
Erg goede film. Ik had het niet verwacht dat hij zo goed was.
Denzel Washington zet voor de zoveelste keer weer een zeer sterke rol neer.
Verhaal is er goed, ik had wat mijn twijfels over de lange speelduur op voorhand maar de film was zo om.
Donkerwoud
Mijn voornaamste reden om hem te gaan zien is dat ik me ten zeerste afvroeg hoe ze een film boeiend willen houden die de crash al ergens aan het begin moet hebben. Simpel: focus de rest van het narratief op het charisma van Denzel Washington en gooi er nog wat geestige bijrollen tegenaan. Het levert een soort Misdaad en Straf volgens Hollywood-conventies op. Zal de piloot zich schuldig gaan voelen aan het gebrek aan verantwoordelijk terwijl het desondanks goed is afgelopen? Een interessant vraagstuk en de film dwingt in eerste instantie ook de kijker om zelf een positie erover in te nemen. Helaas gaat het dan nog door en door, en blijft het er ook bovenop gelegd worden dat Whip toch heus wel een echte alcoholist is. Kreeg zelf bijna dorst van de vele verwijzingen naar alcoholische dranken. Een gebrek aan subtiliteit gaat de film uiteindelijk parten spelen en het spannende uitgangspunt wordt een wat veilige invuloefening binnen de veilige lijntjes van dit soort melodrama.
Dinno
Goeie film zeg. Had er veel van verwacht. Maar hij was nog beter. Denzel = top! Heel veel lagen heeft de film. Aanrader.
BBarbie
Film is net als het hoofdpersonage: onevenwichtig. Het verhaal begint goed, maar Zemeckis gebruikt wel erg veel screentijd om overduidelijk te maken dat Whip toch echt verslaafd is aan alcohol en drugs. Vanaf het moment dat hij het ziekenhuis verlaat, wordt het verhaal een stuk minder boeiend. Dat Denzel Washington voor deze rol een Oscarnominatie in de wacht sleepte, vind ik overdreven.
De romantische relatie met Nicole is wat krampachtig in het verhaal ingeweven, al is het best goed dat Kelly Reilly eindelijk eens een rol krijgt, die wat vlees om de botten heeft. Eigenlijk steelt John Goodman met de paar scènes, waarin hij te zien is, op de hem vertrouwde wijze de film. Don Cheadle (als acteur toch minstens zo goed als Washington) en Bruce Greenwood (Exotica !!) doen nog net niet voor spek en bonen mee, maar veel scheelt het niet. De openingscène, waarin de mooie Nadine Velazquez een paar keer in vol ornaat door het beeld paradeert, lijkt mij duidelijk bedoelt voor de box office.
Al met al kan deze film zijn faam niet waarmaken. Regisseur Zemeckis blijft tamelijk ver verwijderd van zijn Back to the Future-cyclus en Forrest Gump. De film had bovendien minstens een half uur korter gekund.
De eerste 40 minuten van de film zijn zeer goed en met name de vliegtuigcrash is werkelijk weergaloos weergegeven (had van mij zelfs nog langer gemogen), maar daarna werd het toch min of meer een cliché verhaal met eveneens een cliché einde. Slecht was het echter niet want door het goed spelen van met name Denzel Washington was ook dit gedeelte nog best goed te doen. Al met al best een aardig drama en dat Denzel Washington voor deze film genomineerd was voor een Oscar was misschien wel terecht maar een hoogvlieger (toepasselijke woordspeling) was deze film zeker niet.
P.S. de opening (weer een toepasselijke woordspeling) waarbij Nadine Velazquez een aantal keren in evakostuum te zien was, was inderdaad zeer fraai.
Perfectly clear
Meer vliegtuigcrah gebeuren en naakte dames ? Theunissen, Gij perfert
Oma Bibber
Het eerste deel van de film met de crash is het sterkst.
"Daarna wel aardig maar meer ook niet.
Geen film die ik nog een keer ga/wil zien.
v1ce
Naast Training Day is dit één van de beste acteer prestaties van Denzel Washington!
daslekker
mooi begin,maar rechtszaakfilms zijn niet mijn ding
..erg verrassend vond ik de rechtszaak ook niet gaan en ook niet echt reeel..ieder zou op zo'n cruciaal moment zn geweten wel even uitgezet hebben, zeker als je er daarvoor ook nooit geen last van hebt gehad..maar jah..dronken mensen zeggen de waarheid, zeggen ze..
otherfool
Goed gespeeld (vooral door Reilly) maar uiteindelijk weinig boeiend drama. Na de best spectaculaire crash en de onmiddelijke gevolgen moeten we ons nog een ruim uur door melodramatische ontwikkelingen worstelen om bij het verplichte happy end te komen. Om het geheel luchtig te houden (waarom eigenlijk?) wordt Goodman maar weer uit de kast getrokken maar veel mocht het niet baten.
2,5*.
wimaroca
Washington speelt grandioos,5 sterren
de film vond ik niet zo veel aan ,1 ster,is gewoon niet echt mijn gerne,maar wil toch stemmen
gemiddeld 3 sterren
Vinco
Vrij standaard film die lekker weg kijkt, Denzel acteert weer briljant zoals in vrijwel al zijn films.
pierre18
Amerikaanse droom. Of eerlijk gezegd "de Amerikaanse nachtmerrie" . Alcohol en drugs zijn de ingrediënten, de AA-club de oplossing. Naar Amerikaanse begrippen vermoedelijk zeer opwindend maar na de crash ben je of word je wel als Nederlandse kijker totaal murw voor het oeverloze geleuter aan een blikje bier. ZO voorspelbaar en ZO vaak gezien, stierlijk vervelend om naar te kijken. De ene cliche volgt de andere op.
Als daarnaast de NTSB ook nog wordt neergezet als een stelletje wolven heb je 't bij mij helemaal gevreten. Ik hoop dat de kijker daar toch wel door heen kan kijken. Zonder NTSB stappen heel wat mensen niet meer zo veilig in een vliegtuig. Maar dit terzijde.
Washington speelt prima, de rest ook. Locatie en specials effects uitstekend, maar het verhaal is zo beroerd dat het geheel niet boven de 2 sterren komt. Voor mij had er veel meer in gezeten als er verschillende verhoren en rechtzaken in hadden gezeten en het blikje bier op tafel was blijven staan.
martijnk
Deze film had zoveel beter kunnen zijn. De manier waarop de crash gebeurde, hoe alles verliep en werd gefilmt was geweldig, maar na de crash was het eigenlijk ook wel gedaan met de film, vanaf de crash kun je beter doorspoelen naar het einde.
Ik had gehoopt dat er veel dieper in zou worden gegaan op de crash zelf en het verhoor van getuigen en piloten, beetje a la Air Crash Investigation op NGC maar dat was tot mijn grote teleurstelling zeer minimaal. Ik heb eigenlijk een minuut of 80 zitten kijken hoe Denzel Coke snoof en Wodka dronk meer niet.
martijnk
@pierre18 yep helemaal mee eens, ik gaf hem eerst een 2.5 maar ben ook maar gezakt naar een 2.0. Beetje Denzel onwaardige film.
Dan ga je toch terugdenken aan de goede tijden zoals Training Day.
Mr.Bungle
Dit leek me wel wat,ik ben er speciaal voor gaan zitten,het begin van de film is erg aardig,de crash is mooi gefilmd en simpelweg spannend,zo gauw het personage van Denzel (Wimp) het ziekenhuis uit is begint het melig te worden,verhaallijn is slecht en niet interressant,de rol van het Nicole-personage is totaal nietszeggend en geeft geen extra waarde (en wat een slechte actrice),de rol van Goodman is ronduit irritant,wat mij ook 0% aansprak waren de religieuze verwijzingen,en het verhaal is voor de rest zuipen en snuiven met een heel snelle verhoor-scene wat mijns inziens een gedeelte had moeten zijn waar de film zijn punten had moeten scoren.
Het geleuter tussendoor van Wimp en Nicole was ook uitermate niet-boeiend.
De film krijgt van mij nog een 2,5 omdat ik Denzel Washington waardeer als acteur,en de film bevat een erg goede soundtrack.
HALVE TAMME. (moderator series)
"Denzel Washington
".
Bij de ene film ben ik een man met veel woorden en bij de andere film eentje met weinig.
Bij Flight (2012) zal ik me aan het laatste houden,
GOED.
Marvinleeaday
Zeker niet slecht, maar mist m.i. de ingrediënten om een topper te zijn. Het wordt allemaal iets te zoetsappig en toevallig. Had ook wel iets korter mogen zijn, is het kijken waard maar daar stopt het dan ook mee.
Rodger
Prima film, niks mis mee....
Mooie effecten, en een goed verhaal...
3,5--
vinnna
Het begin was goed tot zeer goed... maar na die crash... ow ow ow wat een dramatische film zeg.
Allemaal zo traaaaaaaaaaaag
russo
erg goede film, de traagheid hoorde juist bij de film, zat me eerst te ergeren aan de trage scene in de rechtzaal? die duurde maar en duurde maar, maar achteraf iets wat de film wel ten goede is gekomen, volgens mij is het in het echte leven ook geen pretje om uren in een saaie rechtzaal te

Man on Fire

Training Day
Drama / Misdaad, 2001

Inside Man
Misdaad / Drama, 2006
confessionpilotvliegtuigonderzoekalcoholismeairplane accidentf wordhangovervliegtuigcrashsyringedenialporn actressjesus freakbaseball stadiumperjurynational transportation safety boardflying upside downnarcissistrelapse substance abusecourage