The Arrival (1996)
Verenigde Staten / Mexico
Geregisseerd door: David Twohy
Met onder meer: Charlie Sheen, Lindsay Crouse en Ron Silver
Plot The Arrival
"The greatest danger facing our world has been the planet's best kept secret... until now."
Zane Ziminski is een geleerde die op een dag een bericht ontvangt dat een buitenaardse oorsprong lijkt te hebben. Vlak na zijn ontdekking wordt Zane ontslagen. Hij begint een zoektocht naar de oorsprong van het bericht, wat hem in Mexico brengt.
Zane Zaminski
Terraformer
DOD #1
DOD #2
Jordy
Vermakelijk, redelijk intelligent sci-fi filmpje. Het is niet echt een big budget film, maar de film ziet er prima uit en blijft interessant. 3 sterren.
Jerome-B
Erg goeie sci-fi film met goed acteer werk en mooie special effects, met name als een van die mannen een alien blijkt en dan opeens een meters hoge 'jump'maakt
4 sterren!
StuF
hijs net afgelopen. goede film. jammer dat er zoveel samenvattende scenes in zaten voor de kijker die alles niet zo snel doorheeft, hierdoor wordt de film sterk afgeremd. en het acteren van lindsay vond ik niet echt overtuigend, charlie sheen deed t wel goed. blijft goeie film met knappe effects en realistische benadering.
StuF
hij was trouwens ook wel een tikkeltje voorspelbaar, vandaar ook 3,5 ster ipv 4.
Ibrahim
Ik hield niet echt van science fiction films totdat ik deze had gezien. Mooie beelden. Pitch Black van dezelfde regisseur moet ik nog zien.
gimli f
Twee keer gezien, en zoals de Veronica-gids zegt:
verrassend vermakelijke pulp.
Padd0
Bah wat een vervelende film. Het begin was nog wel leuk met dat komplot gedoe. Toen de aliens ineens te voorschijn kwamen had ik het al weer gehad. Vervolgens gooien ze er ook nog een standaard "wie is wie en wie kan ik vertrouwen" tegenaan.
Natuurlijk moest op het laatst ook nog dat jochie een alien (hoe standaard).
Al met al een flauwe film die ik niet meer dan 2* kan geven.
Rujar
Ligt misschien aan mij, maar ik vindt Charlie Sheen altijd het zelfde typetje spelen.....
Captain Pervert
Ik verwachtte er niets van maar werd blij verrast en heb me prima vermaakt. Erg spannend en je raakt als kijker erg benieuwd naar wat er nu precies aan de hand is.
Leuk detail is dat Charlie Sheen in deze film vrijwel precies lijkt op Gordon Freeman, de hoofdpersoon uit het PC-spel "Half-Life". Zou me niets verbazen als de makers het uiterlijk van Freeman op Sheen hebben gebaseerd, te meer omdat het spel zelf veel gelijkenissen vertoont met het plot van de film.
Zou kunnen zweren dat het een televsiefilm was, maar dat blijkt niet zo te zijn. Niet onaardig.
Flipman
Ben benieuwd, ik vond Pitch Black goed, maar The Chronicles Of Riddick lijkt me dan weer erg tegenvallen.
Phoenix
Ja, positieve verrassing. De informatie die de kijker krijgt is schaars, en wordt goed gedoseerd. Ook het goede camerawerk viel me op, waardoor sommige scènes best spannend waren. 3,5*
metaledje
ik vind het wel een boeiende film met een boeiend karakter *charlie sheen*
LittleBox
Leuke film. Gedateerde special effects maar dat maakt niet uit. Vrij luchtig opgezette SF.
Fangs (crew films)
Spannende sf-thriller met een ongewone, maar goede rol van Charlie Sheen. De aliens zien er prachtig uit en ook de special effects zijn voor 1996 erg mooi. Er worden wel een aantal clichés afgewerkt, maar de film blijft desondanks toch boeien. Een vermakelijke verrassing, want ik verwachtte er niet zo veel van. > 3.5*
The Goss
Vond hem spannender dan ik van te voren had verwacht. Ben blij verrast. Ook Sheen speelde een goede rol, wat namelijk bij hem niet altijd het geval is.
Ja, zeker zitten er een aantal clichés in de film, maar dat maakt de film zeker niet minder om naar te kijken.
Redlop
Charlie Sheen die veranderde in Willem Nijholt was goed gedaan. 2*
murtcelP
Aardige film, maar zodra alles duidelijk wordt is ook eigenlijk gelijk alle spanning weg. ***
Minority_Check
had er toch meer van verwacht
idee was leuk bedacht maar het had beter gekund

The Second Arrival

Capricorn One
Thriller / Drama, 1977

Fantastic Voyage
Sciencefiction / Avontuur, 1966
greenhouse effectglobal warmingextraterrestrialastronomersamenzweringwetenschapperbuitenaardse invasiefoot chasewoestijnclimatologistobservatory alien languagegolf clubvolkswagen beetleliquid nitrogenscrewdrivercosmic zoomradio telescopesatellite dish