• 9.373.926 stemmen

Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden (2012)

Actie / Thriller | 90 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titel: Code Name: Geronimo

Geregisseerd door: John Stockwell

Met onder meer: Cam Gigandet, William Fichtner en Robert Knepper

Plot Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden

De film is gebaseerd op de militaire aanval op de compound van Osama Bin Laden, wiens codenaam Geronimo is. De inval wordt gezien vanuit het perspectief van een kleine groep Navy Seals. Het is het verhaal van een clandestiene operatie, een perfect team, en de zeldzame synergie tijdens de meest gedurfde militaire operatie van de afgelopen jaren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van schram101

schram101

William Fichtner en Robert Knepper

De toppers van Prisonbreak. Daarnast ook nog eens een boeiend plot. Komt op de lijst.

avatar van disneystore

disneystore

Amerikanen die hun leven op het spel zetten voor hun "oh zo grootste land." 9/11 is één van de grootste rampen in Amerikaanse historie, maar ze zetten honderden, duizenden Amerikaanse soldaten in om zichzelf op te offeren in één of andere woestijn of stad in het Midden Oosten. Maar zij zijn natuurlijk gestorven in eer, want zij hebben voor hun land gevochten en het beschermt.. .en dan een kogel door hun kop natuurlijk.

avatar van 606

Ja en laatst las ik dat van dit hele verhaal kan bal van klopt.

Want Osama was al dood, en er waren geen Navy Seals ?? ra ra hoe kan dat.

606 schreef:

Ja en laatst las ik dat van dit hele verhaal kan bal van klopt.

Want Osama was al dood, en er waren geen Navy Seals ?? ra ra hoe kan dat.

Overal zijn wel complottheorieën van.

De landing van de Apollo op de maan in 1969 heeft nooit plaatsgehad. Het is allemaal in scene gezet.

Er is op 9/11 helemaal geen vliegtuig het Pentagon in gevlogen, de explosie is veroorzaakt door een Amerikaanse raket.

Het is technisch allang mogelijk vrijwel gratis energie te produceren, maar de olieindustrie verhindert het gebruik van deze kennis.

Geheime sektes controleren de wereld. Denk aan de vrijmetselaars, en de Bilderberg Conferentie van onze eigen prins Bernhard.

Paul McCartney is al in 1966 overleden, en toen vervangen door een dubbelganger.

UFO’s bestaan, maar veel bewijsmateriaal daarvoor wordt achtergehouden, vooral door de Amerikaanse regering.

Oja, en een aluminiumhoedje beschermt je tegen pogingen om je gedachten te lezen

jarno1975 schreef:

Overal zijn wel complottheorieën van.

Mooi gezegd

jarno1975 (moderator series)

De film wordt zondag 4 november uitgezonden op National Geographic.

avatar van Crook

Crook

jarno1975 schreef:

Neee ik las juist dat dat aluminium het extra makkelijk maakt om gedachten te lezen ivm de geleiding! Niet op je hoofd doen!!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

De voorbereidingen van de inlichtingendienst de harde/zware trainingen van de seals om zich voor te bereiden op de missie(en het uitvoeren van de missie : Chapeau ).

Seal Team 6: The Raid on Osama Bin Laden (2012) is een zeer interessante en boeiende film

waarbij de spanning voortdurend aanwezig is.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben met wat ik allemaal voorbij zag komen op mijn tv.

avatar van stinissen

Even een vraagje waarom mag de film er nu wel op ik had hem al meerdere malen ingestuurd en kreeg te horen dat films van National Geographic Channel er niet op mochten.

jarno1975 (moderator series)

Ben je niet in de war met een andere film? Naar mijn weten heeft deze film namelijk nooit in de rejections gestaan.

jarno1975 schreef:

Nee hoor en het is toch ook een National Geographic Channel film?

Niet dat ik het erg vind hoor dat de film erop staat maar ik vond het een beetje vreemd dat hij er nu wel op stond.

avatar van stinissen

Maar laat maar zitten ben al lang blij dat hij erop staat

jarno1975 (moderator series)

Die regel geldt naar mijn weten alleen als de film uitsluitend op National Geographic vertoont wordt. Deze film heeft ook een DVD-release en heeft in de bioscoop gedraaid.

Zie ook imdb: Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden (2012) (TV) - Release dates - imdb.com

Lijkt me een knullig propaganda-filmpje.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Zero Dark Thirty is ook een propaganda-filmpje, maar dan een vakkundig propaganda-filmpje.

Bovendien geloof ik best dat die kerel inmiddels dood is, maar de manier waarop is één grote hoax.

jarno1975 schreef:

Klopt die gegevens had ik erbij gevoegd...

avatar van stinissen

Best wel redelijke film met bijna alleen maar tv-series acteurs die het erg goed doen zelfs good-old T-Bone deed het aardig.

avatar van 606

Super knappe operatie die maar krap 20 minuten duurde, maar een lange voorbereiding aan vooraf ging. Alleen 1 ding snapte ik niet dat ze de beschermde !! die zijn in mijn ogen net zo schuldig.

3,5 ster

Film volgens het verhaal van 1 van de Navy Seals. Wat mij betreft zat de film goed inelkaar. Het omvangrijke CIA onderzoek en voorbereidingen vooraf aan de daadwerkelijke operatie zijn vrij interessant en spannend. De operatie zelf spannend, bijna angsaanjagend, in elkaar gezet. Met herkennispunten als de neergestorte stealth heli. ik geef 3,5 ster. Wat wel en niet waar is zal je nooit weten natuurlijk.

606 schreef:

3,5 ster
Zie nu een foutje, het moet zijn dat ze die vrouwen beschermden.

avatar van Boeikens

Boeikens

Zowat hetzelfde als Zero Dark Thirty ?

avatar van MovieProskillzz

MovieProskillzz

Damn it, they've finally found me !!!

avatar van helleke

helleke

Toch wel een enigsinds andere versie dan Zero Dark Thirty.
Daar crashte de eerste heli omdat hij de muur had geraakt bij de landing op het binnenplein, en in deze versie werd de kleine propeller geraakt door geweerschoten van één van de moslims ter plaatse.

En ik vond ook wel dat ze iets teveel de nadruk legden op het beschermen van de aanwezige vrouwen en kinderen, terwijl ze in Zero Dark Thirty niet echt veel onderscheid maakten tussen alle aanwezigen.

Niet slecht, maar toch verkies ik Zero Dark Thirty, omdat die veel uitgebreider is opgebouwd.
3 sterren.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film met prima vertolkingen.

De prent vertelt het verhaal over de raid op Osama Bin Laden door een groep Navy Seals.

De film is de moeite waard en zeer interessant om eens te bekijken, maar toch denk ik dat 'Zero Dark Thirty' een betere kijk zal geven op de feiten en ook de gebeurtenissen die zijn vooraf gegaan aan de aanval.

Maar vermits ik die film zelf nog niet heb gezien ga ik niet oordelen over beter of slechter, deze film is alvast geen tegenvaller en voor wie geïnteresseerd is in deze gebeurtenis toch wel een aanrader.

En als laatste, hij begint regelmatig in goede films op te treden, Robert Knepper, die zijn carrièreboost toch wel te danken heeft aan zijn formidabele rol van T-Bag in 'Prison Break', maar ik zie hem graag spelen en hij doet het hier ook prima.

avatar van Waku

Waku

Voor diegene die "Zero Dark Thirty" te lang vinden is deze " Code name Geronimo" misschien een aanrader. Eerstgenoemde duurt bijna 3 uur en in deze uitvoering over het elimineren van Bin Laden wordt het verhaal verteld in 90 minuten.

Op zich is "Code Name Geronimo" een prima film.

Veel serie acteurs uit o.a "Prison Break", "Boss" en :"Hell on Wheels".

Maar aangezien er nu dus twee fims zijn over de klopjacht van Bin Laden geniet "Zero Dark Thirty" mijn voorkeur. Eenvoudig weg omdat er meer diepgang inzit. Karakters worden meer uitgediept. In deze "Codename Geronimo" staan de militairen hoofdzakelijk in de schijnwerpers, terwijl in "Zero Dark Thirty" het verhaal draait om Maya ( hier Vivian genoemd)

Het vrouwelijke brein achter de definitieve aanval op Bin Laden.

Hoe dan ook, verder is er niks mis met "Codename Geronimo".

Prima oorlog/spionage film.

avatar van alvinvdv

alvinvdv

JacoBaco schreef:

Helemaal mee eens.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Op zich een aardige film maar ik vond Zero Dark Thirty toch beter. 3 sterren voor deze film

avatar van mnrk

mnrk

It's a good day to be a Seal. It's a good day to be an American.

Deze film over de aanval op OBL van John Stockwell is zoals andere al zeggen een korte versie van de film Zero Dark Thirty, maar deze film is ook in orde.

De gehele manier waarop de film wordt gebracht is in orde, de setting/aankleding zijn gewoon verzorgd...

Ook de gehele cast voor deze film is goed met prima rollen van William Fichtner en Robert Knepper...