• 9.375.099 stemmen

Geregisseerd door: Steven Soderbergh

Met onder meer: Channing Tatum, Alex Pettyfer en Matthew McConaughey

Releasedatum: 12 juli 2012

Plot Magic Mike

"Work all day. Work it all night."

'Magic Mike' is gesitueerd in de wereld van de mannelijke strippers en volgt Mike (Channing Tatum), die een jonge danser genaamd The Kid (Alex Pettyfer) onder zijn hoede krijgt. Hij leert hem de fijne kneepjes van de kunst van het feesten, het versieren van vrouwen en het gemakkelijk geld verdienen.

avatar van Sylliee

Sylliee

Pff.. lastig.. Want de film is eigenlijk super slecht.. Echt zo'n slecht verhaal/geen verhaal... Super slecht einde ineens boem afgelopen. (maarja geen verhaal dus dacht ook echt waar gaat dit heen).. Maarja.. Ik als vrouw heb er tegelijkertijd zooo van genoten....!! (wat een heerlijke lichamen!) Erg maar ik geef toch een 3,0 omdat ik erg heb genoten!

avatar van Elineloves

Elineloves

Lefgozer schreef:
Ik heb het te doen met de schoonmakers die na deze film de bioscoopstoelen moeten schoonmaken.

Haha ik ook Lefgozer, met mijn stoel krijgen ze nog een hele klus, lol. En kan iemand dan meteen mijn kaak even loswringen? Ik sta nog steeds op 'verlangende grijns, ik-bijt-op-mijn-onderlip modus'.

Man man man. Echt. Een vrouw die hier niét warm voor loopt, is hartstikke lesbisch of gewoon frigide. Wat een heerlijke, HEERLIJKE kerels zeg. Potdomme. Mijn hele hormoonhuishouding is van streek. Dit is dus echt porno voor vrouwen. Gezien alle gillende keukenmadammen in de zaal weet ik dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Veel vrouwen kruipen vanavond lekker kroelend tegen hun vent aan met Matthew, Channing, Alex of Joe in hun hoofd. Of nog beter: Met al die kerels tegelijk in hun hoofd.

Ik had al verwacht dat dit echt mijn film ging worden, en het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Een verhaal? WELK VERHAAL! Het plot is zo dun als het stringetje van Matthew. Maar je kunt me niet wijsmaken dat iemand naar 'Magic Mike' gaat en een diep uitgewerkt en onvoorspelbaar verhaal verwacht. Zal ik het verhaal vertellen? Oké, komt 'ie:

Een knappe stripper die zowat iedere vrouw van haar stoel kan laten glijden begint aan zijn leven te twijfelen. 'Is dit wel wat ik écht wil?' Nee, tuurlijk niet, jij geweldig mooie man. Er komt een vrouw in zijn leven, -Jawel, dat hadden jullie niet verwacht he?- die zijn knappe koppie op hol laat slaan. Nog meer twijfels, want die vrouw is natuurlijk -Wat een TOEVAL - de zus van zijn kersverse nieuwe BFF. Die nieuwe BFF wordt geïntroduceerd in het stripwereldje en blijkt een natuurtalent, alleen kan hij wel met zijn nieuwe succes omgaan of komen er andere verleidingen die hij niet kan weerstaan? Kortom: CLICHE, CLICHE, CLICHE.

Dat is het hele verhaal. Stelt niet veel voor hè? Nee, dacht ik al. Maar who cares. Niemand gaat me wijsmaken dat je je gaat focussen op een verhaal, want dat is zo voorspelbaar als dat een koe boe zegt. Waar gaat het dan wel om? Geile mannen die geil dansen in geile pakjes. Hoewel, over dat laatste zijn de meningen verdeeld, sommige stringetjes waren wel érg klein.

Maar enfin. Jeetje joh. Ik vond het echt heerlijk. De muziek (TOP!), het camerawerk, het kleurgebruik, de choreografie van de dansjes, het spatte van het beeld af. Klasse sfeer. Het was bijna alsof ik zelf in die zaal zat en dollarbiljetten tussen de buttcheeks van Channing kon stoppen. Was het maar zo'n feest.

Van de heren was ik dus nogal gecharmeerd. Van de vrouwelijke hoofdrolspeelster niet zozeer, want haar gezicht stond 9 van de 10 keer op onweer waardoor je je werkelijk af begon te vragen hoe dat mens in het gezelschap val zulke knappe kerels, zo'n zuur gezicht kon trekken. Haar hele uitstraling stond me niet aan. Verder niet bijzonder storend, maar wel een beetje jammer. Had liever een andere type vrouw gezien voor die rol. *Kuch* Ik bijvoorbeeld *proest*.

Joe Manganiello als Big Dick Richie. Prrrrr. Wat een lekkere verrassing om 'Alcide' van True Blood te zien strippen. Of hij nou een penispomp gebruikt of niet, hij straalt sex uit. Alle mannen straalden dat uit voor mij, behalve Tarzan, maar dat is ook niet zo eh... mijn doelgroep, zeg maar. Oh, en Matthew liet me soms een béétje denken aan de serialkiller uit Silence of the Lambs (Ted Levine / Buffalo Bill) en ik weet nou niet of dat de bedoeling was....

Na AL die honderden, -Wat zeg ik?-, duizenden films waar het draait om mooie, slanke meisjes die in sexy kleding verleidelijk dansen en sjansen, eindelijk een film voor VROUWEN. Dit had gewoon in 3D moeten zijn.

Ik ben bevredigd. Blu-Ray, komt u maar.

P.s: ^ Korreltje zout is noodzakelijk.

avatar van wwelover

wwelover

Erg geslaagde film, maar echt gemakkelijk voelde ik me niet in de zaal met voornamelijk vrouwen. Het werd helemaal fijn toen ik achter me iemand hoorde zeggen dat deze film voor vrouwen en gays is. Maar ja dat zijn ook weer mensen die totaal geen idee hebben wie Sodenbergh is. Van wie ik ook overigens geen grote fan ben, hij raffelt het vaak af (vandaar vaak ook 2 films per jaar) maar hij heeft zo zijn goede momenten, zoals met Magic Mike. Ok na een tijdje heb je het wel een beetje gehad met al die halfnaakte dansende mannen, maar gelukkig zitten er ter compensatie ook een boel mooie dames in de film. Het verhaal is niet eens heel hoogstaand maar de humor is goed en het is knap gefilmd. Het acteerwerk is verder ook sterk, Tatum begint er steeds meer grip op te krijgen, al vond ik Pettyfer wel een stukje sterker. Cody Horn vond ik ondanks haar gezicht met enig regelmaat een stoorzender. Heb wel medelijden met het bioscooppersoneel, want ze kunnen na elke voorstelling de stoelen vervangen en laten drogen als ik op de reacties van alle dames in de zaal mag afgaan.

avatar van NERD

NERD

Prima film, beter dan verwacht. Momenten van goede humor en prima ge-acteerd.

avatar van Koert

Koert

Met het schaamrood op de kaken toch aan deze film gewaagd. Zo erg als dit had ik het namelijk niet verwacht. Soderbergh heeft duidelijk een film voor vrouwen gemaakt, maar lijkt nog duidelijker te proberen al het (heterosexuele) mannelijke publiek af te schrikken. Na een stel borsten aan het begin van de film kun je het als mannelijke kijker wel vergeten. Het enige vrouwelijke personage dat een rol van betekenis heeft in deze film is te tergend voor woorden. Een enorme centenbak en een dodelijkere uitstraling dan Kristen Stewart. Met het stripgedeelte is de regisseur helemaal losgegaan. De meest gekke moves, en zelfs een penispomp, worden uit de kast getrokken om het publiek te vermaken. Het verhaaltje dat tenslotte naast de dansscenes overblijft staat bol van de clichés en hier wordt het brakke acteerwerk van eerdergenoemde actrice nog eens pijnlijk duidelijk. Soderbergh probeert hier en daar op cinematografisch vlak nog wat, maar Magic Mike lijkt op precies dezelfde manier ingekleurd als zijn laatste twee films. Het vreemde groen-bruine filter moet vanaf nu blijkbaar in elk product toegepast worden. Als vrouw valt er misschien nog wat te genieten, maar naast de opgepompte spieren en penis blijft er een enorm zwak filmpje over.

avatar van rep_robert

Eigenlijk is Magic Mike best vermakelijk. Hoewel het schaamrood soms op de kaken slaat bij de scenes in de stripclub moet ik wel zeggen dat het met veel plezier, creativiteit en bovenal ook humor wordt gebracht. Het hoofdplot zelf is helaas niet zo spannend en richting het einde lijkt Soderbergh de weg toch een beetje kwijt. Het verhaal slaat allemaal onnodige zijplotjes in en wordt te serieus. Dit resulteert uiteindelijk in een einde dat je amper een einde kan noemen. De ideeën waren op?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mijn medeleven gaat uit naar alle heteroseksuele mannen in de zaal. Dit is de vrouwelijke tegenhanger van de softporno, maar dan met een soaperig verhaallijntje om nog de suggestie te wekken dat het iets voorstelt. Het had nog iets voor kunnen stellen als het inhoudelijk een stapje verder was gegaan en niet was blijven hangen bij matige acteurs in een inwisselbaar plotje. Ook weer typisch zo'n film die eerst de kijker mee lijkt te lokken in een verhaaltje van de verlokkingen van een decadente levensstijl, om dan opeens met een vingertje te gaan zwaaien dat een conservatieve lifestyle nou echt wel beter voor je is. Bah, ik voel mij vies na het zien van deze film...

avatar van benthe

benthe

Niks bijzonders, weinig verhaal maar gewoon kwijlen. Beetje softporn hier en daar, leuk muziekje eronder, mooie mannen. Niks mis mee. Gewoon niet te veel kijken naar het verhaal.

avatar van J.20.RN

J.20.RN

Pas geleden in de bioscoop gezien.

Leuke strippers verder vond ik de film niet veel aan

avatar van The One Ring

The One Ring

Magic Mike is een wat clichématige film, die gered wordt door het fijne acteerwerk, de geloofwaardigheid waarmee het gebracht wordt (waarschijnlijk dankzij Tatums inbreng, hij was ooit stripper) en Soderberghs bovengemiddelde regie.

Zo, dat was één van mijn kortste recensies, want wat me hier eigenlijk nog het meest interesseert zijn de reacties op de film, hier en op IMDb (waarschijnlijk ook op andere plaatsen). Er lijken slechts twee reacties mogelijk: de vrouwelijke reactie die bestaat uit het kwijlen over de mannenlichamen en de mannelijke reactie die het hele bestaan van een film over mannelijke strippers als een belediging en/ of bedreiging zien. Bij een film over vrouwelijke strippers was er waarschijnlijk niet veel aan de hand geweest. Misschien ben ik naïef, maar ik had toch wat minder oppervlakkige reacties verwacht.

Ik ging de film zelf in door gebrek aan beter in de lokale bioscoop, gecombineerd met goede recensies en zelfs geruchten over Oscarnominaties voor Tatum en McConaughey (overdreven overigens, al is dit een van de zeldzame rollen van McConaughey die ik goed vind). Ik had geen erotische film verwacht (de recensies wezen al op iets anders; de mensen die dit softporno noemen moeten zich ook gewoon schamen) en had er eigenlijk ook niet specifiek rekening mee gehouden dat de bijna uitverkochte zaal bijna alleen uit vrouwen bestaat. Maar Soderbergh is niet het type regisseur dat echte vrouwenfilms maakt. Je merkt gewoon aan het geheel dat hij geïnteresseerd was in dit onderbelichte wereldje en hoe het in elkaar steekt en brengt dat in zijn gebruikelijke stijlvolle, onsentimentele manier. Daar hoef je geen vrouw of homo voor te zijn om het te waarderen, ik ben ook geen van beide. En nee, we krijgen geen mannelijke geslachtsorganen gezien en er zijn ook nog eens extra veel mooie vrouwen (inclusief blote borsten) verzameld voor de bijrollen. Een vrij geslachtsloze film lijkt me. Dat zou mensen moeten geruststellen die dit niet aandurven.

avatar van SimonV

SimonV

Teleurstellende film, zoals al vaker hier gezegd. Probleem is het verhaal dat tot niets leidt en inderdaad aan het einde afgeraffeld wordt. Er zijn zoveel open einden dat je eigenlijk verwacht dat de film nog dóórgaat (vervolg?). Verhaal is duidelijk gemaakt om een excuus te hebben om strippers te bekijken. Dat lukt goed. Camera standpunten en -bewegingen zijn af en toe erg ingenieus en vernieuwend.

avatar van james_cameron

Aangenaam en energiek niemendalletje, vlot in elkaar gezet. De film volgt wel heel erg het stramien van het superieure Boogie Nights, maar kan daar helaas lang niet aan tippen. Channing Tatum en Matthew McConaughey zijn prima, maar de rol van Alex Pettyfer als de jonge hond die het wel eventjes gaat maken is nogal onduidelijk uitgewerkt. Jammer ook van het laatste half uur, wanneer de film vastloopt in de onvermijdelijke cliché's. Tot die tijd best een leuke film.

Wat een saaie film! Niet dat ik er veel van had verwacht maar zeker meer dan dit. Natuurlijk zijn de heren Tatum en Pettyfer leuk om naar te kijken maar dat is ook echt het enige vermakelijke aan de hele film, jammer.

avatar van david bohm

david bohm

Best interessant inkijkje in het strippersbestaan en daarnaast een prima motivator om de sportschool met een bezoekje te vereren.Heteroseksuele vrouwen en homoseksuele mannen kan ik het kijken van Magic Mike van harte aanbevelen, Ik val buiten deze doelgroep, maar vind het een aardig filmpje met behoorlijk acteer- en danswerk van de cast, met name Channing Tatum overtuigd als stripper. Ik heb me er dik anderhalf uur mee vermaakt, drie sterren.

avatar van Insignificance

Insignificance

Braaf en ontspannen kijkje in de wereld van mannelijke strippers, totdat de plot zich toch nog roert. Soderbergh weet vaak wel iets leuks op beeld te toveren en ook hier ziet het er weer veelal gelikt uit. En dat is nog los van de mannen, waarover anderen mogen oordelen. Als het om acteren gaat, is het in ieder geval redelijk naturel bij Tatum (de scène in de bank valt op) en Pettyfer. McConaughey mag zich lekker aanstellen. Doet-ie goed.

Spijtig dat het dametje van dienst, Cody Horn, er nog wel eens naast zit. Eerste uur is in wezen niks meer dan een rondgang bij de strippers die blijkbaar een behoorlijk repertoire hebben. Film spitst zich stilaan toe op de meest wankele van het stel, Adam, en de verhouding tussen diens zusje en Mike, zonder dat het scenario al te rare streken uithaalt. Best een sympathiek filmpje met een redelijk losse vertelstijl, maar dat is het dan ook wel.

avatar van K. V.

K. V.

'k had een aantal positieve reacties over deze film gehoord, dus dat 'k me er ook maar eens aan te wagen, maar al bij al vond 'k het toch geen zo'n bijzondere film.

Geen bijzonder verhaal en 'k had het eigenlijk ook wat diepgaander verwacht. De stripacts waren wel goed gebracht, maar na een tijdje heb je het wel gezien.

Leuk om eens gezien te hebben, maar 'k had er wel wat meer van verwacht.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Mjah.

Magic Mike is best een moeilijk te beoordelen film. Als drama is dit weinig overtuigend: de personages zijn zo vlak als wat, het plotje is Hollywoodiaans opvulsel en ga maar door.

En dan is er die andere kant: het luik waarin afgetrainde mannenlijven de hoofdrol spelen. Dat is allemaal best leuk in z'n foutheid.

Beide delen houden mekaar wat in evenwicht. Ik blijf vooral achter met het gevoel dat men niet wist wat te doen. Magic Mike krijgt in 1h45 niks verteld, al dan niet bewust.

Of het de bedoeling was dat de cast acteerde is ook onduidelijk. Matthew McConaughey laat nog een zekere indruk achter, maar voorts komt er weinig acteerwerk aan te pas. Het enige wat de acteurs moeten doen is hun sixpack showen. Zij die van mannen(lijven) houden komen hier absoluut aan hun trekken.

Helaas geitenkaas verkies ik vrouwen en dan is het hier toch armoe troef. Olivia Munn is niet onknap maar heeft geen betekenis. Die zus van the Kid speelt wél een rol, maar is dan weer geen lust voor het oog.

Steven Soderbergh mag dan wel een onevenwichtige film afgeleverd hebben; visueel is Magic Mike dik in orde. Het camerawerk is zoals gewoonlijk bovengemiddeld en ook het gebruikte kleurenpalet kan bekoren: de stripshows zijn één en al kitsch terwijl de zgn. dramascènes dan weer veel rustiger zijn, iets wat voor een geslaagd contrast zorgt.

2,5

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Zoals verwacht. Soderbergh mag dan in elke hoek van de cinema gaan kijken maar toch vrij duidelijk dat dit toch een film is die zo beneden zijn stand is. De uitwerking daarvan is best redelijk maar qua concept veel te gewoontjes waardoor hij inhoudelijk zijn stempel weet te drukken.

Het enige wat Magic Mike weerhoudt van instorten is de visuele stijl die je in bijna elke Soderbergh tegenkomt. Mooie zwoele filtertjes in combinatie met mooie cinematografie. Ook flink wat sterke shots (vooral die scene waar Pettyfer een blowjob ontvangt van dat meisje uit de bar). Probleem is dat de cinematografische flair onderuit gehaald wordt door de thematiek. Haal de dans scenes eruit en je hebt al een veel beter geheel.

Subjectief natuurlijk maar mannen die geforceerd 'sexy' proberen te zijn werken al gauw op mijn lachspieren. De esthetiek en motoriek van de man is daar gewoon niet opgebouwd. Drama gedeelte is vlak maar werkt niet onaardig, mede door het lieflijke voorkomen van Cody Horn. De presence van Tatum staat ook altijd als een huis.

Al is het allemaal niet best en een uitstekend regisseur als Soderbergh laat dit veel beter lijken dan het in werkelijkheid is. Dit moet je eigenlijk niet willen. Leuke film voor alleenstaande moeders en huisvrouwen, maar de filmliefhebber heeft hier gewoon vrij weinig aan. Nooit gedacht dat ik dit ooit over een Soderbergh zou zeggen. Al had een dergelijke film niet beter kunnen zijn dus aan Soderbergh heeft het echt niet gelegen.

avatar van Decec

Decec

Een goede komedie/drama film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Matthew McConaughey

en Channing Tatum...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van dualcia

dualcia

Mijn stem toch maar met een halfje verhoogd. Toch iets te streng ernaar gekeken de eerste keer, terwijl je eigenlijk alleen maar hoeft te genieten van de sexy lichamen van Channing en zijn kornuiten Met die lichamen is niets mis Aan de film hapert helaas ietwat meer.

Het begin van de film is vervelend om naar te kijken. Het voelt als een serie afgekapte scenes achter elkaar en het is zelfs heel even doorbijten tot het moment dat Adam erachter komt dat Mike een stripper is.
Wanneer Magic Mike, Big Dick Richie, Ken en The Kid hun goodies showen is dit slechte begin al helemaal vergeten De scenes in de stripclub zijn hierdoor ook de leukste om te zien en houden de film op gang. Dat houdt je gedachten ook redelijk af van de scenes waarin die zure kop van Cody Horn te zien is Het liefdesverhaaltje tussen Brooke en Mike is hierdoor ook het meest oninteressante van de hele film. Haar onsympathieke uitstraling zorgt ervoor dat je níet blij kunt zijn dat zij en Mike op het einde bij elkaar komen.

Het einde is sowieso vrij bagger. De film eindigt abrupt en dit doet de kijkervaring niet veel goed.

Desalniettemin doet de film wat hij moet doen: Hij vermaakt hordes vrouwen met halfnaakte, hete mannen en het slappe verhaaltje dat eromheen zit is maar bijzaak (maar weerhoudt er wel van om een hoge score te geven).
Niet te moeilijk doen en gewoon naar de lekkere kerels kijken.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Het plot van een normale film is zoals een bergweg in Oostenrijk. Het kronkelt, het vernauwt, een tunnel, een verrassend mooi landschap om de ene hoek en een enge afgrond om een andere hoek.

Magic Mike is zoiets als een treinreis van Groningen naar Assen.

Er gebeurt in de eerste helft erg weinig (het "rise" gedeelte). Dit wordt met name aangekleed door vele optredens van de heren. Ik vroeg me af of ze daadwerkelijk zo veel verschillende acts doen, maar voor de kijker is het natuurlijk niet leuk om steeds dezelfde act te zien.

Als daarna de verhaaltechnische "fall" begint, dan is dit tamelijk cliché en ongeloofwaardig en best vervelend om naar te kijken.

De personages zijn tot dan toe nog steeds erg plat en samen te vatten in 2 woorden. Dat is geen beste oogst als de film er al minimaal voor de helft op zit.

Het enige leuke aan de film is een inkijkje in de wereld van mannen-stripclubs en wat daar achter schuil gaat.

2.5 sterren

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vreselijke film. Zo plat en totaal niet sexy. Channing Tatum is een knapperd en heeft ook een onwijs lekker stel billen, maar dat is het dan ook wel. Acteren is niet zijn sterkste ding, in ieder geval niet in deze film. Kan ook komen door het onwijs slechte verhaal. McConaughey's rol was ook verschrikkelijk en verre van grappig.

De dans scenes vond ik leuk in het begin, maar het werd toch snel te plat voor mijn doen. Ik begrijp wel dat veel vrouwen dit leuk en sexy vinden, maar ik heb er niks mee, het is gewoon te ordinair en niet leuk om in je woonkamer te kijken samen met je moeder. *kuch* ongemakkelijk *kuch*.

Verhaal is oppervlakkig en de romance is vervelend net zoals het hoofd van Horn.

Nee dit was niet mijn ding.

avatar van Spetie

Soderbergh maakt vrij uiteenlopende cinema en is een regisseur, die meestal toch wel iets eigens weet te maken van zijn films. Magic Mike heeft als onderwerp mannelijke strippers, iets wat me niet direct aanspreekt, maar waar ik ook niet al te veel over wist. Maar ik geef toe dat ik vooral meegekeken heb, omdat iemand anders hier wel erg in geïnteresseerd was.

Inhoudelijk vond ik het maar weinig bijzonder. Het is behoorlijk oppervlakkig en op dat gebied heeft Soderbergh ook niet heel veel nieuws te vertellen. Visueel ziet het er allemaal wel aardig uit en het gespeel met kleurtjes voegt hier en daar best wat leuks toe aan sommige scenes. Het acteerwerk is wisselend. Channing Tatum is wel goed en heeft ook duidelijk de looks en feeling voor een rol als deze. McConaughey is duidelijk minder en ook de rest van de cast was niet echt indrukwekkend.

Maar het is vooral de inhoud die uiteindelijk duidelijk te kort schiet. De te serieuze aanpak zorgt ervoor dat ik de oppervlakkigheid na een uurtje al redelijk beu was. De strippers wereld is niet echt interessant en wordt hier niet boeiend genoeg gebracht om het 100 minuten leuk te houden. Een aanpak zoals Michael Bay met Pain & Gain bij het bodybuilders wereldje deed zou hier misschien nog wel kunnen werken, maar ik vraag me af of er iemand is die zoiets zal aandurven.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Wat is dit slecht zeg.. Niet normaal. Het verhaal is zo slap, het gaat werkelijk waar nergens over, is niet boeiend en heeft totaal geen diepgang. Daarnaast komen een aantal aspecten naar boven wat we al tig keer in andere films hebben gezien, waardoor de originaliteit héél ver te zoeken is.

Acteerprestaties waren echt niet om aan te zien, behalve dan McConaughey. Geen hoofdrol, maar speelt al die slechte acteurs van de mat. De zus van The Kid, Cody Horn, acteerde zo slecht, dat ik mij erg ging irriteer aan haar en dan niet eens aan haar rol, maar door haar acteren. Soap waardige actrice.

Had dit totaal niet verwacht van Soderbergh, aangezien deze man wel degelijk kan regisseren en goede films op zijn naam heeft staan. Maar dit is echt een dikke B-film.

1,5 voor McConaughey.

avatar van RoFFeL

RoFFeL

Leuke film voor een doordeweeks dagje. Zij die de film een ongelooflijk laag cijfer geven zijn denk ik vooral mannen die iets (onbewust) hebben ervaren bij de film waar ze zich voor schamen.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Moest denken aan Jambers: "...maar 's nachts is hij een stripper".

Het verhaal had lettelijk weinig om het lijf maar is ook niet meer of minder dan een eyecandy film voor vrouwen. De choreografie van de heren strippers zat goed in elkaar en bij de muziekkeuze zaten een paar lang niet meer gehoorde leuke nummers tussen.

Matig.

Burlesque met mannen, zo werd deze film mij verkocht. Niet bepaald iets waar ik warm voor loop, maar Soderbergh is toch iemand die ik met veel plezier volg. Daarom maar gewoon opgezet.

Plotje is inderdaad zo plat als wat. Het male stripper wereldje zou op zich nog wel boeiend kunnen zijn, maar het drama dat er uitgepuurd wordt is één brok cliché. De jonge beginneling, de slicke routinier wiens vertrouwen afbrokkelt en een onnodige romance waar niemand op zit te wachten.

Net als The One Ring schrik ik wel een klein beetje van sommige "mannen" hier. Ik begrijp dat de dansscenes vooral vrouwen en homosexuele kerels aanspreken, niet meer dan logisch dat het als heterosexuele man een ver van je bed show is, maar als vent moet je hier toch ook gewoon naar kunnen kijken zonder je ongemakkelijk te voelen lijkt me? Krijg doorgaans de kriebels van dat overdreven preutse feministische gezaag, maar als je je als vent al ongemakkelijk voelt bij een blote mannenkont, denk dan eens twee keer na hoe vrouwen zich de godsganse dag moeten voelen.

Om de Burlesque vergelijking nog even boven te halen: acteerwerk hier is wel duidelijk beter en Soderbergh heeft véél meer visuele flair, waardoor de film best mooi oogt, maar echt baten doet het niet. Het is allemaal wat zielloos en té beproefd.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Dit is een vervelende en vooral zouteloze bedoening. Het is een inkijkje in de mannenstrip-wereld, maar het weet maar niet te boeien. Lijkt pikant door het onderwerp, maar in deze film vond ik het maar een flauwe bende. Nergens wordt er een goede verhaallijn ingezet, dus blijft het maar bij sfeer proeven.

avatar van Theunissen

Ondanks dat het verhaal behoorlijk clichématig en flauw is, is deze Komedie / Drama (met vooral de nadruk op Drama) nog wel vermakelijk om naar te kijken en dat komt vooral door de leuke en fraaie geografie bij de vele mannelijke stripper acts die steeds verschillend waren (o.a. met als thema cowboy en leger) en die steeds geweldig werden aangekondigd door Matthew McConaughey (als de baas van het mannelijke stripper team). Ook de solo stripper act van Channing Tatum (verdienstelijke rol als stripper Magic Mike) en Alex Pettyfer (in de matige rol van stripper Adam, die onder de hoede wordt genomen door Magic Mike) als politiemannen op een studentenfeest was leuk. Vanaf daar kantelt (vanwege drugs) eigenlijk het verhaal naar puur drama, want alles van te voren was behoorlijk zoetsappig. Ondanks dat het einde zeer voorspelbaar was, vond ik het wel nog mooi.

De uitvoering van het verhaal was leuk en dat kwam vooral zoals eerder gezegd door de visueel fraai uitgevoerde mannelijke stripper acts. Daarbij valt overigens geen bloot te zien van de mannen, want ze houden allemaal hun slip aan (er zijn wel wat billen te zien). Wel zit er wat vrouwelijk bloot in het verhaal van o.a. de fraaie Olivia Munn en dat gelijk al in de opening van het verhaal. Sowieso zitten er wel een paar mooie vrouwen in deze film, zoals de eerder genoemde Olivia Munn (soort van vriendin van Magic Mike, die hem uiteindelijk links laat liggen) en Riley Keough die fraaie ogen had. De laatste heeft wel maar een kleine rol en zegt ook niets. Ook Mircea Monroe mocht er wel wezen en ook zij had fraaie ogen en dan doel ik bij haar op de borsten

De cast doet het overigens leuk en verdienstelijk en dan vooral Channing Tatum en Matthew McConaughey. Beiden zorgden ook voor de humor in het verhaal en vooral natuurlijk de laatste, hoewel zijn rol in het verhaal wel wat beperkt was. Het verhaal draait eigenlijk vooral om Channing Tatum, Alex Pettyfer en Cody Horn (in de rol van Brooke die de zus is van Adam en waar Magic Mike verliefd op wordt). De laatste mocht er ook wel wezen, maar helaas acteerde ze wel heel erg sober en saai.

Al met al gewoon een vermakelijke Komedie / Drama die leuk is om eens gezien te hebben. En dan vooral vanwege Channing Tatum en Matthew McConaughey in een niet alle dagelijkse rol.

avatar van DVD-T

DVD-T

"What can we do in seven hours?"

Nou dan, het is dan echt gebeurd. Na maar liefst tien mislukte pogingen. De eerste film die ik echt vind van Steven Soderbergh is er eentje die gaat over mannelijke strippers. Heb er op een of andere manier altijd hoop op gehouden dat ik nog eens een goede film van de beste man zou gaan zien.

Al is dat niet alleen aan Soderbergh te danken maar ook zeker aan Tatum die hier net even wat meer laat zien (letterlijk) dan we tot nu toe van hem gewend zijn. En eigenlijk is de gehele cast fijn om naar te kijken. Al had ik sommige rollen wat meer uitgewerkt willen zien en dat zijn wat meer leden van de club. Het is natuurlijk het verhaal van Mike, The Kid en toch ook wel een beetje van Brooke. Maar de relatie van het team kwam nu wat minder overtuigend over. En wat is McConaughey een held. Vooral in de laatste scenes gaat hij helemaal los.

De optredens zijn eveneens erg leuk. Heb af en toe wel kunnen lachen om vooral het wat knullige van de optredens. En dan is er nog de muziek die gebruikt wordt. Was leuk om "Pony" eens terug te horen. Verdere verwikkelingen zijn ook prima, al ben ik nog niet helemaal om van Soderbergh's stijl van verhalen vertellen. Maar hier al een heel stuk beter dan wat ik tot nu toe van deze regisseur heb gezien. Cinematografie is om van te smullen af en toe.

Als man heb ik hier toch erg van kunnen genieten en ik schaam me daar zeker niet voor om dat toe te geven. Maar niet alleen zijn de mannen goed vertegenwoordigd maar ook zeker de vrouwen staan hun mannetje. Olivia Munn, Cody Horn en ook zeker de prachtige Riley Keough valt in haar kleine rol in positieve zin op.

Erg genoten van Magic Mike. Een heerlijke feel good film.

Oja, en die penis pomp.... ik kwam niet meer bij. Totaal onverwacht moment.