Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Channing Tatum, Alex Pettyfer en Matthew McConaughey
Releasedatum: 12 juli 2012
Bekijk via Videoland
Plot Magic Mike
"Work all day. Work it all night."
'Magic Mike' is gesitueerd in de wereld van de mannelijke strippers en volgt Mike (Channing Tatum), die een jonge danser genaamd The Kid (Alex Pettyfer) onder zijn hoede krijgt. Hij leert hem de fijne kneepjes van de kunst van het feesten, het versieren van vrouwen en het gemakkelijk geld verdienen.
- IMDb (6,1 / 151943)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Videoland
Paul
Tito
Zonder Spaanse ondertiteling: YouTube - MAGIC MIKE - OFFICIAL TRAILER 1 [HD]
Fortune
Wist niet dat Soderbergh deze ging maken? Nogal oppervlakkig voor zijn doen.
Schijnt in ieder geval een film te zijn die wel wat meer is dan alleen Tatum zijn sixpack. Schijnt
redelijk donker te zijn. Een goed beeld over de hopeloze hedendaagse wereld waarin we nu verkeren.
Sylliee
Pff.. lastig.. Want de film is eigenlijk super slecht.. Echt zo'n slecht verhaal/geen verhaal... Super slecht einde ineens boem afgelopen. (maarja geen verhaal dus dacht ook echt waar gaat dit heen).. Maarja.. Ik als vrouw heb er tegelijkertijd zooo van genoten....!! (wat een heerlijke lichamen!) Erg maar ik geef toch een 3,0 omdat ik erg heb genoten!
soom
Niet bekend met Steven Soderbergh. Heb Out of Sight wel min of meer bekeken, maar kan me niet echt iets herinneren van die film.
Magic Mike pakt wel goed uit. Ook al kunnen hoofdrolspelers Alex en Channing blijkbaar niet samen door dezelfde deur lopen, op het witte doek was daar niet echt iets van te merken. Hun samenwerking is best tof.
Losjes gebaseerd op Channing's ervaringen, las ik dat hij de kunst heeft afgekeken van een vroegere collega, en een dansje gebruikt heeft dat die collega heeft uitgevonden. Ik zou 'm aanklagen, dat kan toch helemaal niet zeg !! Ghehe.
Channing speelt zoals altijd leuk, is een knappe vent.. Alex Pettyfer is ook leuk, serieuzer dan in Wild Child, ongeveer op hetzelfde niveau als in I am Number Four. Zeker een heel tof kijkje in de wereld van de mannelijke stripwereld. En het is ab-so-luut geen straf om naar te kijken, zeer zeker niet, hahahaha. Daarbij komt nog dat het een mooi vormgegeven verhaal is, dat gaandeweg pakt. De personages zijn mooi uitgewerkte figuren, het geheel ademt de sexy sfeer uit die ik verwachtte. Al met al, ik genoot weer met volle, volle teugen. De heren spelen hun dingen op zeer ludieke wijze soms uit, en het is ergens gewoon een romantische komedie, waar ik van genoot en waar ik altijd mee uit de voeten kan. Betoverend en mooi. Nu dan eindelijk maar op naar meer Soderbergh!
Lefgozer
Ik heb het te doen met de schoonmakers die na deze film de bioscoopstoelen moeten schoonmaken.
Elineloves
Haha ik ook Lefgozer, met mijn stoel krijgen ze nog een hele klus, lol.
En kan iemand dan meteen mijn kaak even loswringen? Ik sta nog steeds op 'verlangende grijns, ik-bijt-op-mijn-onderlip modus'. Man man man. Echt. Een vrouw die hier niét warm voor loopt, is hartstikke lesbisch of gewoon frigide. Wat een heerlijke, HEERLIJKE kerels zeg.
Potdomme. Mijn hele hormoonhuishouding is van streek.
Dit is dus echt porno voor vrouwen. Gezien alle gillende keukenmadammen in de zaal weet ik dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Veel vrouwen kruipen vanavond lekker kroelend tegen hun vent aan met Matthew, Channing, Alex of Joe in hun hoofd. Of nog beter: Met al die kerels tegelijk in hun hoofd.
Ik had al verwacht dat dit echt mijn film ging worden, en het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Een verhaal? WELK VERHAAL! Het plot is zo dun als het stringetje van Matthew. Maar je kunt me niet wijsmaken dat iemand naar 'Magic Mike' gaat en een diep uitgewerkt en onvoorspelbaar verhaal verwacht. Zal ik het verhaal vertellen? Oké, komt 'ie:
Een knappe stripper die zowat iedere vrouw van haar stoel kan laten glijden begint aan zijn leven te twijfelen. 'Is dit wel wat ik écht wil?' Nee, tuurlijk niet, jij geweldig mooie man. Er komt een vrouw in zijn leven, -Jawel, dat hadden jullie niet verwacht he?- die zijn knappe koppie op hol laat slaan. Nog meer twijfels, want die vrouw is natuurlijk -Wat een TOEVAL
- de zus van zijn kersverse nieuwe BFF. Die nieuwe BFF wordt geïntroduceerd in het stripwereldje en blijkt een natuurtalent, alleen kan hij wel met zijn nieuwe succes omgaan of komen er andere verleidingen die hij niet kan weerstaan? Kortom: CLICHE, CLICHE, CLICHE.Dat is het hele verhaal. Stelt niet veel voor hè? Nee, dacht ik al.
Maar who cares. Niemand gaat me wijsmaken dat je je gaat focussen op een verhaal, want dat is zo voorspelbaar als dat een koe boe zegt. Waar gaat het dan wel om? Geile mannen die geil dansen in geile pakjes.
Hoewel, over dat laatste zijn de meningen verdeeld, sommige stringetjes waren wel érg klein. Maar enfin. Jeetje joh. Ik vond het echt heerlijk. De muziek (TOP!), het camerawerk, het kleurgebruik, de choreografie van de dansjes, het spatte van het beeld af. Klasse sfeer. Het was bijna alsof ik zelf in die zaal zat en dollarbiljetten tussen de buttcheeks van Channing kon stoppen.
Was het maar zo'n feest. Van de heren was ik dus nogal gecharmeerd. Van de vrouwelijke hoofdrolspeelster niet zozeer, want haar gezicht stond 9 van de 10 keer op onweer waardoor je je werkelijk af begon te vragen hoe dat mens in het gezelschap val zulke knappe kerels, zo'n zuur gezicht kon trekken. Haar hele uitstraling stond me niet aan. Verder niet bijzonder storend, maar wel een beetje jammer. Had liever een andere type vrouw gezien voor die rol. *Kuch* Ik bijvoorbeeld *proest*.
Joe Manganiello als Big Dick Richie. Prrrrr. Wat een lekkere verrassing om 'Alcide' van True Blood te zien strippen. Of hij nou een penispomp gebruikt of niet, hij straalt sex uit. Alle mannen straalden dat uit voor mij, behalve Tarzan, maar dat is ook niet zo eh... mijn doelgroep, zeg maar.
Oh, en Matthew liet me soms een béétje denken aan de serialkiller uit Silence of the Lambs (Ted Levine / Buffalo Bill) en ik weet nou niet of dat de bedoeling was.... Na AL die honderden, -Wat zeg ik?-, duizenden films waar het draait om mooie, slanke meisjes die in sexy kleding verleidelijk dansen en sjansen, eindelijk een film voor VROUWEN.
Dit had gewoon in 3D moeten zijn. Ik ben bevredigd. Blu-Ray, komt u maar.
P.s: ^ Korreltje zout is noodzakelijk.
Lco
@Elineloves, heb je deze film beoordeeld als een 'nomale' film of als eerste geslaagde commerciele porna film?
Maar zonder gekheid op een stokje, ( oke ik heb de film nog niet gezien) maar wat een fuckin' hype heeft deze film ter weeg gebracht.
P.s. en ja daar heb ik rekening gehouden met het korreltje zout
Elineloves
Ik heb deze film puur beoordeeld op het gevoel dat het wist over te brengen op mij. Visueel is het strak, de muziek is tof, en had ik de lekkere kerels al genoemd?
Maar verder gaat het natuurlijk nergens over. Dit is meer een huge guilty pleasure, zwaar feelgoodmovie gehalte.
Ghehe, ideale film om de dames na het bioscoopbezoek buiten op te vangen dus
patrick17
Op twitter / facebook lopen de dames helemaal weg met deze film. Ze schijnen helemaal
weg te smelten bij die mannen!
In dat perspectief kan de mening van Elineloves worden aangesloten!
Sylliee
Wauw ja.. Ik gaf een 3 omdat er eigenlijk nauwelijks een verhaal in zit.. Maar nu een 5.0 Ja ik kan er niks aandoen maar ik blijf er maar over nadenken 2 dagen nadat ik de film heb gezien, heel de dag door... Ik heb afgelopen nachten zo heerlijk geslapen als nooit van te voren... Ik wil deze film zo SNEL mogelijk weer zien!.. Echt.. Pff.. Elineloves helemaal met je eens.. Die vrouw was het enige minpuntje. Keek allemaal chaggo come on!! Dat kun je niet menen.... Ik wil zooo graag ook naar zo'n feest.. Ik ben 19. Waar kan ik heen? Ik ben jong .. ik wil later geen spijt krijgen.. Bedankt fMagic Mike! Mijn leven gaat er vanaf nu heel anders uitzien.. haha
jarno1975 (moderator series)
Het begint een beetje op het Viva forum te lijken hier
Knisper
Ik ben er toch van overtuigd, dat een regisseur als Soderbergh hiervan ook een fatsoenlijke film kan maken.
wwelover
Erg geslaagde film, maar echt gemakkelijk voelde ik me niet in de zaal met voornamelijk vrouwen. Het werd helemaal fijn toen ik achter me iemand hoorde zeggen dat deze film voor vrouwen en gays is. Maar ja dat zijn ook weer mensen die totaal geen idee hebben wie Sodenbergh is. Van wie ik ook overigens geen grote fan ben, hij raffelt het vaak af (vandaar vaak ook 2 films per jaar) maar hij heeft zo zijn goede momenten, zoals met Magic Mike. Ok na een tijdje heb je het wel een beetje gehad met al die halfnaakte dansende mannen, maar gelukkig zitten er ter compensatie ook een boel mooie dames in de film. Het verhaal is niet eens heel hoogstaand maar de humor is goed en het is knap gefilmd. Het acteerwerk is verder ook sterk, Tatum begint er steeds meer grip op te krijgen, al vond ik Pettyfer wel een stukje sterker. Cody Horn vond ik ondanks haar gezicht met enig regelmaat een stoorzender. Heb wel medelijden met het bioscooppersoneel, want ze kunnen na elke voorstelling de stoelen vervangen en laten drogen als ik op de reacties van alle dames in de zaal mag afgaan.
NERD
Prima film, beter dan verwacht. Momenten van goede humor en prima ge-acteerd.
Elineloves
Fijn dat mannen het ook weten te waarderen!
Bij ons was het een vrij volle zaal, en de mannen kon je op één hand tellen. Onder dwang van vriendinlief mee, denk ik. 'Als jij meegaat naar Magic Mike ga ik met je naar The Expendables 2!'
essepluisje
Ik geef de film toch maar 3 sterren, als je puur kijkt naar het mannelijk schoon en de heerlijke scènes in de stripclub ja dan zijn het dikke 5 sterren natuurlijk haha want de mannen zijn inderdaad een genot om naar te kijken. En dan met name Channing, Alex en Matthew. Die Tarzan is ook absoluut niet mijn type maar wel leuk dat ze het compleet maken voor alle doelgroepen.
Als Channing gaat dansen....tsja daar alleen al kun je 2 uur naar kijken.
Maar goed ik wil de film in zijn geheel beoordelen en dan kom je inderdaad bij de punten dat het verhaal ontzettend rammelt en het einde was echt heel abrupt en teleurstellend.
Ook ik had het 'waar gaat dit heen gevoel' nou nergens dus.
Channing heeft meerdere bedrijven maar dit wordt echt maar heel licht aangestipt ik heb hem bijvoorbeeld niet één keer meubels zien maken.
Ook de verhaallijn over zijn bi-seksuele sexbuddy komt niet uit de verf met haar out of the blue verloofde, ineens is dit over.
En dan inderdaad de eeuwig chagrijnig kijkende zus van.....
Ik denk dat ze de 'gewone vrouw' moet respresenten maar mens lach eens een keer.
Haar acties zijn ook een beetje onlogisch eerst staat ze te flippen dat Channing haar broertje in de drugswereld gesleept heeft (begrijpelijk aangezien hij half dood ligt) en vervolgens zoent ze hem en is ze helemaal weg van hem omdat hij toch een good guy is (minder begrijpelijk, alleen omdat hij een hoop geld heeft betaald?).
Ineens is broeflief ook niet echt meer belangrijk lijkt wel.
De cliché twijfels van Channing met de cliché romance...het heeft verder wat weinig om het lijf
Matthew vond ik overigens echt geweldig in zijn rol als Dallas.
Laten we eerlijk zijn je gaat naar deze film voor de lekkere mannen en dan krijg je waar je om vraagt maar als film in zijn geheel schiet hij toch te kort.
Naomi Watts
Ik wist niet eens dat Soderbergh dit gemaakt had. Waar die man mee bezig is
. Nou wie het best gaat doen op de volgende razzies is wel een feit zo lijkt me.
Materny
Film doet het in the States niet slecht. Afgelopen week was het in de bios hier in Breda ook reserveren geblazen voor een plek te bemachtigen. Afgaande op hoe de hele zaal knettergek werd ( zowel jong als oud), mag je ervan uitgaan dat ook de Nederlandse huisvrouwen en jonge studentjes massaal de weg naar de bios weet te vinden.
Kon wel lachen om 'Magic Mike'. Uiteraard waren de dansscene's de hoogtepunten en je mag stellen dat het er allemaal zeer gelikt uitzag. De performances van Mike waren choreografisch gezien het meest indrukwekkende. Een relatief simpel en onnozel verhaaltje fungeerde als kapstok om de jongens uit de kleren te zien gaan, maar geen haan of vrouw die daar naar kraait.
Leuk om een keer te zien, en na deze film nog leuker om een keer te ervaren (al waren geen een van de heren mijn type).
cordiacovens
Ik moet zeggen dat ik deze film eigenlijk wel goed vond,
oké ik val niet op mannen dus dat strippen was voor mij niet het ding waar ik de film voor heb gezien..er zitten in deze film gewoon zeer goede scenes en daarnaast speelt Matthew McConaughey een glansrol als oude rot in het vak die zijn droom achterna gaat..erg leuke rol.
de film zelf heeft een nogal matig script..vrij voorspelbaar en niet heel orgineel, maar Soderbergh maakt er toch een goede film van door net als zijn vorige films Conatagion en Haywire er een soort van realisme aan te geven..het is niet over de top..ja misschien de stripscenes maar meer ook niet..verder is de film eigenlijk gewoon dagen meelopen in het dagelijkse leven van de karakters..en dat was goed in beeld gebracht en realistisch gebracht..hierdoor is het inbeeldingsvermogen voor 'neutrale' kijkers ( geen gillende vrouwen die blijkbaar veel te kort komen thuis en iedere keer als er een naakte man voorbijkomt gaan schreeuwen of er over gaan praten..)
daarnaast is ook de cast in orde, ik dacht het nooit te gaan zeggen maar..Tatum is hier best goed ( is dan ook een rol die hem op het 'lijf' geschreven is). muziek is in orde..het is gewoon als ik het nu bekijk een vrij goede film.
Naomi Watts
Ze zijn er dus toch, vrouwen met een clear state of mind na al de biceps en abs
Lefgozer
Ze zijn er dus toch, vrouwen met een clear state of mind na al de biceps en abs
Inderdaad. Een vochtige slip hoeft niet meteen 4,5 à 5* te betekenen dames!
Bubblez
- 2060 berichten
Coyote Ugly meets The Full Monty.
Ik had verwacht dat Magic Mike de pure Hollywood-sfeer van films als Coyoty Ugly of Studio 54 zou geven, puur om dames (en heren) te vermaken met mannelijk bloot en een kijkje te geven in een onbekende wereld, inclusief mager verhaal. Toch was deze film iets rauwer en vertelde wel degelijk iets interessants. Maar of dat nou zou goed gelukt is? Opvallend is dat de film maar één likable karakter heeft in de vorm van Channing Tatum. En dat is niet genoeg om de hele film interessant te houden. Ik vond vooral opvallend dat de film niet echt af is. Er heerst steeds de sfeer dat er iets heftigs gaat gebeuren, maar daar wordt uiteindelijk niets mee gedaan.
Dus tja, leuk om te zien, maar ik ga wat onbevredigd (unlike others...
) de zaal uit.
Hildee123
Leuke film om te kijken. Ik ben er net heen geweest en ik had totaal een ander verhaal verwacht! Ze gebruikten ook vaak ''fucking''. Ik begon me er op een gegeven moment erg aan te irriteren. Maar ja ik heb daarom toch genoten van de film.

Magic Mike's Last Dance
2023

Magic Mike XXL
2015

Warner Bros. deelt eerste officiële trailer voor 'Magic Mike's Last Dance' met Channing Tatum en Salma Hayek

Channing Tatum wilde eigenlijk geen derde 'Magic Mike'-film maken: "Zwaar om er zo uit te moeten zien"

Populaire stripperfilm 'Magic Mike' krijgt derde deel met Channing Tatum

Hesher
Drama, 2010

Jiang Hu Er Nü
Drama / Romantiek, 2018
dansenfloridaverleidingstripclubgebaseerd op een waargebeurd verhaalgay interestmale stripper novicemuscled brother sister relationshiphomo