• 9.371.617 stemmen

Alternatieve titel: Son of Blob

Geregisseerd door: Larry Hagman

Met onder meer: Robert Walker Jr., Gwynne Gilford en Richard Stahl

Plot Beware! The Blob

"It's loose again eating everyone!"

Een onderzoeker van de Noordpool neemt een bevroren substantie mee naar huis. De problemen beginnen als zijn vrouw per ongeluk de substantie ontdooit.

Bobby Hartford

Randy's Girlfriend

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De tagline is wel heel origineel:

Directed by Larry Hagman - The movie that J.R. shot.

avatar van zombie

zombie

:d

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Damn! Ik ken deze flick niet eens.

avatar van bennie jolink

bennie jolink

deze is nochtans beter dan de misbaksels die uit latere jaren mochten voortblobberen.

avatar van moviemike

moviemike

Vanavond op kanaal twee de originele 'the blob' met Steve McQueen.

Damn, had liever deze film gezien!

avatar van AGE-411

AGE-411

" the end?" kregen we te zien bij the blob uit 1958. Met een lachende vent: "zolang de noordpool niet smelt".

Met het broeikaseffect is niets meer onrealistisch!

(zou pas een leuk verhaal zijn: 2056, de noordpool is gesmolten en the blob is terug vrij...)

Helaas hebben we hier al een the blob 2

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De hilarische tagline is nog het beste aan dit haast onbekijkbare wanproduct. Echt alles aan deze film is ondermaats: van het script, camerawerk, acteerprestaties tot speciale effecten. Onwaarschijnlijk dat iemand het een goed idee vond om drinkebroer Hagman een film te laten draaien.

Want volgens de verhalen uit Het Grote Filmfolkloreboek waren Hagman en zijn kornuiten tijdens de opnames de hele tijd dronken en/of stoned, en dat is er eigenlijk wel aan te zien. Niemand lijkt goed te weten wat er aan het gebeuren is en wat er gedaan moet worden. Het (nouja) verhaal hobbelt maar wat voor zich uit, de acteurs slaan onophoudelijk de meest vage wartaal uit en van "spanning" is al helemaal geen sprake. Het is allemaal gewoon dodelijk saai.

Ik mag eigenlijk niet klagen, want op basis van de titel weet je eigenlijk al wat je mag verwachten. Maar toch, zelfs de meest belabberde b-film heeft vaak nog best een hoog amusementsgehalte. Alleen jammer dat deze Blob-sequel niet in dat rijtje past.

0.5 sterren.

avatar van dray

dray

Voor een sequel best te pruimen. Wel heel gedateerd, maar ook dat heeft dan wel weer z'n charme. Overigens op http://www.youtube.com/watc... in z'n geheel te zien.

avatar van alex____94

alex____94

0,5 voor dat poesje in het begin De rest van de film is onbespreekbaar slecht en zou zich zeker geen sequel mogen noemen op The Blob!

avatar van Jigifest

Jigifest

bioscoopzaal schreef:

De tagline is wel heel origineel:

Directed by Larry Hagman - The movie that J.R. shot.

Ik snap die zin niet eens

avatar van newG

newG

Wat is dit toch ERG SLECHT! Het gaat alleaal ZOOOO traag, personages zijn echt slecht, the blob ziet er vreselijk belachelijk uit, hetzelfde kan gezegt worden over de kills... Het is gewoon 1 stom tenenkrommend gedoe.

0.5*, want het is echt wel er slecht

avatar van PEN15

PEN15

Hoogtepunt blijft hier toch Mort Garson met zijn electro blob theme song. Son of Blob Electro-blob muziek

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Jigifest schreef:

Ik snap die zin niet eens

Rond 1980 was er een hele hype rond wie JR Ewing doodschoot in de serie Dallas. Er werden zelfs t-shirts gedrukt met "Who shot JR".

avatar van mrklm

mrklm

"The Movie that JR shot!" Larry Hagman regisseerde deze sequel, die vanaf het begin de indruk wekt door een stel amateurs op de lagere school te zijn gemaakt. Het openingsshot tijdens de credits slaat nergens op, de ontsnapping van The Blob is volstrekt onzinnig. Sommige effecten zijn nog niet eens onaardig, maar het was ongetwijfeld verstandig om de nadruk op komedie te leggen. Het acteerwerk is namelijk te slecht en het verhaal te mager om ook maar voor enige serieuze horror te kunnen zorgen. Het is helaas niet grappig genoeg om in de categorie 'zo slecht dat het leuk is' te komen.

avatar van Boeikens

Boeikens

Ik had nog nooit over een sequel gehoord, en dat was beter ook zo gebleven

Op heel kleine uitzonderlijke momentjes na is het een saaie kijkbeurt van een slecht uitgewerkt verhaal met zwakke FX en brak acteerwerk. Gelukkig kon men af en toe nog wat lachen over net deze negatieve punten.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Okay cheapie horror, maar zijn er betere monsters te bedenken dan The Blob?? Precies dacht ik niet! Eerste en meteen ook laatste regie van Larry "J.R. Ewing" Hagman. Verwacht er niet te veel van, de versies uit 1958 en 1988 zijn beter, maar voor de liefhebbers van The Blob absoluut de moeite waard om een keertje te bekijken!

avatar van Fisico

Fisico

Ik wist niet dat de bekende Blobfilm uit de jaren 80 een voorloper had. Alvast in vergelijking met de cultklassieker een tegenvaller. Waar de brij vandaan komt, wordt niet uitgelegd. Het is er gewoon. En de brij ziet er eigenlijk niet uit. Het leek wel confituur. De slachtoffers die het maakte, worden enkel verzwolgen, dus van veel goor is ook geen sprake. Ook het geluid ontbrak, net dat vond ik zo leuk wanneer in de film van 1988 de associatie werd gemaakt met de gorgelende geluiden van de pompbak.

Maar het blijft een fascinerend ding, dat zeker! Vrij stuntelig allemaal, maar het heeft zoals zo vaak wel zijn charmes. Acteerwerk is erg pover en erg logisch ziet het er allemaal niet uit.

Misschien moet ik de film van de jaren 50 ook eens bekijken. Drie films dus, waarom niet?