• 9.384.129 stemmen

Met onder meer: Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi en Idris Elba

Gesproken taal: Engels, Japans, Kantonees en Russisch

Releasedatum: 18 juli 2013

Plot Pacific Rim

"To fight monsters, we created monsters."

De film speelt zich af in twee gescheiden werelden. De eerste is een toekomstige versie van de Aarde waar in november 2012 een gigantisch monster uit de Stille Oceaan opdook en de stad Osaka in Japan aanviel. De andere wereld is de Anteverse, waar het monster vandaan kwam. Een portaal naar deze wereld ligt acht kilometer onder water. Sinds de eerste aanval spuugt het portaal steeds meer monsters uit die de kustplaatsen aanvallen, waaronder Tokio en Los Angeles. Om de monsters te verslaan ontwikkelt het leger het "Jaeger"-programma dat teams van twee piloten traint om gigantische mechanische harnassen vol met wapens te bedienen.

Raleigh Becket

Dr. Hermann Gottlieb

Chuck Hansen

Lt. Aleksis Kaidanovsky

avatar van The Oceanic Six

Ik wil er geen hele discussie om starten, maar LOTR had natuurlijk wel meer dan dat jij noemt. De innerlijke strijd, de oorlogen tussen volkeren, de enorme last die Frodo kreeg door de ring en noem het op. Daar zat wel een vrij diepgaand plot in. Maar ik merk dat je geen LOTR liefhebber bent?

Dat is een uitgebreid plot ja. Maar veel plot dat zo plat is als een dubbeltje maakt nog geen diepgaand plot. En ook in LOTR ging dat uiteindelijk sterk ten koste van de actie, al valt het daar misschien minder op omdat je je door 12 uur film moet heenworstelen.

avatar van The Oceanic Six

Persoonlijk had ik LOTR vrij saai gevonden als het puur actiegericht was. En ik denk dat de meeste fans van die trilogie zo denken. Het hele verhaal om de actie heen sprak enorm aan. Dat was zeker geen plat verhaal. Zonder dat verhaal was ik de trilogie allang vergeten. Nu beschouw ik het als 3 van de beste films ooit gemaakt.

Anyway, dat was een voorbeeld die ik wilde noemen.

mjk87: mijn kritiek bij War o/t Worlds was trouwens ook al dat er daar te weinig actie inzat (los van de enorme weirde plotholes en het oversentimentele Spielberg-geleuter). Je hoeft er natuurlijk verder niet voor te zijn, maar met dure, grootse actiefilms kan je maar beter de actie laten spreken. De rest is filler en om enigszins de lol en het tempo erin te krijgen kan je dan maar best zo dun mogelijk houden.

Dat was zeker geen plat verhaal.

Dan zijn we het daar vooral niet over eens. Neem aan dat daarom iedereen ook graag naar al die series loert tegenwoordig. Plots die episodes lang doorgaan, om daarna nog seizoenen lang uitgesponnen te worden, zonder dat ze verder veel serieuze inhoud hebben.

avatar van The Oceanic Six

Ik ben inderdaad een grote series-fan ja

avatar van horizons

horizons

Onderhond schreef:

Ben het wel met je eens dat ze nog meer verhalende elementen mogen laten vallen, om zich nog meer te richten om de sterktepunten van een film als deze.

Dus eigenlijk bijna non-stop actie? Maar het is ook een gegeven dat mensen dat vaak niet trekken. Een veelgehoorde kritiek op Transformers deel 2 Revenge of the Fallen was dat de actie maar bleef doordenderen (had daar zelf niet zo een last van) en je geen adempauze krijgt tussendoor. Vandaar dat men vaak oppervlakkige verhaal stukjes in actie films inlast: adempauze.

Weet dat 'men' dat meestal niet zo trekt, maar persoonlijk vind ik het leuker. De tweede Transformer vond ik bijvoorbeeld ook stukken beter dan de eerste.

Verder eens met je bericht, en als ze er dan toch wat adempauzes moeten tussengooien dan maar beter wat hap/slik/weg nonsense.

avatar van The Oceanic Six

Een film als Transformers 2 trek ik inderdaad niet nee. Veel te langdradig en zonder een moment van rust. Nouja, tijdens die momenten van rust kreeg je tenenkrommende robothumor. Die film was echt onkijkbaar. Dan geef ik duidelijk de voorkeur aan iets als deze PR met een standaard, maar pakkend genoeg verhaal.

avatar van N23

N23

Op de 2 ontzettend-grappige-britse-komische-sarcastische-ultra-grappige doktoren na, niet echt iets te klagen. Op het hollywood sausje na dan.

avatar van blurp194

blurp194

Today, we cancel the Apocalypse!

Wat een heerlijke blockbuster is deze film. Natuurlijk moet je daar - net als bij alle blockbusters in dit genre - wel je verstand bij op nul zetten. Hoewel er toch in deze film wel wat aardige details zitten - de 'analoge' Jaeger, de oorsprong van de Kaiju, de brainlink tussen de piloten en de trauma's die daardoor meekomen, de orgaanhandel. Precies genoeg om het verhaal wat extra mogelijkheden tot diepte te geven, zonder dat dat nou echt afleidt van het spektakel. Want daar gaat het natuurlijk vooral om.

Waarbij een heerlijk fout patriottistisch sausje over het hele gebeuren heen ligt. Niet Amerikaans, want in het verhaal spelen landen nauwelijks een rol, maar wel met behoorlijk Westers-Amerikaanse normen en waarden. Doet me meer dan een beetje denken aan Starship Troopers (1997) in dat opzicht - hoewel die film zijn kracht veel meer in de symboliek heeft dan in de beelden, en dat hier toch echt wel andersom is. Maar wellicht was dat anders geweest als Paul Verhoeven indertijd over de techniek van vandaag had kunnen beschikken.

Toch is dit niet zomaar een leeghoofdige special effects film. Daarvoor is het subplotje met de doktoren te leuk uitgewerkt. En Ron Perlman als de foute orgaanhandelaar is ook erg leuk. Maar het mooiste is wel om Sydney en vooral Hong Kong als achtergrond van het visuele spektakel te zien. Want daar gaat het toch vooral om.

avatar van -P-

-P-

Tegenvaller. Beetje power rangers gehalte.

Ik denk dat je deze echt in de bioscoop had moeten zien.

avatar van Nosje

Nosje

Ziet er goed uit allemaal maar is teveel van het goede, net als de transformers films. Verhaal van niks en alles weer zo ontzettend voorspelbaar.

avatar van james_cameron

Visueel spektakel van Del Toro, die echt alles uit de kast haalt om te imponeren. Special effects en production design zijn dan ook helemaal geweldig. De plot hangt er een beetje verloren bij, dat is wel jammer; het script dient slechts als kapstok voor de overdadige aktiescenes. De personages missen ook de benodigde charisma, waardoor je de film meer over je heen laat komen dan daadwerkelijk beleeft. Sommige elementen, zoals de kibbelende 'komische' wetenschappers, werken totaal niet; andere weer wel. Geen algehele overwinning derhalve, maar als spektakelstuk moeilijk te overtreffen.

avatar van Dutch-J3ff

Dutch-J3ff

Toffe film, vol met actie en special effects, tja... alleen beetje voorspelbaar wat er allemaal in de film ging gebeuren.

avatar van Glacius

Glacius

Onderhond schreef:

Het meest realistische aan de hele film, is het weer niet goed?

Realistisch... je vond die Russische kapsels zeker ook realistisch.

Hoezo is het onrealistisch dan?

avatar van Glacius

Glacius

Omdat het te geforceerd is. Ik snap niet waarom andere naties constant belachelijk moeten worden gemaakt door hun zogenaamde stereotype gebreken te benadrukken. Er zijn meer dan genoeg Aziaten, ook uit Japan en China die niet zo een onnozel accent en engelse uitspraak hebben. Als het een "native" was geweest had ik het misschien geloofd, echter ze groeide notabene op omringd door Amerikanen...

Als buitenlander een taal niet 100% spreken is niet bepaald "belachelijk gemaakt worden", da's eerder normaal. Daarbij was haar personage hier al redelijk op leeftijd (in ieder geval geen baby meer) toen ze opgepikt werd, dus haar moedertaal had ze al aangeleerd. Ze groeit verder op in HK als ik het goedheb, dus kans is groot dat ze Engels toch vooral als bijtaal aangeleerd heeft gekregen.

Verder spreekt de actrice volgens mij gewoon haar "eigen" Engels, beetje belachelijk om dan een mindere actrice te kasten die per ongeluk wat beter Engels kan (de excuus Aziaat).

JacoBaco

Als er een Nederlandse Jaeger (genaamd The Tulip) in de film zou zitten, dan had het waarschijnlijk gele klompen als voeten. En de Nederlanders die hem bedienen zijn boeren ''van het boer zoekt vrouw type''...

avatar van ipman-99

ipman-99

"Where is my GODDAMN shoe?" ... " !!!

Fantastisch spektakelstuk met een boodschap !!! Heerlijke blockbuster vol spektakel,

actie en speciale effecten ! Visueel een ware lust voor het oog en de 3D factor kwam prima

tot zijn recht ! Heerlijk bombastisch spektakel van de bovenste plank !

Charlie Hunnam ("Deadfall") is met recht en reden een geweldige acteur !

Glacius schreef:

Is het stereotype dat Russen geblondeerde kapsels hebben?

Lennert schreef:

Is het stereotype dat Russen geblondeerde kapsels hebben?

Ja, in The Punisher zit ook een Rus met blond haar. En natuurlijk Russia in Kick-Ass 2 en Drago, Rocky 4.

Lennert

Ik kan nu een hele grote hoop voorbeelden aanhalen die het stereotype ontkrachten

JacoBaco

Ik ook. Merendeels zullen ze geen blond haar hebben, maar het ligt ook een beetje aan het type film.

Lennert

Ik zie ook geen probleem met het uiterlijk van de Russen hier, een groot gedeelte van de piloten van de Yaegers zag zichzelf als een soort van helden, rocksterren zelfs, dan is het niet vreemd dat er een extravagant uiterlijk op wordt nagehouden.

avatar van Broek

Broek

Zware teleurstelling voor mij. Na de spectaculaire, met actie gevulde trailer te hebben gezien, had ik deze film al een tijdje op mijn verlanglijstje. Die actiescene's stelden vervolgens ook zeker niet teleur! Visueel gezien echt fenomenaal zelfs.

Maar de rest hadden ze van mij weg mogen laten. Matig acteerwerk met slecht uitgewerkte en op sommige momenten zelfs vervelende personages. Vooral Burn Gorman en Charlie Day vond ik tenenkrommend. Het brilletje van Ron Perlman vind ik eigenlijk illustrerend voor alles wat geen actie betreft in deze film:

Cliché

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1956 berichten

De film duurt véééééééél te lang. Als het teruggebracht was naar 90 minuten, was het een stuk beter kijken. Ik vond sommige effecten mooi, maar sommige ook kei nep. Op zich best vermakelijk, maar echt totaal geen leuke karakters. Veel te macho en overdreven. Maar goed, dat is nou eenmaal vaak met een actiefilm. Ik merk dat ik me daar steeds vaker aan stoor. Een beetje een goed verhaal is toch wel belangrijk en iets meer diepgang in de personages.

avatar van roustabout

roustabout

Bah, tienerbagger!!!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Draakje van een film.

Het acteerwerk is kinderlijk, maar Idris Elba redt gelukkig de eer.

Het verhaal is kinderlijk maar de actie is degelijk, helaas met belachelijke "Power Rangers monsters".

Dikke buis. 1,5*

avatar van otherfool

otherfool

Van alle waardeloze blockbusters die de laatste jaren over ons hoofd is gestrooid (er waren heus ook wel goede bij, daar niet van) moet dit wel de allerzwakste zijn. Vooral ontstellend lelijk in elkaar gedraaid, met houterige power rangers achtige robotjes die dan zogenaamd het perfecte wapen zouden zijn tegen de buitenaardse wezens. Nou, niet dus. Waarom ze in duo's moeten worden bestuurd wordt ook nooit duidelijk, ja om lamlendige (familie)banden te tonen ongetwijfeld.

Vreselijk rommelig in beeld gebracht (op dat vlak nog slechter dan Transformers, en dat wil wat zeggen), met domme karakters die van clichés aan elkaar hangen en gespeeld worden door nietszeggende acteurs (wat is die Hunnam een lulletje rozenwater zeg, uitstraling van een ingevroren doperwt). Op alle vlakken echt ongenietbaar, ik kan eigenlijk niets verzinnen waardoor het nog enigszins aan te kijken was.

Del Toro, ondanks Laberinto blijft het zo toch maar een wat armetierig regisseur. 0,5*.