Pacific Rim (2013)
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Morgen om 23:15 uur op Play6
Plot Pacific Rim
"To fight monsters, we created monsters."
De film speelt zich af in twee gescheiden werelden. De eerste is een toekomstige versie van de Aarde waar in november 2012 een gigantisch monster uit de Stille Oceaan opdook en de stad Osaka in Japan aanviel. De andere wereld is de Anteverse, waar het monster vandaan kwam. Een portaal naar deze wereld ligt acht kilometer onder water. Sinds de eerste aanval spuugt het portaal steeds meer monsters uit die de kustplaatsen aanvallen, waaronder Tokio en Los Angeles. Om de monsters te verslaan ontwikkelt het leger het "Jaeger"-programma dat teams van twee piloten traint om gigantische mechanische harnassen vol met wapens te bedienen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Pacific Rim (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Dr. Hermann Gottlieb
Chuck Hansen
Lt. Aleksis Kaidanovsky
eapoe
Helemaal eens. Dit zeg ik nooit zo snel, maar in dit geval heb je absoluut gelijk. Deze film moet het volledig met het geluid, de special effects en de bombastische actie hebben die van je scherm af spat. Dat is bijna thuis niet te evenaren. Net als bijvoorbeeld Avatar.
Als je zelf in een prive bios zit (wel kleiner als de echte) maar met 7:1 perfect geluid en zware subwoofer ... dan mis ik de bios met die stinkende popcorn lucht en de gekwibbel van andere puners echt niet.
tattoobob
Ben ik geheel met je eens
xaid
balosa
de intro had ik liever wat langer gezien, een beetje opbouw van het verhaal, dat ontbreekt nu geheel, verder allemaal wel voorspellend, en soms dacht ik even naar Independance Day te kijken, buiten dat enorm genoten van deze film
Robbedoes020
Na een half uur al afgehaakt...wat een flut film. Ben dol op sciencefiction films, maar dit gaat werkelijk nergens over! Een 1 voor de moeite...
Koerok
@Robbedoes020: Zeikerd, wat had je dan verwacht? Hij was gewoon leuk. Mindelss entertainment.
Glacius
Het blijft jammer dat in dergelijke films de Russen (die kapsels, kom op zeg..) en de Chinezen zo belachelijk neergezet worden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de wetenschappers, wat natuurlijk stereotype nerds zijn. De gevechten zijn vrij cool, maar daarnaast bestaat de film wel uit ontzettend veel sentimenteel gezwijmel. Had best wat minder geblaat mogen worden en in plaats daarvan nog wat meer actie. Je zit namelijk toch steeds op actiemomenten te wachten bij een film als deze. Ik had er al met al toch meer verwacht, ondanks dat ik al ingesteld was op breinloze actie.
Mondragon
Na een uur kon ik het gewoon niet meer aanzien. Wat een k.u.t. film zeg. Zoveel onduidelijke beelden en onrustig. Het sloeg echt werkelijk nergens op....zal wel generatiekloof zijn.
Robbedoes020
Ja hoor, we zijn er weer....figuren zoals koerok die meteen moeten gaan schelden als een ander een film slecht vind! Erg jammer dit soort mensen!
horizons
Naja, jij scheld flutfilm, mondragon nog een graadje erger.
Anywhoo, vermakelijke film. Coole Jaegers en Kaiju. Entertainment, niets meer, niets minder.
Robbedoes020
Blijkbaar is het woordje "flut" in Nederland een scheldwoord?!?!?
Hieronder de aangepaste versie!
Na een half uur al afgehaakt...wat een ontzettend slechte film. Ben dol op sciencefiction films, maar dit gaat werkelijk nergens over! Een 1 voor de moeite...
Debo
Ik vond het ook een flutfilm. Wel afgekeken en sommige special effects waren best aardig maar het verhaal is zo vreselijk voorspelbaar en zo flinterdun en ondanks dat het Sciencefiction is slaat het eigenlijk nergens op. Zo'n mega grote jeager met een tiental heli's optillen en zo verplaatsen is gewoonweg lachwekkend. Leuk voor als je echt helemaal niets anders meer hebt om te kijken.
Koerok
Gewoon heer-lij-ke onzin!
Prima mee vermaakt, maar meer ook niet.
Een 3,5!
clockwork72
Naja, jij scheld flutfilm, mondragon nog een graadje erger.
Gast...
mikeholland
Redelijke film, moeilijk te volgen af en toe door de drukke beelden. Verhaallijn is dun. Had er meer van verwacht!
sportfan27
Verhaal stelt niet veel voor, zit vol met cliche's en is zeer voorspelbaar maar de actie en prachtige gevechten maken alles goed.
De film is visueel een pareltje...
KingJ
gewoon een mooie knokfilm met monsters vs robots (door mensen aangestuurd dan wel)
flinterdun verhaal, matig tot redelijk acteren maar een schitterende FX en art design
als je gewoon gaat voor de knokfilm vond ik hem meer dan te pruimen: prima vermaak: bij voorkeur te kijken op een groot scherm met goed hard geluid...
paar leuke grapjes zitten er ook in
SnakeDoc
De CGI, toch wel voldoende, maar het acteren? Treurig, treurig. Acteurs komen over als een bij elkaar geraapt zooitje B-acteurs in opleiding.
De 2 wetenschappers waren het absolute dieptepunt, evenals de bijhorende foute grapjes die zij maakten.
Ook de Aziatische dame en de Jaeger leider konden absoluut niet overtuigen.
Niet heel saai, maar wel erg vervelend.
ace leader
Dus na een half uur ken je de film goed genoeg om te stemmen?
Onslaught
Geslaagde film.
Vooral visueel erg mooi om te zien. Ook genoeg actie en verder weinig andere subplots die afleiden. Fijn om eens te zien dat zo'n concept wel goed uitgewerkt kan worden door hollywood.
4.0
robinb
Aardig niemendalletje dat redelijk wegkijkt maar zeker geen blijvende indruk achter gelaten heeft.
Ik vond de film kwa niveau een beetje vergelijkbaar met battleship. Er spelen aardig wat bekende acteurs in mee maar toch heb je het gevoel dat het een beetje een dure b-film is. De conversaties komen nogal overdreven, ongeloofwaardig en zonder al te veel emotie over waardoor de actie en spanning op mij vaak niet over kwam.
Daarnaast zie je vanaf moment 1 al de grote monsters, en dat haalt het wow effect er direct ook vanaf..ik was de rest van de film daarom ook nergens meer van onder de indruk. Ook is zoals met veel van dit soort films bijna alles in het donker gefilmd waardoor je eigenlijk niet goed ziet hoe het er nou allemaal uit ziet.
Niet indrukwekkend dus maar voor een regenachtige zaterdag op zich prima vermaak...
eapoe
Vond de special effects zeer goed, maar het verhaal erg dunnetjes.
Kon mij niet echt boeien en een voor de hand liggend verhaal
Special effects: 9
Verhaal: 4
Kijk en blijf wakker factor:5
Gemiddeld 6
Heb deze film nog een keer bekeken maar nu uitgerust en moet hem naar boven afstellen
Geef hem nu zelfs 4 sterren.... spec effects 8 verhaal 8 n kijk en blijf wakker factor 8
Moet toegeven dat het toch een uitstekende film is.
horizons
Een knipoog achter een comment wordt niet meer begrepen?
Meest jammere aan de film is eigenlijk dat alle gevechten 's-nachts plaatsvinden. Dat is iets waar best veel CGI actie films last van hebben. Des te meer kudo's voor Michael Bay's Transformers op dat gebied.
Stelling 12
Een film van het genre Transformers die meer uit de kast haalt: een goede mix van dikke actie, goed science fiction en toch weer met een vleugje romance.....Kortom, een lekkere film voor een avondje mindless entertainment waarin men vanuit verschillende technische vernuftigheid en het menselijk aspect koortsachtig zoekt naar een goede strategie.
kathmandu
Geweldige film.
Prima acteerwerk geloofwaardig verhaal echt heel erg goed
horizons
Of je hebt verkeerd gestemd of je hebt een ultieme post van sarcasme gemaakt.
Apster
Tja, de hand van del Toro is hier nergens te vinden, de regie is compleet anoniem zonder enige personal touch. De film is voornamelijk standaard formulewerk aangevuld met tenenkrommende dialogen en acteerwerk. De geanimeerde CGI actiescenes zijn ok, waarbij de scene met het chinese meisje het meest indruk maakt. Hopelijk gaat Del Toro weer terug naar zijn roots en laat hij zijn liefde voor comics voor wat het is.
edwinoudenes
Hij voldeed totaal niet aan mijn verwachtingen. Dat zielige en dramatische geouwehoer was echt verschrikkelijk. Het acteerwerk was niet om aan te zien. 80% van de behandelde stof in de dialogen had gewoon helemaal niks te zoeken in de film en het verhaal.
En de actie is erg rommelig en onoverzichtelijk. Hierdoor is het meteen een stuk minder spannend.
Ik wil altijd graag dikke voldoendes geven voor dit soort films, maar deze gaat 'm niet worden.
martijn011
- 2034 berichten
Sterke film van del Toro en visueel een genot om te ervaren. Het verhaal wordt niet te ingewikkeld gemaakt, dat is voor iedereen te volgen, maar de actie staat centraal.
Vooral de Jaegers zien er erg stoer uit, en de gevechten mogen er ook zijn. Alhoewel er wat mij betreft best wat meer gevechten in de stad hadden mogen plaatsvinden, in plaats van in het water,
is het schitterend om mee te maken.
De soundtrack is fenomenaal, een welkome toevoeging aan de film.
Jammer genoeg konden alle acteurs me totaal niet bekoren, maar dan ook geen een. Gelukkig is dit geen filmdrama zodat ik me daar al snel overheen kon zetten.
Verder is de aanwezigheid van de soms puberale humor ook totaal ongepast, voor een film als dit geldt maar één ding en dat is keihard knallen.
Gelukkig doet de film dat driekwart van de tijd ook en is het visueel en audiovisueel een waar genot. De korte scene na de aftiteling kon me dan ook nog wel bekoren..
Ruim voldoende.

Pacific Rim: Uprising
2018

Guillermo del Toro heeft vervolg op zijn film 'Pacific Rim' nooit gezien: "Is een beetje alsof je homevideo’s van je ex-vrouw gaat kijken"

Rush: Beyond the Lighted Stage
Documentaire / Muziek, 2010