• 9.376.798 stemmen

Bullet to the Head (2012)

Actie / Misdaad | 91 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Walter Hill

Met onder meer: Sylvester Stallone, Sung Kang en Jason Momoa

Releasedatum: 7 maart 2013

Plot Bullet to the Head

"Revenge Never Gets Old."

Een huurmoordenaar vormt een team met een jonge NYPD rechercheur in een gewaagd onderzoek dat hen van de groezelige achterbuurten van New Orleans naar de machtige top van Washington leidt. Het onwaarschijnlijke duo, bij elkaar gebracht door twee wrede moorden, neemt het op tegen iedereen die hen in de weg staat, en wil koste wat het kost wraak nemen.

FunkStarr schreef:

Ik vind het nogal een sjiek woord maar denk wel dat ik snap wat hij ermee bedoeld. Kan me wel voorstellen dat niet iedereen op de site dit begrijpt, vandaar dat ik het me af vroeg eigenlijk.

FunkStarr schreef:

Sorry, maar je moet wel erg simpel zijn als je dat woord niet snapt....

• 1922 berichten

Haha ok... Nou ik zal voortaan geen vragen meer stellen want dan ben je dus simpel? Ik snap wel dat hij bedoeld dat Stallone duidelijker praat dan normaal, maar laat hem dan zelf reageren. Ik mag toch wel vinden dat hij het iets te sjiek heeft verwoord of niet?

avatar van The Oceanic Six

Nouja, als je het woord articuleren al niet kent...een vrij normaal, standaard woord. Hoogstens iets luxer dan het woordje praten of spreken.

Verder bedoelde ik het niet te lullig, al kwam het misschien wel zo over.

avatar van jipt

jipt

Wat Ajax&Litmanen1 zegt

Geen probleem beste heren

avatar van ipman-99

ipman-99

"Revenge Never Gets Old." ... " !!!

Fantastische Actiefilm !!! Wat was dit uitkijken naar de nieuwe Actiefilm van Walter Hill ("48 Hrs." & "Another 48 Hrs.") !

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen ... dit is echt een geweldige vette Actiefilm zoals ze zoveel werden gemaakt

in de 'gouden' jaren '80 - '90 ! Het heerlijke Actie-gevoel/sfeer uit de 'oude' dagen zijn helemaal terug met deze spektakelrijke

Actiefilm met Actie-icoon Sylvester Stallone in de hoofdrol ! Jason Momoa ("Conan", "Game Of Thrones") maakt ook

alweer een zeer geweldige indruk ! Sylvester Stallone knalt gewoon van het scherm dit in combinatie

met enkele brute gevechten zoals we dat van Sly kennen ! Het bewijs dat er wel degelijk nog geweldige Actiefilms

'kunnen' en 'moeten' gemaakt worden !

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Grrrrmmlll, is het geen film uit 2013 meer door zo'n flutfestival. Belemmerd imo dan ook al meteen de potentiele toplijst.

• 1922 berichten

Voorlopig laat ik hem even op 4* staan, maar wat heb ik genoten. Sly knalt en beukt weer als vanouds, en het is verder gewoon een redelijk simpel actiefilmpje. Op naar The Tomb

avatar van Meister

Meister

Ik heb hem net in de bios gekeken, was het kijken waard.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Eindelijk weer eens een ouderwetse "stoere jongens" film. De actie spetterd van het scherm af en de film is in een oogwenk voorbij. Ik zat in pathé Amersfoort bij de film "This is 40" maar zw startte de verkeerde film, we kregen "Django Unchained" te zien. Film werd stop gezet en het zou opgelost worden. Na 10 minuten kwam die vent terug om te zeggen dat ze de film niet aan de praat kregen, en iedereen kreeg een vrijkaart voor een andere film, plus dat we direct een andere film mochten uitzoeken.

Dat werd dus de sneak preview, want ik kreeg voor de film al te horen dat "Bullet to the Head" de film was die ze zouden gaan draaien. Wat een gave ouderwetse actie prent is dit zeg. Ik dacht eerst dat Stallone door zijn leeftijd niet zou wegkomen met deze rol, maar daar had ikme flink in vergist.

avatar van mar007

mar007

hier word ik toch wel vrolijk van,positieve reacties al een aantal met 4*..

DiDa

Mooie recensie. Rrecies een film voor mij!

Cookies op TROS - troskompas.nl

avatar van schumacher

schumacher

Ik snap alweer die lage score hier niet? Komaan zeg, als men dit ook alweer geen goeie aktie film is, wtf moeten filmmakers of acteurs dan nog in godsnaam gaan doen?

Oke, ieder zijne smaak maar diene jeugd is erg geworden vandaag ze, manman. Zaten er 2 allochtonen naast ons, 16j denk ik, heel de film door zitte zwetsen, waarom die naar een film gaan zien is mij een raadsel maar het zijn dan dikwijls zo'n mensen die gaan zeggen of die hier of elders een film gaan afkraken terwijl ze er nauwelijks wat van gezien hebben.

Ik snap ook niet waarom zo'n film zo weinig volk trekt? Nee, ze zien liever barslechte films als twilight, omg.

Soit: voor de echte kenners en film liefhebbers onder ons; Stallone is nog steeds de top, geen expendables gedoe maar dat weet je, het kan niet en mag niet altijd hetzelfde zijn, Stallone is terecht de aktie held vd eeuw.

De film blijft goed gaan, geen saai gedoe, niet zomaar ook wat er oplos schieten, nee, de film, de acteurs en dergelijke meer, het zat wat mij betreft allemaal snor.

Zeker de moeite waard om in de cinema gezien te hebben.

avatar van schumacher

schumacher

Naomi Watts schreef:

Lezen is ook een vak. Nee ik zeg letterlijk dat Khal Drogo een grotere naam is dan Stallone.

Edit; lekker handig ook om GoT spoilers in een BttH thread te gaan taggen.

Omg.

Ik en u gaan hier bv eens in Gent ofzo in het stad gaan rondvragen aan de mensen en de 2 namen noemen aan deze en vragen: ken je ze beiden of niet? Eens zien dan , ik weet nu het antwoord al ze. Stallone zal er zonder twijfel als winnaar uitkomen, vergeet niet Stallone zich bij jongere mensen heeft latentonen met the expendables, wees maar zeker van dat wat jij hier zegt nonsens vd bovenste plank is.

avatar van pierrrke

pierrrke

na hansel and Gretel en die hard 5 was ik toch weer eens toe aan iets beters in het actiegenre.

Gelukkig weet bullet tot the head precies waar ik het over heb. Niet dat dit een meesterwerk is maar wordt wel ondersteund door een Stallone die nog nooit zo badass is geweest als in deze sfeervolle rollercoaster. En de muziek helpt de film nog een niveautje omhoog. Opzich is de film niet vernieuwend maar deze twee ingrediënten maken deze actieprent een film waarvan er al even geen meer zo ouderwets gemaakt zijn. En in dit geval is dat ouderwetse een pluspunt!

Quentin

Fijn filmpje, Walter Hill is na een afwezigheid van 10 jaar het filmen zeker nog niet verleerd (deze prent zit visueel erg fijn in elkaar, vakwerk zonder poespas) maar zonde dat men voor Sung Kang heeft gekozen. De beste man is namelijk een behoorlijk waardeloos acteur. Rest van de cast - Stallone voorop die verrassend charismatisch is - doet het prima en weet het matige script prima te brengen, jammer dat de chemie tussen de twee leads door Kangs rammelende optreden voor geen meter van de grond komt. Typische Hill-soundtrack overigens. 2,75*

avatar van gauke

gauke

In het algemeen lovende reacties hier op deze geroutineerd in scene gezette, luidruchtige retro-actiefilm, met een groot aantal schietgevechten. Echter ik ben minder enthousiast: het script van deze zogenaamde "buddy"-politiefilm is armoedig, op dramatisch gebied wordt uitermate zwak gepresteerd en vooral het einde is lachwekkend. Sylvester Stallone ziet er ronduit verschrikkelijk uit: hij lijkt op een nagemaakte maar mislukte kopie (pop) van zichzelf, met een beschilderde kop die de makers per abuis te lang in de zon hebben laten liggen.

gauke schreef:

avatar van Don Roberto

Don Roberto

Deze film heb ik vorige week (26-2-2013) in de Sneak Preview gezien.

In eerste instantie had ik een vooroordeel wat betreft Stallone. De beste man is toch al op leeftijd en ik verwachtte dan ook een '13-in-een-dozijn' actie film. Niets was minder waar!

Een standaard actie film was het zeker niet en ik heb volop genoten. Stallone was ouderwets in vorm en de kijker werd continu vermaakt met actie en spanning aan de lopende band.

Geen bijzonder of diepgaand verhaal maar gewoon een lekkere ouderwetse knalfilm. Gewoon puur vermaak en absoluut leuk om een keer te zien.

Ik hoef de film niet direct een tweede keer te zien maar heb me absoluut voldoende vermaakt om 3,5 sterren (een dikke voldoende dus) te geven.

Aanrader als je van ouderwetse actie houdt!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Stallone is wel erg gespierd voor zijn leeftijd. Respect.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Herhaling van alles wat je al een keer gezien hebt. Stallone is de publiekstrekker maar van mij mag hij nu wel stoppen; hij doet niets verkeerd maar ziet er net wat te oud uit en hij lijkt wat vastgeroest. Actie is middelmatig, humor vrij beperkt en er is niet echt moeite gedaan om alles mooi in beeld te brengen. Resulteert in een simpele zaak die zelden impact maakt en slechts functioneert als een hap-slik-weg product. De hakbijlen waren overigens een leuke vondst (''are we vikings now?'')

DiDa

Sylvester Stallone! Wat een man. Op de een of andere manier weet hij altijd precies wat zijn fans of actiefans in het algemeen willen. Dat heeft hij in het verleden vaak bewezen (Rocky, Rambo, The Expendables). Ook Bullet To The Head heeft hij voor een groot gedeelte naar zich toe getrokken. Toegegeven, Bullet To The Head is absoluut geen film van deze tijd, maar het is wel wat ik wil zien! Samen met Walter Hill (71) heeft Sly gezorgd voor deze retro-actiefilm met stoere one-liners en keiharde actie zoals het destijd was in de jaren 80.

Bullet To The Head doet je denken aan actiefilms als 48 Hrs., Red Heat en Tango & Cash. 2 mannen zitten tegen elkaars wil met elkaar opgescheept maar weten uiteindelijk toch samen te werken om de tegenstander te verslaan. Dit afgewisseld met wat humor en keiharde actiescenes. De humor en dan met name de interactie tussen Stallone en Sung Kang is niet altijd even geslaagd en voelt soms ietwat geforceerd aan. Maar toch wisten de 2 kibbellende stoere mannen regelmatig een glimlach op mijn gezicht te krijgen.

Waar de film echt heel goed op scoort is de actie. Wow! Dit is actie zoals ik het wil zien. Geen overdreven stunts (A Good Day To Die Hard) of CGI, maar gewoon keiharde bloederige man tot man gevechten en shoot outs. Dit gecombineerd met een wel hele bad-ass Stallone! Stallone bewijst dat hij het absoluut nog kan met zijn 66-jarige leeftijd en beweegt veel fitter dan bv Schwarzenegger.

De overige castleden zijn ook goed gecast. Christian Slater heeft een leuke rol als corrupte advocaat, maar degene die van de overige castleden het meest opvalt is Jason Momoa. Momoa is een fantastische bad guy. Walter Hill weet de confrontatie tussen Sly en Momoa heel goed op te bouwen zodat we een denderende finale krijgen! Zoals dat natuurlijk hoorde in de jaren 80. Er moet natuurlijk een eindgevecht in zitten!

Bullet To The Head is een film naar mijn hart. Maar ik kan me daarnaast heel goed voorstellen dat de huidige generatie dit helemaal niks vindt. Ik ben met dit soort films opgegroeit. Voor de mensen die dit delen met me is deze film pure nostalgie. Bullet To The Head past dan ook absoluut niet in deze tijd, maar laat je wel verlangen naar die goede oude tijd! Wil je een bad-ass Stallone, goede recht-toe-rechtaan actie, een hoop f-bombs en een nostalgisch gevoel? Ga dan zeker Bullet To The Head checken!

De oude actie rotten hebben de laatste maand allemaal een film afgeleverd. Stallone is in mijn ogen de winnaar. Bullet To The Head is beter dan The Last Stand en veel beter dan het belachelijke A Good Day To Die Hard!

Bang-Down-Owned! 4 sterren!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Prima review. Dat biedt uitkomst voor vanavond. Erg veel zin in.

avatar van The Oceanic Six

Niet zo gek aangezien Arnie 8 jaar gouveneur is geweest terwijl Stallone door is blijven sporten en acteren

Ik vind Stallone er op screens van deze film wel heel erg plastic uit zien met zijn afgetrainde lichaam. Op die leeftijd kan je gewoon maar beter je shirt aanhouden in films, komt nu wel een beetje vreemd over. Maar verder wel respect dat hij het nog steeds op kan brengen zich helemaal af te trainen. De man is officieel gewoon bejaard als 65 plusser. Knap.

Quentin

Ben ik nou de enige die Sung Kang verschrikkelijk slecht vond? Totaal geen chemie met Stallone.

avatar van yeyo

yeyo

Helemaal mee eens Quentin, hopeloos formulaire 'buddy cop' capriolen.