Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Walter Hill
Met onder meer: Sylvester Stallone, Sung Kang en Jason Momoa
Releasedatum: 7 maart 2013
Plot Bullet to the Head
"Revenge Never Gets Old."
Een huurmoordenaar vormt een team met een jonge NYPD rechercheur in een gewaagd onderzoek dat hen van de groezelige achterbuurten van New Orleans naar de machtige top van Washington leidt. Het onwaarschijnlijke duo, bij elkaar gebracht door twee wrede moorden, neemt het op tegen iedereen die hen in de weg staat, en wil koste wat het kost wraak nemen.
James Bonomo
Lola
Hank Greely
Ronnie Earl
VincentL
Vind ik niet. Na de Expendables komen er té veel films die een ode of iet dergelijks willen brengen aan de jaren 80. Bij een film als Commando kwamen (voor mijn gevoel) de grappen natuurlijk over, hierbij geforceerd. Maar goed, iedereen heeft een eigen mening natuurlijk
En zou die ode dan niet terecht kunnen zijn? Misschien waren de '80's wel gewoon het hoogtepunt uit de 20e eeuw op meerdere vlakken. Zo ook de actiefilm. Dat je daar een ode aan wilt brengen lijkt mij meer dan logisch.
Of die ode dan slaagt lijkt mij een tweede. Ik denk dat bij Bullet to the Head daar wel degelijk een stevige fundering in zit. De sfeer en de verhaallijn zijn echt uit die tijd. Alleen de special-effects zijn wat moderner.
Insignificance
Kan me wel iets bij cm_punks opmerking voorstellen. Tenminste, als het gaat om geforceerde grappen. Die Kang haalt het (jammer genoeg) bij lange na niet bij wat Hill in 48 Hrs. (x2) tot z'n beschikking had.
cm_punk
Je zegt het zelf al, een ode kan terecht zijn maar of die slaagt is het ten tweede en daar vind ik deze film falen.
Het is geen mening. Hill pretendeert nergens een ode te brengen. Hij doet gewoon waar hij goed in is en volgt dezelfde lijn die hij volgde in de jaren '80 en '90. Niks nieuws, gewoon volgens verwachting en daarom zo goed
Of ik een grap geforceerd over vind komen of niet, is wel degelijk een mening. Wellicht dat ik het niet echt goed had overgebracht
GuyB
Like God intended us to be.
Stallone draagt zonder twijfel de film met een fysiek die de esthetische waarde van de film flink naar omhoog duwt (no homo).
7 jaar geleden achtte ik het bijna voor onmogelijk hoe hij er in Rocky 6 uitzag. Nu 67 jaar. Nog steeds geen slijt op.
De film zelf is vooral goed gefilmd en de gevechten zijn goed gecoördineerd. Zeer verfrissend om eens dit soort 'simpelere' actiefilm te bekijken die niet krampachtig probeert méér te zijn. Bijna back to basics eigenlijk. Commentaren als 'er gebeurt te weinig' snap ik wel. Het probleem is dat er in films zoals Die Hard 5, de nieuwere 'Fast and Furious' films, etc. vooral 'veel te veel' gebeurd. Geslaagd en zeker aan te raden deze 100%mannenfilm.
See you again @ Expendables 3 ouwe rot
Leeftijd,
Het is o.a. bij deze film weer een issue.
Twee essenties vallen mij de laatste tijd op:
1) waarom focussen we ons op de oude garde
2) Waarom zijn de oude gasten altijd als jonger gepresenteerd
Doodzonde dat de laatste tijd de oude garde opgetrommeld moet worden. Daarnaast maken ze er ook niet veel van. Hollywood heeft geen geld meer, dat is dus duidelijk.
Wanneer komt er echt weer een vernieuwing ipv door emmeren op oude tijden.
mar007
1) waarom focussen we ons op de oude garde.
De oude garde hebben erg veel fans die doe je daar veel plezier mee.
Zo verheug ik me enorm op The expendables 3...laat maar komen.
Ik ben nog lang niet uitgekeken en zal altijd de films van o.a Stallone blijven kijken.
mar007
Vergeef me mijn naïviteit.
Als je op jonge leeftijd K3 als idool hebt zal dat je basis vormen? De rest van je leven is dat de basis voor de liefde die muziek heet?
Ik was enorm onder de indruk (jaren 80) van de films van Chuck Norris. Stel je voor dat ik dat als basis had genomen.
Leeftijd,
Het is o.a. bij deze film weer een issue.
Twee essenties vallen mij de laatste tijd op:
1) waarom focussen we ons op de oude garde
2) Waarom zijn de oude gasten altijd als jonger gepresenteerd
Wanneer komt er echt weer een vernieuwing ipv door emmeren op oude tijden.
Ironisch dat juist de oude garde in origineel materiaal opduikt en veel acteurs die deel uitmaken van de 'jonge garde' het moeten doen met remakes e.d.
dutchtuga shreef:
Ironisch dat juist de oude garde in origineel materiaal opduikt
en dutchtuga schreef:
???
Als je bijvoorbeeld The Expendables benaderd kom je op the A-team niveau (serie) uit. Nog even en we krijgen David Hasselhof weer als frisse jongen in de zwarte auto op het doek.
Bruce Willis die in de laatste Die Hard de meuk niet kon dragen.
Robert De Niro en John Travolta niet op hun niveau in The Killing Season enz. enz.
Ik hoop op die leeftijd met pensioen te kunnen.....
Het heeft natuurlijk niet alleen te maken met de acteertalenten maar ook met de keuzes voor films die gemaakt worden door de oude garde. Ik heb het gevoel dat de kassa moet rinkelen om de schoorsteen van de dure villa's te laten roken en daarmee niet naar script en/of regisseur meer wordt gekeken.
Laten we het een Val Kilmer-of Wesley Snipessyndroom noemen.
Ben wel blij dat veel goede acteurs nu in goede series zitten om op die manier toch hun inkomen veilig te stellen. Het geld zit tegenwoordig in de series en daar zitten goede scriptschrijvers/regiseurs tussen zodat de acteurs daar origineel blijven en kwaliteit kunnen neerzetten.
dutchtuga
Zo moeilijk is het toch niet? Bullet to the Head is een film met nieuwe personages en een origineel script. Het is geen herziening, prequel of remake. Dat Hill doet waar hij goed in is maakt het materiaal natuurlijk niet onorigineel. Zo kan je elk AC/DC album als onorigineel gaan bestempelen.
dutchtuga
Bruce Willis die in de laatste Die Hard de meuk niet kon dragen.
Ik hoop op die leeftijd met pensioen te kunnen.....
Laten we het een Val Kilmer-of Wesley Snipessyndroom noemen.
Wat is er mis met The Expendables? Het komt als geroepen in een tijd waar we het moeten doen met mietjes voor actiehelden en emo-gelul wanneer er geknald moet worden. Dat het een formule kopieert doet daar niets aan af.
Hasselhoff was b.t.w. erg cool in Piranha 3DD. Zelfspot waar menig huidig sterretje een puntje aan mag zuigen.
Filmkriebel
Haha, my man
Je zou bijna kunnen stellen dat ze de "oude garde" optrommelen bij gebrek aan jong talent.
Haha, my man
Als je Stallone zo ziet zou ik hem geen 67 geven hoor. Hij hoort nog gewoon bij de jonge garde ^^
Filmkriebel
Met wat plastische chirurgie, implantaten, lipposucties lukt alles...
De verfrissende gezonde jonge geest moet je toch echt hebben hoor
FunkStarr
- 1922 berichten
Met wat plastische chirurgie, implantaten, lipposucties lukt alles...
Dat heeft hem juist geen goed gedaan vind ik, hij had niet zo aan z'n gezicht moeten laten sleutelen, margoed dat schijnt normaal te zijn in Hollywood he.
domkey
Gaan we toch gewoon even brillen....lol
Dacht dat ik even naar Spitting Image was aan het zien, sorry folks...
Triple G
Eigenlijke niks anders dan een rechttoe-rechtaan actie film waar Stallone laat zien dat-ie nog best het aankijken waard is. Of je nou liefhebber van de man bent of niet maakt hier weinig uit. Aardig gebracht, redelijk spel en een doorsnee verhaal. Net onderhoudend genoeg. Sarah Shahi geeft hier ook een aangename bijdrage. Visueel gezien dan.
Captain Pervert
Een nette oldschool film.
Een film die niet meer wil zijn dan het is: een film uit het "unusual buddy" genre die noodgedwongen moeten samen werken om het mysterie te ontrafelen en zelf het vege lijf te redden.
Een onderhoudende film met voldoende vaart. Er zitten weer wat leuke oneliners in, en Stallone weet de film toch het nodige elan te geven. Hij heeft een wat minder opgeblazen plofkop dan in zijn laatste paar films.
3,5 sterren
skipy05
goede film voor een keertje te zien. Niet echt speciaal.
Vrij standaard film. Soms iets te traag.
Sylvester Stallone speelde niet slecht maar ook niet op zijn best.
john mcclane 2
leuke actie film,zonder veel gedoe.
leuk dat stalone ,probeert het genre te houden waar het bedoeld voor is.
oneliners , actie,, redelijk plot.
martijn011
- 2034 berichten
Prima actieknaller.
Ik verbaasde me vanaf minuut één hoe goed Sylvester Stallone er nog uit zag op zijn leeftijd! Voor iemand die bijna zeventig is toch een knappe prestatie.
Ook in de film liet hij zien nog niet versleten te zijn, hij is nog even ruw en hard als in z'n jongere jaren, een rol die hij ook in deze film met verve vervuld!
Stallone geeft de film toch net dat halfje extra waardoor het op een voldoende uitkomt. Zijn charisma is ongekend. Dat hij het niet moet hebben van lange dialogen had de regisseur gelukkig ook door.
Nee, laat hem maar ongegeneerd knallen en rammen, dat levert in ieder geval nog anderhalf uur prima vermaak op!
Verder stelt het verhaaltechnisch weinig voor, we hebben het al honderden keren gezien.
Voldoende!
Piratje
Stallone is Stallone.
Fans zijn fans.
All Stallone.
Toch heeft me deze film niet aangesproken omdat de vertolking ondermaats is.
Maar ok met weinig verhaal zo'n drukte maken moet kunnen.
Blij weer eens een Stallone-film gezien te hebben. Maar toch buiten zijn succesvol type moeilijk te smaken. Stijve gang en krakende lage stem.
Ik heb al betere films gezien. Vandaar mijn 2,0*
Altijdklagen
Heb deze film nog niet zo heel lang geleden gezien, maar ben hem eigenlijk volledig vergeten. Das dus meteen het probleem met deze film. Verwaarloosbaar.
VforVictor
een echte b film met de nodige actie, voor wat het was kan ik em best waarderen, gewoon niet teveel van verwachten dan kijkt ie wel lekker weg, 2 sterren.
mixmaster
gewoon een degelijke actiefilm met een flinterdun verhaaltje en leuke actie.
Stallone vind ik meestal wel leuk om te zien in actiefilms , zo ook deze , maar dit is zeker niet zijn beste film !
Metalfist
Are we fucking Vikings?
Bullet to the Head bleek al snel een film te zijn om in het oog te houden. Na 10 jaar terug een bioscoopfilm van Walter Hill (de miniserie Broken Trail dus even niet meegerekend) maar alsof dat al geen reden genoeg is bleek de cast te bestaan uit legende Sylvester Stallone en de immer machtige Jason Momoa voor wie ik een zwak heb sinds Stargate Atlantis. De film verdween echter weer uit mijn gedachten, ik moet toch echt eens een to-see lijst gaan bijhouden, maar gisteren schoot hij me ineens terug te binnen en ineens maar eens opgezet.
Maar het is wat een makke bedoening geworden als ik eerlijk moet zijn. Walter Hill heeft bij mij legendarische status bereikt met The Warriors maar met deze buddy film slaagt hij toch ietwat de bal mis. Iets wat vooral te wijten is aan de miscasting van Sung Kang als flik. Normaal gezien was het dan ook helemaal niet de bedoeling dat Kang hier aan ging meedoen want de rol was bedoeld voor Thomas Jane. Die was echter nog door de oorspronkelijke regisseur aan boord gehaald (Wayne Kramer verliet de set na een geschil met Stallone) en werd nadien door producer Joel Silver buiten gegooid. De chemie tussen Stallone en Kang is nagenoeg niet aanwezig waardoor heel de essentie van de film om zeep wordt geholpen. Dit soort films drijft gewoon op de chemie tussen beide personages (beste voorbeeld blijft natuurlijk de Lethal Weapon franchise) maar je begrijpt niet waarom Bonomo überhaupt Kwon helpt. Het komt niet over en het doet de film praktisch de nek om. Plus het feit dat heel de politieafdeling corrupt ging zijn zie je al van erg ver aankomen maar de finale strijd tussen Bonomo en Keegan met de bijlen maakt erg veel goed.
En gelukkig hebben we nog Stallone. Hij begint misschien ietwat te oud te worden voor dit soort rollen maar het gaat hem nog altijd wel vrij goed af. Misschien volgende keer terug wat meer zelfspot maar bon, dat is toch iets dat meer in Schwarzenegger zijn straatje past. Mamoa blijft even indrukwekkend als altijd. Ik hoop dat dit een opstapje kan zijn naar meer van dit soort rollen want in dit soort bad-guy rollen is hij weergaloos, al moet hij zijn dreadlocks en baard terug laten staan, maakt hem nog net iets indrukwekkender. Toffe bijrollen ook voor Sarah Shahi die perfect is gecast als dochter van Stallone en Christian Slater. Visueel zit de film ook degelijk in elkaar, al stoorde de oranje flashes die je soms tussen de cuts ziet me wel wat.
Had hier vrij veel verwacht door de combinatie van Hill - Stallone - Momoa maar de mix wordt vreemd genoeg bijna compleet onderuit gehaald door de miscasting van Sung Kang. Het is niet gezegd dat Thomas Jane dit beter had kunnen doen maar het is wel erg waarschijnlijk. Jammer, erg jammer maar met onder andere The Last Stand hebben we toch wel wat degelijk actievermaak in de cinema gekregen.
JacoBaco
De film doet de titel eer aan. Ik heb deze film bewaard tot het bij gebrek aan beter moment, want de enige reden waarom ik deze film keek, is vanwege Stallone. En het is een leuke film tussen al het Expendable geweld door. Stallone speelt zelfs een soort kopie van Barney Ross. Dezelfde stoerheid, houding, grapjes enz. enz. De rest van de cast stelt weinig voor. Voor mij draaide het alleen om Stallone en Jason Momoa. Met die Koreaan had ik helemaal niets. De bedoeling was denk een soort Tango & Cash waarbij twee ego's moeten samenwerken. Helaas is de wisselwerking tussen hun niet zo goed. De film duurt gelukkig niet te lang. Precies goed.
Nou ja, actie, bloed, schieten, vechten, humor, explosies,........ en Stallone..

DVD-T
Meer dan degelijke actiefilm.
Toch wel te merken aan de film dat Hill nog wel wat is blijven hangen in de eighties. Toch bevat de film genoeg modernere elementen die in combinatie met de tachtiger jaren vibe goed werken. Stallone weet nog steeds zijn films goed te dragen. Fysiek en qua acteerwerk doet hij het erg goed. Wat dan weer minder goed werkt is de samenwerking met Kang. Ik miste de chemie een beetje die in andere "cop" buddy films beter werkt. Mamoa is wel een leuke toevoeging op het geheel, en speelt hier toch niet echt een standaard bad guy.
actie en effecten zijn goed in beeld gebracht. De muziek viel dan weer erg tegen. Af en toe zelfs misplaatst. sounddesign is wel erg goed. Fijne track.
Banjo
- 2035 berichten
Een hele vermakelijke film die mij geen moment verveelde...
En zeker veel beter dan The Last Stand
3 1/2 ster