• 9.376.848 stemmen

Bullet to the Head (2012)

Actie / Misdaad | 91 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Walter Hill

Met onder meer: Sylvester Stallone, Sung Kang en Jason Momoa

Releasedatum: 7 maart 2013

Plot Bullet to the Head

"Revenge Never Gets Old."

Een huurmoordenaar vormt een team met een jonge NYPD rechercheur in een gewaagd onderzoek dat hen van de groezelige achterbuurten van New Orleans naar de machtige top van Washington leidt. Het onwaarschijnlijke duo, bij elkaar gebracht door twee wrede moorden, neemt het op tegen iedereen die hen in de weg staat, en wil koste wat het kost wraak nemen.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Goede misdaad/actie film, Beetje jaren 80 sfeer hangt er in deze film, Sylvester stallone is weer goed op dreef met zijn droge humor en harde actie.

Eindgevecht is ook goed, al met al vermakelijke actiefilm!

avatar van handelaar

handelaar

sofripa schreef:

Run of the mill

Overigens is Sly al 67 . Dat realiseer je je even niet als hij weer soepel (nou ja) wat slecht volk tegen het beton ramt. Respect daarvoor.

Hij heeft zijn lichaam beduidend beter onderhouden dan Arnold.

Alles ziet er nog even imposant uit en doet niet veel onder met zijn body uit de jaren 80 zelfs zijn kop met haar heeft ie nog.

avatar van Reinbo

Denk dat het anabool gebruik zich ook wat harder wreekt bij Arnold.

avatar van Insignificance

Insignificance

En motoriek.

avatar van De GeuS

De GeuS

Deze film heeft een even hoog 'vergeet' gehalte als alle andere, hedendaagse actiefilms, maar toch kunnen de 'Jason Stathams' van deze wereld nog heel wat leren van oude rotten als Stallone op het gebied van charisma en oneliners; 3*

avatar van Zinema

Mannencinema.

Regisseur Walter Hill levert na tien jaar eindelijk weer een bioscoopfilm af. De filmmaker die nogal wat pareltjes op zijn naam heeft staan kent een nogal wisselvallige carrière. Ook diepe dalen vielen hem ten deel. Na een start in de jaren zeventig, met o.a. The Driver - een film die wellicht inspiratie heeft opgeleverd voor Refn's 'Drive' - en The Warriors, via de jaren tachtig naar zijn grootse succes: 48 HRS. Het vervolg daarop flopte in de jaren negentig en zijn carrière begon in het slop te raken. Het dieptepunt was Supernova, een beschamende sciencefictionfilm, die hij van de studio niet af mocht maken. Daar had hij zelf ook geen zin meer in. En dus vluchtte hij weg in de wereld van televisieseries.

Maar een man die films als Southern Comfort en The Long Riders heeft gemaakt hoort natuurlijk films te maken voor het witte doek. Het TV-landschap waar hij naar uitweek bood hem series die vallen onder zijn geliefde westerngenre, maar toch. Het jeukt altijd ergens waar je niet goed bij kunt. In het geval van Hill heeft het succes van Deadwood en ander beeldbuis gerelateerd kijkvoer hem niet in de weg gestaan bij een terugkeer. Misschien heeft het hem juist wel geholpen. Wie weet. Met Bullet to the Head zet hij weer een aardige buddy-movie neer, waarbij Stallone en Kang misschien niet dezelfde chemie of dialoogdynamiek hebben als Nolte en Murphy in zijn filmhit uit 1982, maar het levert wel gegniffel op.

Spierbundel Stallone ziet er wederom zeer vreemd uit met al zijn opgezwollen adertjes en door plastische chirurgie aangepaste gezicht, maar hij doet zelfs even aan vroeger denken. Daar is geen still uit First Blood voor nodig, die doet enkel afleiden van deze stoere comeback van Hill. Onbegrijpelijk ook dat zo een foto wordt gebruikt in een film als dit, maar misschien wil de regisseur juist wel dat eighties-sfeertje oproepen. Andere regisseurs zijn er inmiddels zo succesvol mee? Jason Momoa weet zelfs even het oude Cannon-gevoel op te roepen door de oudere kijkers te herinneren aan Cobra's vijand Brian Thompson. Ook zo'n grote griezelige gast. Ditmaal zijn de messen ingeruild voor een bijl. Ook eng.

Hill keert terecht terug naar het witte doek, zo blijkt. Bullet to the Head is geen meesterwerk maar weet voldoende te entertainen en kent een flitsende opening waarbij het tempo op standje aangenaam vlot wordt gezet. Ook hier zijn de oneliners veelvuldig aanwezig en wordt er buitensporig geweld gebruikt. Een ondervragings-scene met Slater, die eerst dreigt maar vervolgens na één klap gelijk doorslaat, is lachwekkend maar niet komisch bedoeld, en zo valt er wel meer af te dingen. Feit is dat Walter Hill weer films maakt. Stoere films. Met explosies en kogelregens. En bloed, veel bloed, onder het genot van racistische onderonsjes terwijl je elkaar levens redt. Wij mannen zijn er dol op. Wij zijn dol op Walter Hill.

Goed.

Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.

avatar van DiDa

DiDa

Is deze al ergens te verkrijgen...? Media Markt?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vanaf 14 augustus te koop op DVD en Blu-Ray

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

14 Augustus? Ik heb de Blu-Ray zojuist aangeschaft bij Staurn in Amersfoort. Dus hij is al uit, release datum klopt dus niet.

avatar van Waackx

Waackx

De GeuS schreef:

Mee eens, waarschijnlijk volgende week vergeten waar het verhaal over ging maar de geweldige oneliners van Sly niet; "What are we, fucking vikings ?"

avatar van Daan258

Daan258

Aardig actie filmpje.

Leuk om een x gezien te hebben maar meer niet.

Had er eerlijk gezegd iets meer van verwacht.

dutchtuga

Heerlijke actiefilm die weinig bullshit kent en gewoon recht toe recht aan actieplezier biedt. En dat met een hartstikke fitte Stallone. Indrukwekkend, zeker als je hem vergelijkt met Schwarzenegger in The Last Stand. Laat Walter Hill maar lekker van dit soort pretentieloze films blijven maken.

Langere recensie:

Bullet to the Head (2012, Walter Hill) - blu-ray - cultmoviesreviewed.com

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijk filmpje. Oké eerlijk is eerlijk, Sylvester Stallone schopt nog steeds kont. Prima rol van de oude (maar fitte) rot die uitstekend in deze film past als keiharde huurmoordenaar. Niks op aan te merken. De film zelf vermaakt prima, maar kent wel aardig wat mankementen; Momoa als charismaloos bad-guytje, het wat simpele sfeertje (en de muziek) en het verhaaltje is zo verschrikkelijk dat het moeilijk wordt om de film er niet een beetje op af te rekenen. Maar oké ik heb me uiteindelijk toch prima vermaakt. Dikke misser is toch wel het schuim wat steeds op de 'whisky' verschijnt als een fles of glas even geschud wordt. Kansloos. Schwarzenegger scoort vooralsnog meer punten met The Last Stand.

avatar van Corcicus

Corcicus

Aardige actiefilm met een potente Stallone. Er worden redelijk wat klappen uitgedeeld en er zitten ook enkele rake oneliners in. Erg hoogstaande cinema is dit uiteraard niet, maar om een lege avond op te leuken, volstaat deze ruimschoots.

cm_punk

Wat een ongelofelijke rukfilm. Er gebeurd weinig, tempo zit er niet in en de grappen/one-liners komen geforceerd over. De bad-guys waren niet zo bad-ass als men voor deed doen.

Wat een lange rit was deze film.

Nee, hier hebben ze flink de plank misgeslagen.

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

jaaa Stallone kan het nog dat wisten we al maar hij bewijst het weer met deze lekkere actiefilm.

Deze film doet gewoon wat ie moet doen leuke actie scenes leuke oneliners helemaal niet geforceerd de sfeer tussen Stallone en Kang is goed echt droge humor wat ik geweldig vind.

Jason Momoa is een simpele maar toch vette bad guy.

Gewoon een leuke actiefilm wat zo voorbij is.

TIP: Ik had hem gister bij Media Markt gekocht op Blu-ray leuke daarvan was dat ik Copland(ook Blu-ray) van Stallone er gratis bij kreeg toppie

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Back to the 90's.

Film die me mee terug neemt naar de sfeer van de jaren 90-films.

Niks mis mee behalve seen that, done that en daarmee eigenlijks te vaak.

De samenwerking tussen Stallone en Kang is idd prettig zoals hierboven al is benoemd.

Verhaal is simpel en vanaf het begin weet je het einde al te voorspellen en daar hoef je Char niet voor te bellen.

Regie is goed, geluid en beeld idem.

Muscles, no brain and lot's of bullets is de samenvatting.

Leuk voor één keer zien.

avatar van mar007

mar007

Eerlijk gezegd had ik hier toch meer van verwacht.

Ik vond stallone en kong niet leuk samen,ik stoorde mij aan kong die nou

werkelijk niets uitstraalt,hadden ze nou echt geen betere acteur kunnen bedenken?

Totaal geen chemie tussen die twee...jammer!

Momoa daarin tegen heeft mij wel verrast en zette hier toch een prima bad guy neer.

Al met al een prima standaard actiefilm die nergens echt uitblinkt.

Wat The Last Stand met arnold wel is gelukt 4,5*, zit er voor Stallone helaas niet meer in dan 3,5*.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

mar007 schreef:

avatar van finalman

finalman

Idd, de Last Stand vond ik wat soft met geforceerde (en vaak belachelijke) humor tussenin van Schwarzenegger (en Knoxville, met die telefoonpaal).

Bullet To The Head is stukken beter.

dutchtuga

Bullet to the Head is vooral authentieker door de aanwezigheid van een oude rot achter de camera. The Last Stand is meer een crossover. Ik hoop dat Arnie ooit nog eens zijn opwachting maakt in een authentiekere film. Zou mooi zijn als hij weer zou samenwerken met Hill.

Er gebeurd weinig,

Serieus?

avatar van mar007

mar007

m1chel schreef:

Serieus? The last stand vond ik echt een hele slechte comeback van Arnie.

Ja serieus, ik als stallone fan ga hier echt geen grapjes over maken

avatar van The Oceanic Six

m1chel schreef:

Serieus? The last stand vond ik echt een hele slechte comeback van Arnie.

Juist niet. Van de 3 comebacks (Die Hard 5, BTTH en TLS) was die van Arnold met afstand het meest geslaagd. Leukste verhaal, leukste humor en de beste performance van de 3 actiehelden. Die andere 2 ogen nog wel fitter en sterker, maar Arnold is al cool van zichzelf. En hij weet wat hij wel en niet meer moet doen. Stallone is nog imposant, maar speelt gewoon in een middelmatige film mee. Dit plotje stelde echt helemaal niks voor. En Willis had de pech dat hij in een vervolgfilm speelde die nooit kon tippen aan de 4 vorige delen.

avatar van finalman

finalman

Welke 3 comebacks? Volgens mij is het enkel Schwarzenegger zijn comeback.

Willis en Stallone maakten recent nog genoeg films (Red, Looper, Expendables, Rambo, Rocky, noem maar op)

dutchtuga schreef:

Serieus?

Yes. Als ik op de teller zit te kijken wanneer de film voorbij is, dan is dat geen goed teken (in mijn geval dus). CGI in de films die een ode zouden moeten brengen aan de jaren 80, erger ik me ook aan. Bij Expendables vond ik CGI bloed ook erg jammr.

Over het algemeen ben ik ook geen grote fan van Stallone,maar kon genieten van films als Demolition Man (Snipes steelt hier de show), Cliffhanger, First Blood, Daylight etc.

cm_punk schreef:

CGI bloed is inderdaad een ergernis, ook bij mij. Maar op elk ander vlak is BTTH een ware terugkeer (geen ode, Hill doet gewoon waar hij goed in is) van de 80's actie.

dutchtuga schreef:

Vind ik niet. Na de Expendables komen er té veel films die een ode of iet dergelijks willen brengen aan de jaren 80. Bij een film als Commando kwamen (voor mijn gevoel) de grappen natuurlijk over, hierbij geforceerd. Maar goed, iedereen heeft een eigen mening natuurlijk .

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Misschien lagen de verwachtingen iets te hoog, Sly en Walter Hill samen moest vuurwerk afleveren en de film slaagt daar maar deels in helaas.

Het is zeker één van de betere actiefilms van afgelopen jaren, maar dit zegt vrij weinig aangezien er zoveel troep is uitgebracht de laatste tijd.

Het is een vermakelijke film en zeker leuk om aankomende jaren nog vaak op te zetten, maar halverwege valt de film een beetje stil en gebeurt er te weinig om écht indruk te maken.

Stallone is op dreef, z'n rauwe stem en ouwe kop doen het hier fantastisch, maar helaas is het verhaal niet zo sterk en mist de film in mijn ogen net nog 1 á 2 actiescènes om het geheel nog iets meer te laten knallen.

Toch een 3.5, de film liet me tevreden achter en over het algemeen heb ik toch met een grote glimlach op m'n gezicht zitten genieten.

cm_punk schreef:

Het is geen mening. Hill pretendeert nergens een ode te brengen. Hij doet gewoon waar hij goed in is en volgt dezelfde lijn die hij volgde in de jaren '80 en '90. Niks nieuws, gewoon volgens verwachting en daarom zo goed .