• 9.373.651 stemmen

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Mia Sara en Ron Silver

Releasedatum: 1 december 1994

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Timecop

"Turn back the clock and you're history."

In de nabije toekomst is het mogelijk om door de tijd te reizen, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor criminelen. De overheid stelt een speciale politie-eenheid in om te zorgen dat de nieuwe technologie niet misbruikt wordt. Max Walker, één van deze timecops, ontdekt dat een corrupte politicus het tijdreizen gebruikt om zijn kansen op het presidentschap te vergroten.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hij was wel redelijk met een prima diepgang.

2,5

avatar van Lennert

Lennert

Na verloop van tijd verliest deze film toch wel wat aan kracht door de belachelijke inconsistenties van tijdreizen (een concept wat in een script toch beter uitgewerkt moet worden dan hier). Het idee is leuk, de uitwerking minder.

Gelukkig is het acteerwerk behoorlijk (een leuke Mia Sara en een lekker sarcastische Ron Silver) terwijl Jean-Claude nog een aantal stevige kicks uitdeelt. Toch deed de film me na meerdere kijkbeurten een stuk minder dan in het begin, vielen de special effects steeds meer tegen en werden de plotgaten te opvallend.

Maar... Mia Sara blijft een genot voor het oog

avatar van Zinema

Het verhaal rammelt een beetje, maar desondanks is dit niet heel onaardig. Zeker niet voor een film met Van Damme. Enigszins onderhoudend en vermakelijk. Redelijk.

avatar van Kjell1408

Kjell1408

Nostalgie ten top! Een leuke, onderhoudende actie film met Van Damme.

avatar van rep_robert

Dit is een vermakelijke film uit de JCVD stal.
Het verhaal bevat alles wat nodig is in zijn genre.
Nergens is het zeer goed, maar slecht wordt het ook nooit.
Zitten wat gaten in het verhaal(waar komt dat huis op het einde vandaan? Hij is twee keer opgeblazen) en je hebt het nodige actiewerk van van Damme.
Toch is het allemaal vermakelijk en onderhoudend, gewoon een lekkere ouderwetse actiefilm

avatar van Justinw

Justinw

Van Damme is Van Damme.

Dit is wel een van de films waardoor JCVD zijn naam heeft geërfd. Een heerlijke nonsens actiefilm gecombineert met tijdreizen. Een paar gevechten wat oneliners en coole wapens. En de beste man valt weer in de armen van zijn vrouw. Ik begrijp dat Van Damme fans deze film een 3.5 of 4 geven. Ik als normale kijker die een keer een Van Damme opzet geef dit een 2.5.

Vermakelijk en meer ook niet.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

De users die ik hier bij deze film verwachtte zijn er ook. Ik vind dit ook 1 van de meest vermakelijke films van JCVD. Ik vind die tijdreis-films sowieso altijd wel wat hebben. Een echte bad guy, een rol die Ron Silver op het lijf geschreven is. Het begint vooral erg leuk met die beurshandelaar. Zoiets had ik nou ook gedaan mocht ik terug gaan in de tijd haha. Verder moet je dit soort films niet te serieus nemen natuurlijk.

Het nodige beuk en schietwerk, een mooie Mia Sara en je hebt een leuke avondvulling. Ook met gemak nog 10 keer te kijken, zoals bij vele van JCVD-films.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Bij een film met Van Damme weet je op voorhand wat je kan verwachten. Een groot acteur zal ik hem nooit vinden, maar als actieheld is hij wel geschikt. Ook in deze film zitten er een aantal leuke actiescènes in, zodat het wel een amusante film was. Nog een typisch kenmerk van een film als deze is het flinterdunne verhaal. Dat was in Timecop ook het geval, maar hier had ik het gevoel dat niet alles goed in elkaar stak en dat het soms nodeloos ingewikkeld werd gemaakt.

avatar van patrick17

patrick17

Een aparte maar bikkelharde actiefilm van JcvD.

De acties scene's in de film zijn gewoon prima te noemen.

Het acteerwerk, daar hoef je het niet voor te kijken maar alle

andere dingen eromheen zijn prima te doen.

Het verhaal is wel erg goed opletten geblazen in welke tijd het

nou precies allemaal gebeurd.

Al met al een vermakelijke film.

avatar van Theunissen

Heb deze film destijds in de bioscoop gezien en ik vond het best een leuke film. Het verhaal was leuk gevonden en was ook wel boeiend. Verder zit er genoeg actie en de cast deed het ook leuk. Kortom gewoon een vermakelijke film.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Heerlijk vermaak. Typische Van Damme film, lekker fout. Ik vind het misplaatst om te zeggen dat dit of dat beter had gekund want eigenlijk kon de hele film beter, maar ze hadden wel leukere dingen kunnen doen met het tijdreizen. Zoals hierboven al vaker staat; verhaal met veel potentie maar minder goed uitgewerkt.

Wel fantastisch entertainment.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

By far de beste JCVD film tot nu toe,heel lang vond ik Sudden Death een van zijn beste maar is nu overgedragen aan Timecop,natuurlijk moet je de film niet al te serieus nemen maar de setting is voor mij altijd top,time travel en sci-fi..just love it!. Waar Back to the future meets Blade Runner en Minority Report met een cliché verhaaltje dat nog doet denken aan the 6th day (met Arnie) zelf had ik deze film ook graag liever gezien met Arnie maar Jeanke doet het voor mij perfect,vooral de 'oudere' type vond ik er cool uitzien .

Echt een aanrader voor een avondje

avatar van scorsese

Matige film over een agent die het mogelijke tijdreizen in de gaten moet houden. Een leuk gegeven voor een actie-sciencefictionfilm, echter wordt er op geen enkele manier een eventuele verklaring gegeven voor de gebruikelijke paradoxen die gepaard gaan met tijdreizen. Ook kent de film wat opstartproblemen. Desondanks nog redelijk vermakelijk.

avatar van Film Pegasus

JCVD in een gezellige actiefilm. Zo eentje van verstand op nul en genieten van de good guy die de bad guy aframmelt en dan met het meisje gaat lopen. Deze Timecop past perfect in dat rijtje. Het is best wel leuk om zien met een toch wel ietwat onderhouden verhaal en JCVD die blijkbaar fysiek in vorm is. Erger je niet over eventueel fouten met het tijdreizen, het accent ligt op de vechtscènes. Meer moet dat niet zijn.

avatar van Metalfist

Metalfist

I guess I should have told him to freeze

Ik was de Timecop reeks van Dark Horse Comics al wel eens vaker tegen gekomen, maar ik wist eigenlijk niet of er eerst de film was of eerst de comics. Een paar minuten zoeken op het internet bewees dat de comics er eerst waren en aangezien ik altijd wel te vinden ben voor comicverfilmingen, kon ik dit natuurlijk moeilijk laten schieten. Bovendien leek alles er ook nog eens op te wijzen dat de film over tijdreizen ging gaan, toch wel één van mijn favoriete onderwerpen, dus was ik helemaal verkocht.

Ik zal waarschijnlijk teveel hebben verwacht, want Timecop is toch serieus tegen gevallen. Oké, misschien is het verkeerd om bij dit soort films dieper in te gaan op de technische mogelijkheden van het tijdreizen, maar Mark Verheiden (die het screenplay schreef en ook samen met Mike Richardson verantwoordelijk was voor de comics) gaat al vanaf de eerste minuten de mist in. En hetgeen dat overblijft is een nogal standaard actiefilmpje waar een flik terug de tijd in moet om zijn vrouw te redden. Daar kan ik op zich nog mee leven, maar het is vooral het einde dat me op den duur begon te irriteren. Wat het nut van dat enorme Victoriaanse huis is, is me sowieso al een raadsel, zeker wanneer Walker eens met zijn futuristische auto aankomt, maar de climax vervalt al snel in een onoverzichtelijk en slecht belicht catch me if you can op het dak.

Er zijn zo van die acteurs die je opeens in alles lijkt tegen te komen dat je kijkt en Ron Silver is er daar één van. Ik vond hem al de zwakste schakel in Blind Side, maar ook hier straalt hij werkelijk geen enkele dreiging uit. Dit soort films moet het toch vooral hebben van een charismatische slechterik en Silver is dat niet. Van Damme was blijkbaar in de jaren '90 nog altijd fan van een nektapijt dus dat is sowieso al wel grappig. Hij lacht ook nog eens onder andere met zijn eigen Engels en blijft toch altijd een leuke vibe uitstralen. Overduidelijk niet de beste acteur die er is, maar voor dit soort rollen wel geknipt. De mooie Mia Sara heeft nog een kleine bijrol als de vriendin van Van Damme, maar stelt voor de rest niet al te veel voor.

Goh, het grote probleem met Timecop is dat de film eigenlijk met haken en ogen aan elkaar hangt. Het concept heeft best wel wat interessante uitgangspunten, maar wordt al snel vergald vanwege een aantal vreemde acties en het einde is de druppel. Enkel voor de Van Damme completist lijkt me.

avatar van des1

des1

Aardige film, waar verhaaltechnisch geen zak mis mee is (in tegenstelling tot wat de VK schrijft) en die zelfs de flair van een Philip K. Dick verfilming had kunnen hebben, ware het niet dat de film wat gehandicapped is door het houterige spel van Van Damme (die ook de humor van een Schwarzenegger bijv. ontbeert) en de nadruk op de martial arts. Dat neemt m.i. altijd juist spanning weg in plaats van dat het dat toevoegt. Simpelweg omdat Van Damme altijd wint.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Filmpje die 15 jaar terug nog net door kon voor een guilty pleasure vanwege de vele actie.

Anno 2020 is het een product die op een paar enkele scènes, momenten en grappen na vreselijk onderuit gaat . Dat foute accent van JC, de wijze hoe dat huis ontploft in het begin, het geluid van wapens of die rare auto's, om nog maar te zwijgen van de vele foute grappen en opmerkingen. Slechts Ron Silver is een goede verschijning als de narcistische bad guy.

Timecop was vroeger wellicht een aardige actiefilm, en voor liefhebbers van leeghoofdige actie van een 'cultheld' zal dit nog steeds voldoen. Voor mij echter niet meer.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1983 stemmen

Leuke sci fi flick met onze Belgische Jean-Claude Van Damme en de mooie Mia Sara.
Natuurlijk kloppen de verhaallijnen nooit helemaal in een film over tijdreizen, alleen vraag ik mij af: als Max zijn jongere zelf en zijn vrouw heeft gered, hoe kan hij dan op het einde terug samen zijn met zijn vrouw in de toekomst. Waar is zijn jongere zelf dan ineens heen?

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Gemiddeld.

Ik kan zo'n typisch actiefilmpje wel hebben op z'n tijd. De actiesterren van toen, waarbij ik Jean-Claude Van Damme absoluut bij reken, straalden - al dan niet gewild - een soort lompigheid uit, wat geweldig past in dit soort foute films.

Timecop is geen uitzondering op bovenstaande. Van Damme mag met z'n slecht Engels weerom de wereld redden (min of meer). Ook goed dat zijn oudere versie zo'n lelijk nektapijtje heeft waar z'n jongere versie een "modern" kapsel draagt. Het komt het onzingehalte van de film enkel ten goede.

Dat moet ook wel, want het actiegedeelte is niet bijster goed. De actie is vrij mak gechoreografeerd en vaak ook te donker gefilmd. Een film als deze moet het daar wel van hebben, natuurlijk, dus dat is redelijk essentieel. Hetzelfde kan gezegd worden van de slechterik - ook die valt behoorlijk tegen, hetgeen ervoor zorgt dat de film nergens boven de middelmaat uitstijgt.

2,5

avatar van Brabants

Brabants

Timecop is voor mij een JcvD film die in het rijtje van niet geslaagde projecten past. Wellicht omdat elke film waarbij hij zijn vechtkunsten niet op de eerste plek kan zetten het sowieso allemaal wat matiger wordt, maar ook omdat dit een vooral rommelige en ietwat saaie film van zichzelf is.