• 9.201.146 stemmen

What to Expect When You're Expecting (2012)

Romantiek / Komedie | 110 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Geregisseerd door: Kirk Jones

Met onder meer: Cameron Diaz, Jennifer Lopez en Elizabeth Banks

Releasedatum: 24 mei 2012

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot What to Expect When You're Expecting

"It's too late to pull out now"

De film is een moderne kijk op de liefde door de ogen van vijf koppels die met elkaar verbonden zijn door het wel en wee dat ze ervaren wanneer ze een kind verwachten. Uiteindelijk zullen ze geconfronteerd worden met de universele waarheid: wat men ook plant, het leven brengt niet altijd wat men verwacht.

avatar van Sfeermaker

Sfeermaker

Vergane glorie acrtrices, Diaz/Lopez, worden mama op hun 41ste en gelukkig is daar nog Anna Kendrick. Elisabeth Banks speelt goed. Ergerlijk is de foute casting van enkele koppels.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

In alle opzichten beter dan ik had verwacht. Leuker, venijniger vooral: de massa-hysterie rond zwangerschap wordt met een lekker ironische blik bekeken en lang niet alles is rozengeur en maneschijn. Lekker evenwicht en afwisseling tussen de verhaallijnen - dat de link tussen de personages soms wat vergezocht is neem ik voor lief. Elisabeth Banks is altijd goed, Anna Kendrick adembenemend mooi. Chris Rock speelt weer zichzelf, maar ik heb wel om hem gelachen met zijn mannenclubje. Enige die ik echt verschrikkelijk vond was Hollywoods nieuwste knuffeldikkerd Rebel Wilson. Voor de rest erg leuk!

avatar van soledad

soledad

Comedy is wel een heel groot woord. Wat een dodelijk saaie film die echt totaal nergens enige samenhang kent. Grappen zijn bedroevend slecht en voorspelbaar. Ik had wat leukers verwacht eerlijk gezegd.

avatar van Malse filmpies

Malse filmpies

What to Expect When You're Expecting is een film waarin verschillende verhalen worden verteld over verschillende koppels die een zwangerschapsperiode doorgaan.

Door de cast met diverse grote namen, had ik redelijke verwachtingen voor de film. Ook door de poster, die ik overigens enorm misleidend vind, leek me dit een erg grappige film. Echter blijft de film ergens zweven tussen een drama en een komedie. Het wordt nergens grappig genoeg voor een komedie en ook nergens serieus genoeg voor een drama. Dit resulteert in een bijzonder saai geheel. Ook de personages blijven erg oppervlakkig, ondanks redelijk geacteerd.

In het laatste uur misschien wel 5 keer de film gepauzeerd om te kijken hoe dichtbij de verlossing was om hem af te kunnen zetten.

Ensemble.

Maar dan wel een érg groot ensemble. Er zitten gewoon héle groepen aan personages die integraal uit de film geschrapt hadden kunnen worden (zoals de mannen-tochtjes). Het eerste half uur is het dan ook bekende gezichten spotten, met een hoog aantal "waar ken ik die nu weer van?" momenten.

De humor is beperkt en zelden grappig. Quaid heeft dan nog een leuk personage en Rebel Wilson is altijd wel leuk, maar verder is het toch vooral erg braaf en erg voorspelbaar. Ondanks dat de film de hele tijd tussen verschillende mensen schakelt voelt het niet bepaald gevarieerd aan, waardoor ook het beetje drama nooit echt goed van de grond komt.

110 minuten is enerzijds te lang voor deze film, anderzijds kan je het moeilijk inkorten, althans niet als je geen acteurs wil opofferen. Hier en daar zit er wel een leuke scene in en elk personage heeft wel een geinig momentje, maar als geheel stelt het echt zeer weinig voor en na een tijd begint het aardig te slepen. Daarbij komt ook nog dat er qua scenes veel afval inzit. Heel die adoptie in Ethiopië sloeg bijv. nergens op.

Niet echt geweldig dit.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Saaie langdradige film. Had een komedie verwacht maar het is meer een hoop gepraat en drama

avatar van Sisorow

Sisorow

Lekker standaard, lekker simpel. Kijkt mooi weg voor een avondje je hoofd leegmaken.

avatar van stratmans

stratmans

soms grappig meestal saaie film

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Pfoeh.

In de toekomst ga ik dergelijke films toch écht eens aan mij voorbij moeten laten gaan. Een heleboel bekende namen en gezichten passeren de revue, al is elke minuut acteren van bv. Cameron Diaz of Jennifer Lopez een minuut te veel. Het aantal geslaagde grappen en grollen ligt wederom bedroevend laag, al zal het altijd wel nog slechter kunnen, zeker?

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Eigenlijk de slechtste film die ik ooit zag; géén aanrader!

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

5 verhaallijnen van stelletjes die zo op hun eigen manier bezig zijn met het aanstaande ouderschap. De film heeft wat komische momenten en dat redt het geheel nog een beetje. De groep ''wandelde kersverse vaders in het park'' zal heel wat mannen afschrikken denk ik. Of het boek beter is weet ik niet.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

24ste film van de Cameron Diaz marathon.

Een film die ik gewoon echt niet wilde zien, maar vanwege mijn Diaz marathon toch gekeken. Het verhaal sprak me niet aan, bepaalde scenes die ik eens voorbij zag komen lieten ook de nekharen overeind komen, maar toch een kans gegeven. Het viel eigenlijk wel mee, maar het is gewoon ontzettend slaapverwekkend. Het is niet zielig, interessant, grappig, uniek of wat dan ook. Het is gewoon heel basic en je voelt voor geen enkel personage iets. Ze hadden dit gewoon niet moeten maken, maar eerder een documentaire over zwangerschap, dat je er ook nog wat van leert. Dat was beter geweest.

1,0* voor de moeite.

avatar van JessicaD

JessicaD

Hilarische romantische komedie

Vandaag een recensie van een al iets oudere film, maar wel een favoriete film van mij. Dit is iets wat ik dit jaar ook vaker wil doen; het recenseren van films die al voordat ik begon met bloggen mijn favoriet waren en ik daarom nog nooit aan jullie heb geïntroduceerd. Daar komt dus verandering in, je zal op mijn Movie Challenge pagina dan ook vaker de term rewatch tegenkomen, omdat ik deze films niet voor het eerst zie. De eerste film die ik aan jullie wil introduceren is What to Expect When You’re Expecting. Een hilarische romantische komedie over wat je kunt verwachten als je in verwachting bent, met een cast om u tegen te zeggen. Uiteraard vind je boven deze alinea alle informatie over de film.

Feelgood film

What to Expect When You’re Expecting is een film zoals die in die tijd wel vaker werd gemaakt, waarin we een grote cast hebben met personages die allemaal iets meemaken en waarvan een aantal ook weer connecties met elkaar hebben. Het is een feelgoodfilm waar ik als vrouw altijd zo enorm van geniet. Als ik even wil genieten van een fijne film, waarbij ik kan lachen en niet te zwaar bij hoef na te denken, dan is What to Expect When You’re Expecting zeker een film die keer op keer weer werkt.

Verschillende koppels

Wat ik leuk vind is dat ze dankzij de verschillende koppels laten zien dat zwangerschap voor iedereen anders kan verlopen. Je hebt een koppel met de meest makkelijke zwangerschap ever (zoals iedereen waarschijnlijk hoopt dat het zal verlopen). Je hebt het tegenovergestelde daarvan met alle kwaaltjes die je maar kunt verzinnen. We hebben een koppel dat de baby helaas verliest door een miskraam, want helaas is dat ook een mogelijkheid in de harde werkelijkheid. Een koppel dat per ongeluk zwanger raakt, en een koppel dat adopteert. Maar stiekem hebben ze er ook nog één ingestopt waarbij hij er achteraf achterkomt een kind te hebben.

Fantastische acteurs

Het verhaal werkt omdat er echt fantastische acteurs voor aangetrokken zijn. Elizabeth Banks is voor mij natuurlijk een topper, want zij doet komedie als geen ander. Maar het is natuurlijk ook fijn kijken naar Chace Crawford en de sexy man die in de film telkens bij ‘de dudes’ (fantastische onderdeel binnen de film!) rondhangt: Joe Manganiello. De personages zijn allemaal erg likeable en je leeft dan ook al snel met ze mee – ze wisten me hier en daar zelfs te emotioneren. Het zijn niet allemaal de beste acteurs, maar ze zijn goed op elkaar ingespeeld en weten samen een heerlijke film neer te zetten die ik om de zoveel tijd graag herkijk en die tot mijn favoriete chickflicks behoort. O, en er zitten Mini Coopers in de film, dat werkt natuurlijk ook heel goed bij mij, haha.

Conclusie

What to Expect When You’re Expecting is een heerlijke feelgoodfilm voor een meidenavond, maar ook geschikt om met je partner of familie te kijken. In het verleden heb ik er namelijk van genoten met mijn familie (zodra er goede lachmomenten in romantische films zitten kan mijn vader er ook enorm van genieten) en toen ik hem laatst met mijn vriend keek vond hij hem stiekem eigenlijk ook wel leuk. Ik ben zelf nog nooit zwanger geweest, maar dat hoeft ook niet om deze film leuk te vinden. Geniet van de heerlijke komische momenten waar de film boordevol mee zit, leef mee met de personages, zwijmel weg en geniet ook van het vleugje drama hier en daar.

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).