Genre: Horror / Thriller
Frankrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Franck Khalfoun
Met onder meer: Elijah Wood, Nora Arnezeder en America Olivo
Plot Maniac
"I Warned You Not to Go Out Tonight."
Net wanneer de straten veilig leken, duikt een seriemoordenaar met een fetisj voor hoofdhuid op. Frank is de teruggetrokken eigenaar van een mannequinwinkel, maar zijn leven verandert wanneer de jonge kunstenares Anna hem vraagt om haar met haar nieuwe tentoonstelling te helpen. Als tussen beiden een vriendschap ontstaat en Franks obsessie escaleert, wordt het duidelijk dat ze een lang onderdrukte drang tot stalking en moord heeft aangewakkerd.
- Trailer (YouTube)
Jessica
Judy
Lucie
Meneer Bungel
Dat gaat niet lukken, natuurlijk...
jacobine_rodijk
Ik had hier graag bv Christian Bale in gezien...
Pfft... 't gehele budget voor deze productie zou zijn participatie nog niet kunnen dekken.
Denk dat zijn betrokenheid het budget enorm zou verhogen.
mikey
Film kent zijn momenten maar gezien het geheel een erg vervelende film over een idioot met paspoppen. Athans dat kan ik me ervan herinneren.
Béééétje jammer
Dit is denk ik echt de meest treurige remake ooit. Hier had makkelijk een losstaande film van gemaakt kunnen worden, maar men kiest voor deze remake en Elijah Wood i.p.v. Joe Spinell. Dat is echt de meest trieste downgrade ooit.
Richard_Voorhees
De eerste teaser: Maniac Cannes Teaser Trailer - YouTube
Meneer Bungel
Ik vind Wood nog steeds een slechte keuze, maar deze teaser is toch best okay.
GrobbekuikenXL
Dacht dat Lustig zelf met een remake bezig
was. Elijah Wood geen porum .rol van Frank
alleen geschikt voor onbekende acteur .ben
Wel nieuwsgierig naar het resultaat maar
Kan eigenlijk niets worden .
GrobbekuikenXL
Trailer gezien en recensie gelezen. Kan toch wel erg interessant
worden. Een kunstzinnig en sadistisch bloedbad en inderdaad
het grootste gedeelte vanuit de killers POV gefilmd Ze hebben
ook de poster van het origineel tot leven gewekt ,want ik zag hem
staan met scalp en mes. Muziek schijnt op werk van Goblin te lijken
en jaren tachtig synthesizer klanken Impact kan nooit meer zo
groot zijn als bij het origineel dertig jaar geleden , maar kan nu
eigenlijk niet meer wachten om deze te zien. Hopelijk ook in
Nederland in de bios als ze een distributeur vinden. En waarom
staat er eigenlijk 2013? Het is toch 2012?
GrobbekuikenXL
In december in Frankrijk en deutschland Nog niets bekend over Holland. ? Wel leuke reden om weer eens naar Paris te gaan , recensies zijn positief voor horrorfreaks.
dutchtuga
De makers lijken er in ieder geval geen PG-13 film van te willen maken, maar de trailer overtuigt me verder niet. Elijah Wood lijkt me nog steeds een vreselijke miscast.
Ik geloof er wel in, maar was dan ook nooit erg onder de indruk van het origineel. Heeft een lekkere franse horror vibe. Elijah zou ook best wel eens kunnen verrassen. Was ook een goede psycho in Sin City.
Halcyon
Ja, totale miscasts kunnen ofwel bevestigen, ofwel totaal het omgekeerde. Zelden zit het daar ergens tussenin.
dutchtuga
Wat oogt de poster trouwens goedkoop. Wetende hoe geniaal de poster van het origineel is, zou je toch verwachten dat ze hier wat meer moeite in zouden stoppen.
erik1677
verdomme! een remake van een geweldige klasieker.
Oke, dat kan gaaf zijn, ik zeg met nadruk kan!
Maar vraag dan niet die Elijah Wood, want daar gaat toch echt niks dreigends van uit.
EW101
verdomme! een remake van een geweldige klasieker.
Oke, dat kan gaaf zijn, ik zeg met nadruk kan!
In Sin City (als Kevin) vond ik 'm anders toch wel bedreigend hoor zoals hierboven ook al gezegd was.
erik1677
Hmmmmm, daar heb je inderdaad een punt, laten we deze film maar gewoon maar ff afwachten dan, maar persoonlijk denk ik dat het weer een teleurstellende remake word. Maar....we shall see
GrobbekuikenXL
Elijah komt zelf weinig in beeld , je ziet wel zijn handen als hij aan het scalperen is en af en toe zijn spiegelbeeld , wat Gore betreft schijnt het akeliger te zijn dan het origineel. Kan mij haast niet voorstellen dat deze in Pathé gaat draaien. Jammer dat al die kleine bioscopen pleite zijn.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime