Genre: Animatie / Komedie
Geregisseerd door: Joe Pytka
Met onder meer: Michael Jordan, Wayne Knight en Theresa Randle
Releasedatum: 13 februari 1997
Plot Space Jam
Swackhammer, eigenaar van een groot amusementspark, is op zoek naar een nieuwe attractie. Hij besluit dat de Looney Toons karakters perfect zijn, en ontvoert ze. Hij gaat echter akkoord met Bugs Buggy's voorstel om voor hun vrijheid te spelen in een potje basketbal. De Toons krijgen hiervan de hulp van de gepensioneerde Michael Jordan. De andere topbasketballers uit de NBA zijn allemaal van hun talent bestolen door Swackhammer.
Michael Jordan
Stan Podolak
Juanita Jordan
Jeffery Jordan
Marcus Jordan
Jasmine Jordan
Michael Jordan (10 Years Old)
Larry Bird
Bill Murray
James Jordan
Jordy
Erg leuke film. De animatie is leuk, goede combinatie van real-life en animatie. Jordan is duidelijk geen acteur, maar doet het leuk. De film barst van de komische momenten, en barst van de leuke gastoptredens. 3 en een halve ster.
neo
erg leuke film.die looney tunes zijn echt vet.de wedstrijd is ook erg leuk.
Ruudos
Leuke film maar had beter gekund en het verhaal is eigenlijk gewoon erg zwak.
Jerome-B
Ik weet nog dat de film me destijds wat tegenviel. Maar de animaties zijn wel mooi en er valt ook nog te lachen. 3 sterren.
tom
kvond et niet wat ik gedacht had, maar er zaten wel grappige stukken in. Zeker een film om tog wel es te kijken
Obiwannes
Ik weet nog dat ik in die tijd een grote NBA fan was, en deze film vond ik geweldig. Maar achteraf bekeken is het maar een rij slechte film. Allemaal geconcentreerd op het succes van Jordan. (die niet kan acteren) Maar de "Mean Team" is idd. wel erg mooi.
Eef
Ok, het verhaal was niet superorigineel, maar ik vond het toch wel een erg komische film! 4 sterren ****
Tigger
Ik vond het een geweldige film, humoristisch en gewoon leuke combi van tekenfilm met 'gewone acteurs' etc. 4*
Zidaan
Ik vond het wel een
grappige film.
Goe gedaan
Van die tekenfilm met echte mensen erin enzo.
ik geeh het 2 1/2 ster.
olano
Ik had meer bepaald meer verwacht van deze film voor ik hem bekeek daarom een lage score ik vind hem 1* waard.
Ralfke
- 2075 stemmen
Alles behalve origineel; erg voorspelbaar en mijns inziens gewoon een slap aftreksel van eerdere mens/cartoon-films als Who Framed Roger Rabbit. Uiteraard een geheel ander plot, maar het idee blijft gewoon hetzelfde. *1/2.
mrdig
Prima film, alleen jammer dat Bill Murray zo'n kleine rol had.. Zijn optreden was nl na Bugs Bunny het leukst... 3 ster...
martinbroertjes
Goede film. Leuke animatie en effecten enzo. Bedoeld als familiefilm en hierin is men aardig geslaagd.
morpheus
Een wat meer gelikte versie van het Looney Tunes concept, wat aardige loopjes met het loony-tunes vs 3dwereld concept en zeker een aantal geslaagde grappen maar niets heel memorabel.
Het concept is gewoon leuk en als je niet teveel verwacht zeker 1 om eens te bekijken.
**1/2
T®inity
Vooral de wedstrijd was goed, de rest was matig!
En dat te denken dat MJ, onze luchtigheid grotendeels tegen zichzelf aan het basketballen was
The One Ring
Ik ga hierin bijna volledig mee met mikoz. Alleen mijn sterren aantal is lager. Het is gewoon een grappige film met de Looney Tunes.
3 sterren.
Naomi Watts
Met de looney tunes. Met de god die ons van Zero tot Hero heeft gemaakt. In 8 jaar heeft hij 6 wereldkampioenschappen gepakt en die krijgt hier dan geen credit voor. Game 2 van de nba finals van 1992 vergeet ik nooit meer
Wat een fenomeen.
The One Ring
Wat een fenomeen.
Ik vond echt niet dat het Micheal Jordan was die deze film leuk maakte. Dat waren toch echt de Looney Tunes. Verder weet ik ook niet al te veel van basketbal af.
Naomi Watts
Kan ik begrijpen als geen basketbal fan zijnde. Hij heeft mijn team van niks tot 1 van de 3 beste teams uit de NBA franchise gemaakt. Er zal nooit zo een fenomeen meer komen. Zijn leiding, charisma en persoonlijke leven intrigeert mij, kortom ik interesseer mij in Michael Jordan en vandaar dat hij het stukken leuker maakte voor mij. Geweldige Chicago Bulls beelden trouwens
Naomi Watts
Weer herzien en het blijft een erg vermakelijke film. De betekenis die Michael's vader heeft, de mooie achiefbeelden waar ik graag aan terugdenk; de gewonnen NBA FINALS, Michael prachtige NBA FINAL game 2 tegen Portland in 1992 waar hij gewoon geen enkel schot kon missen. en dan nog de rollen van Barkley, Ewing e.a. 3,5* blijft staan.
En als trouw Bulls fan citeer ik Murray graag uit de film: GO BULLS!!!
Doom
Opzich geen echt slechte film ofzo dit, wel grappig om een keer te kijken, maar is geen top animatie film ofzo,, ICe Age enzz zijn toch stukken beter.
Maar voor het na mijn mening origineel idee een 2.5

Space Jam: A New Legacy
2021

De klassieke 'Looney Tunes' zijn verwijderd van HBO Max

Regisseur originele 'Space Jam' haalt keihard uit naar 'Space Jam: A New Legacy'

Michael Jordan keert in 'Space Jam: A New Legacy' toch terug: "Maar niet zoals je zou verwachten"

Voces Inocentes

Glory Road
Drama / Sport, 2006

The Simpsons Movie
Komedie / Animatie, 2007
naaktheidsportbasketbaltekenfilmbuitenaards wezenhistorical fictiondoktercartoon catbasketball teambasketball gamerefereebasketball courtspeedy gonzalescartoon chickencartoon reality crossoverbasketball hoopcartoon skunk live action and animationlooney tunesaliensmichael jordanspace jam actor playing themself