• 9.372.315 stemmen

Casualties of War (1989)

Oorlog / Drama | 113 minuten / 120 minuten (extended cut)

Genre: Oorlog / Drama

Speelduur: 113 minuten / 120 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Michael J. Fox, Sean Penn en John C. Reilly

Releasedatum: 2 februari 1990

Plot Casualties of War

"Even in war… murder is murder."

Amerika is in oorlog met Vietnam. Nadat een van hun makkers is vermoord, en de toegang tot een plaatselijk dorp met bijhorende bordelen hen wordt geweigerd, slaan de stoppen door bij een groep Amerikaanse soldaten. Ze ontvoeren een meisje uit haar dorp om haar in de jungle te verkrachten. Een van hen vindt dit moreel niet verantwoord, en komt in opstand.

Private Eriksson

Lt. Reilly

Sgt. Hawthorne

avatar van neo

neo

de film is wel goed,vooral penn is erg goed als de soldaat die weigerde het meisje te verkrachtten.de actiescenes zijn ook goed.

avatar van dttom

dttom

Ik vond hem niet zo heel goed beetje gezeik.

avatar van Goodfella

Goodfella

Die soldaat die dat meisje niet wilde verkrachten was Michael J. Fox, Penn was juist de aanvoerder van het stelletje deugnieten. Alleen door Sean Penn is deze film dan ook het kijken waard.

avatar van neo

neo

ooh ja dat was ik al weer helemaal vergeten.nou ja het is toch al een tijd geleden dat ik em gezien heb

avatar van Jordy

Jordy

volgens heb ik deze trouwens wel voor de helft gezien.. maar goed

avatar van ichi

ichi

Though I walk through the valley of evil I shall fear no death. Cause I'm the meanest motherfucker in the valley!!!!!

*edit*

In deze film wordt dit gegeven verder uitgediept.
Zelfs in een oorlog kun je een grens overschrijden van goed en kwaad. De ontvoering, verkrachting en de moord op het Vietnamese meisje waren hartverscheurend.

De muziek van Ennio Morricone bezorgt mij ook kippevel.

avatar van Jaap

Jaap

wie dit slechte film vind snapt het niet denk ik helemaal. Geweldige film, micheal j fox doet het zeer goed, zeer sterk uitgevoerd. Legt de echte situatie in het leger tegenwoordig goed uit, legt het helemaal bloot. ZO gebuerd het ook inhet leger, is een grote corrupte zooi het leger, Top film!

avatar van Shyamalan

Shyamalan

Ik heb deze film twee keer gezien en het maakte indruk op me. Jaap heeft het goed verwoord.

3,5 sterren.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Ik vind deze film zeker weter heel indrukwekkend; het verveelde me absoluut niet, en het verhaal is boeiend in beeld gebracht. Gelukkig werden de daders werden gestraft zoals het hoort. ****

avatar van mister blonde

mister blonde

lijkt op alles dat we al beter hebben gezien. de zogenaamde schokkende momenten lijken maar een doel te hebben en dat is schokkeren. over de oprechte intenties van de makers valt te twijfelen.

dat is alles dat ik me nog herinner. omdat er ook nog wel aardige momenten tussen zaten; 3 sterren.

oh ja, Fox ziet er met zijn veel te grote helm nogal belachelijk uit

avatar van Monica

Monica

Vreselijk indrukwekkende scenes in de beste van De Palma.

avatar van Freud

Freud

Eigenlijk niet zo schitterend als ik had verwacht/gehoopt, maar toch nog zeer degelijk. Goed geacteerd, maar misschien toch wat eenzijdige karakters die wat diepgang missen, de soldaten zijn nogal cliche (een volledig slecht, een die slecht is geworden doordat zijn vriend is gestorven, een die gewoon doet zoals de rest, een die niet mee wilt doen maar niet durft te protesteren en dan een die zich verzet) zodat er weinig ruimte voor interpretatie overblijft. Penn acteert wel supergoed, en de film is erg spannend en ziet er 'cool' uit, zoals alles van DePalma. En uiteindelijk is het verhaal ook wel aangrijpend, maar het grijpt niet echt naar de keel, wat vreemd is omdat het toch behoorlijk schokkend is... Ik geef 3 sterren, met de nadruk op 3,5 .

avatar van Pacino88

Pacino88

Goeie oorlogsfilm van de Palma,erg indrukwekkend

avatar van bisse

bisse

Normaal gesproken vind ik fox wel oke maar in deze film wordt ie compleet weggespeeld door penn en dat maakt dat de film in mijn ogen erg onrealistisch overkomt. Was iemand anders i.p.v. fox gecast dan had het een goede film kunnen zijn.

avatar van Mushroom

Mushroom

Tja maar wie wordt er niet weggespeeld door PENN, dan moet je extreem goed zijn en dat is fox dus niet!!

Toch vind ik hem behoorlijk in deze film, had ik zeker niet verwacht!

Verder is het een aangrijpende film, best goed allemaal duss 4 punten!

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Goede film,maar net geen topper. Uiteraard werd er goed geacteerd door Penn,maar toch ook door Fox. Penn speelt echt een mother f*cker moet ik wel zeggen. Hoe hij praat ook,geweldig!

Toch miste de film iets waardoor het niet de grote film is die het denk ik met zo'n verhaal wel had kunnen zijn!

avatar van Dead01

Dead01

• 1976 stemmen

TheRisingSun schreef:

3,5 ster

Ben het hier volledig me eens.

En ga nog 1 ding toevoegen dat ik vind,is niet echt oorlogs film vind ik.

3.5sterren

avatar van 93.9

93.9

Amerikanen die in oorlogstijd de fout in gaan.

Denken onder het mom van "krijgen toch ordes van boven" en "we doen toch ook goede dingen" zich alles te kunnen veroorloven.

Hebben wij dit niet onlangs opnieuw gehoord?

goede film, drie sterren.

avatar van Figo

Figo

Ik ben het eens met Freud. De karakters missen diepgang. Doordat de climax ook nog eens te vroeg komt wordt het de kijker moeilijk gemaakt om echt met de personages mee te leven. Sean Penn was fantastisch, Michael J. Fox deed zijn best...maar dat was in mijn ogen niet genoeg. Hij is gewoon niet opgewassen voor zulke rollen. Ik ergerde me vooral aan de scene waarin Fox de moralist uithangt tegenover een andere soldaat (vriend uit een andere compagnie). De muziek van Morricone was zoals altijd prachtig, maar had bij een aantal scenes mogen worden weggelaten. 3*.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Weer een zeer geslaagde De Palma film! Vooral het acteerwerk is erg goed. De dialogen zijn lekker stoer, maar zeker niet zo sterk als in bijvoorbeeld Scarface. Verhaal is OK, maar mist toch iets. Ook de actiescenes zijn redelijk vermakelijk.

P.S.: is dit trouwens niet meer een drama?

Saving Pvt. Pyle schreef:

De muziek van Ennio Morricone bezorgt mij ook kippevel.

Dacht al dat die muziek sterk leek op die van Once Upon a Time in America!

avatar van robin00787

robin00787

Goede film met een sterke rol van Sean Penn en een verrassende rol van Michael J. Fox. Ook leuke first person beelden van de Palma.

avatar van gotti

Penn is sterk, maar vond het geheel nogal braafjes...

avatar van tukker1966

tukker1966

Sterke film....braafjes vond ik hem echt niet.

Denk eens na hoe vaak dit wel niet gebeurd is in Vietnam...en ook in andere oorlogen en conflicten.

Fox speelt zeer goed.

avatar van Diesel

Diesel

tukker1966 schreef:

Fox speelt zeer goed.

Penn beter.

avatar van Waku

Waku

Dat Penn goed kan acteren was bekend maar ook Michael J Fox speelt in deze Casualties of War een van zijn betere rollen ooit.

Gevoelig punt , misdragingen van Amerikaanse soldaten in de Vietnam oorlog wordt gedurfd uitbelicht.

avatar van =michael=

=michael=

ben hem nu aan het branden straks maar even kijken. volgens mij heb ik hem vroeg hele lange tijd geleden al een keertje gezien op tv en vond het een goede film!

avatar van Werwolf

Werwolf

Best een redelijke Vietnamfilm. Ik had er van tevoren geen hoge verwachtingen over, maar hij wist me prima te boeien! Hij haalt het niveau van de 'echte Vietnam toppers' niet, maar dat moet je ook niet verwachten.

Ondanks dat maakte hij toch een behoorlijke indruk.

avatar van Tun-89

Tun-89

Prachtige film, best aangrijpend ook.

Goed acteer werk. Mooi verhaal.

als Michael J. Fox fan heb ik er erg naar uitgekeken deze film te bekijken en hij heeft me niet verveeld.

Aanrader, 4*

avatar van 007

Erg goede oorlogsfilm van Depalma die er zoals naar gewoonte toch ook wel wat suspense en thriller in verwerkt. (zie de scene met die tunnel) Het begin, het eerste deel in vietnam dus vond ik erg goed, en dat was ook de beste scene van de film vond ik. De belichting was prachtig en alles was erg goed in beeld gebracht. De rest van de film was ook goed. Visueel valt er niet te klagen en de muziek was ook wel oké. De acteerprestaties waren ook goed en het verhaal ook, dat met die droom vond ik wel leuk.

3.5 sterren.