Genre: Oorlog / Drama
Speelduur: 113 minuten / 120 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Brian De Palma
Met onder meer: Michael J. Fox, Sean Penn en John C. Reilly
Releasedatum: 2 februari 1990
Plot Casualties of War
"Even in war… murder is murder."
Amerika is in oorlog met Vietnam. Nadat een van hun makkers is vermoord, en de toegang tot een plaatselijk dorp met bijhorende bordelen hen wordt geweigerd, slaan de stoppen door bij een groep Amerikaanse soldaten. Ze ontvoeren een meisje uit haar dorp om haar in de jungle te verkrachten. Een van hen vindt dit moreel niet verantwoord, en komt in opstand.
Private Eriksson
Brown
Rowan
Sgt. Hawthorne
buffy
deze film heb ik echt héél wat jaren terug ooit eens gezien, maar het verhaal heeft mij zó enorm aan gegrepen.
en deze film is mij persoonlijk ook nog na al die tijd héél goed bijgebleven.
wat mij persoonlijk betreft 5*
dutchtuga
Goede film die hier en daar wat flaws heeft.
Michael J Fox verbaasde mij met zijn acteerwerk en laat zien dat hij meer kan dan Back to the Future.
Vond hem vooral het eerste uur erg sterk waar het onbegrip van zijn gezicht afstraalt. Wanneer hij zich meer als kerel gaat gedragen gaat het een klein beetje mis maar dat is hem vergeven. Penn was ook sterk maar hier en daar wel wat overacting van zijn kant.
De rest van de cast was prima.
Muziek van Morricone is degelijk alleen wordt die op momenten verkeerd gebruikt. Vooral de scene waar Fox een moralistisch preekje houdt nadat die rookie op een landmijn stapt was een doorn in het oog. Maakt de scene alleen maar erger. Verder degelijk maar heb veel beter werk gehoord van Morricone's kant.
Je zou op het eerste gezicht niet zeggen dat dit een DePalma film is. Cinematografisch hier en daar een mooie scene maar over het algemeen gewoon goed. Niets meesterlijks.
Casualties of War is geen Apocalypse Now of Platoon maar kijkt wel gewoon erg lekker weg en is over het geheel gezien gewoon een goede film die zeker 3,5* verdient.
killzone
Caualties of War is een film die of heel goed is of matig is. Slechter kan niet, je moet het dus kiezen.
Ik vind persoonlijk dat deze film het moet doen met de spectaculaire oorlogscenes, maar qua verhaal vind ik het gewoon clichematig.
Maar het is wel de perfecte mix tussen oorlog en dramatiek, vooral ook door sterke acteerprestatie van Sean Penn.
metaledje
micheal j fox in 1 van zijn beste rollen, de film zelf is zeker het kijken waard,je gaat er helemaal in mee, niks slechts op aan te merken eigelijk, als oorlogsfan met drama gemixt moet je deze gewoon niet overslaan 4*
Icer
True story.
De film komt bij mij realistisch over. De werkelijkheid zal ongetwijfeld nog een factor x gruwelijker zijn...
Wat zou je zelf doen?
Alleen hier al een ruime voldoende voor.

tevelenco
Erg goede en aangrijpende oorlogsfilm.
Met een wat ander uitgangspunt als de meeste oorlogsfilms.
Het ontvoeren van een onschuldig meisje.
Wat voor flink wat opschudding zorgt in de groep van 5 soldaten waarvan Sean Penn de leider is en Michael J Fox het groentje wat hieraan niet wil meewerken.
Deze 2 akteren beiden erg overtuigend.
En dat leverde mooie scenes op.
Kortom een prima film die me van begin tot eind heeft weten te boeien.
Castor Troy
Realistische en beklemmende oorlogsfilm, die idd een thema behandelt die je minder vaak ziet in oorlogfilms.
Met name Sean penn vind ik super spelen, haalt je het bloed onder de nagels vandaan!
orbit
- 12092 berichten
Prima Vietnam film eigenlijk, in elk geval beter dan Platoon wat mij betreft. Eén persoonlijk inzoomen op één drama kan soms verhelderend zijn. J Fox natuurlijk het geknipte groentje ook
bullie99
heb wel nog een raadsel... wat is er nou met de personen gebeurt die hebben vast gezeten en die wat hun verlinkt heeft met dat gezin hebben ze hem met rust gelaten na dat ze uit de gevangenis zijn gekomen
mr.corleone
best wel zielige film. laat een ander kan zien van de oorlog. dacht ook gelezen te hebben dat het waar gebeurd was. word goed geacteerd het geheel word goed neergezet. 4,5
FillumGek
Toch wel een aangrijpende film. Uitstekende acteerprestaties van Penn. Ook Fox deed het goed. Schokkend om te zien hoe zo'n meisje bruut wordt mishandeld en vermoord. Het verhaaltje wist me van begin tot eind te boeien en het camerawerk en de muziek waren ook dik in orde. ****
The One Ring
Toch wel verrast door deze film. Doordat Casualties of War altijd in de schaduw gestaan heeft van Platoon, Full Metal Jacket, Apocalypse Now en The Deer Hunter had ik niet bijzondere hoge verwachtingen. De eerste scènes waren ook niet bijster goed, met een nachtelijke actiescène die zo overduidelijk in de studio opgenomen was dat hij me niet overtuigde.
Daarna wordt het allemaal beter. De Palma weet gelukkig wel hoe je psychologische spanning moet opbouwen. Het verhaal is wat gemakkelijker om aangrijpend te maken dan de hiervoor genoemde oorlogsfilms, maar als het gewoon goed werkt is daar natuurlijk niks op tegen. De film kan ook steunen op een van de beste rollen van Sean Penn, die zijn personage gelukkig niet alleen maar als een schurk weet neer te zetten. Aan Fox moest ik hier even wennen, maar uiteindelijk blijkt het een zeer interessante, en goede, keuze te zijn geweest om hem in deze rol te casten. De muziek van Morricone is wederom effectief, al moet ik toegeven dat de man wel wat mooiers gecomponeert heeft.
De Palma zou De Palma niet zijn als hij niet een fout zou maken op het einde. Aanvankelijk zou je denken dat hij het vergeet, maar gelukkig eindigt de film weer met een belachelijke scène, namelijk die met het Vietnamese meisje in de bus. Ik was even bang dat De Palma zijn belangrijkste stijlkenmerk achterwege zou laten.
Een kleine 4 sterren kan ik hier wel aan kwijt.
Simon Smith (crew films)
Het requiem-achtige muziekstuk tijdens de aftiteling vind ik wél een van de mooiste stukken die Morricone ooit gemaakt heeft, dat stuk met koor erbij.
Simon Smith (crew films)
Wat vind je nou precies storend aan het eind van de film?
The One Ring
Inderdaad, de muziek onder de aftiteling is briljant. Maar tijdens de film zelf viel de muziek me minder op. Daar was het maar enkele momenten echt sterk.
Wat vind je nou precies storend aan het eind van de film?
Ik vond dat laatste moment gewoon wat te gemaakt overkomen. Daarnaast voelde deze scène misplaatst. Alsof De Palma nog wat sentiment er tegenaan wou gooien op het laatste moment.
bisse
Hoewel ik michael je fox te gek vind in series en in het lichtere (meer komische)acteerwerk is hij hier niet op zijn plek wat de hele geloofwaardigheid van de film volledig onderuithaalt. Hij wordt compleet weggespeeld door Penn die een zeer geloofwaardige prestatie neerzet.Zelden zag ik een film met veel potentie die puur en alleen door een zwaar geval van miscasting totaal mislukt.
1.5 ster
Silvio Dante
Volgens een Vietnam-veteraan waarmee ik gesproken heb, is dit dé meest realistische Vietnamfilm. Kijk er naar uit..
Michael_deNiro
Fox en Penn zetten beide prachtrollen neer.
Hele rauwe en realistische film.
Knap gedaan door DePalma.
prachtig verhaal en ontzettend zielig.
zo zie je maar dat niet iedereen ontschendbaar is en alles kan doen wat ze willen.
een zin was goed go to hell... sir
4,5 ster
darkjaap
net gezien bij geschiedenis en het was opzich wel een mooie film maar ik vond hem niet erg bijzonder ofso hij was niet erg origineel en ik vond hem maar erg heftig.. 3,5*
JDSsmetje
Deze film met prachtig acteerwerk van M.J fox en sean penn is fantastisch, als ik naar deze film kijk vind ik dit gruwelijker dan de saw films en hostel ! Bij saw en hostel zijn de films wel voser en erger zoals je kijkt maat omdat deze 'casualties of war' nog eens 100 keer zoveel realistischer is:, is dit de ergste film. Ik geef deze film 5* , niet omdat ik hem het meest ontspannend vind maar omdat ik dit de ergste en meest geloofwaaridige vietcong film is die ik gezien heb . Ik zag hem gisteren op 2be om 22u10. Oude film is het wel en die films zie ik normaal niet zo graag maar deze verdient toch zeker een plaats in de top 100 !!!!!
5* meteen mijn lievelingsfilm !
Mac Hammer Fan
Een bijzonder aangrijpende anti-oorlogsfilm van Brian de Palma. Wat die soldaten dat meisje hebben aangedaan is iets om nooit te vergeten.
En dat dit gebaseerd is op echte feiten, geeft je een erg wrang gevoel.
De prent kreeg een Political Film Society Award voor de vrede in 1990.
Nog maar eens een parel op de kroon van een talentvolle kineast.
Woutrr
prachtige film!
Vaak zie je oorlogsfilms zonder betekenis waar ze maar wat nutteloos in het rond schieten, 2 uur aan een stuk...
deze had echt een aangrijpend verhaal en een betekenis!
Ben blij dat de beste uiteindelijk overwint
fanaat
Wow!!
Je zou bijna een hekel aan Sean Penn zelf krijgen door zijn prachtige acteerprestaties in deze prachtige film.
4,5
Enigzins aangrijpend maar vooral ook clichématig oorlogsdrama met een sterke Penn en ietwat misplaatste Fox. De film kreeg toendertijd kritieken alsof het hier een meesterwerk betrof. Maar de realiteit leert dat dit een bovengemiddelde film is die zeker niet De Palma's beste is.
Minotaures
Ik dacht dat de ontvoering een onderdeel was van de film, maar hij draaide er volledig over. Vond het tegenvallen. 2,0*
JDSsmetje
INHOUD 27 / 30
algemene inhoud 19 / 20
Het onderwerp is fantastisch om aan te tonen wat er allemaal gebeurt in de wereld en in de Vietnam-oorlog. Voor mij: de perfecte oorlogsdrama
het einde 8 / 10
Het einde had je misschien wel verwacht, maar als je meer specifiek naar dat einde kijkt dan merk je wel dat de lat hier veel hoger ligt dan bij een andere film !
ACTEERWERK 7.5 / 10
Micheal J. Fox 3.5 / 3.5
Ik dacht niet dat hem dit soort films op zijn buik geschreven waren, maar toch heeft hij me aardig verast! Hij bewijst hier dat hij meerdere genre's kan, dan het soort films van 'Back To The Future'.
Sean Penn 2 / 3.5
Penn speelt hier de kwadaardige man in Casualties of War, hij heeft er al de perfecte kop voor , maar zijn acteerwerk valt toch een beetje tegen . Hij overdrijft misschien toch een beetje in het soort van ' The Bad Man' te spelen. Hij maakt er een beetje te veel ' de goeie en de slechte ' van.
Andere acteurs 2 / 3
De andere acteurs zijn ook goed. Misschien lopen de jongens een beetje opvallend snel mee met Fox, dat maakte het een beetje ongelovig. Het meisje deed het wel zeer goed !
SPEELDUUR, SPECIAL EFFECTS EN EV. OPMERKINGEN 8.5 / 10
special effects en ev. opmerkingen 4.5 / 5
Je zag niet veel van de special effects die in de film waren, dat is een groot voordeel!
speelduur 4 / 5
De lengte van de film stak niet echt tegen, enkel een beetje helemaal op het einde na het meisje vermoord was zou de film in 5 minuten afgerond moeten geweest zijn
TOTAAL 43 / 50
speelduur 4 / 5
TOTAAL 43 / 50
afgerond naar 45 / 50
is gelijk aan 4.5*
Word er niet wijs uit, zeldzame manier van beoordelen zeg!

Of ligt dat nou aan mij ? ...

Brute emotionele oorlogsfilm 'Casualties of War' met Michael J. Fox en Sean Penn vanavond op televisie

The Killing Fields
Oorlog / Drama, 1984