• 9.377.963 stemmen

It (1990)

Horror / Mystery | 192 minuten / 187 minuten (dvd) (miniserie, 2 delen)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 192 minuten / 187 minuten (dvd) (miniserie, 2 delen)

Alternatieve titel: Stephen King's It

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Tommy Lee Wallace

Met onder meer: Harry Anderson, Dennis Christopher en Richard Thomas

Plot It

Een plaatsje in Maine werd dertig jaar geleden geteisterd door 'It'. Een groepje kinderen slaagde er destijds in 'It' te verslaan. Nu 'It' terugkeert, opnieuw in de vorm van de clown Pennywise, komen de jeugdvrienden weer bij elkaar om 'It' definitief te vernietigen. Maar 'It' is ditmaal voorbereid.

avatar van T®inity

T®inity

Deze film heb ik nooit eng gevonden, alleen die clown wel. Brrrr. Ik heb altijd nog fobie gehad voor clowns en dat heb ik nog steeds. 1*

avatar van John Doe

John Doe

De clown is DE 'persoon' waaruit in deze film de angst moet komen dus wat is er dan nog niet eng? Oke, de sfeer eromheen misschien.

avatar van Timboy

Timboy

Tog blijft het een lief klein clowntje..niet om egt van te schrikken..Toch vind ik de film wel goed voor die tijd,het was geen echte horror,meer een Komedie/Thriller..

Tog een 3,5*

avatar van De GeuS

De GeuS

Je zou toch denken voor iemand die nogal vaak het woord "toch" gebruikt dat hij het corrrect weet te spellen....

avatar van Darius

Darius

"Hi George! You wan't a balloon?"

Onvergetelijk. Ik geef 4,5* voor het eerste gedeelte (als ze kinderen zijn) en 3* voor het tweede gedeelte. Al met al toch 4* waard, ook omdat in sommige versies deze beide delen helemaal door elkaar lopen geloof ik.

avatar van Da_BuTcHa

Da_BuTcHa

''They all float down here''

Dat blijft mij favorite uitspraak van de clown:)

Heerlijke film

avatar van Idol

Idol

deze film verdiend gewoon een plaats in de top 250

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Ik denk dat hij eerder een plaats in de top 250 VERDIENT

avatar van Wouter

Ik denk dat de film daar bij lange niet goed genoeg voor is...

avatar van Shining

Shining

Boek is wanzinnig en de film ook erg vermakelijk. Jammer van het einde dat niets meer en minder dan een teleurstelling is. 4,5*

avatar van Hanne

Hanne

De film is wel oke, boek heb ik niet gelezen.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Waarom dan 2 sterren?

avatar van sebas83

sebas83

wist iemand hier dat die jonge billy vorig jaar zelfmoord heeft gepleegd

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Yep.

avatar van Slapstick

Slapstick

Nog even over het einde van de miniserie/film: ik weet niet of iemand de DVD met audiocommentaar van de regisseur en een deel van de cast heeft gezien, maar die waren ook allemaal ontevreden over het einde.

Het grootste probleem is denk ik niet zozeer dat het einde abrupt is en de 'grote spin' niet van de allerbeste kwaliteit. Mijn mening is dat de overgang van een psychologische bedreiging naar een echt en fysiek wezen het grootste probleem vormt.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Als deze film maar een beter einde had gehad.........zonde........

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Voor de rest is ie natuurlijk fantastisch

avatar van Remi

Remi

vroeger toen ik 9 was, had ik em gezien (stiekem )

en altijd bang geweest voor die putten waar hij uit kwam

Nu vind ik em best goed

avatar van gotti

Ik vond en vind hem nog steeds goed eng, maar alleen dat belachelijke einde (komt vast en zeker uit het bekende "hoe maak ik een film slecht door het einde te verkloten" handboek) verziekt het behoorlijk.

avatar van sju

sju

yawn wat een leipe film, een totaal niet enge clown die je constant ziet,maar nauwelijks iemand vermoord of iets anders uitvoerd en dat drie uur lang! ook ng nooit zo'n stompzinnig einde gezien. onbedoeld lachwekkend!
1/2 *

superleuk behalve dat einde!!! die clown is vet!

is er hier nog iemand fan van Jonathan Brandis?? die de jonge Bill speelt? Ook al heeft hij zich in 2003 gehangen, hij is de beste acteur ter wereld. deze film is vet leuk, vooral dat muziekje.

gaan ze echt een vervolg maken?

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Jonathan Brandis schreef:

gaan ze echt een vervolg maken?

Er gaan geruchten van een remake, maar ik hoop dat het geen werkelijkheid zal worden. Er is wel een vervolg op IT door Stephen King geschreven. Wellicht wordt dat ooit eens verfilmd.

avatar van DaveV

DaveV

Is dat vervolg al uitgebracht dan? Er bestaat wel een onverkorte versie van het origineel maar van een vervolg weet ik niets.

U-96 schreef:

Waarom niet? Dit kan echt veel beter.

avatar van mister blonde

mister blonde

het eind en eigenlijk alle stukken met de volwassenen wel, de stukken met de kinderen kan nauwelijks beter...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Inderdaad. En ik zie ook weinig acteurs een betere Pennywise neerzetten.

avatar van Diesel

Diesel

Curry is Pennywise.

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Elke film van Stephen King geeft wel een bootschap mee.

En dat is hier volgens mij''Vriendschap''wand het is een groep vrienden bij elkaar, en die steunen elkaar wat er ook aan de hand is.

En het gaat ook niet egt over Pennywise het eerste uur.

Het gaat meer over hun en wat ze doen als een clubje.

avatar van Wouter

Jeemig, wat een spelling.....