Genre: Horror / Mystery
Speelduur:
192 minuten / 187 minuten (dvd) (miniserie, 2 delen)
Alternatieve titel: Stephen King's It
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Tommy Lee Wallace
Met onder meer: Harry Anderson, Dennis Christopher en Richard Thomas
Plot It
Een plaatsje in Maine werd dertig jaar geleden geteisterd door 'It'. Een groepje kinderen slaagde er destijds in 'It' te verslaan. Nu 'It' terugkeert, opnieuw in de vorm van de clown Pennywise, komen de jeugdvrienden weer bij elkaar om 'It' definitief te vernietigen. Maar 'It' is ditmaal voorbereid.
as
Vers van de pers: Er zijn dus nieuwe plannen voor een nieuwe IT film. Dit wordt geen miniserie maar een (tv) film van een dikke 2 uur. In deze versie wordt in ieder geval nu alles gezien door de ogen van beverly, de vrouw van het groepje mensen.
The horror, the horror!
gruutn.
- 2081 stemmen
Ik vind dat een remake absoluut geen zin heeft. De film is opzich al een Meesterwerk; prachtige muziek, geweldig akteerwerk, goed verhaal. Alles wat een film nodig heeft om hem tientallen keren te kijken.
Dit televisielor is allebehalve een meesterwerk. Behalve Curry is het niet best kwa acteren, zeker niet door de volwassenen B-acteurs. Een remake zou goed zijn, maar als ik alweer lees dat die ook weer voor tv is, hou ik mijn hart vast.
Chainsaw
Kunnen ze niet gewoon een korte remake maken van het einde en dan die achter deze film plakken? Zou voor mij in ieder geval een hoop oplossen.
Dat is idd het grootste probleem, maar verder kan het ook allemaal een stuk beter, hoor.
Met name dat kranterige acteren stoort me, maar ook de televisielook van de film.
Chainsaw
Mee eens, er zijn wel meer dingen behoorlijk matig, maar ik zie toch echt niet hoe ze dat typische, creepy sfeertje en die geniale performance van Curry kunnen evenaren. Laat staan overtreffen.
Zo creepy vind ik het niet, op wat scenes na. Nee, dat moet makkelijk beter te doen zijn.
WiLL
Van deze film ben ik eens zo geschrokken, jaren geleden, dat ik niet meer heb kunnen slapen
Was op het moment dat die clown uit een fotoboek komt.
Ik vind It een prima miniserie, een echte film vind ik het niet hoor ... dus ik weet ook niet of hij hier wel moet staan. Het eind vond ik trouwens wel erg zwak en teleurstellend. 3,5*
Soeperman87
2 sterren.
Het einde van deze film verpest helaas een hoop.
De hele film zowat:(
HALLOWEEN
The horror, the horror!
gruutn.
Waar heb je dat gehoord.
K_Republic
khad de film een maandje geleden nog gezien en jahhhh.........................Lomp!!!!!!!! Alles behalve eng (vooral lachwekkend.) kmoest vooral aan het eind lachen toen ze met zijn "allen"die spidercreature gingen aanvallen. Na zoooveeel slachtoffers gemaakt te hebben werd IT wel hééél makkelijk geveld.
Mister_Pink
Is dit een grapje? Het acteerwerk is zo beroerd slecht. De kinderen doen het zeer aardig, maar de volwassenen... Die scene in het restaurant is echt zo rampzalig beroerd geacteert, niet normaal.
Het verhaal vind ik wel erg goed.
Ik zit wel op een film versie te wachten, ben ook blij dat er een (tv) film van word gemaakt.
Mare, heb je een bron?
- 2081 stemmen
Vanavond weer de oude stoffige VHS uit de kast gepakt. Ik denk dat ik hem nu ongeveer 20 keer gezien heb. Ik ben er altijd bijgebleven dat er helemaal niets mis is met het einde, maar bij deze kiekbeurt vond ik het na een tijdje denken toch wel een beetje abrupt. Maar deze film is voor mij zo sterk dat dat geen enkele inlvoed heeft. Ik blijf het voor altijd een steengoede film vinden die nog een hele lange tijd mag trotseren met een nummer 2 plaats in mijn Top10.
mister blonde
Mister_Pink
Ik heb dit plaatje in elkaar geknutselt.
Mister_Pink
Ik vind Pennywise echt een enorm tof personage. Een grote inspiratiebron voor mijn photoshop bezigheden.
Keep on the good work
Trouwens, ik heb weleens gehoord dat de Pennywise op de cover (zie plaatje) niet Tim Curry is. Hij lijkt n.m.m. ook niet zo op Tim Curry. Weet iemand daar meer van ?
Volgens mij is Curry gewoon bewerkt hoor. ;/
Chainsaw
Dat gebeurt wel vaker bij clowns. Dat noemen ze schmink.
AZ SPELER
Jammer dat je niet echt ziet hoe ze vermoord worden. Voor de rest leuke film met soms spannende momenten.
Purmerend
Het was een lange zit maar hij was zeker de moeite waard.
Hoofd in de koelkast, en alle douche koppen die gingen bewegen. Zijn maar een paar geweldige momenten in deze film. 3.5*
Vera
Toen ik deze film voor het eerst zag..kreeg ik duz gelijk allemaal nachtmerries haha!!
Later toen ik um weer een paar keer had gezien, iz het eiglijk 1 van mijn beste spannendste films geworden, want zeg nou zelf, tis gewoon een kei goeie film, het verhaal met de terugblikken steeds. Jahoor deze film verdient 4 sterretjes!!

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'