Genre: Drama / Oorlog
Speelduur: 121 minuten / 142 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Antoine Fuqua
Met onder meer: Bruce Willis, Monica Bellucci en Cole Hauser
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 13 november 2003
Bekijk via Netflix
Plot Tears of the Sun
"He was trained to follow orders. He became a hero by defying them."
Special Navy Commander Waters (Bruce Willis) heeft met zijn team een uiterst riskante missie te volbrengen in de jungle van Nigeria. Het lot van de Amerikaanse dokter Lena Kendricks, werkzaam bij Artsen Zonder Grenzen, aldaar ligt in hun handen wanneer het land verstrikt raakt in een bloederige burgeroorlog. De mooie Dr. Kendricks weigert echter de vluchtelingen achter te laten en is alleen bereid het gebied te verlaten wanneer Waters en zijn mannen "haar mensen" naar een veilige plaats dichtbij de grens brengen. Ondanks de orders om zich niet te mengen in het conflict, besluit hij toch het leven van hem en zijn team te riskeren om de vluchtelingen in veiligheid te brengen. Dit leidt tot een lange en gevaarlijke tocht door de dichte jungle.
Lieutenant A.K. Waters
Patience
Jason 'Flea' Mabry
Demetrius 'Silk' Owens
Ninto
Vond het een neppe, cliche, irritante film. Toch 3* voor Bruce the Almighty.
mister blonde
Werkt als serieus drama eigenlijk geen moment. Karakters die veel te ver weg blijven (de soldaten worden nooit mens, maar blijven altijd soldaten, waardoor je de beweegredenen achter beslissingen niet weet) zijn daar naast verkeerde keuzes (verkeerde timing, sentimentele scenes die niet werken) de belangrijkste redenen voor.
Als je serieus een serieus drama wilt overbrengen, moet een film meer bevatten dan een aantal verschrikkingen in beeld gebracht. Alleen iets ergs laten zien, maakt het nog geen goed drama. Goed voorbeeld hoe dat mis kan gaan.
Als actiefilm is de film meer de moeite waard (jammer dat de film zichzelf zo serieus neemt), zeker tegen het eind. Aantal vermakelijke scenes (wat dus eigenlijk niet goed smaakt, omdat men je wat anders wilde voorschotelen) en technisch benadert ie een niveau van een Black Hawk Down. Daarom toch nog 2,5 sterren.
AnthonyG.
Mooie film met een boodschap. Ik wil meer oorlogsrollen van Bruce zien.
Wel erg overdreven verhaal met een hoog Amerikaans drama gehalte. De Amerikanen zullen hier ongetwijfeld op geilen en waarschijnlijk ook een traantje gelaten hebben. Mij deed het echter niets omdat het gewoon te overdreven was.
Er is juistkes nikskes overdreven aan die film. Denk jij dat de scenes die je ziet in die film niet echt gebeuren in Afrika misschien?
Tarkus
Altijd al een prima film gevonden. Een van de beste met Bruce Willis.
Bijzonder dramatisch en realistisch in beeld gebracht, helaas zou je zeggen, maar deze dingen gebeuren wel.
Net omdat de film zo schokkend is, is ie zo goed.
Kortom, een film die je gezien moet hebben.
jipt
leek deze op rambo 2? volgens mij heb ik deze wel eens gezien
een amerikaan die de held uit gaat hangen in het buitenland
moviemafketel
- 19752 berichten
Deze oorlogsfilm heeft destijds een aardige indruk op mij achter gelaten.
Het verhaal zit goed in elkaar en heeft soms wel even een slik-momentje van de gruwelen die mensen elkaar kunnen aandoen.
De rol die Willis speelt is hem op het lijf geschreven. Vond de muziek ook erg mooi(luister ik soms nog wel eens naar).
Tuurlijk is het een Amerikaans heldenverhaal, maar dat interesseert me niet altijd. Er zitten hele mooie confrontaties in tussen de navies en de rebellen. Het gegeven of je alleen puur een bevel uitvoert of dat je zelf een menselijke beslissing maakt vond ik overtuigend overkomen.
En dan de mooie Belucci erbij, die niet echt in de film thuishoort, maar gewoon gruwelijk mooi is en daar dus veel mee goed maakt, maken dit verhaal voor mij af. Ga morgen denk ik ook weer kijken. Ik vind dit best een aanrader.
sinterklaas
Toch weer onbegrijpelijk waarom deze film weer verkleuterd moet worden met een 12+ keuring.
jeroencafeine
Deze ga ik vanavond kijken, al is het alleen maar voor Monica
moviemafketel
- 19752 berichten
Tsja, ik vind de keuring nog niet altijd zo'n slecht idee hoor. Ik keek op mijn 11e ook niet naar films als Tears of the Sun. Zitten toch wel wat brute scenes in die niet alle kinderen van die leeftijd helemaal goed kunnen bevatten. Natuurlijk geldt dat niet voor alle kinderen, maar doordat er info wordt gegeven door zo'n keuring, kunnen de ouders tenminste een juiste afweging maken. Ouders weten toch vaak minder van films dan hun kinderen en kunnen nu tenminste ergens vanuit gaan. Of ze er wat mee doen is een 2e natuurlijk.
Hmz betrapte mezelf er vanavond op dat mijn aandacht toch wel erg wegviel bij het kijken van tears of the Sun. Ik ga voor het eerst op MM eens een half puntje van mijn sterren afhalen. Muziek vind ik nog wel steeds meesterlijk!
juhnzun
Hele aardige film enkel een beetje ongeloofwaardig da ze dat dorp nog gingen helpen en moeiteloos konden bevrijden terwijl ze op de hielen werden gezetten door de vijand maar maakt verder niks uit
goede film !
RSmovie91
Wauw.
Ik had op zich best hoge verwachtingen van deze film. En zelfs die zijn overtroffen!
Er zit niet eens echt zoveel actie in, maar wat erin zit is uitstekend in beeld gebracht.
Ook het hele sentimentele gebeuren er omheen (waar ik normaal niks vanaf wil weten) vond ik zeer goed gedaan. Je gaat echt meevoelen met de personages.
Het acteerwerk is goed. Niet meer, niet minder.
Het camerawerk vond ik ook uitstekend. Alles is heel mooi in beeld gebracht.
Echt een film waar alles erin gewoon erg goed uitgevoerd is, en dat maakt het voor mij tot een topper.
canciser
Leuk filmpje, redelijk onrealistisch. Helaas kijken mensen niet door dat typische Amerikaanse sentiment heen, dat was erg irritant. Toch 3 sterren voor de vermakelijke actie. 3*
Koektrommel
Aangrijpende film met schitterende muziek en willis in vorm. Alleen bij het einde ging het erg mis en ging de film van een meesterwerk naar een gewoon sterke film. 4*
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Oorlogsfilms zijn niet helemaal me ding, maar deze mag er zeker wezen. Bruce Willis is lekker op dreef en Monica Belluci spat van het scherm af.
killer13
Prachtige film!!
zo schokkend, dramatisch en realistisch.
zeker één van bruce willis beste films
skipy05
De eerste 40min vond ik redelijk goed. Tot dat de heli's terug keerde. Dan begint voor mij het domme kant van het verhaal. veel te veel drama. de actie op het einde vond ik heel goed. Was nog het beste deel van de film. De film viel mee redelijk tegen. Alleen de muziek vond ik goed.
Pipoo!
Hele prachtige film. Bruce Willis heeft echt een goede kop voor deze rol. Was vergeten dat hij zo goed was, heb hem net gezien. De laatste keer dat ik hem gezien heb is toch alweer 2 jaar geleden denk ik.
mallasorte12
Kmoest aardig terug denken aan de film die ik voreger had gezien in vietnam. Was wel mooi. Deze film was net als de meeste veel schieten. Maar kmoet zeggen knap staaltje acteer werk. (En lekker veel drama:P)
John Lee Hooker
Redelijke film, maar niet bijzonder in het oorlogsgenre. Er wordt nauwelijks tot niet gevochten en het enige wat er speelt is om te overleven en om de mensen in veiligheid brengen.
Over het algemeen blijft het tempo erin, maar het is dus af en toe wat langdradig.
- 3,5 -
Lennert
Misschien ben ik de enige die het denkt, maar is het uitzenden van een film waar men beelden ziet van vrouwen met afgesneden borsten niet wat onhandig om uit te zenden om 20:00 uur?
M0VIES_
Nee blijkbaar toch niet..
Carl
Goede film. Pima geacteerd, en het verhaal roept de vraag op wanneer we nu eens een keer een einde kunnen maken aan het zinloze ethnisch moorden.
Aernout
Hmm, Ik vind de film hier echt overgewaardeerd.
Het is een typerende over the top actie film waar een enorm blik cliches is opengetrokken en die qua script gewoon niet realistisch is. Dat het op een onderliggend verhaal gebasseerd is maakt de film niet in eens stukken beter.
De chemie tussen belucci & willis was ook zo overdone. Die scenes bij de helikopter, het melo dramatische.
En dan op het eind als die vliegtuigen met die napalm shit komt staan alle boeven opeens netjes in 1 lijn, serieus .. wtf??
Script, acteer prestaties waren onder de maats. Alleen het stukje in het dorp midden in de film was ok.
Onderliggend verhaal is natuurlijk verschrikkelijk dat zoiets gebeurt maar nogmaals dat maakt deze film niet goed.
leidsehoodie
Hup! De clichés vliegen je om de oren. Huilende mensen in de jungle. Vieze gezichte van stoere mannen met stoppelbaarden. Rimboevrouwen met gebleekte tanden. Maar eigenlijk vond ik het een prima film voor tussendoor. Wat zeg ik, ik moest gewoon een traantje wegpinken, dag ego. Dus ja, voorspelbaar, clichématig, Amerikaans, maar wel met prachtige beelden, en interessant (? niet echt, maar ik typte eerst leuk, en dat kan echt niet). Alleen jammer van de moraal die er bovenop lag als dikke vette saus. 3,5*

Oorlogsfilm 'Tears of the Sun' met Bruce Willis en Monica Bellucci morgenavond op televisie

Oorlogsfilm 'Tears of the Sun' met Bruce Willis en Monica Bellucci vanavond op televisie

Deze goed beoordeelde films worden op 1 februari toegevoegd aan het Netflix-aanbod

Voces Inocentes
Oorlog / Drama, 2004