Genre: Drama / Oorlog
Speelduur: 121 minuten / 142 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Antoine Fuqua
Met onder meer: Bruce Willis, Monica Bellucci en Cole Hauser
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 13 november 2003
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Plot Tears of the Sun
"He was trained to follow orders. He became a hero by defying them."
Special Navy Commander Waters (Bruce Willis) heeft met zijn team een uiterst riskante missie te volbrengen in de jungle van Nigeria. Het lot van de Amerikaanse dokter Lena Kendricks, werkzaam bij Artsen Zonder Grenzen, aldaar ligt in hun handen wanneer het land verstrikt raakt in een bloederige burgeroorlog. De mooie Dr. Kendricks weigert echter de vluchtelingen achter te laten en is alleen bereid het gebied te verlaten wanneer Waters en zijn mannen "haar mensen" naar een veilige plaats dichtbij de grens brengen. Ondanks de orders om zich niet te mengen in het conflict, besluit hij toch het leven van hem en zijn team te riskeren om de vluchtelingen in veiligheid te brengen. Dit leidt tot een lange en gevaarlijke tocht door de dichte jungle.
Lieutenant A.K. Waters
Patience
Jason 'Flea' Mabry
Demetrius 'Silk' Owens
Hobbes
nou. dit wordt waarschijnlijk niks aan de trailer te zien.
standaard patriotisme. slechte move bruce.
ik kan natuurlijk ook mis zitten maar dan komt dat niet naar voren in de trailer
NeoGriz
dacht ff dat dit die hard 4 was toen ik de plot las
Het was toch ook de bedoeling dat dit DieHard4 werd alleen is het hele script herschreven ofzow zodat het een eigen verhaal/productie zou worden :S.
En dus dacht ik dat dit de vervanger van DH4 was.
Als iemand meer info heeft... GRAAG
Goodfella
Volgens mij zit het zo... Willis zou opnieuw John MacLane gaan spelen in Die Hard 4, mits deze film de naam 'Man of War' zou gaan dragen. Bruce heeft blijkbaar z'n zin niet gekregen en dus komt er helemaal geen nieuwe Die Hard
(ofzo..) Dat is de enige link tussen Die Hard en deze film die ik ken tenminste
Mik
nou. dit wordt waarschijnlijk niks aan de trailer te zien.
standaard patriotisme. slechte move bruce.
Eens !
Stephan
Waarom moeten je hersenen in Godsnaam altijd kraken als je een film goed moet vinden?
Mij trekt-ie wel. Bruce is altijd goed. Shit... zelfs in Armageddon (0,5*) was HIJ nog te pruimen.
De trailer geeft as usual teveel weg, maar ach. Yippie ayee, MF!
homerjay
Net gezien in de US. Zeer langdradige en saaie film over verschrikkingen in Nigeria af en toe opgeleukt met wat knalwerk (SWAT-achtige operaties en explosies). Er wordt veel te veel op de emoties gespeeld (ieder kwartier zie je wel in een close-up een traantje uit een oog komen) zonder dat het het verhaal ten goede komt. Ga hier dus niet heen voor een goeie oorlogsfilm, maar alleen als je van natuurplaatjes en emo-tv houdt.
Kortom: een soort slechte en saaie aflevering van Tour of Duty, maar dan in Nigeria.
Vyvre
Hmm zou zweren dat ik hier al op had gestemd..niet dus. Sluit me grotendeels bij homerjay aan, met als toevoeging dat de score prima te luisteren is.
Film kan je vergelijken met een soort Black Hawk Down in de jungle, maar dan slechter, emotioneler, onrealistischer en over het algemeen Amerikaanser. Men heeft in Amerika blijkbaar op dit moment een grote behoefte aan dit soort films gezien de box office statistieken.
klinkt vrij ernstig.
Dino10
Sluit me volledig aan bij Homerjay. Wat een draak van een film alsof ze niet konden kiezen tussen een jankfilm en een oorlogsfilm.
Vyvre
Film met een hele ster verlaagd naar 1*, hij wordt in mijn gedachten steeds slechter..
De Knip
Vermakelijke film, alleen zullen de criticasters het wel weer patriotistisch/Amerikaans vinden en erg pretentieus wat betreft de ernstige/gevoelige beelden.
Ik kijk er zo nu en wel eens doorheen en houd wel van Bruce Willis films, immers: Bruce Willis Wet
***1/2
Neder
dat heb ik nou ook
Ondanks de vele gebreken en de emo-factor toch een redelijk boeiende film. Het tempo ligt lekker hoog en er wordt flink geschoten
verstand op nul dus
Haasie
Ik heb de film ook al gezien en ik vindt het alles behalve een slappe aftreksel van Black Hawk Down. Goed verhaal met goede cast, kortom en toffe film.
neo
Zimmer hammerde voor deze film duidelijk door op de stijl die hij aannam bij BHD. Lekker etnische muziek met veel spanning en prachtige zang.
sjob
wat een k*tfilm zeg zelden zo een onzinnig en melodramatisch verhaal in een film gezien. dit gaat echt helemaal nergens over en zet dan ook niet op de voorkant dat ie net zo spannend is als black hawk down want die film is wel grandioos. ook verwacht je iets heel anders daardoor. bruce maak weer s iets goeds man.
KillaJah
Vond het zeker geen slechte film. Brengt misschien de aandacht eens op de bloedige oorlogen die in Afrika uitgevochten worden bv. zoals nu in Congo.
Newbie
bwa, als ik de reacties zag, verwachte ik mij op een slecht film, het viel goed mee vond ik. Toch zeker het kijken waard.
sn@ke
- 2077 berichten
Erg aardige film met mooie natuurbeelden maar ook aangrijpende beelden van de bloedige oorlogen in Afrika. Alle patriotische filmclichés worden natuurlijk weer opengetrokken maar dat zorgt soms wel voor een erg mooie scene. De acteerprestaties waren top en vooral Bruce Willis en Monica Bellucci stelen de show. Spannende scenes , de eindscene is erg mooi gedaan ,realistische actie, een goed verhaal en perfecte acteerprestaties maken deze film zeker het bekijken waard. 3,5*
SE7EN
Heb de film in de Belgische bioscoop gezien en vond het een goeie film. Zitten echt hele gave scenes in.
Waren ook wat slappere momenten maar overwegend een goede sfeer. Ik wil 'm later nog wel een keer zien, dat zegt genoeg in mijn geval. 3.5 sterren van SE7EN
Robbie_83
Goeie film, vind Willis kwaliteitsacteur.
Mooie emotionele momenten afgewisseld met mooi stukje geweld.
FrankenHaus
Geen slechte film. Hier en daar een beetje onvervalst patriottisme maar zo goed loopt het nou ook allemaal weer niet af . Acteerprestaties zijn ok en Monica Bellucci is een ontzettend leuk wezen om naar te kijken...3.5*
Agony
- 1985 berichten
Inderdaad is bij deze film het standaard patriotisme weer overvloedig aanwezig. Een aantal zwaar ongeloofwaardige wendingen oa. de helicopter die op het laatste besluit om terug te gaan om de vluchtelingen te halen maken de film er niet beter op. Willis en de actiescenes zijn nog redelijk te pruimen, maar de (over)dosis vals sentiment haalt de film uiteindelijk flink onderuit. 2 sterren.
morpheus
Uiteindelijk ben ik nog behoorlijk onder de indruk van de film. Natuurlijk zitten er een dozijn of wat standaard Oorlogs Cliche's in maar toch kon deze film mij vanaf begin tot het einde boeien. Mooie natuurscenes en mooi gefilmde afschuwelijke beelden van het leed en verschrikkingen van de burgeroorlogen in afrika die behoorlijk indrukwekkend en hard worden neergezet. Bruce Willis is degelijk als altijd. en de film weet zich in mijn ogen toch net nog weer te onderschijden van wat we al kennen. Tel daarbij op de goede spanningsboog en een handjevol spectaculaire scenes en de film blijkt dus meer dan degelijk te zijn....
***1/2
wicked willy
Lijkt wel wat op black hawk down, maar des al niet te min is het een indrukwekkende film!!! Erg goed dus 4 sterren is hij wel waard.

Oorlogsfilm 'Tears of the Sun' met Bruce Willis en Monica Bellucci morgenavond op televisie

Oorlogsfilm 'Tears of the Sun' met Bruce Willis en Monica Bellucci vanavond op televisie

Deze goed beoordeelde films worden op 1 februari toegevoegd aan het Netflix-aanbod

Voces Inocentes
Drama / Oorlog, 2004