Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Rob Reiner
Met onder meer: Billy Crystal, Meg Ryan en Carrie Fisher
Releasedatum: 1 december 1989
Bekijk via CANAL+
Te zien in één bioscoop (Maastricht)
Plot When Harry Met Sally...
"Can two friends sleep together and still love each other in the morning?"
Harry en Sally ontmoetten elkaar wanneer zij hem een ritje geeft naar New York nadat ze allebei geslaagd zijn. Ze gaan allebei het leven door zoekende naar de juiste partner en ze komen elkaar af en toe tegen. Er ontstaat een goede vriendschap tussen de twee, maar kan een vriendschap tussen een man en een vrouw wel bestaan zonder dat seks in de weg komt?
Sally Albright
Stewardess
Man on Aisle
9 Year Old Boy
Naomi Watts
Weer herzien en wat een mooie film blijft dit. Een halfje verhoogt naar de maximale score.
GuirY Rose
Niet super maar zeker een leuke film... die tic is geweldig
ik vind hem eigenlijk overgewaardeerd..
evengoed 3.5*
katie morosky
Natuurlijk uiterst voorspelbaar enzo maar deze film charmeert wel. Ik heb toch gelachen wat bij de andere Meg Ryan-toestanden helaas niet is gebeurd.
Starry Night
Een bijzonder grappige, menselijke film, waarbij ik tijdens de slotscène ALTIJD zit te snikken, oh grote ergernis.
soom
waarom zit jij daar te snikken?
omdat je het zo mooi vind of van iets anders?
soom
when Harry Met Sally is geniaal. en natuurlijk om DÉ scene in het restaurant! supertof! Phileine zegt sorry heeft deze scene schaamteloos gejat. Onorgineel...
Meg Ryan word altijd in dit soort rollen gecast, en dat is ookwel logisch. ze kan het gewoon het beste.
Naomi Watts
Weer eens herzien en het blijft een heerlijk filmpje. Geniale film over het gecompliceerde gebeuren dat liefde heet. Ook weer wordt ik hier zelf geconfronteerd met mijn eigen fouten en dat ik wat mis. Vijf sterren blijven staan.
Starry Night
waarom zit jij daar te snikken?
omdat je het zo mooi vind of van iets anders?
Omdat ze dan allemaal bozige dingen tegen hem roept terwijl je ziet dat ze veel van elkaar houden en op de een of andere manier raakt dat me elke keer
Linn
vandaag weer eens herzien na al die jaren...het blijft een mooie film en erg herkenbaar in sommige situaties 5*
Boterbloem
Blijft inderdaad erg leuk deze film, wel al vijf keer gezien en nog blijft het leuk.
Naomi Watts
Een film die lang net buiten mijn top 10 viel maar hu heel hoog binnenkomt. De film vertelt het verhaal van Harry en Sally maar het is op een paar elementen na gelijk aan het verhaal van mij en mijn vriendin. WHMS heeft daardoor een hoge persoonlijke en emotionele waarde en daardoor vestigt hij zich op 3 in mijn top 10.
FisherKing
Je kunt ook gewoon zeggen dat het de meest briljante film is die met relaties omgaat.
bij mij komt ie ook in mijn top 10...goh om dezelfde reden als van NW
toch een van mijn favo films omdat er zo ontzettend veel herkenbaar is
Naomi Watts
goh om dezelfde reden als van NW
Hoe is het mogelijk..
Asmahan
Ik vind De Klassieke Scene zo irritant dat de hele film er voor mij door gedevalueerd wordt. Toch nog drie sterren omdat ie verder wel gezellig is.
soom
Inderdaad. Die Klassieke scene is het middelpunt van de film!
Hem vervelend vinden, kan eigenlijk gewoon niet!
donnie darko
Ik snap eigenlijk niet wat Naomi Watts hier zó goed aan vindt. Vermakelijk filmpje, meer niet. Ik vind dat er zo wel veel gemaakt zijn.
krappe 3*(vooral de klassieke scene heeft het mss wat omhoog geholpen, ik vond het ook gewoon grappig)
Voor NW zal er mss ook wat nostalgie parten spelen, maar toch...
Linn
bij sommige users heeft deze film een andere betekenis gekregen misschien?
ik vind m ook erg goed
Naomi Watts
Voor NW zal er mss ook wat nostalgie parten spelen, maar toch...
De film is geniaal, gaat op een geweldige manier om met relaties en het verloop ervan en natuurlijk dat 90% van de ontwikkelingen tussen Harry en Sally bijna identiek zijn aan die van mij en mijn vriendin.
De film kent vele geniale scenes (bv: de wavescene waar Crystal aan meedoet terwijl hij daar wel met een keistrak smoel op de tribune zit) en top humor. Voor mij een topper in zijn genre.
Ik vind dit ook heel wat beter (en vooral grappiger) dan de usual romcom. Sterker nog, ik denk dat deze film een heel genre nieuw leven heeft ingeblazen.
Bas17
Eerste zin ben ik met je eens, 2e niet echt. Sorry kon het meesterlijke er helaas niet in zien, wel vermakelijk toch, erg vermakelijk zelfs.. maar weet nu al dat hij waarschijnlijk helaas niet zal blijven hangen. Zoveel raakvlakken had ook niet met de personages
The One Ring
Ik zou zeggen dat vooral het goede script deze film laat uitstijgen boven genregenoten. Erg goede dialogen.

Vijf goed beoordeelde feelgood-films die zich afspelen rond de jaarwisseling
Iconische scène zit kinderen van actrice na jaren nog steeds dwars: 'Zeer ongemakkelijke situatie'

The Graduate

Being There
Drama / Komedie, 1979

De Tweeling
Drama / Oorlog, 2002
new york cityman vrouw relatierestaurantplatonic loveorgasmvriendschapdinervalentine's daycentral parkcentral park, new york city romantic