• 9.374.505 stemmen

When Harry Met Sally... (1989)

Komedie / Romantiek | 96 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Rob Reiner

Met onder meer: Billy Crystal, Meg Ryan en Carrie Fisher

Releasedatum: 1 december 1989

Plot When Harry Met Sally...

"Can two friends sleep together and still love each other in the morning?"

Harry en Sally ontmoetten elkaar wanneer zij hem een ritje geeft naar New York nadat ze allebei geslaagd zijn. Ze gaan allebei het leven door zoekende naar de juiste partner en ze komen elkaar af en toe tegen. Er ontstaat een goede vriendschap tussen de twee, maar kan een vriendschap tussen een man en een vrouw wel bestaan zonder dat seks in de weg komt?

avatar van dttom

dttom

Een topper in het genre en deze vond ik ook erg leuk.

avatar van vic

vic

De beste romantische komedie van de jaren tachtig

avatar van tom

tom

Een van de beste uit dit genre, Meg Ryan vink in dit soort films gewoon heel leuk en billy cristal speelt ook leuk, aardig verhaaltje en goede humor, sowieso een keer kijken

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

met een van de bekendste scene´s uit de filmhistorie: I´m having what she´s having.

avatar van hugohei

hugohei

De vrouw die die tekst zegt, is de moeder van regisseur Reiner, wist je dat?

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Yup, hij schaamde zich er ook een beetje voor haar die tekst te laten uitspreken.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Wel ooit gezien, maar ik kan me er weinig meer van herinneren. Behalve dan de klassieke scene in het restaurant *** tot nader order.

Welke klassieke scene

avatar van FisherKing

FisherKing

Bij herziening beter !!!

De beste in het genre !

What I'm saying is - and this is not a come-on in any way, shape or form - is that men and women can't be friends because the sex part always gets in the way.

she: That's not true. I have a number of men friends and there is no sex involved

Yes I do

Yes I do

Yes I do -etc.

avatar van vic

vic

- than I wonder we can't be friends.

- no we can't

- to bad your the only person I know I new York

narva77 (crew films)

Tof dat ie op TV komt net nu ik de vhs heb gekocht...

avatar van jay73

jay73

Toch een verstandige aankoop, narva! Het is een van de betere feelgoodmovies die ik ken.

narva77 (crew films)

Haha oke da's waar; ik zit gewoon te mekkeren eigenlijk

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Tof dat ie op TV komt net nu ik de vhs heb gekocht...

VHS? Papa, wat is dat?

Maar even serieus: dankzij Billy Crystal nog best een aardige film geworden. Voor de scenes met Meg Ryan hou ik een teiltje in de buurt.

avatar van andolini

andolini

Mijn favoriete romantische komedie. Leuk verhaal, geweldige dialogen en goed geacteerd...vanavond maar weer eens kijken.

avatar van Goodfella

Goodfella

Was wel aardig. Best een paar (erg) leuke momenten, maar af en toe walgelijk zoetsappig... Bah!

Ik kreeg trouwens ook kromme tenen van die Meg Ryan. (en ik vond 'r in You've Got Mail juist zo cute...) 3 sterren

avatar van andolini

andolini

Helemaal niet mee eens. Weer geweldig genoten. Meg Ryan zet prima de rol van naief meisje naar sterke vrouw neer en Billy Cristal is super als sarcastische jongeman. De ontwikkeling van de 2, de ontmoetingen door de jaren heen, de discussies, de pijnlijke stiltes...allemaal erg leuk. Dit is zo'n film die ik over 20 jaar nog steeds kijk als ie op tv komt, al heb ik 'm dan al 50x gezien. Verhoogd van 4 naar 4,5*.

avatar van Jordy

Jordy

zag een klein stukje op tv, wat een walgelijk slechte ondertitels zeg

avatar van neo

neo

wel leuke dialogen en een leuke cast.3 sterren

avatar van gotti

Leuke film. Leuk om te zien hoe een sterke vrouw en een sarcastische man in de loop der jaren naar elkaar toegroien en daaran verliefd op elkaar worden. Erg goed geacteerd door Ryan en Crystal. 3,5*

avatar van hugohei

hugohei

En wat een goeie vondst, die oude echtparen die vertellen hoe het zo gekomen is!

Geweldige teksten.

avatar van FisherKing

FisherKing

Klopt en na al die jaren is dit nog steeds een film die ik kan dromen en dan moet ie dus perfect zijn..

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ik heb ook erg genoten van deze film en dit keer is ook de acteerprestatie van een actrice blijven hangen.

Ik vind Meg Ryan echt TOP in deze film.

avatar van amv@123

amv@123

Mooi gespeeld door Meg Ryan

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Wat is die Billy Cristal toch een irritant mannetje, Ahhrrgg.....:r

avatar van jay73

jay73

Wat is er zo mis met Billy Crystal?

Geen idee, ik vind 'm altijd wel grappig.

avatar van Zavo

Zavo

Ik vind Billy Crystal juist heel goed en zeker in deze film.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Ik kan gewoon niet tegen z'n hoofd. Daarbij komt dat ik nog NOOIT heb gelachen om een van zijn (grappig bedoelde?) acties en dialogen.

avatar van Stephan

Stephan

Eigenlijk één van de beste komedies ever.

En het zit 'm hoofdzakelijk in de details.

Zoals Harry de druivenpitten uispuugt zal ik nooit vergeten, maar dan om de manier hoe hij er zelf op reageert. Dát is voor mij de humor. Zoals de beruchte "klaarkom" scène. Het is haar blikje aan het einde dat het voor mij zo leuk maakt. Moeilijk uit te leggen, maar comedy is ook moeilijk uit te leggen.