Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Billy Crystal, Meg Ryan en Carrie Fisher
Releasedatum: 1 december 1989
Bekijk via CANAL+
Te zien in 2 bioscopen
Plot When Harry Met Sally...
"Can two friends sleep together and still love each other in the morning?"
Harry en Sally ontmoetten elkaar wanneer zij hem een ritje geeft naar New York nadat ze allebei geslaagd zijn. Ze gaan allebei het leven door zoekende naar de juiste partner en ze komen elkaar af en toe tegen. Er ontstaat een goede vriendschap tussen de twee, maar kan een vriendschap tussen een man en een vrouw wel bestaan zonder dat seks in de weg komt?
Sally Albright
Stewardess
Man on Aisle
9 Year Old Boy
jay73
Gisteravond ook weer een stukje gezien. Blijft leuk.
Dat stukje in het stadion is echt goed. Een serieus gesprek voeren en ondertussen met een strakke smoel meedoen aan de wave
empirekees
Half jaar geleden gezien, maar was vergeten erop te stemmen. Veel heb ik niet aan toe te voegen aan wat al is gezegd.
Alleen dat het jazz-pianospel door mijn vriend Harry Connick Jr. heel leuk is gedaan.
En natuurlijk het liedje, luister er toch elke week een keer naar 'Louis Armstrong & Ella Fitzgerald - Let's Call The Whole Thing Off', een aanrader om die eventjes te downloaden, of de soundtrack van deze film te kopen
!
Great..4*
yosemite44
Die twee hebben samen wel meer prachtige nummers opgenomen!
kees
Natuurlijk heb ik deze film een 5 gegeven.
Wat een heerlijkheid! Echte feel good movie. Kun je vaak naar kijken. En wat de wave in het algemeen betreft: Let's call the whole thing off!
Loesa
Leuke film, al hou ik niet zo van Billy Crystal... Meg Ryan is natuurlijk geweldig!!
Nick Kang
Is dit niet die film dat die meg ryan in een restaurant onwijs gaat zitten kreunen en net doet alsof ze klaarkomt?
jassonn
beetje nivo kruitvat, maar toch een paar keer gelachen.
2,8 ster
LOL
FisherKing
Wat lol ?????? Je begrijpt geen enkele moer van een goed geschreven, vrij briljante romantische komedie. Dat vind ik pas triest.... /me wil er verder geen woorden meer aan vuil maken, das paarlen voor de zwijnen werpen geloof ik.
Diesel
das paarlen voor de zwijnen werpen.
93.9
Fisherking, je moet toch ook toegeven dat je nooit 'ns een goede film van bv Medem of von Trier in de schappen ziet staan.
Nooit iets uit Europa, maar altijd Amerikaans.
Logisch dat levert centjes op, vandaar dat ik het heb over nivo kruidvat.
Geef 'm bijna 3 sterren en zeker niet voor niets!
FisherKing
je moet toch ook toegeven dat je nooit 'ns een goede film van bv Medem in de schappen ziet staan.
Nooit iets uit Europa, maar altijd Amerikaans.
Logisch dat levert centjes op, vandaar dat ik het heb over nivo kruidvat.
Dat snap ik nog steeds niet hoor. Een hele hoop DVD's uit Europa zijn in de schappen terug te vinden. (maar niet bij het Kruitvat, heb daar nog nooit een DVD gezien, vandaar dat ik dat "niveau-Kruitvat" niet zo kan plaatsen)
Er is overigens een hele mooie Medem box overal te verkrijgen.
93.9
Bij kruidvat of trekpleister zijn weleens dvd's te koop en altijd het standaardwerk, dat vind ik jammer.
Van Julio Medem heb ik (bijna) alles gezien behalve Tierra en die nieuwe.
Lucia Y El Sexo heb ik gekocht en de zit ook in de box en dan vind ik het jammer dat ik 'm dan dubbel heb.....
Blijf een zuinige Hollander
Purmerend
Wat is zo goed vond waren de oudjes (en al hun gesprekstof) die tussen de scene's door kwamen. 3,5*
lazaroni_86
dit is echt een goeie film op een rare manier. 2 vrienden die later lovers waren eigenlijk waren ze al van het begin een beetje op elkaar verliefd geworden maar is een mooie verhaal mooi in elkaar gezed enz vooral die orgasme in de restaurant van Meg Ryan wan lachuh
andolini
Naar mijn mening 1 van de meest ondergewaarde films op moviemeter. Briljante humor met een mooi liefdesverhaal. Beste romantische komedie aller tijden.
FisherKing
Fantastisch script van Nora Ephron en excellente prestaties van Meg Ryan en Billy Christal hebben me eindelijk overtuigt dat dit gewoon een meesterwerk is.
Prachtregie ook van Rob Reiner.
5* (en inderdaad erg ondergewaardeerd hier)
mister blonde
standaard romantische komedie die inderdaad net iets beter is geschreven dan het gemiddelde...
Epitaph
Het enigste waarom me deze film is bygeblevenis de scene in t restaurant.
E V
Leuke scene met het fake orgasme in Restaurant.
Zeker een leuke Romantische komedie, maar hij springt er niet echt uit.
Naomi Watts
Geweldige film, de ontmoetingen, het ontstaan van hun echte intieme vriendschap, de ontwikkeling in hun intieme vriendschap, de liefde die ze voor elkaar voelen en het niet uitspreken en de gevoelens die ze voelen die je gewoon kan voelen in de huiskamer, in 1 woord: magistraal. Geweldig spel van Crystal en Ryan en Ryan die al die slechte komedies van haar volledig laat verdwijnen door haar vertolking van Sally. Erg leuke vrouw om te zien ook valt mij nu pas op. Geniaal meesterwerk en de ultieme love movie. 4,5*, ook het hoogste wat te halen is bij mij. 5* Announcement: film bevat enorme spoilers van Casablanca.
De film wees mij er weer eens op dat ik toch zeker het belangrijkste aspect van het leven mis maar dat komt vast wel goed.
Naomi Watts
Wat heeft deze film trouwens een belachelijk laag gemiddelde. Erg ondergewaardeert als je het mij vraagt. Komt zeker weten in mijn top10 als het aanpassen ervan weer mogelijk is.
mikoz
kom ik na 9 maanden sowaar nog een film tegen die ik nog niet beoordeeld heb ..
3* voor deze film , niet helemaal mijn genre maari k had me toch aardig vermaakt.
Vera
Vanavond ga ik deze film gezellig kijken..en eigenlijk heb ik er wel een goed gevoel over: Meg Ryan speelt erin dus dan moet het wel goed zijn
joeri15
na jullie mooie woordjes met hoge verwachting deze film gaan kijken, en ik vond hem idd ook wel leuk, maar ik vind de film absoluut niet ondergewaardeerd, leuke film 3*
The One Ring
Ik vind 'm wel ondergewaardeerd. Meg Ryan speelt de beter dan gewoonlijk en Billy Crystal is ook erg grappig. Wellicht het beste duo in een romantische komedie ooit. Erg goede dialogen ook, die ook nog eens op opvallende locaties afspelen.
Samen met Play it Again, Sam de beste romantische komedie die ik ken. En alletwee hebben ze me dingen van Casablanca verraden voordat ik die gezien heb

Vijf goed beoordeelde feelgood-films die zich afspelen rond de jaarwisseling
Iconische scène zit kinderen van actrice na jaren nog steeds dwars: 'Zeer ongemakkelijke situatie'

The Graduate

Being There
Drama / Komedie, 1979

De Tweeling
Drama / Oorlog, 2002
new york cityman vrouw relatierestaurantplatonic loveorgasmvriendschapdinervalentine's daycentral parkcentral park, new york city romantic