• 9.377.779 stemmen

Project X (2012)

Komedie / Misdaad | 88 minuten / 94 minuten (extended cut)

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 88 minuten / 94 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Nima Nourizadeh

Met onder meer: Thomas Mann, Jonathan Daniel Brown en Oliver Cooper

Releasedatum: 1 maart 2012

Plot Project X

"The party you've only dreamed about."

Drie laatstejaarsstudenten geven een verjaardagsfeest om zo hun populariteit te verhogen. Naarmate de avond vordert en de geruchten over het feest zich steeds verder verspreiden lopen de zaken danig uit de hand.

avatar van Spetie

Een hoop offtopicberichten verwijderd.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Zelf dan ook eindelijk gezien.

Ik was huiverig, maar de film keek uiteindelijk toch wel erg lekker weg hoor. Ook wel eens een verademing om een pretentieloos werkje te zien, zonder al te veel inhoud. Wel vond ik de humor in deze film af en toe de plank mis slaan (denk bijvoorbeeld aan de 'Costa doet tuinkabouter' scène). Maar goed, gezien de leeftijd van de hoofdpersonen en de setting kan je wat puberale humor nauwelijks als klacht zien.

Ook de manier van filmen werkt goed. Het maakt het feest nog levendiger en meer intens. Wat voor mij persoonlijk een groot minpunt was, is de shitload aan kutmuziek die er voorbij komt. Maar ik was er al van op de hoogte dat de gemiddelde muziek in Amerikaans party- en uitgaansland niet de mijne is. Gelukkig werd ook dat nog enigszins goed gemaakt, want op het einde (toen het feest al afgelopen was) was nog even een nummer van The xx te horen.

Kan er verder niet al te veel over zeggen, omdat het allemaal niet zo bijzonder is. Maar zeker vermakelijk! Al met al gewoon een lekker avondje bios gehad.

Project X

Hoewel de status me nogal voorbij is gevlogen, heb ik uiteindelijk toch een goede keuze gemaakt om naar deze film te gaan. Het hele ''makers van'' gebeuren weet me nooit echt te pakken, waardoor daar ook geen interesses waren gewekt. Echter tot dat ik tot een ''fake'' project x-feest werd uitgenodigd, trok het mijn aandacht en moest ik toch even spieken hoe dat allemaal precies in zijn werk zal gaan.

Zo dus. Jezus, dat is nou eens feesten. Deze film is gewoon echt leuk. Het acteren, visueel en qua muziek is het allemaal redelijk standaard, verreweg van goed of indrukwekkend, en ook qua gebeurtenissen is het niet eens zo Hangover-grappig (oké, eenmaal in de flow is alles wel grappig natuurlijk) maar deze film kent zo veel sfeer en weet zo'n feest-stemming echt goed te verfilmen. Iets wat ik nog nooit heb gezien.

Ik denk dat de gebeurtenissen op zich spreken en dat iedereen het maar moet gaan bekijken want erover discussiëren of praten is gewoon sfeerverlagend. Gewoon echt een leuke film die je meer dan motiveert om de komende jaren flink wat feesten te crashen. Daarom ook aan te raden om op vrijdag/zaterdag avond te kijken, vervolgens de stad in te gaan, want feesten is wat je wil.

Grappig, kaart wat leuke clichés aan en heeft gewoon heel veel sfeer. Kan niet anders dan een leuke avond worden. Project X laat al je wilde avonden in het niets vallen: 4 sterren

Jessen0wnt schreef:

en ook qua gebeurtenissen is het niet eens zo Hangover-grappig

Dit is natuurlijk veel absurder.

Jessen0wnt

Ja, dat wel. Alleen is het toch anders. Hangover heeft een andere opbouw/heeft een opbouw.

Naomi Watts

Angstaanjagend veel parallellen trouwens maar kan het ze - buiten de escalatie - niet kwalijk nemen.

Hell of Houston - ABC News

Copycat .

Ik heb er een de 24ste, niet van plan me in te houden

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

zolang het niet tot schietpartijen leidt, whatever...

Jessen0wnt

Ik zal mijn vlammenwerper thuis laten.

avatar van montoyaruler

montoyaruler

De film was vermakelijk, maar qua verhaal niet meer dan drie sterren waard. Toch vond ik de manier van filmen en hoe het gebracht werd erg verrassend.. Het is zeker geen dertien-in-een-dozijnfilm, waardoor ik er een halve ster bij doe.

avatar van koenv

koenv

Zalige film, heel veel grappige momenten met als toppers de twee security guys

erg achterbakse film

Achterbaks? Hoezo?

avatar van Nickske1912

Nickske1912

Heerlijke feelgood partyfilm. Dikke vijf sterren.

avatar van gorelover

gorelover

Grappige film, met af en toe wtf momenten.

Ben zelf 42, en baal met terugwerkende kracht dat ik in altijd zo braaf geweest ben en nooit uit de band gesprongen ben.

Het is nooit te laat

avatar van maerk

maerk

"Er draait niet veel leuks vanmiddag, dan maar Project X..."

Zo slofte ik dus de bioscoopzaal in Amsterdam binnen, omdat ik met een vriendin had afgesproken om naar de film te gaan. Maar om nu naar een American Pie rip off te gaan, daar had ik eigenlijk niet zo'n zin in.

Maar Project X is uniek in zijn genre. Natuurlijk is het ongeloofwaardig, en komen de nodige enorm moralistische zeikerige momenten aan bod, maar Project X bied meer. Het draait natuurlijk allemaal om het meest epische feest aller tijden. De makers slagen er met vlag en wimpel in om je het gevoel te geven om inderdaad bij zo'n feest aanwezig te zijn. Het gebruik van de handycam werkt, en dat geeft de film een wat natuurlijkere look. Voor de rest lekker veel slow-motion beelden met feestmuziek en genoeg momenten die voor een lachsalvo zorgen.

Erg verrast door deze erg leuke comedy, 3,5*.

avatar van de Vis

de Vis

Lekkere comedy, heerlijk chaotisch feestje, lekkere beats. Goede film voor een avondje op de bank met vrienden, bier en versnaperingen

avatar van Jesse xD

Jesse xD

Dit is geen film, maar gewoon een feest om naar te kijken. Ik vind het geweldig. 5*

avatar van GuyB

GuyB

Echt grappig. Had vooraf nooit gedacht dat ik hier vier sterren zou aan uit delen maar de film is gewoon echt grappig en vernieuwend. Verhoogt de film je intelligentie? Natuurlijk niet. Maar in het schuifje van Hangover/American Pie/wasted teenager-klasse is ie echt wel excellent met memorabele scènes. Blijft maar in mijn hoofd zitten.

Merkte hier en daar vette knipogen naar Amerika: "Our son is an honoured student at the.." en dat maakt het des te grappiger.

avatar van wwelover

wwelover

Precies zoals ik hem verwachtte. Ik heb onwijs genoten van de film. Het is misschien behoorlijk over the top, maar ze gaan nergens te ver. Het is steeds precies goed. De karakters zijn goed en het verhaal is ook geinig. De beelden zijn super, het was ook niet makkelijk om steel te blijven zitten in de bioscoop. De hand cam irriteerde me ook niet. Absoluut een aanrader om met vrienden tekijken.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Ultieme party-film met veel grappen (vrienden onderling, drugsdealer, hondje, beveiligers, dwerg) , vette muziek, lekkere wijven en complete chaos op einde.

avatar van schumacher

schumacher

Net van de cinema; wat is me dit een zalig filmpje .

De redenen zijn hier al vernoemd geweest.

Kan je u verstand niet op nul zetten, zijt ge ne muggezifter= kijk dan niet naar deze film.

Er zat veel volk in de cinema voor deze.

Aanrader deze film.

Schoon vrouwen, tette, party muziek, zot gedoe, grappige momenten, alles in één .

avatar van Number23

Number23

Eigenlijk gewoon een heel standaard 'party out of control'-filmpje, maar door de lekkere muziek, de lekkere wijven en het gevoel dat je er tussenin staat stijgt PX toch boven de middenmoot uit. Leuke situaties, leuke personages, alles is wel leuk in deze film. Gewoon een lekker tussendoortje.

Tot slot HET moment v/d film:

- De crazy drugdealer die gewoon met een vlammenwerper heel de buurt in de fik zet

avatar van kokkie92

kokkie92

gezien in de bios , van tevoren trailer gekeken en was niet wat ik had verwacht het was veel leuker alleen heb ik een grote hekel aan film die worden opgenomen door een 'acteur' met een handcam. Maar je kijkt er bij deze film er wel snel doorheen leuk verhaal x wat anders alleen het einde hoe die gast overal mee wegkwam was gewoon te epic lol

avatar van Miron

Miron

Zo'n hoog cijfer voor zo'n matige film?!

avatar van Woodfreak

Woodfreak

Ik was echt heel erg verast bij deze film, vond het echt een leuke film, het past natuurlijk ook wel bij mijn leeftijd haha. Had gelijk de behoefte om te feesten!

avatar van Flep

Flep

Redelijke comedy, die ik toch een beetje tegen vond vallen, omdat bij zo goed als geen enkel personage in de film het IQ boven de 80 lijkt uit te stijgen. Door het nummer "Battery" (van Metallica en in de jaren '80 ook regelmatig op m'n eigen verjaardag te horen ) tegen het einde toch nog een voldoende.