• 9.379.298 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Charlie Tahan, Catherine O'Hara en Winona Ryder

Releasedatum: 18 oktober 2012

Plot Frankenweenie

"The electrifying dog is back from beyond the grave"

Gebaseerd op Tim Burtons gelijknamige korte film uit 1984. Het verhaal draait om de jonge Victor en zijn hondje Sparky. Wanneer de vrolijke viervoeter door een auto wordt aangereden, brengt zijn baasje hem opnieuw tot leven met elektrische impulsen à la Frankenstein. Victor wil zijn creatie voor de buitenwereld verborgen houden, maar dat is niet naar de zin van het kleine monster...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Victor Frankenstein (stemrol)

Mrs. Frankenstein / Weird Girl / Gym Teacher (stemrol)

Mr. Frankenstein / Mr. Burgemeister / Nassor (stemrol)

Mr. Rzykruski (stemrol)

Edgar "E" Gore (stemrol)

Elsa Van Helsing (stemrol)

Bob (stemrol)

Toshiaki (stemrol)

Bob's Mom (stemrol)

New Holland Townsfolk (stemrol)

Meneer Bungel

Nieuwe logo verbleekt ernstig bij het oude. De originele Frankenweenie. De still is leuk, dus afwachten maar weer...

avatar van SnakeDoc

leuke film denk ik

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Jammer dat het een animatie is, maar Burton zal er wel weer iets moois van maken.

Gizzmann

Hier kijk ik erg naar uit.

Al ben ik ook bang dat het bij zijn uiteindelijke release meer als een tussendoortje gaat aanvoelen. Ik mag hopen van niet, dat zou zonde zijn voor een stop-motion project. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat dit een klein fijn bijna arthouse achtig werkje word, maar zie hier ook niet zo snel een overdonderende fantasyfilm inzitten. Waarschijnlijk meer een lollige komedie.

Maar ik heb er vertrouwen in dat ik me ga vermaken. Heb echt geen idee wat ik ervan mag verwachten n.a.v. de originele short.

avatar van disneystore

disneystore

Hier kijk ik echt zo erg naar uit.

Edit: Hoe kan hier nu al op gestemd zijn?

Stem verwijderd.

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Ik kan me vergissen maar in The Corps Bride heet het hoofdpersonage ook Victor,en als ik me niet vergis heeft hij ook een hondje Sparky

Meneer Bungel

Via Imdb lees ik dat het hoofdpersonage hier Victor Frankenstien heet en in Corpse Bride is dat Victor Van Dort. Een hondje kan ik mij in Corpse Bride zo niet herinneren (-edit- toch een hondje, zie bericht ibendb), misschien bedoel je The Nightmare before Christmas? Daar heet het (spook)hondje echter Zero.

avatar van ibendb

ibendb

juliegirlxoxo schreef:

Inderdaad, er staat ook een hondje op de poster van de film. Die hond heet Scraps en heeft een rolletje in de film.

Eerste poster geplaatst! (grotere afbeelding)

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ben hier een beetje schuw over, vond de shortfilm van Burton al ontzettend saai en dan wordt dit nog eens twee en een half keer zo lang...

Zwart-wit kan een mooi stijlmiddel zijn, maar ik vind het hier wat saai ogen.

Gizzmann

Nee hoor, vind de trailer juist erg interessant (misschien geen optimaal gebruik van het zwart-wit inderdaad). Ziet er toch leuker uit dan ik had verwacht

Naomi Watts

Vrij pover. Schreeuwt enorm Mary and Max wannabe maar dan kinderlijker, qua design ook niet sterk, zwart/wit contrast wordt ook niet volledig benut. Beetje jammer dat Burton uit een zelfde vaatje blijft tappen. Vrij inwisselbaar lijkt me.

Mary and Max wannabe?

Zowiezo is dit niet bepaald de eerste keer dat Burton een zwart-wit stop-motion doet..

Naomi Watts

Hmmm, welke dan nog meer?

avatar van The Oceanic Six

The Nightmare before Christmas en die andere waar ik de naam even van kwijt ben (lijkt op die andere qua stijl) zijn toch ook grotendeels zwart-wit?

avatar van Skycrawler

Skycrawler

The Corpse Bride heeft Burton zelf geregisseerd, The Nightmare Before Christmas was Henry Selick.

Ik vind Tim Burton overigens een ontzettende 'one trick pony'.

Naomi Watts

Nightmare blijft voor mij gewoon het kind van Selick.

edit: wat skycrawler zegt dus.

Skycrawler schreef:

Ik vind Tim Burton overigens een ontzettende 'one trick pony'.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

stijlvast ja, maar ga me nu maar eens vertellen dat Big Fish op Sleepy Hollow lijkt?

Gizzmann

Ik heb het over Vincent, erg mooi mocht je hem nog nooit hebben gezien YouTube - Vincent - Tim.Burton.Short.Animation.1982

En och, ik vind Burtons trucjes goed werken. Van mij mag hij zo doorgaan. Zal wel interessant zijn als hij een keer iets heel anders gaat doen. Maar ik vind wat hij doet prima.

Meneer Bungel

Toffe trailer, hier kijk ik naar uit!

En eens met IR; ook ES, EW en MA! zijn bijvoorbeeld erg verschillend. Hij heeft dan wel een geheel eigen stempel, maar daar is niets mis mee, sterker nog: welke regisseur in de fantasy-hoek doet het beter? Of je moet er gewoon niet van houden, tsja...

avatar van ibendb

ibendb

Erg mooie trailer!

avatar van Freud

Freud

Tim Burton een one trick pony noemen is meer dan onterecht. Hij is een onwaarschijnlijk voorbeeld van een mens die sinds zijn kindertijd in een eigen fantasiewereld leeft, met heel persoonlijke fascinaties, angsten en dromen - en hij heeft de onwaarschijnlijke kans gekregen vanuit die wereld een carrière uit te bouwen in de filmwereld. Als je het recent verschenen prachtboek The Art of Tim Burton bekijkt wordt niet meer dan ooit duidelijk: het is een mens die zelfs in zijn dagelijkse leven amper spreekt, maar non stop communiceert met tekeningen en droombeelden. Deze op papier gezette beelden van uit de Burton-wereld vormen steeds de start van al zijn films, en bepalen de look, de sfeer, het verhaal, vaak zelfs al op voorhand de acteurs nog voor er audities gebeurd zijn.

Een one trick pony is iemand die bij gebrek aan verbeelding telkens opnieuw hetzelfde doet of maakt, gebaseerd op een oud succes dat hij wil herhalen. Tim Burton is iemand die met alles wat hij doet werkt aan de realisatie van een uniek, consistent oeuvre, een gesamtkunstwerk dat zijn heel persoonlijke wereld zichtbaar en toegankelijk maakt voor de wereld dankzij het maken van films en tekeningen. Dat hij dat doet binnen het Disney-imperium schaadt de authenticiteit van zijn werk soms een beetje, maar schept vooral mogelijkheden en een schaalgrootte die hij anders nooit zou hebben gekregen.

Dat een poppenanimatiefilm vanaf nu niet meer in zwart wit mag zijn omdat het dan gepikt is van Mary en Max (weliswaar een film die alles wat Burton gemaakt heeft ruim overstijgt, eerlijk is eerlijk - staat niet voor niets in mijn top tien) is natuurlijk net zo hard onzin. Burton werkt al jaren aan een eigen stijl binnen dit genre (waarbij kleurgebruik ook steeds minimaler wordt, zie ook Corpse Bride) en die blijft perfect intact in deze trailer - en zwart wit is het natuurlijk ook om de herinnering aan het origineel, een zwart wit live action kortfilm, intact te houden.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

t lijkt me niet veel soeps. Die stijl die kennen we onderhand wel, en als hij daar nu echte nare horror mee gaat maken, of iets in die trant, dan lijkt 't me wel wat. Maar 't lijkt me meer een 'kijk hoe schattig, en echt eng is 't niet zelfs niet voor de meestere kinderen, en wat grapjes voor het oudere publiek, en onze kleine koter mag ook mee, hoewel die liever naar een film met ontploffingen gaat' type film. (zou leuk zijn als dat echt een apart genre was)