Genre: Misdaad / Actie
Met onder meer: Charles Bronson, Jill Ireland en Telly Savalas
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Bekijk via Prime Video
Plot Città Violenta
"In a city set to explode, one man has just lit the fuse"
Nadat sluipschutter Jeff voor dood is achtergelaten tijdens een bloederige schietpartij, spoort Jeff de schutter en zijn mooie maîtresse op in New Orleans. Maar wanneer Jeff wraak neemt op beiden, wordt hij gechanteerd door een machtige misdaadbaas. Deze baas wil dat Jeff deel uit gaat maken van zijn organisatie. Jeff weigert dit, en wordt op de hielen gezeten door de organisatie.
Jeff Heston
Shapiro
Debutante
U-96
- 2064 stemmen
Pas geleden gezien op DVD. Viel mij op dat het eerste kwartier helemaal niets gezegd werd. Op sommige punten vond ik de film een beetje langdradig worden, maar het is en blijft een echte Bronson-film. *3*
Volgens sommigen de beste Bronsonfilm, na OUATITW. Heb daarom de (goedkope!) dvd aangeschaft. ben benieuwd.
Begon redelijk en werd steeds beter. De laatste vijf minuten zijn ronduit geniaal.
Sollima is een grote.
FisherKing
Zodadelijk eens kijken, de DVD is idd belachelijk goedkoop bij Rodirect ( 3,99)
Al die lovende woorden van wouter over Sollima maken mij toch ook wel benieuwd. En dan voor €3,99 moet ik maar eens kijken bij rodirect.
jassonn
Ik zie het,en die zijn zeer wisselend.Het kan dus alle kanten op
Ik bedoel dat je naar de stemmen moet kijken van de users wij jij waarde aan hecht (aan de stemmen dus, niet de users zelf).
FisherKing
Zeer interessante film al was het alleen al vanwege de hypnotiserende muziek van Ennio Morricone.
Pracht-spel van de cast maar wat mooier was, de begin en eind-scenes. Zonder een stukje dialoog en idd Wouter, dat einde is fantastisch. Nog bedankt voor de tip trouwens.
4 *
De muziek lijkt trouwens enorm veel op de muziek van Revolver. Ook Sollima/Morricone.
En ook ik dank Wouter. Geweldige film, mede door Bronson zelf, Morricone's muziek en zoals Wouter ook al meldde het geweldige einde. Ben zeer benieuwd naar meer werk van deze Sollima. 4*
FisherKing
Thema's in de muziek zijn verweven met Le Clan des Sicilians, briljant in ieder geval. Alleen de muziekscore kan ik al 5 * geven.
sebas83
ben niet vies van een beetje geweld is deze dan ook goed?
FisherKing
Dit is geen geweld? Drama/Misdaad klopt beter, Sorry, even aangepast.
Quentin
Heb daarom de (goedkope!) dvd aangeschaft. ben benieuwd.
Quentin
Film die steeds rustiger, minder luidruchtig en beter wordt. Sterke cast maar Ireland kan haar mond beter houden. Sterk drama. 3,5*
otherfool
Deze film werd per abuis in het dvd-hoesje gedaan door de videotheek medewerker. Maar in plaats van de film meteen terug te brengen besloot ik hem eerst te kijken (gratis film! woohoo! ons bint sunig).
FOUT! 0,5*.
FisherKing
Vraag ik me af of je deze film wel gezien hebt...
FisherKing
Maar motivatie heb je verder niet dan...
otherfool
Maar motivatie heb je verder niet dan...
Enfin, misschien kwam het door het feit dat ik een andere film verwachtte, maar ik vond dit echt zo'n vreselijk standaard Bronson revenge verhaaltje met een mislukte poging een broeierige sfeer op te wekken. Compleet met saaie carchases. Nee, dit deed het totaal niet voor mij.
En jij bent geen Zeeuw!
Hmm ik zal werken aan m'n Zeeuws
Waku
Weer een lekkere Bronson film.
Ingredienten, harde actie, veel geweld.
De dialogen zijn als vanouds niet om aan te horen.
Er wordt niet bijster sterk geacteerd maar desondanks hebben de actiefilms met wijlen Charles Bronson gewoon iets aparts.
FisherKing
Vind vooral de aparte regie en de muziek erg intrigerend.
boerenpummel
Ik vond het eigenlijk ook helemaal niks. Veel te langdradig en zeer voorspelbaar. Nog wel een leuk rolletje van Savalas, maar dat kan de film voor mij niet redden.
De GeuS
Trage, behoorlijke saaie film waarin de spanning ver te zoeken is. De laatste 5 minuten maken dat nog een klein beetje goed; 2,5*

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

If Anything Happens I Love You